Lh trakice iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lalla
    04. Kolovoz 2019. 14:55

Mallla, Vuky, kuzim vas, i ja ponekad budem u komi i depresivna zbog nekih stvari. Al zamislite kolko tek ima zena koje rade abortus jer nisu zeljele ostati trudne ili zbog nekog drugog razloga. Ove zene koje rode bebe su bar zeljele te bebe. A s druge strane ima i zena koje se full namuce da bi ostale trudne i zadrzale te bebe. Namuce i sebe, svoje tijelo, svoje bliznje, svoj zivot. Taj trud i muku treba postovati. Meni dodje da uzmem neku oralnu kontracepciju zbog stresa svaki mjesec oko tog zatrudnjivanja, a kamoli jos da moram hodati na mpo postupke i uzimati svakave lijekove, inekcije...  ne znam da li bih se odlucila na to, pitanje je. Mozda bih radije usvojila dijete.
    S trece strane ima ljudi koji tesko obole pa djeca rano ostanu sama ili samo s jednim roditeljem. Ima i zena koje rode bolesnu djecu pa ih jadne moraju gledati svaki dan kako se pate. Ima svacega, takav je zivot. Ne treba nikog zalit niti previse uvelicavati vlastitu nesrecu i kriz jer stvarno nije nitko postedjen od samog zivljenja i zivota. Treba  jedino pomoci ako takva osoba trazi pomoc i ako si u mogucnosti i ako osjetis potrebu. Npr. Kad je bilo ono s malom Mijom, ja sam zaista osjetila izuzetno jako potrebu da pomognem toj obitelji.  Isto tako kad vidim kolicinu predivne i ostavljene djece po domovima, osjetim potrebu da se pobunim i da se zalozim za to da se nesto promijeni i da se takva djeca lakse mogu usvojiti. Npr..ona mala beba od onih nesretnika na Kajzerici, sto ce biti s njom?
     Nadam se da nisam nikog uvrijedila s tim sto sam rekla, al jednostavno sam imala potrebu da to napisem.

Mallla
    04. Kolovoz 2019. 15:18

Da Lalla život nije ni crn ni bijel već šaren. Svakome je njegova patnja najveća i najgora i svakom su njegove odluke najteže, zato se okupljamo na ovakvim mjestima i djelimo svoje brige i veselja jer je čovjek društveno biće. Posvajanje samo po sebi je vrlo važna odluka u svakom segmentu i velika borba kao i zatrudnjivanje i mpo i bilo što drugo što uključuje zaokret života na naglavačke, emocije, odricanja, pokušaji. Važno je u svemu i uvijek imati krug podrške jer je podrška ono što nas drži "normalnima" kakav god naš životni izazov bio. 

url=https://lilypie.com]

Lalla
    04. Kolovoz 2019. 15:39

Istina, plus sto je posvajanje prakticki ne moguce u Hrvatskoj. To sam cula od mnogih ljudi. A mpo je, hvala bogu, moguc. 
    Odlucila sam napisati Malla kako ja razmisljam i koji su mi stavovi pomogli u borbi protiv depresije i ogorcenosti nakon spontanog pobacaja.. Jos jednom ponavljam da nisam nikoga htjela uvrijediti... zao mi je ako jesam.

Mallla
    04. Kolovoz 2019. 15:58

Neznam čime bi od nspisanog bilo koga uvrijedila. Više mi se čini kao da ti je danas malo lošiji dan. Kakav god bio proći će. I svakako valja naglasiti da smo vlasnici vlastitih misli i što kažeš njima se možemo izboriti za svoje bolje. 
    Što se tiče posvajanja u RH je to teško i u Domovima je puno zanemarivane djece čijim roditeljima nije oduzeta roditeljska skrb već samo pravo na život s djetetom pa posvojenje nije moguće. S druge strane je često riječ o braći i sestrama pa je etički dvojbeno njihovo razdvajanje (po meni), a onda još posvojitelj bi najčešće htjeli bebe ili djecu do 2 god, a takvih je najmanje, da ne kažem da je romske djece najviše ili da rijetki žele djete s teškoćama. Poprilično kompleksna tema ali djelim razmišljanje da je gotovo nemoguće. 

• Ivana1810
    04. Kolovoz 2019. 21:12

točkicaa

Jel vi imate kakvog iskustva sa kineskim hcg štapićima za trudnoću. Znaci ja sam kupila ovaj mjesec neke drugačije nego prošli put i naravno krenula sam raditi 8 dana prije hahaha klasika za mene. Ugl. svaki put kad ga popiskim ili umočim u mokraću kontrolna crta postane crvena kako i treba a ona druga pobijeli, i na svakom bude bijela druga crta. Ni na jednim mi se to nije nikada događalo, isto sam kupovala neke druge kineske i oni su bili ok skroz nista se nije pojavljivalo. E sad, jel ovi ne valjaju ili šta? Ne piše im rok trajanja pa ne znam jeli istekao. Jel vam se događalo to?

Hej meni su ove trakice super, meni su 10 dana nakon ovulacije bile pozitivne, naravno bila je samo neka sjena al poslije je svakim danom bila tamnija. Ja ne vidim tu bijelu liniju 😕 iako se ni meni na slikama ništa nije vidjelo na početku al držim fige😘

• Lady33
    04. Kolovoz 2019. 23:01

točkicaa

Jel vi imate kakvog iskustva sa kineskim hcg štapićima za trudnoću. Znaci ja sam kupila ovaj mjesec neke drugačije nego prošli put i naravno krenula sam raditi 8 dana prije hahaha klasika za mene. Ugl. svaki put kad ga popiskim ili umočim u mokraću kontrolna crta postane crvena kako i treba a ona druga pobijeli, i na svakom bude bijela druga crta. Ni na jednim mi se to nije nikada događalo, isto sam kupovala neke druge kineske i oni su bili ok skroz nista se nije pojavljivalo. E sad, jel ovi ne valjaju ili šta? Ne piše im rok trajanja pa ne znam jeli istekao. Jel vam se događalo to?

Ti si kraljica i ja imam jos 12 dana do moje mjesecnice a xekam da mi stignu testovi iz kine trebali bi ovih dana cim dodju krecem ih piskit hahah ja tacno ne mogu cekati :D

05. Kolovoz 2019. 09:19

vuky

Svi oko mene imaju djecu, brat, bratići, sestrične, prijateljice ( osim par mladih sa kojima se onda vise i družim) i bude mi užasno dok pričaju o klincima ( a nekad mislim da 80% pričaju o njima) Suprug ima curicu iz prvog braka i predivna je i imam i sa njom super odnos… no nisam joj mama… i onda šetamo ulicom i male bebe često idu prema meni, evo jučer parkicem hodamo i curica prema meni za za nogu me i govori mama, i mene to presječe… cijeli dan budem onda tužna i mislim da ludim pomalo… a bude mi blesavo svima pričati koliko me tako svašta pogodi… jer će reci da sam stvarno prošla k vragu! A suprug kad vidi da sam nikakva, bude isto tužan i onda pokušavam pred njim to sve sto manje pokazivati… eto… malo sam se izjadala… izvinite na dugom postu ☺️

Da razumijem te sta oces reci. Mogu ti reci da je to sve normalno. Nemoj se radi toga osjecati lose. Jedino sto stetis sebi i svojoj psihi ubijajuci se o tom razmisljati. Sve ce doc na svoje. Najteze je cekat da se desi. Al desit ce se i bit cete presretni. Druzi se sa onim ljudima koji ti pasu i uz koje se osjecas dobro. Oni koji su ti prijatelji razumit ce tebe i ono sta prolazis. Ja sam isto u situaciji trenutno di zelim odmah i sad. Jedna prijateljica rodila..druga evo trudna a ja nista. Neke su vec dvoje djece rodile dok ja nemam. Imam malog andela koji me cuva. Ali bit ce. Samo treba biti strljpiv. 😘😘😘😘🤗🤗🤗...nek si ti rekla sta ti je na dusi 😉 

05. Kolovoz 2019. 09:23

Lalla

Mallla, Vuky, kuzim vas, i ja ponekad budem u komi i depresivna zbog nekih stvari. Al zamislite kolko tek ima zena koje rade abortus jer nisu zeljele ostati trudne ili zbog nekog drugog razloga. Ove zene koje rode bebe su bar zeljele te bebe. A s druge strane ima i zena koje se full namuce da bi ostale trudne i zadrzale te bebe. Namuce i sebe, svoje tijelo, svoje bliznje, svoj zivot. Taj trud i muku treba postovati. Meni dodje da uzmem neku oralnu kontracepciju zbog stresa svaki mjesec oko tog zatrudnjivanja, a kamoli jos da moram hodati na mpo postupke i uzimati svakave lijekove, inekcije… ne znam da li bih se odlucila na to, pitanje je. Mozda bih radije usvojila dijete.
    S trece strane ima ljudi koji tesko obole pa djeca rano ostanu sama ili samo s jednim roditeljem. Ima i zena koje rode bolesnu djecu pa ih jadne moraju gledati svaki dan kako se pate. Ima svacega, takav je zivot. Ne treba nikog zalit niti previse uvelicavati vlastitu nesrecu i kriz jer stvarno nije nitko postedjen od samog zivljenja i zivota. Treba jedino pomoci ako takva osoba trazi pomoc i ako si u mogucnosti i ako osjetis potrebu. Npr. Kad je bilo ono s malom Mijom, ja sam zaista osjetila izuzetno jako potrebu da pomognem toj obitelji. Isto tako kad vidim kolicinu predivne i ostavljene djece po domovima, osjetim potrebu da se pobunim i da se zalozim za to da se nesto promijeni i da se takva djeca lakse mogu usvojiti. Npr..ona mala beba od onih nesretnika na Kajzerici, sto ce biti s njom?
    Nadam se da nisam nikog uvrijedila s tim sto sam rekla, al jednostavno sam imala potrebu da to napisem.

Slazem se sa svim. Uvijek ima od goreg gore. Ali ove sta abortiraju i daju djecu i ne zele a ostanu trudne. Ili one sa oprostenjem kurvetine, narkomanke i alkoholicarke. Sto je njima Bog dao da tu djecu maltretiraju i zlostavljaju a ne nama koje se trudimo i zelimo i koji bi bili maze i pazeni i voljeni. Pitanje na koje nikad necemo dobiti odgovor. Mogu samo biti ljuta kad o tom mislim i svas mi prode glavom. Al nazalost tako je....

05. Kolovoz 2019. 09:25

točkicaa

Nije nikad. Al ne preporucam i ne prakticiram rano testiranje ☺️. Pogotovo ne 7 dana prije dolaska M bas iz takvog razloga. Naravno nismo svi isti. Ali ako pokaze - onda smo tuzne a mozda je samo prerano bilo za testiranje. Zato...bolje pricekaj jos koji dan 😉

05. Kolovoz 2019. 09:33

Lalla

Istina, plus sto je posvajanje prakticki ne moguce u Hrvatskoj. To sam cula od mnogih ljudi. A mpo je, hvala bogu, moguc.
    Odlucila sam napisati Malla kako ja razmisljam i koji su mi stavovi pomogli u borbi protiv depresije i ogorcenosti nakon spontanog pobacaja.. Jos jednom ponavljam da nisam nikoga htjela uvrijediti… zao mi je ako jesam.

Koga bi uvrijedila. Svi imamo pravo da mislimo sta zelimo i da to misljenje kazemo. Ne znaci da odmah mislimo nes lose. Malo prije sam napisala sta mislim i ne dao Bog da mi jedna takva dode pred oci cula bi me bome i to dobro. I nije me sram to rec. Naravno ima slicajeva do je AB potreban i gdje to odobravam. Posvajanje je kod nas katastrofa. Od procedura do cekanja i ostalog. Tesko za psihu. Ja kad bi znala da ne mogo nikako posvojila bi ali moj M ne bi. A sto se tice MPO. Dok god Crkva ne napravi sama neki postupak osim moljenja podrzavam skroz. Eto ako ima sad da se netko uvrijedio ispricavam se. Moja sestra kad se ispovijedila i rekla da ide na MPO cula je svasta. Na to je odgovorila. Tko ste vi da cete mi reci da li je meni sudeno da budem majka? Ako nakon MPO ni tada ne ostanem nikako trudna to ce znaciti da mi nije sudeno. Jer Bog na zemlju salje dusu. Onaj momenat kad srce prokuca. To je dusa....Dalje sestra ostala u prvom postupku trudna. Vjencala se u crkvi. Mala ce sad 4 godine. Bogu Hvala.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.