Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    JanaH.
    09. Listopad 2015. 15:32

Tynchy - elevit ima sve te vitamine i pije se jedna dnevno!

Ja nisam vise tolko umorna kao ovih dana, bit ce da je poboljsanje pred sutrasnji shoping!

2006.
    2008.
    2010.
    10/2015 7+5

MalaKoza
    09. Listopad 2015. 19:25

Ja još uvijek nemam neke simptome osim bolova u maternici.  I Cicke su mi ko da malo napetije. 
    Sanjarka,  idemo na Kanarske otoke na 6 dana pa onda u Hrvatsku malo kod svojih.  Ako kojim slučajem bude prerano ovdje da se čuje srceko, otići ću kod nekog privatnika u Hrvatskoj. Ne bi mogla izdržati 3 tjedna u neizvjesnosti

A rekli su mi - ako je strast, proći će. Ako ne prođe - ljubav je.I nije prošlo...

Sanjarka88
    12. Listopad 2015. 08:45

Jutro ljetnice

Kako vam je prošao vikend? Ja u petak nisam popila folnu koliko mi je bilo muka, u subotu sam bila puno bolje, a jučer ni m od mučnine eto prepostavljam da je do nje, ne prepostavljam nego sam sigurna. Sad se nalivam cedevitom jer u njoj ima folne al virujem da ću je opet pit od danas, bojim se.....
    Ty ja pijem folnu od twinlaba, i pije se jedna dnevno.... kako si?

MalaKoza super, uživat će te

Jana

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Pupa2
    12. Listopad 2015. 09:16

Sanjarka, ja se malo ubacujem u temu :) moja sestra je pila elevit i užasno je povraćala od nje, a znam curu koja je pila neku desetu i isto je jako povraćala... Ja sam konkretno pila dietpharmovu, ali samo folna bez ikakvih vitamina 55 kn za 3 mjeseca i nisam imala nikakvih nuspojava. Probaj promijeniti folnu...
    Meni je ginekologinja rekla da u prva tri mjeseca nisu toliko potrebni ti svi vitamini koje ima npr elevit ili prenatal koji ja sad pijem, da je najbolje piti čistu folnu kiselinu, a nakon 12.tjedna prijeći na vitamine poput elevita ili prenatala ukoliko prehrana nije raznovrsna! Možda ti neki od tih vitamina koji su uz folnu ne pašu.... Pa eto, to ti je moj savjet :)

Sanjarka88
    12. Listopad 2015. 09:53

Pupa

pijem samo folnu, u tome i je problem od twinlaba, čista folna, možda da pokušam sa ovom koju mi je ginić stavio na recept. Neznam da li to može biti od pojedine vrste ili jednostavno ne podnosim dobro folnu kiselinu. Neznam koliko ima smisla da se patim od jutra do mraka, al onako baš baš mi je bilo toliko mučno da se nisam usudila dignit s kauča, a s druge strane nemam dovoljno muda (da prostite ) da prestanem uzimat  folnu. Iako je u prvoj trudnoći nisam pila, niti su je naše bake i mame pile pa je sve bilo u redu, al eto nemam muda.....

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Pupa2
    12. Listopad 2015. 10:01

Da te utjesim, puno mama koje znam nisu s drugim djetetom uopce pile, pocevsi od moje sestre 😀 i sve ok! Samo probaj pravilno jesti, tj.barem unositi vitamine i bit ce to ok! Nema smisla da povracas i imas mucnine ako ti nije od bebe nego od tableta...

Dunyasha
    12. Listopad 2015. 10:22

Jutro..

Evo i mene sramežljivo na ovoj temi... Čini mi se malo neprikladno na pdf tko radei na djeci pisati o trudnoći.. No evo me onda tu..
    Jutros bila kod ginićke, odmah napravila briseve i papu, dala uputnice za krv, urin, transfuziju (zbog rh faktora), napravila uzv..
    Dakle, mrva je u maternici, rekla je da sve lijepo izgleda, samo je mrva još doista mrva (2,3 mm) pa se još ne čuju otkucaji (rekla je da se ispod 5 mm veličine ne mogu očitati), pa da dođem u subotu na kontrolu da vidimo malo srce, a do tad da obavim sve pretrage.

Eto, za sada je rekla, sve je kako treba biti. Rekla je da je trudnoća malo manja nego po zm, pa sam po veličini ploda na 5+5, umjesto na 6+1, no da to nije zabrinjavajuće.. 
    I naredila mi da prvi missed sad zaboravim jer da nema razloga da ova t ne bude kako treba biti. 

Dunyasha
    12. Listopad 2015. 10:49

Sad sam malo polovila što ste pisale- što se tiče folne kiseline- ja pijem folacin (5mg!!!), dr. mi dala na recept i rekla je SAMO to! Nikakvi dodatni vitamini do 12. tjedna, da je najbitnija folna za ovako male trudnoće.
    Tako da Sanjarka, obavezno piti folnu, probaj taj folacin (koliko sam vidjela dr. ti je dao na recept).
    Mene lrenule povremene mučnine ali bez povraćanja, ali baš budu gadne.. Onda stavim malo salnih štapića u usta i mineralnu popijem i bude okej. 
    Sanjarka, ono što si pisala da te ulovi neka apatija- mene jčr toliko uhvatilo plakanje, hodala po ulici i plakala.. I mislim si- evo ga, počinje hali-gali.. No onda sam se smirila, rekla to su hormoni, i nakon toga sve okej. 
    Tynhcy, kad ćeš ti kod ginića? 
    MAlaKoza, na 6+6 bi ti se srce već moglo itekako čuti. Meni će u sub biti 6+6 pa mi je rekla dns dr. da dođem da potvrdimo otkucaje. 

Dns sam dobila i sliku.. 
    Sitno moje malo bićence..  (ne znam kako vi doživljavate naše plodiće- kao živa bića, ili kao plod- ja kao živo biće, pa ga tako i zovem )

Tynchy
    12. Listopad 2015. 12:33

Bok djevojke!

meni je sutra red na pregled...

a kako sam? grozno. Mučnina me pere, ne bira vrijeme, i navečer i ujutro...
    Počela sam piti neke nove tablete, koje imaju više folne.. i kojekakvh vitamina.. pitat ću sutra ginekologa što da radim...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.