Lh trakice iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ana_Marija_2019
    14. Listopad 2019. 13:10

Martina1982

E ovako.Imamo 3 trudnoce prirodnim putem iza nas tako da se smatra da spermici nisu problem. Znaci prirodna oplodnja nije problem. Ja imam problem sa drugom fazom ciklusa i odrzavanjem trudnoce. Znaci progesteronom. Jer mi ciklusi variraju od 28 do 50 i kusur dana. Isli smo na stimuliranje Ovulacije i stopericu jer sa stopericom znam kad ce tocno biti pucanje folikula i tako mogu imat odnose i pocet sa progesteronom. Sto opet nije tocna sigurnost da ce se oplodnja desiti ali bar znamo planirat sta i kako. I to sve na moju inicijativu jer sam rekla da nemam vremena vise cekat da se desi samo od sebe. A i ak se desi opet treba pomoc medikamemta da se odrzi. Ginica je samo odlucila kad ide stoperica jer folikul mora odgovarati velicinom. Ako si radila hormone i ako je ona rekla da je sve sa hormonima ok onda vjeruj je. A ako zelis mozes ju eventualno pitati za Klomifen stimulirate O pa da ides na folikulometriju. Inace za parove s kojima je sve u redu tek nakon godinu dana ginici idu na te neke medikamente itd. Pricanje o MPO. Meni je moja rekla ovako. Godini dana prirodno. 3 mjeseca progesteron. Zatim 3 mjeseca Klomifen plus progesteron. Ako ni tada ne uspije onda ide prica o MPO. Nadam se da sam ti uspjela odgovoriti. I sam ti pitaj sta te zanima. Zato smo ovdje da si pomognemo. 😘

Ovo nakon godinu dana pa 3 mjeseca vrijedi samo za mlađe žene?
    Jer frendica mi je krenula s 39 u pokušavanje i mislim (nisam sigurna, nisam htjela previše propitivati) da su je odmah nakon 6 mjeseci stavili na MPO, tj. čim se javila da imaju problema. Sad će 41.

vuky
    14. Listopad 2019. 13:40

Ana-Marija nisam 100% sigurna, jer moja frendica je isla pvt u Prag, bas zbog kompliciranja... ali vjerojatno i to ovisi od gin do gin i od kbc do kbc-a... 

Uglavnom, moja gin misli da nista od O, tj.ona ne moze vidjeti, endometrij je trolinijski i 10mm, na desnom jajniku folikul najveci 1.25cm, na lijevom mali, od ciste postoji mogucnost da neki eventualno ne vidi! Sugerirala ivf! i tako... najrade bi plakala malo... a ne smijem... 

sanja0508
    14. Listopad 2019. 13:44

Tinas

Martina1982

Da i Klomifen ili neke druge tablete ti prepise ginic te kaze koje dane da ih pijes. Znaci zapravo nemres nis na svoju ruku. Ali mozes porazgovarat i traziti misljenje od ginica.

Da kužim… problem je što je nama sad već preko godine dana, i ni jedna trudnoća nije ostvarena.
    Plus nikad vidjela
    Zato mi je čudno da mi nije spomenula ništa, mislim ona je prokomentirala da kao možda nismo gađali dobre dane… al opet u godinu dana i na temelju aplikacije za praćenje ovulacije i toga da mi je M točna ko u sat, ne vjerujem da ni jednom nismo pogodili tj.vjerujem da smo više puta pogodili ali dobro, nisam se ja htjela sad nešto previše raspravljati s njom.
    Mislim rekla mi je da mi je maternica blago sedlasta, ali da to nebi trebao biti problem sa začećem. Ah… ne znam više što misliti. Znam samo da sam počela čitati temu MPO.
    Hvala ti na odgovoru

Nemoj se brinuti sto nisi plus vidila u godinu dana. Ima nas jos takvih. I treba bas pogoditi onaj trenutak. Ja sebi u glavu uvijek ubacim da nesto nije uredu, i da necu imati bebu. A onda se okrenem oko sebe i vidim da se svi muce s tim. Danasnji tempo zivota nam je svima udaran. Pogledam moje sestricne (11 nas ima) i sve smo u nekim godinama od 27 do 35. I jedino ova od 35 ima bebicu i jedino ja razmisljam o tome. Dok ove druge ni pomisliti na to. Kada im kazem da se brinem one mi se smiju i kazu da se opustim. Granica se pomakla, tempo nam je svima stresan. I ja sam uvjerena da mi to mozemo. Tako da ne brini. Vec se veseli tome sto nas ceka, jer i da ne ide prirodnim putem medicina je danas toliko razvijena da pomoci ima. Bebica ce nam svima doci. ❤

Ja 33 godina, MM 31
    15.2.2021 + 🤞❤
    2.5.2021- stiže dečko 💙💙
    31.10.2021. dobro došao ljubavi mala💙💙

Ana_Marija_2019
    14. Listopad 2019. 13:56

vuky

Ana-Marija nisam 100% sigurna, jer moja frendica je isla pvt u Prag, bas zbog kompliciranja… ali vjerojatno i to ovisi od gin do gin i od kbc do kbc-a…

Uglavnom, moja gin misli da nista od O, tj.ona ne moze vidjeti, endometrij je trolinijski i 10mm, na desnom jajniku folikul najveci 1.25cm, na lijevom mali, od ciste postoji mogucnost da neki eventualno ne vidi! Sugerirala ivf! i tako… najrade bi plakala malo… a ne smijem…

Ma isplači se, izbaci sve iz sebe... Teško je, ali sjeti se da ćete možda baš kroz ivf dobiti to što čekate u kratkom roku. Jako puno ljudi s kojima sam pričala, a nikako im prirodno nije išlo su pomoću ivf već u prvom ciklusu uspjeli. Nisam bila pa ne mogu ništa reći iz vlastitog iskustva, ali čula sam baš dosta pozitivnih priča!

Ana_Marija_2019
    14. Listopad 2019. 13:58

sanja0508

Tinas

Martina1982

Da i Klomifen ili neke druge tablete ti prepise ginic te kaze koje dane da ih pijes. Znaci zapravo nemres nis na svoju ruku. Ali mozes porazgovarat i traziti misljenje od ginica.

Da kužim… problem je što je nama sad već preko godine dana, i ni jedna trudnoća nije ostvarena.
    Plus nikad vidjela
    Zato mi je čudno da mi nije spomenula ništa, mislim ona je prokomentirala da kao možda nismo gađali dobre dane… al opet u godinu dana i na temelju aplikacije za praćenje ovulacije i toga da mi je M točna ko u sat, ne vjerujem da ni jednom nismo pogodili tj.vjerujem da smo više puta pogodili ali dobro, nisam se ja htjela sad nešto previše raspravljati s njom.
    Mislim rekla mi je da mi je maternica blago sedlasta, ali da to nebi trebao biti problem sa začećem. Ah… ne znam više što misliti. Znam samo da sam počela čitati temu MPO.
    Hvala ti na odgovoru

Nemoj se brinuti sto nisi plus vidila u godinu dana. Ima nas jos takvih. I treba bas pogoditi onaj trenutak. Ja sebi u glavu uvijek ubacim da nesto nije uredu, i da necu imati bebu. A onda se okrenem oko sebe i vidim da se svi muce s tim. Danasnji tempo zivota nam je svima udaran. Pogledam moje sestricne (11 nas ima) i sve smo u nekim godinama od 27 do 35. I jedino ova od 35 ima bebicu i jedino ja razmisljam o tome. Dok ove druge ni pomisliti na to. Kada im kazem da se brinem one mi se smiju i kazu da se opustim. Granica se pomakla, tempo nam je svima stresan. I ja sam uvjerena da mi to mozemo. Tako da ne brini. Vec se veseli tome sto nas ceka, jer i da ne ide prirodnim putem medicina je danas toliko razvijena da pomoci ima. Bebica ce nam svima doci. ❤

Razumijem jer nisam ni ja razmišljala o tome do negdje 32. godine. Istina je, granice su se pomaknule i mislim da većina ipak uspije na kraju. Koliko ti imaš godina?

Tinas
    14. Listopad 2019. 14:00

sanja0508

Tinas

Martina1982

Plus nikad vidjela
    Hvala ti na odgovoru

Da... sve si to lijepo rekla.
    Ima stvarno dana kad ti je puna kapa svega ali opet nekako to toliko želiš pa guraš dalje i ne predaješ se.
    Jednom mora doći nama svima, kad-tad ali mora.
    Vjerujem i da hoće, na ovaj ili onaj način.💕 💞 💓

𝐻𝑜𝑑𝑎𝑗, 𝑛𝑒𝑏𝑜 𝑠𝑡𝑟𝑝𝑙𝑗𝑖𝑣𝑒 𝑣𝑜𝑙𝑖 ♡

zvjezdica37
    14. Listopad 2019. 14:00

vuky

Ana-Marija nisam 100% sigurna, jer moja frendica je isla pvt u Prag, bas zbog kompliciranja… ali vjerojatno i to ovisi od gin do gin i od kbc do kbc-a…

Uglavnom, moja gin misli da nista od O, tj.ona ne moze vidjeti, endometrij je trolinijski i 10mm, na desnom jajniku folikul najveci 1.25cm, na lijevom mali, od ciste postoji mogucnost da neki eventualno ne vidi! Sugerirala ivf! i tako… najrade bi plakala malo… a ne smijem…

Ma ne brini,iako je uvijek lakse kad netko drugi sagleda tvoju situaciju ali stvarno ti optimizam puno znaci.A i ta faza prihvacanja tog postupka je malo bed priznajem...ali sve nosi svoje,ipak imas mogucnost pa kako god ostati u drugom stanju,bilo to i ovako...zamsli da moras razmisljati kako nema nacina za T...Polako...doci ce sve na svoje

Breskva
    14. Listopad 2019. 14:35

Cure trebam ponovo pomoc,danas sam imala temp skok tj skocilo je za 3 vise,sinoc u 11 sam imala pik,danas je isto tamna trakica,pisnula sam ih 3 i sve su tamne... mislite da je O u tijeku ili je prosla? I do
    Kad ce trakice biti tamne?! Malo sam si konfjuz 

Breskva
    14. Listopad 2019. 14:37

Ispricavam se na linku,uletio mi je copy paste za moju Frendicu buducu mamicu 🥰

Breskva
    14. Listopad 2019. 14:41

Ove zadnje dvije su  od danas,jedna odoslovno u 7 ujutro ,a druga oko 1  popodne
    https://ibb.co/PMm6WXw

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.