Nije me bilo par dana na forumu i vidim da ima dosta novih stranica ispisanih..i ja mislim netko rodio..kad ono nista
Al zato smo se mi rodili u ponedjeljak
Kako sam par dana bila otvorena 5cm dr me je u pon na dan termina narucila na hospitalizaciju radi poroda..ctg u pon ujutro je pokazovao malo trudova i imala malo bolova nista spektakularno..pregled otvorena 5_6cm i radjaona...usla u radjaonu u 10.20 probusili vodenjak i odmah na drip...i onda horor..bolovi nesnosni trudovi odmah pa sad...katastrofa...nemam snage vise i dr odluci da ce me porodit nasloni se na stomak i s dosta patnje konacno moj sin odlucio izaci van...kad sljedi pitanje babice zasto nam niste rekli da je beba velika drugacije bi isao porod..kakava velika beba u 37+4bsam isla na uzv beba bila skoro 3100i jos rekla dr dobit ce jos 200_300g i beba taman...znaci ja sam rodila buhtlicu od 4250g i 53cm..i malo se napatio odnosno isao je licem van pa je dosta natecen i plav ali apgar je 10/10..tako da oni i njihove procjene..i def najgori porod drip stvarno ubija ili velicina bebice ilinije pravilo da je sto vise poroda to lakse..ali neka iza nas je ono najgore..sada se samo mazimo i trudimo,jako trudimo nije jos nadoslo pravo mlijeko a momcina trazi papat..al i to cemo svladati:-)
Tinčica termin nam je 29.7.
Danas tocno 39tt...a nista se ne dogada konkretno
Sinoc se naspavala...digla se par puta na wc ko zombi i samo se natrag bacila na spavanje...napokon...cini se da bumo docekali i petak i utzv
Jedina novina su poruke tipa jos si u komadu...jos malo i te fore....fala Bogu pa me barem moji ne dave tim pitanjima
...molim Te za malo sreće....
Vidin da nan je svima veselo! Mi isto pokoji lazni al nista posebno s ti. Da nan je 24.7 termina al mi se pari da nis od njega al buden vidila na ctg i plodnoj sta kazu!
Ja san se odlucila na dugi pamucni bodic i duge pamucne gace sa stopalicama ponit koju tetru i jaje obavezno! A doma ce ionako bit pod klimon i u dugo par dana dok se ne krene znojit pa cemo vidit..... (A ako bas recu da izade u kratko zavrnit bodi i bez gaca haahahah)
Čestitke lilili77
Ja sam pripremila body dugih rukava, tajice, čarapice i kapicu pamučnu..e sad vidjet ću da li ćemo sve navući ili možda samo body i čarapice...i tetru naravno za prekriti autosjedalicu kao zaštita od sunca..
Ja spremila sve, i duge i kratke rukave pa cemo vidit tamo. To sam toliko davno pripremila da se vise ni ne sjecam sto sam stavila u torbu. A cokoladice u torbi za radaonu su bice presle u ulje.
Od spavanja nista. Mozda sveukupno 4 h. Samo znojenje i vrtenje i wc i setanje po kuci da se rashladim...0 bodova. I tako vec danima.
Poruke "jos si u komadu" mi stizu zadnjih dana naveliko, svi me zovu..ali malac nece van. Nikakvi trudovi, tu i tamo pokoji lazni, 3.5cm otv, sutra ctg..u terminu sam ili od danas ili za 2 dana (punih 40), u svakom slucaju, bilo bi mu vrime za izac. Jbt ima 3600-3700, koliki ce izac?! Kako ce izac?! Jos ako je doksa fulala 200 gr, sto kaze da je uvijek moguce, pa ako malac zapravo ima blize 4 kg?! Jer kaze na uzv da joj se cini debeljuskastiji nego sto izracunava.
Strah me tog dripa. Znam da cu morat proc kroz porod, ali bi htjela proc bez njega..
Lily cestitam! Muke su prosle, sad je vrime za drugu vrstu muka, sladju :)
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
Čestitam, lilili77!!!
Vidim da vas sve muči nesanica, a ja spavam po cijele dane (i noći). Nenormalno se znojim, nemam klimu, iako i nije tako jako vruće u kući. I onda me sve svrbi. I noge su mi natečene. I ništa me ne boli, nikakvi lažnjaci. Nisam uopće sigurna jel ih imam, ponekad me malo zaboli u leđima, ali na par sekundi i to nije niti svaki dan.
U petak bila na prvom pregledu u TA, sve ok, kao počela se malo otvarati. Podigla nalaze brisa na streptokok i pozitivan je. Rekli su mi samo da ću dobiti penicilin na porodu. Ovaj petak idem na kontrolu i na uzv. Mislim da mi mozak više ni ne radi jer se oko ničega ne brinem. Sve je samo - budem već nekako...
Eh, da, za izlazak sam pripremila bodi dugih rukava, hlačice, čarapice i kapicu, i majicu dugih rukava jer mi je termin skoro sredinom 8.mj. pa za svaki slučaj. I tetru za as.
Lollypop, shvaćam tvoju brigu. I ja bi bez dripa i epiduralne (nje me užasno strah i baš bi ju izbjegla ako mogu). Moj mali je prije 3 i pol tj imao 2300g, tako da sigurno ne bude imao manje od 3500g. Nadrapale smo!
lilili77, čestitke!
Ja sam sinoć uspjela solidno odspavati jer sam se prebacila u dnevnu i uključila klimu. Večeras ću si i razvući kauč da se mogu i vrtiti po krevetu. Nekako me je sad uhvatilo da se hoću po svaku cijenu kvalitetno naspavati jer tko zna koliko i kako će ići kada krene porod.
Ja sam maloj spakirala za bolnicu kratki kompletić. Dakle bodić kratkog rukava i kratke hlačice, čarapice i kapicu. Imam i tetru za pokriti je od sunca, mada nije da ćemo baš hodati po suncu. Planiram ranije pitati sestre da li je to ok kombinacija pa ako bude trebalo ipak.npr. duge nogavice lako to dragi doda.
Inače, ja baš i nemam neke simptome da bi mi uskoro krenulo. Imala sam neka probadanja dolje, vjerovatno je to otvaranje, kontrakcije imam tu i tamo npr. po dvije u sat vremena par sati navečer to zna biti i onda prestane. Jedino što jutros imam neke bolove u kičmi. Kao da me neko povremeno probode iglicom u kičmu. Pretpostavljam da bi moralo da se udruži sa još nečim npr. kontrakcijama da bi to bili pravi trudovi?
Ja samo mantram da mi ne krene ništa u toku noći, a bilo bi dobro da i bebolina pričeka još koji dan jer sam uspjela dobiti sada, tek u 38.tjednu hemić pa da mi se barem to smiri a ne da me muči više stvari istovremeno.
Pomalo me nerviraju s tin jesi li jesi li,ajme kad ces, koliki ti je drob.... Na kraju kad i krene necu nikome javit 😂😂😂😂
A i ja bi volila da krene sako od sev znat cu vise u petak al kako mi se pati nece prije osmog miseca haahaah
Sortiraj odgovore
Najstariji