Bok ženske, evo i mene nakon cijelog dana pa ukratko kaj sam uspjela pohvatati...
Malakoza, ideja sa bušom ti je genijalna, predobro izgleda!
Baby, jako mi se svida tvoja metoda odgoja i stav prema tome, definitivno nije daleko d onoga kaj sam ja to zamislila.
Takoder imam i slično razmišljanje kao Dunya jer sam i sama takva, jedem doma skuhane stvari, pa ćemo mekice i ostala smeća kao rijetko posjećivati kao i prežderavanje cipsevima, smokcima i ostalim glupostima. Vjerojatnije ćemo raditi zdrave keksice i jesti cijediti sokove, kao i što ćemo pokušati biti što više vani po parkicima, šetnjama i raditi kreativne stvari. Ali to je ono što i sada radim, samo ću s malom raditi još više i ponovno biti dijete kako smo i mm i ja od pocetka govorili da ćemo beba spavati u svojoj sobi a ne s nama, tako sam jučer sama sebe uhvatila da mjenjam mišljenje...razmišljam si ja kako u meni 9mj raste to malo biće, sluša svaki otkucaj mog srca i disanje i sad ću ga ja tako bezbrižno staviti da spava u svoju sobu jer je to kao meni ok...i naravno zamislima si tu scenu i kažem sama sebi da to ne dolazi u obzir, da će biti kraj mene...
eto, trebalo mi je samo pola trudnoce da već promjenim jedno svoje razmišljanje o odgoju...
E da, to gledanje kolica je bilo fakat presmjesno. Mi kad smo došli u ducan je bilo par parova ali sve ženske sa ogromnim trbusima, ulazi Dunya, ja si mislim napokon netko tko samo što ne rodi, uhvati se ona kolica i sad ja vrtim film u glavi da je ona neki dan napisala da će ih ići pogledati i da ima plavu kosu i bla bla bla, a onda kad se pozdravila sa mm i kad je on rekao ime onda sam bila ziher da je to naša Dunya...tako da....svijet je zaista malen!
Sarlina, pogledaj si radno vrijeme dućana jer ne rade svakako dan, imaju neko sugavo radno vrijeme...inače, mi smo se odlučili za Bebetto Luca, sad samo moramo naći nacin da ih dovucemo iz Madarske ovdje jer su tamo duplo jeftinija...ali jei, našli smo kolica
Dunya ....predobre!!!! Daj mi adresu, link bilo što...tražim si i ja al još nisam pohvatala što mi treba za start...osim tetri ...baš sam mutava u trudnoći, to nije za ljude...
Cro...gdje ih ima u Mađi...meni Mađarska nije preko svijeta, samo ovisi koji dio...???
Sarlina, naletila sa slučajno na link na nekoj fb grupi, evo ti link, ducan je u Budimpešti
http://bababoltolcso.hu/spd/557595/Bebetto-Luca-31-multifunkcios-babakocsi-2015-Vilag
Cro...sve sam pročačkala i našla da je u BiH tj u Banja Luci najjeftinije...do Banja Luke imamo 1,5 h kao do ZG, a nema trošarina nikakvih...i možemo tražiti povrat poreza od 17% ....a imamo tamo i prijatelje tako da će biti ugodno s korisnim...bravo za vas....malo nam predaleko Budimpešta..
Imaju Bebetto i Kunert... http://www.kolicazabebe.rs/kolica-za-bebe
Baby, ti si moj idol! Odličan post o odgoju!
Betty, i ja dobila od frendice tu knjigu Što roditelji rade a ne bi trebali, zvuči zanimljivo, bacam se na nju odmah nakon Što očekivati u trudnoći, koja mi nije sasvim sjela, previše amerikanizirana. Netko je ovdje spominjao i Prirodan porod, jel se isplati kupit, kakva vam je?
Dunya i Cro, baš ste se našle, zbilja je svijet malen!
dunyasha hvala tebi i curama na dobrodošlici. Iz okolice Zagreba sam, ali nažalost imam dosta zdravstvenih problema, a i vrtoglavice ovih dana pa bolje da sam blizu kreveta... Na kavu cu s vama neki drugi put. :)
Mala koza trbuh je super... :)
Cure baš ste aktivne ovdje... Što se tiče odgoja mislim da ću ja biti malo stroža mama , a m onaj koji popušta. Što se tiće ostalog mišljenje mi je ko od Cro62 i Dunye, pokušat ću da je hrana domaća i zdrava, te da što više kreativnog vremena provedem s njim...Bebač će s nama biti u sobi, ali u svom kinderbetu. Ne bi ga baš učila da spava sa nama.
Trenutno smo isto u traženju kolica 3u1, neke neutralne boje da bude i za drugo dijete... Našli smo jedna freon smart trio u Bubamari, a druga u Magic Babyu. Sad samo moramo odlučiti koja ćemo. Iako su nam ova iz Magic Babya malo draža, mislim da ćemo na kraju ipak ova iz Bubamare jer imaju sve funkcije kao i druga iz Magic Baby, ali nam zauzimaju manje mjesta pošto se košara pretvara u sportski dio, a i malo su jeftinija.
Iako imam još 19 tjedana do poroda, počela polako sve pripremati. Danas donjeli kinderbet i ljuljačku za bebu, robicu. Super mi je što imam dosta cura oko sebe što su rodile prije god, dvije pa samo skupljam stvari.... :) Sad ćemo polako i u kupnju svega ostaloga za bebu. S obzirom da zbog brojnih dijagnoza (od kojih se neke hvala bogu smiruju) postoji mogućnost strogog mirovanja zadnjih mjeseci trudnoće, a i sada sam već dosta ograničena, bolje da imam sve spremno za bebu što prije. Barem ču biti opuštena po tom pitanju.
Dunyasha, super su pelenice!
Ti si uzimala sve one size?
Posto sam ja 16 kom dobila na poklon od sogice i mame, odlučila sam si sama kupiti još par newborn. One imaju i zaštitni gumbić dok pupak ne otpadne. I toliko su malene i slatke. U dlan stanu. I mogu se koristiti do otprilike 2 mjeseca starosti. Iako to vise ovisi o kilazi. A onda čuvamo za bracu ili seku
A rekli su mi - ako je strast, proći će. Ako ne prođe - ljubav je.I nije prošlo...
Sortiraj odgovore
Najstariji