Dobro jutro, busice drage!!
Meni danas prvi dan porodiljnog i naravno da sam vec od 7 budna i na nogama. Sad kad smijem spavati, ne mogu, grrrr
Bili jucer na pregledu, sve super, beba je velika i doktorica procjenjuje porodajnu tezinu od 3800 g, moram priznati da sam se lagano ustrtarila..jos kako oni znaju fulati, budem na kraju rodila malu divicu! Tko ce to izgurati van, majko mila... :-P
Cerviks i dalje straga iako bi vec bilo i ok da se pocinje pomicati prema naprijed ali kod mene sve zacementirano. Eto.
Aaaaa hormoniiii, vec ludim zbog njih 😠
Jucer bila cijeli dan ko ris, zivcana, nezadovoljna, tik da se na poslu nisam rasplakala od svoje "zalosti". Danas cista suprotnost-hiperaktivna, puna energije, ko da sam na drogama 😁 Jedva cekam samu sebe u normalnom izdanju 😳
Super za sve dobre preglede jucer! Bebice rastu i debljaju se 😍
Sretno svima koje danas imaju preglede 😘
Jel ima kakvih novosti-Starim, Maja? Ili mozda netko ispred reda 😜
Jutro cure! 🌞🌞
Vani predivan dan, ja opet malo potegnula da nadoknadim noc... 😁😁
Ty cestitke na malom mljackavom slatkom Karlu 🍼💙 neka samo papa i raste,bude zdrav, a tebi naravno brzi oporavak 😘
Jucer me totalno prebacili hormoni, rasplakala se i na najgluplju sitnicu... Sama sebe zivciram kad sam takva 😕
Nego da pitam vas koje ste radile ogtt... Ljekove ste popile ujutro prije vadenja krvi i glukoze? Neznam da li da popijem atb ujutro i lijek za stitnu, u 7 ide atb, a vec u 7 moram biti na prvom vadenju jer kod nas u dz vade od 7 do 9, sto znaci u 7,8 i 9... Pa ako koja zna nesto, help 😊
Cure koje ste danas na pregledima, sretno 😘😘
.. what doesn't kill us, makes us stronger...
Ty čestitam!!! Dočekala si ti svoj carski - ne znam ako si u međuvremenu promijenila mišljenje kako želiš roditi... Uglavnom, malom Karlu želim sve najljepše i da se mazite i pazite s tatom!!
Miska sretno s traženjem ginekologa - možda to ide lakše u Slo... Zavidim na nutelli, trenutno sam na trodnevnom čišćenju organizma od šećera zbog ogtt-a sutra. Znam da je to glupo i da ne mogu prevariti sustav, ali strah čini svoje
Crazy jupiii za građevinsku! Napokon i ti na zelenu granu s tim. Sjećam se kad si govorila da ćeš odustati - očito je vrijedilo truda Portir je baš simpa
da je više takvih ljudi, svijet bi bio ljepše mjesto
Starim veliki lajk za predviđanja ekspresnog poroda, riječi im se pozlatile!! samo ti navali na muža
Sarlina svašta si prošla, baš mi je žao.. Još malo malo i tvoja nagrada stiže!!!
Gita mislila si u nosiljci pa pješke ili u nosiljci u autu? Ja sam za AS, to je najsigurnija opcija za bebu...
Malamimi čestitam na nećaku - bit će to lijepa prijateljstva za cijeli život - tvoje dvoje i on i mrvu starija šefica
Deeka primjetila sam da idem nešto češće na wc, ali nisam još osjetila udarac po mjehuru moj najviše lupka oko pupka trenutno - dok pišem poskakuje mi trbuh
Aurelija ne brini brigu prerano - vidiš da se Cro mala okrenula pred kraj
Mare zakon ti je sin
Sandrich super za pregled - ajde sad ti je dragi bar miran za onaj navijački bodi super je i izdržao! Je li znao da ti znaš? Moja ginekologica kaže da je iscjedak normalna i poželjna pojava trudnoće. A te geonistin sam jednom uzimala zbog ureaplasme - jednu nakon svakog odnosa.. Na kakve treninge se bacaš? Ja odradim seriju čučnjeva i sl za sve ispod struka - počelo je visiti a to me smeta
Bruna kako je krenulo još malo pa ćeš zamijeniti dan za noć - prespavati cijeli dan a noću zujati. Nije ni to loše ako se uspiješ odmoriti što se tiče tableta/atb mislim da se ne smiju prije ogtt-a pit. Mislim da ti neće ništa biti ako jedan dan popiješ atb malo kasnije. Ja isto pijem za štitnu ujutro, ali sutra ću je popiti tek nakon ogtt-a.
Sretno svima danas!!
Sanjarka bas me malo iznenadilo, danas je malo bolja ali bome isto zeza.
Vjeverice ja sam non stop na wc-u vec 2 miseca ali jucer je prvi put pocela i tuc po mjehuru. Mala divljakusa :)
Hvala cure na podrsci i na cestitkama.
Epiduralna... Uzela sam ju na nagovor doktora. Uopce se nisam interesirala za nju, informirala ni pojma imala kak funkcionira. Izvadili mi krv...pretpostavljam da im treba svjeza krvna slika za anesteziologa i rekli mi da ne brinem da cu dobiti koliko doza bude potrebno...nema smisla da se mucim s blizancima.
U 12:30 sam prvo dobila drip (jer svoje trudove nisam imala), a u 13 su stigli anesteziolog i sestra. Sestra me prikopcala na onaj aparat sto mjeri tlak svakih 15 min i moras sjesti u turski sjed i pogrbit se. U tom polozaju te pika. Nimalo ugodno kad te vec sarafe trudovi, a mene su vec dobrano boljeli. Prvo dobijes piku da odrveni mjesto gdje ide igla za epicu i cijevcicu ti prebace preko ramena jer moras lezati kad dobivas doze. Onda osjetis kako te hladi niz ledja i za 10 min ne mozes pomaknuti noge i ne osjecas bol od trudova. Ja sam ih pratila na crg-u. Neugodno mi je bilo jer sam morala biti na ledjima, a guza i sve dolje utrnuto. Al na ledjima ne moras biti zbog epi, nego sam ja bila prikopcana na 2 ctg-a i jos na ruci drip i tlakomjer.
Nisam imala nikakve nuspojave, poslije me nisu ledja boljela, samo sam cekala tek drugi dan da mi izvade to cudo iz ledja, anesteziolog nije stigao prije...
Prva doza me je drzala negdje do 14 h i onda sam opet pocela osjecati bol, a i pritisak za izgon. Prijavila sam babici, a ona je poslala po anesteziologa po jos jednu dozu, a na moju molbu i po mog doktora. Doktor je dosao za minutu, a za 5 min sam rodila jer sam bila skroz otvorena. Dakle, drugu dozu nisam dobila. Ispalo je dobro jer me bolio trud i imala sam nagon za tiskanjem. Stvarno vam ne znam kako je to kad ne osjecas trud...valjda ti oni govore kad da tiskas. Nakon 10 min je stigla i curica i tad si vec u oblacima. Nit sam osjetila vadjenje posteljica, niti da mi prazne mjehur, nista... I dalje su ti noge teske, al osjecas ih.
Savjet...trazite da vam isprazne mjehur u boksu jer ce vas sestre tjerati na pi kad stignete na babinjace, a vas jos noge ne slusaju.
Ja se bas raspisala...pitajte ako sam sto zaboravila.
Malamimi hvala na opsežnom objašnjenju za epiduralnu. Je li ti sad drago što si ju uzela? tvoj porod je bio ekpresan!!
Znam da ga je netko spominjao pa evo linka za Carriwell grudnjak na sniženju:
http://minigreeny.com/akcija/carriwell-grudnjak-za-dojenje-s-cipkom-i-kosaricama-crni.html
Hello! Obveze ispunjenje, shoping obavljen ( opet je cura profitirala) 😊. U 2h mi je ctg tako da imam vremena malo sad odmorit.
Vani predivan dan! No vidjeh po 7dnevnoj prognozi da opet zovu svakakve kise, bezveze nikako da se to stabilizira 😕
Malamimi hvala ti! Ja sam sve sklonija tome da je zatrazim ako bude moguce i vremena. Jos se nadam da cu uletit u rodiliste u zadnji tren i filmski izbacit juniora u 3 truda 😝.
Znaci u principu nista strasno osim neugode zbog oduzetosti donjeg djela?
To za praznjenje mjehura nije uopce losa ideja, ja sam se prvi put popisnila 2 puta pod sebe dok sam ležala 2h na promatranju posli poroda. A sta da radim mjehur pun a njih ni na vidiku 😷
Ejic i Bruna hormoni hormoni! Lude trudnice sve smo mi, proci ce pa cemo se opet borit s klasicnim pms-om i tako to 😀
Bruna popij atb kad dodes kuci. Sutra dan nastavis po normalnom rasporedu 👍
Jambica netko lakse rodi veliku bebu nego netko drugi malenu...no stres! 💪 koliko je sad teska kad je porodajna procjena na 3800?
Znaci ti nam vjerovatno nećeš preko reda 😊
Sandrich i tvoj malac napredniji neka neka bit ce to pravi mali galeb 😎
Znaci dragi saznao heh bolje za tebe ajde 😀
Za iscjedak po meni je to normalno ako nema popratnih smetnji
Vjeverice cucnjeve radis? Omg da cucnem nebi me vise nitko digao 😂😂
Svaka cast!
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Malamimi super za detalje epi. Hvala! I bas lijepo za necaka...male jaslice na vidiku ;)
Sandric F-5 visina fundusa. 5cm ili prsta od pupka il rebra. Kleopatra, ajde sipni to iz rukava da naucimo! (Ti si med sestra?)
Saznao se spol. Briga manje. A to sto je tako ispalo.
Crazy jupi za papire i portira...bas ko ce se sagnut.
Bruna atb se pije na sat da ima efekt. Stitna ne znam. Nezgodno sto neke zene povrate tu gluk kad popiju.
I sad o sebi/nama. Pregled sve ok. Beba raste. Tlak ok. I dalje ko sv rok na buri! Uopce mi se prenasanje ne svidja kao ideja, a kako cerviks izgleda doci cu u 42tt. Jos kks moram za pripremu carskog. Standard kod prvog, ne da idem na drugi carski. Zasad.
Sortiraj odgovore
Najstariji