P.s. Bellaru ovo za rakiju nije losa ideje mene je uvijek prije bas lijepo opustila. Mozda ne smeta bebi ?? 😬😬😬😆😆
Bellaru da rakija za hrabrost 😂
i mene pere panika i strah, prvi put je i sve mi je nepoznato al eto nekako samu sebe uvjeravam da cu izdrzati to i da je najbitnije da sve prođe u redu..da ce bolit znam, al nemogu sebi predocit kolika je to bol jer je nisam iskusila..tako da nastojim sebe uvjerit da ce sve to bit izdrzljivo i da ce proc
Tpol hvala za pohvalu za tortu, ja probala samo komadic, ono jedan zalogaj doslovce, u utorak je ogtt... I mislim si sad, a jbg,ako je malo povisen secer, kaj sad, ionak cu na prvo trud morat krenut za rodiliste zbog streptokoka.... A ja kakve sam srece,kroz cijelu t me neki klinac prati, svako s*ranje se ulovi za mene...😡 a ovo da cemo se us*at ko grlice, svaki puta prije pregleda ja imam ciscenje,od muke kaj ce bit na pregledu.....😤 ne mogu si pomoc...
.. what doesn't kill us, makes us stronger...
Inace mm za hrabrost predlaze joint umjesto rakije pa ce nam bit sve ravno 😝😆😂
.. what doesn't kill us, makes us stronger...
Crazy hvala na savjetima
Ja imam dva poroda iza sebe,dva potpuno razlicita poroda.Svaki put sam bila sama bez muza.Iskreno bitno je samo slusat doktora i babicu,znam da nije lako jer stvarno tko ce u tim bolovima slusati doktora ili babicu.Oba dva puta su mi dali drip i boli ko davo,bez epiduralne sam radala.Nisam je htjela,al svakom bi preporucila ako moze i ako zeli nek uzme.
Crazy je super sve objasnila👏🙌
al eto ovo je moje iskustvo i krajem 8mj cu po treci put to proci😂.
Iskreno od kad sam vas otkrila nekako mi ova trudnoca lijepo izgleda,vi ste tu kao da se sve znamo 100god,dajete dobre savjete,pomazemo jedna drugoj kako god mozemo.
Veceras sam bas nesto sentimentalna,posto vecina mojih prijateljica samo pricaju koja je gdje bila,sta je kupila,a moja glavna okupacija su moji andeli koji su mi sve na svijetu😍
TPol ma bebe vole rakiju😂
Babycoming ja sam prije nego sta sam ostala trudna bila u velikoj panici od poroda a onda kad sam ostala trudna u velikoj panici gdje rodit. Kao sad me nije toliko strah (mozes mislit, valjda samu sebe tjesim) strah me da ce me biti strah😨 pogotovo posto prvi put prolazim kroz to. Strah me rezanja, imam osjecaj da ce mene od pupka do šu*** rezat😕 al eto mora nekako van . Ja se nadam da do kad to krene da ce mi bit puna kapa svega pa cu odlucno otic u bolnicu i odradit to ko hrabro pero. Mada moram priznat da se trenutno vise plasim dojenja nego poroda.
3. stvar - tehnika opuštanja - prodisavanje trudova - to je dobro uvježbat ranije. Iako svi mislimo da znamo duboko disat i da budemo to već na porodu nekak, ali nije baš tako...Duboko disanje svodi se na disanje dijafragmom - duboki udah (širi se prsni koš, a ne trbuh, ne podižu se ramena) i dvostruko duži (polagani) izdah - probajte se fokusirat samo na to par minuta pa ćete vidjeti što vam se zbiva u glavi. Veće količine kisika u krvi izmjenjuju moždane valove - mozak se opušta i tijelo se opušta - ne grči se tijekom truda i bol postaje puno podnošljivija (ispobano i dokazano, evo vam iz prve ruke)
Između trudova imat ćete navalu endorfina koji će vam odmarati tijelo do sljedećeg truda - tako to prirodno funkcionira - ja se iza poroda uopće nisam osjećala iscrpljeno (ok meni je kratko trajalo ali ipak nisam spavala 6 noći za redom) nego sam bila ko napušena, puna energije.
Dok uvježbavate disanje, možete probati i s vizualizacijama - zamišljati cvijet kako se otvara ili nešto slično
4. slušajte svoje tijelo - u jednom trenutku dobit ćete nagon za tiskanjem ( ista stvar ko i kad idete na veliku nuždu) to znači da ste potpuno otvorene, i da kreće izgon... tiskajte sa svakim trudom (dakle ne kad vam dr. kaže nego kad vam vaše tijelo to kaže) i eto bebe brzo van... Ako pri izgonu uspijete izboriti neki drugi položaj osim ležanja na leđima dobile ste na lotu - položaj na leđima odgovara doktorima jer im je preglednije, ali vaš porođajni kanal je 30% uži nego da recimo stojite ili čučite...
Dakle ne mora biti strašno ni nasilno, izborite se za to da vam daju vremena i prostora da to odradite same, jer to i možete odraditi same, liječnici su tu za svaki slučaj. Jer kad se isprepadate, navali adrenalin koji može doslovce zaustaviti porođaj - pa se onda beba neće spustiti, pa se ne otvarate, pa trudovi nisu dovoljno jaki... zatim vas dr fino prikopčaju na drip, pa onda daj epiduralnu jer previše boli, ili se satima mučite u agoniji, na kraju vam naliježu na trbuh da istisnu tu bebu van, pa popucate i sto problema i trauma koje su se mogle izbjeći. Liječnici nisu neprijatelji, ali ne dajte im da preuzmu vaš porođaj, VI RAĐATE, a ne da vas oni porađaju... Rodilje smo koje čekaju svoje dijete 9 mjeseci, nema vas nitko pravo požurivati i nametati vam intervencije koje nisu nužne.
P.S. nemojte mislit da sam ja svo vrijeme bila ovako zen i skoncentrirana, hvatala je i mene panika, al eto malo sam se uspjela sama sabrat, malo mi je babica pomogla... probajte, ne može odmoći... sretno!
Crazy ovo tvoje treba isprintat i procitat svaki dan da udje u podsvjest.
Sortiraj odgovore
Najstariji