Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kokolo5
    21. Siječanj 2016. 16:06

I da, i ja se slažem-spavanje u svom krevetu! Obavezno! znam i ja par roditelja koji sad muku muče s tim...ali, tko voli, nek izvoli, ima i to svojih prednosti. Ja ipak ne bih.

baby♡girl
    21. Siječanj 2016. 16:21

Moja curka je do 5 mj spavala u kimbacu. Nije mi bio problem ustajati, cak stovise smetala mi je u krevetu jer sam se sva ukocila i ne bi oka sklopila od straha da ju ne ugusim s kosom ili ne zgnjecim. Niti ona nije lijepo spavala. U kimbacu predivno odspavala i to sama zaspala. Ne zato sto sam ja to htjela vec nije voljela ljuljanje nego mir. Kad su krenuli zubi i vrucina, krenulo je i 768 budjenja i odmah je isla k nama u krevet. Ljetos je isla u kimbic bez problema, a vec sad obzirom da se otkriva opet je kod nas. Iako trazi svoj krevet, ali lijepo smo joj objasnili da cim bude lijepo vrijeme ide nazad. Danju spava u svom kreveticu, iako ne znam do kad ce to moc, obzirom da mi trbusina ne stane vise pa se sva nagnjecim dok ju uspavam. 
    Ako vristi zbog gluposti, pustim ju da vrsti, svakako tu glupost nece dobiti. Pa joj objasnim da i ja znam vristat i bacat se. Ako place uvijek ju odmah zagrlim i umirim. Nema pustanja da vjezba pluca i te spike. Igracke uglavnom dobiva od drugih na poklon i to, mi smo joj kupili nekoliko iskljucivo zato sto se jako rijetko zaista i igra s istima. Ali pokusavamo se kvalitetno podruziti s njom u valjanju, skakanju, smijanju itd. Dobije i cokoladu, i smoki i kiki.
    Nakon sto poruca, nikad joj ne sipam puno u tanjur, znam da bi trazila jos da je gladna. Ne silim ju na jelo, ali nema drugog. Tako da nije izbirljiva. Ja se nekad volim pocastiti sa slatkim i bila bi jako trolicna da to zabranim vlastitom djetetu. Nije joj to obrok, vec poslastica i ne vidim problem. I crtice moze pogledati, iako vise voli cmc. Pokusavam joj biti primjer u zivotu i vodim se onime sto bi meni odgovaralo. Ako pretjera samo prstom pokazem na sobu. Otplace i vrati se. Nema popustanja u nekim nebuloznim stvarima (grizla bi stol, pustala vodu u wcu...) ali kod nekih normalnih djecjih gluparija ne davim previse (pojela papir, probala i pijesak pa nije bio bas prefin, povadila ves iz ormara i kakti slagala nazad :D) pustam ju da bude dijete. Veselila sam se kad je prohodala pa niti sad ne ocekujem da sjedi ko robot, veselila sam se kad je naucila pricati, pa ju niti sad ne usutkavam. Jedino sto je obavezno je ne dirati uticnice i dati ruku u setnji. Tu nema razgovora, ali odmalena tako funkioniramo pa vec sad zna da se to mora. I da se zebra prelazi na zeleno (jebja i eneni čiko -zebra i zeleni čiko) 
    Znala je i razbiti casu i proliti slucajno nesto, nikad nismo urlali jer je slucajno. Namjerno se ne provociramo tako da me to usrecuje. Eto. Opet pisem. Previse. 😂😂😂

Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.

baby♡girl
    21. Siječanj 2016. 16:22

Malakoza vec koji put tipkam i zelim spomenuti tvoju bušu i zaboravim. Uglavnom odlicno, lijepa, velika i sretna bušica 😍😍

Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.

Bruna257
    21. Siječanj 2016. 16:27

baby jako mi se sviđa tvoj odgoj... baš to, ne očekuj od djeteta da bude isprogramirani robot, nego da bude dijete i to je to...

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

miska
    21. Siječanj 2016. 16:34

Sto se tice koze, ja sam uvijek mucila muku s sjajnom i masnom kozom, a sad mi se ljusti cijelo lice, al nemam pristica. Mazem si s domacom nevenovom masti pa je malo bolje, al ako je hormonski (ocito) sumnjam da bilo sto moze stvarno pomoc! 

MalaKoza pa ti si se vec posteno zaokruzila, bas ti je jako lijep trbuh 

inaj
    21. Siječanj 2016. 16:48

baby girl tvoj post o odgoju cu si isprintat....dijete mora biti dijete ali isto tako i imati neke granice....a ne da ja sad po gradu moram traziti djetetu disco role jer mu roditelji i baka i deda neznaju objasniti da nemre dobiti kaj si zaprdne.....
    MM i ja ćemo biti pomalo strogi ali cu isto tako dopuštati djetetu da luduje u nekim stvarima...koliko će on biti dobar/a i koliko če slušati toliko će i dobiti...

• kokolo5
    21. Siječanj 2016. 16:56

Babygirl super si to napisala, u potpunosti se slažem i trudim se tim smjerom ić. Pogotovo bih naglasila onaj dio o tome da ih najviše odgajamo svojim ponašanjem, sve djeca vide i upijaju, pa se moramo potrudit bit primjeri...time se vodim.

zabica25
    21. Siječanj 2016. 17:16

Baby, stvarno lijepo i opsežno...svaka čast. I ja težim takvim odgojem, neću mu/joj sve priuštiti, nek plače. 
    Red se treba znati, juha se ne jede u dnevnoj na podu, nego za stolom, prije jela oprati ruke, pranje zubića, slikovnice ću joj rado kupiti, ali neke kineske barbike, NE HVALA!
    Iako mislim da će beba puno dobiti s posjetama...

Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)

PeppePula
    21. Siječanj 2016. 17:44

Malakoza ti si bas lijepo zaokruzena :) ja cu takva biti pred porod...:)

Baby super post o odgoju, imam ja neke ideje o odgoju ali mislim da ne mogu nista znati sa sigurnoscu kako ce biti jednom kada stvarno postanem majka... znam da necu biti popustljiva jer razmazena djeca su problem i sama sebi ii drugima tako da dugorocno to nije dobro... spavati ce u vlastitom kreveticu zbog straha da se ne povrijedi od nas, zbog toga sto ja ne bi oka sklopila da znam da je tako malo bice pored, zbog samostalnosti itd...Kuhati zdrave kasice jedva cekam jer i sama tako jedem i vec vidim da cu kasice raditi u XL velicinama jer cu ih i ja jesti...

A trbuh na spic, vidim da svatko drukcije cuje...ja sam do sada cula samo da to znaci decko, a ako se siri onda je cura...ali opet, mislim da to ovisi o gradji majke :)

Sta se tice stitnjace, nisam sumnjala na nju makar sam tek iz 7 ciklusa zatrudnijela...i onda su mi otkrili da mi je skoro 6... bila sam u soku ful i uplasena za plod... mjesec dana sam bila eutyrox 25 i 50 i sada mi je pala na 3.5... povecali su mi dozu na 50 svaki dan, valjda bi trebalo biti 2.5 i sve je ok sa plodom :) gledajuci unazad, mozda je to bio razlog sto sam teze zanijela....

Peppe

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.