Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    zabica25
    03. Siječanj 2016. 19:21

haha...Zumbul, strašna si :)
    Meni se počeo nazirati sad u 9. tjednu. Ja sam bila u fit liniji, ali s malim tbuščićem, a sad mi se sve povećalo, u bokovima se širim i tako to...vidjet ćemo kako će biti dalje.

Nessah, ne opterećuj se već sad tko će biti oko tvoje bebe. Ako ćeš smatrati da ih je previše, direktno im reci: VAN BABE!  Naravno, šalim se...reci da ti smeta toliko ljudi oko sebe i da želiš biti malo sama s bebom..razumjet će

Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)

Majadila
    03. Siječanj 2016. 19:22

Nessah, prvo, nisi sama u ovom novom svijetu. 
    Meni je prva trudnoca, nisam baby person, malo frendica mi ima dijete i općenito cu prije na ulici zamijetiti slatko pašće nego slatko dijete. Ali ipak se polako ufuravam, citam dvije knjige - jedna o porodu, druga o dojencadi i vec mije to pomoglo da se osjecam sigurnije i filtriram dosta stvari. 
    Treba polako poceti, guglati, citati forume i onda to ide - naravno da uzima dosta vremena ali drugog nacina nema. ;) Samo polako i nemoj se stalno opravdavati, nema potrebe. :)

Sto se tice teme, to je i moja aktualna. Isto imam na raspolaganju cijelu arteljeriju, a ja bi najradije to sve solo i u miru, naravno ako cu biti mobilna i necu biti rezana, i uz pomoc partnera. Grozim se pomisli da mi u prvim danima ljudi cirkuliraju po kuci, cak i mama koja vjerojatno racuna s tim da ce biti u prvim danima tu. Muzjaku sam vec rekla svoje zelje i da necemo nista dogovarati unaprijed, vec pomoc zamoliti po potrebi. 
    Sto se hrane tice - to uvijek moze dostava gableca (to smo cesto koristili u moja prva 3 mjeseca trudnoce kada nisam mogla kuhati), oprati moze i on, kupnja namirnica isto dostava (konzum)...

Zivcira me sto su zene zenama kao vukovi u tim temama oko djece - to se samo kritizira, traze greske, osudjuje, komentira, svi su pametniji jedni od drugih.. Znam kako je bilo s mojim burazom i njegovim kcerima, sogoricom i mojom mamom - sve u najboljoj namjeri, ali su se bas odnosi nekako narusili od silnog medjusobnog zivciranja zbog ponasanja svih upletenih strana (najvise sogi i mama). I to samo zato jer je uvijek ovaj drugi znao kao bolje i imao nesto za reci bez da ga se i pitalo. 

Uglavnom. Iako svi govore "uzmi svaku pomoc koja ti se nudi", za sada mi to nije ideja, ali ostavljam otvorena vrata za tu mogucnost  u tom trenutku, nikako nista dogovarati unaprijed. Ali da ce biti ratovanja, a  sigurno hoce. I to ne tihog. :D

Bruna257
    03. Siječanj 2016. 19:22

Nessah ja cu mamu imat na raspolaganju, s obzirom da sa njom zivimo u kuci(doduse svako na svom katu kuce), i vec sada imam hrpu pitanja za nju... A mislim da ce mi svaki njezin savjet dobro doc s obzirom da je i mene rodila u 7.mj pa ima iskustva sa ljetnom bebom... Iako imam iskustva sa bebama svojih rodaka, mislim da svaki savjet dobro dode.. Uvjerila sam se u to :) sveki mi zivi 30ak km od mene pa od nje ne ocekujem pomoc,a i nas svije se puuuuno razlikujemo u misljenjima da me neke njezine ideje oko bebe doslovce iritiraju...:D tako da- muz( planira uzeti tjedan ili 2godisnjeg kad se beba rodi) i mama(bit ce tad vec u mirovini).. :)

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

Majadila
    03. Siječanj 2016. 19:29

I da, puno ovisi o tome kakav je generalno odnos mama-kci i koliko su slicne odnosno razlicite. 
    Moja sigurno zna puno toga (medicinska sestra, nas je troje, dvije unuke...), ali barata i s puno nebuloza i opcenito dosta iracionalno razmislja. Od deset stvari jedna je korisna. Tako da ce biti zanimljivo u tom kuršlusu hormona i novih situacija.

Bruna257
    03. Siječanj 2016. 19:35

Meni je moja super jer ne gura pretjerano nos u tude stvari, osim ako je bas bas uvjerena da sam debelo u krivu... I drage volje ce dat savjet ako je nesto pitam... Imamo zbilja dobar odnos, cak mi naglasila da ne ocekujem da cu je za svaku sitnicu zvat da dode pomoc,jer se sama moram nauciti nositi sa problemima vezanima uz odgoj djeteta na koje smo se nas dvoje odlucili... Ona nije imala nicije pomoci, od prvog dana sama se snalazila i sestra i ja smo sasvim ok ispale :D

Zumbul
    03. Siječanj 2016. 19:46

Zanimljiva tema mogu rec..
    Meni ce svakako mama doc na dva tjedna pomoc.. Muz ce takoder biti dva tjedna doma..

Mi trenutno zivimo svi zajedno 😢 svekar, svekrva, sogor i sogorica sa 2 djece i muz i ja.. Ali sam se ja izborila i pokazala zube, taki da je to sad u procesu odvajanja.. Svekar i svekrva u kucu pored ove di smo sad svi.. Sogor i sogorica na kat, a mi ostajemo u prizemlju..  Malo je to sve drukcije kod njih jer su sa Kosova, Letnice.. Pa drukciji su im obicaji i sve to.. Ja i sogorica smo iz Zga.. Ali ja pomalo gasim te njihove obicaje koji mi nemaju smisla ... 
    Takoder sam s muzem razgovarala i molila sam ga da kad rodim, kad dodem iz bolnice da ne zelim ikoga od gostiju, nikakve feste dok se ne oporavim.. Jer kod njih je normalno da cim zena dode iz bolnice da se radi festa, a kako njih ima ko rusa, dode mi doma 100 ljudi i svi ulaze u sobu da vide djete.. tako je sad na ljeto bilo sa sogoricom. Zena place od bolova u sobi a niko nema obzira.. Tako da sam svog muza zamolila da se to odgodi dok se ne oporavim..
    Isto i krstitke....uzas.. Na krstitkama od sogora i sogorice bili 120 ljudi.. S tim da su maltene 100 ljudi sa strane sogora.. I to u sali..Bespotrebni troskovi.. Tako da sam i to rjesila..samo najuza obitelj, max.20 ljudi.. 
    Ali vidjet cemo.. 
    A i ja dosta znam sa djecom jer sam svaki dan s njima ☺😊 
    Tako da po tom pitanju nece bit problema..

Zumbul
    03. Siječanj 2016. 19:51

Ajme,pa zaboravila sam svekrvu 😂😂 
    Sto se tice moje svekrve.. Od nje ne trebam apsolutno nista.. Pravi se pametna uvijek,i to tamo di je u stvari najmanje pametna.. Oce se mjesat u brak, u sve.. Brate mili, sin ti se ozenio i pusti i njega i mene na miru.. Ona bi sefovala i meni i sogorici kako sta.. Ja sam joj jasno dala do znanja da zaboravi .. Da mi se ne mjesa , jer se ne mjesam ni ja njoj u apsolutno nista.. 
    Mogla bi pisat bibliju, ali ajde... 😂 
    Blago vama koje imate divne svekrve.. A ne malo se pravi fina, malo se ljuti, malo te ogovara i tako 😊😅 vidim ja da je njoj krivo sto joj sinovi nisu ozenili Kosovarke.. haaa.. Nek ide ljepo u rodni kraj i nek mi se makne s puta.. i zivio raspored 😂😄😅

Bruna257
    03. Siječanj 2016. 19:56

Heh meni je super kaj je moja sveki tolko udaljena od nas i nema vozacki, a javni prijevoz nikakav,pa nece cesto u posjetu :D a sveki mi voli radit spacke i muljat, svakome prica kak njoj pase, tak da sto se manje vidimo vise se volimo :D mislim,u sustini nije tako losa, al jbg, neke stvari bas ne mogu kak bi ona komandirala... Brijem da ak bi ona bila prema djetetu ko prema svom pesu,da bi mi dijete bilo nepodnosljivo razmazeno... A to ni u kojem slucaju NE zelim dozvoliti...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.