Što se tiče kože i prišteva i prije trudnoće sam imala probleme ali još mi se pogoršao ten,ima da princezu dobimo.....
Nama ce kinderbet biti pokraj moje strane kreveta i rekao muž da nema sanse da dijete spava s nama, on spava ko top i okreće se da cijeli krevet poskakuje tak da je tak i bolje...
Sto se tice stitnjace znam da je dosta zeznuta i slazem se da treba dobro voditi računa o pregledima....
Ovo s tenom i curkama vam ne stoji. Evo, iz vlastitog primjera govorim. Ja imam inace super ten, jedino po zimi suha koza na celu, dermatitis po rukama ako je jako hladno vani a unutra vruce, a evo sad u trudnoci- nista. Super koza, bez ljuskanja, i ono sitno sto sam imala se povuklo, kosa sjajna, nokti fino rastu.. Bas dobro.
Ono sto mene muci je alergija na pelud+ alergijska astma koja pocinje cim krene sve cvjetati. Morat cu o tome voditi racuna jer cu biti velika i uspuhanija nego inace, pa bi me astma mogla lakse loviti. Ali kazu da kod 1/3 trudnica stanje bude bolje nego prije trudnoce pa se nadam da cu biti te srece. 😉
Sto se tice odgoja- ja mislim da cu biti cool mama. Ono, stroga cu biti svakako ali izrazito pravedna (lavica sam po horoskopu pa mi je nepravda trn u oku). A buduci sam vrlo vesela i otvorena, tako cu i nasu curu uciti da bude. Reda ce biti, tipa jede se za stolom a ne po cijelom stanu i sl., ali ce itekako moci biti dijete. S druge strane cu pokusati sama za nju raditi sto vise- hrana, didakticke igracke, zanimljive price, maske za maskenbal i sl. I branit cu kupovanje jeftinih kineskih igracaka a poticati kupovanje knjiga i igracaka koje cemo moci bojati vodenim bojama npr. E sad, takva cu se truditi biti, a kakva cu biti- zivot ce pokazati. 😉😉
Neznam kak je vama kad sam saznala da sam trudna sam bilq presretna jer smo dugo i cekali da krenemo na bebača, uvijek neki problemi bila...ali sad ovih prvih tri mjeseca osječam se ko govno ,zlo mi je od jutra do navečer, povracanja su mi uzasno teska svo to napinjanje i i kiselina....ako mi se posreci da nemam mučninu koji dan onda imam glavobolju.....od proslog tjedna imam bolove u kraljeznici, trnjenje nogu, fantomske bolove zubiju za koje nemaju rjesenje osim da je sve ok sa zubima......
Znam da imam 31 godinu,usla sam sa viska kg u trudnocu, prije trudnoce su me.isprepadali da bi mi m
Žabica ❤
U prvoj T sam bila predivna heh, koza cista, kosa rasla, ma e odlicno nesto. Rodila se cura.
Sad sam Boze sacuvaj. Vidjet cemo sta ce biti. Iako eto nekako naginjem jos jednoj curi. 😍😍
Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.
Joj glupi mob,prije trudnoce su me isprepadali da bi mi mogao bubreg otkazati jer sam osoba sa smanjenom bubreznog funkcijom, ali ono....kad budem pocela uzivati u trudnoci....veselim se jako nasem bebacu ali ove sve popratne pojave me umaraju i frustriraju i to jako
I da, za cijepljenje sam.
Sto se tice odgoja slozit cu se sa Sanjarkom.
Inaj nek ti sve to brzo prodje pa da konacno pocnes uzivati u trudnoci. Kako mi je pocetak bio relativno dobar, sve se bojim pred kraj grceva u nogama i zgaravice. Za koju cu imati spreman Rennie jer sam se u prosloj predugo patila sa njom. Da mi ne bi slucajno prekinula druzenje sa sarmom 😂😂😂😂😂
Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.
inaj znam kako ti je, i sama sam se veselila trudnoći a sada stalno neke peripetije, mučnine, hrana mi se gadi, pa ta krvarenja, hematomi, bolnica... al onda kad razmislim, ako sve to treba proć da dobijem naše malo zlato u ruke, preživit ću, i nije to kraj svijeta,bilo je i žena u puuno gorim situacijama...
što se pak odgoja tiče, trudit ću se biti pravedna... sjetim se svega kakvi su bili moji roditelji, i puno toga mi se nije sviđalo, ali baš zbog tih stvari danas sam ono što jesam i nebi htjela da su me drugačije odgajali.. stroga znam da ću biti, trba se znati neki red i disciplina, ali s druge strane, dozvolit djetetu da bude dijete, i sama znam kako je to najljepše razdoblje i neka uživa u tome..
naš kindić je isto sa moje strane kreveta, i spavat će u njemu, jer sam se uvjerila da je kasnije teško naučit dijete na samostalnost, posebice to bude problem ako dođe još jedna beba...
.. what doesn't kill us, makes us stronger...
MalaKoza- buša ti je prekrasna i bas se vidi da ti je dosadno 😂
Bruna- ja isto imam problema ali malih, sa licem, malo se ljusti koža, malo mi izbiju prištići.. Ali svaki dan si očistim lice sa micelarnom vodicom od Garniera, i kad se malo osuši, namažem malo deblji sloj kreme za lice, bilo koje.. i onda pustim tako 10-ak minuta i ostružem sa malo grubljim ručnikom.. Tako uklonim nečistoću i ostatak stanica kože..
I onda još jednom stavim malo kremice 😀😊 pomaže, probaj...
Spavanje u krevetu- što se toga tiće, NE !
Imam primjer od šogorice- Mala ima 2 i pol godine, i spava između njih, a imaju i sina od 5 mjeseci.kad ga treba dojit, skoro pa nema gdje leć jer mala spava svakako ,uzdužno , popreko, baca se itd.. On spava u kinderbetu.. Ali šta je.. Oni kao muž i žena nemaju nimalo intimnosti radi male.. Mala je razmažena da te Bog dragi sačuva...
Odgoj-
Tu ču bit ajmo reć malo stroga.. Djete mora znat šta smije a šta ne.. Isto imam primjer od šogorice,
Mala kako kaže mora dobit inaće je vika, urlikanje, udaranje itd.. Nemože meni djete od 2.5 godine rec kako da sjedim ili slično.. da ne nabrajam..
Mislim,neću tuć djete, nije mi to ljepo, a i mišljenja sam ako od malena se krene učit neke stvari da nema ni potrebe, a i razgovorom i strpljenjem se puno može napraviti...
Cjepivo-
Apsolutno sam PROTIV cjepiva ! Imam u obitelji slučaj gdje je mali nakon cjepljenja u nogicu, nažalost umro.. Malom je nogica 3x bila veća nego što je inače.. Naravno doktori ko doktori neće priznati da je krivo cjepivo ! A i svakog doktora kad pitaš, da ti napiše da garantira da cjepivo neće imati nikakve posljedice na dijete će odbiti...
A sad pitanje vezano za mene 😂
Jučer sam išla okulisti jer mi se jako počeo mutit vid dok nešto čitam..
Od prije 10 godina imam ustanovljen strabizam i dioptriju +0.75 i +0.50
Naočale sam nosila kratko ,jer su mi se rugali u školi, znate kako to ide..A imala sam tad 12 godina...
I u 6 mjesecu 2015 god sam išla na kontrolu vida i bila je ista dioptrija kao i prije 10 godina
A jučer 😑😑😑
Imam +3.0 i +2.75 , s tim da imam i minus na oba oka..
Kaže mi teta doktorka da je moguce radi trudnoce, ali da ovako veliko skakanje dioptrije i nije bas samo zbog trudnoće.. Ugl.dobila sam naočale sa progresivnim staklima, i moram se javiti 2 mjeseca nakon poroda da se opet prekontrolira dioptrija i da se naprave konačne naočale..
I rekla mi je da je to inače staračka dioptrija. Ali ništa čudno, i mama i tata i seka i dosta ostale rodbine nosi naočale :)
Hello cure!
slažem se da ne stoji ovo za ten- meni je u prošloj t lice bilo katastrofa, i rodio se sin...doduše lip ka curica
što se štitnjače tiče, sad kad smo se odlučili ić na drugo, išla sam kod gin napravit godišnji pregled i vadit kks...usput na svoju ruku tražila da mi vade tsh-mama mi ima hipo+hashimoto, pa eto...čisto da vidim, nikad prije nisam. Iskreno nisam očekivala nikakve probleme s tim, kad tamo došli nalazi, a TSH preko 5 muka mi je došla, već sam vidila kako ćemo se mučit oko bebe, još muž pomorac, nema ga doma nikad duže od dva miseca...odmah se naručila kod endokrinologa, na uzv, vađenje svih hormona...tutto completo...i dok sam čekala na te pretrage, nekih 5-6 dana prije očekivane m, napravila ja test,iako nisam očekivala ništa...kad tamo jasno vidljiva druga crtica, koja je iz dana u dan lipo tamnila.I tek tad me uhvatio pravi strah, jer sam čula da uz tako visoki tsh trudnoća teško i da opstane, ali da skratim-od tad redovito kontroliram sve, tsh je sve manji i manji (drugi nalaz je već bio 3,5) a ft4 je stalno kako treba, pa ni nisam na terapiji. Kuc-kuc
MalaKoza i Peppe-suuuper trbuščići! MalaKoza, odlična ti je ideja, baš si me nasmijala meni još nema ništa za slikat...možda, ko što kaže Maja, i moj raste u guzici, jer jedino vidim da ona raste
Što se odgoja tiče, ne znam što bih rekla...većinu vremena sam sama s malim pa moram bit i mama i tata. Pazim da ima reda, njemu paše, a i meni se pa lakše prilagodit. Trudim se ne razmazit ga, ali mislim da nisam prestroga...idem iz dana u dan, slušam svoj instikt i njega, i prilagođavam se...
Zumbul- hvala na savjetu... možda pomogne, primjenit ću i na ja prsima :) možda zbilja pomogne..
da da, to je to o čem pričam i kod spavanja u krevetu i kod odgoja.... definitivno se slažem s tobom ..
.. what doesn't kill us, makes us stronger...
Sortiraj odgovore
Najstariji