Lh trakice - 4. dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sanjarka88
    30. Siječanj 2021. 20:50

nikolina.amidzic25@gmail.com

Dan pitanje prvi puta koristim lh trakice i jučer mi je test bio pozitivan Al nismo ništa radili, dali je kasno danas nešto poduzeti ili je ovulacija prošla hvala

Danas je vrlo moguce o tako da slobodno i danas i sutra 👍🏻

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

30. Siječanj 2021. 20:54

Sto se tice samog procesa oplodnje i prethodno ovulacije, ja samo pamtim rijeci doktorice koja je rekla, da se zadnji put odnos ukoliko su spermiji super brzi moze imati na sami dan ovulacije,par sati prije nego sto ona i krene jer ako se ima odnos i na sami dan ovulacije ali nakon sto je vec oslobodena jajna stanica da je to onda fulano obzirom da jajna stanica u najzdravijim i najboljim okolnostima zivi do 24 sata maksimalno,a sto se tice tih DPO dana,vjerojatno i zavisi od osjetljivosti testa i lucenja samog HCG-a od zene do zene jer u prvim danima nakon implantacije jedna moze imati vrijednost 10,druga 15, treca 25 sto opet vjerojatno ovisi i o samom trenutku kada je doslo do implantacije. To je neko moje razumno objasnjenje osim mogucnosti kasnije ovulacije od onoga sto se mislilo, da jednostavno kod nekih posteljica u pocetku slabije luci HCG pa nekima duze treba da je test pozitivan,ali opet..to je samo moj nacin logike

30. Siječanj 2021. 20:56

Mene je nesto krenuo boluckati jajnik iz kojeg sam ovulirala i osjetila sam da me u donjem dijelu trbuha nesto zapeckalo nakratko i danas je cijeli dan evo bio mlijecni iscjedak,onaj vodenasti je stao sto je bio do jucer i tako...jos tjedan dana da vidimo jel to samo PMS ili nesto drugo ☺️🤭🙈

Pokloncic13
    30. Siječanj 2021. 21:33

Ja ću samo reci blaženo neznanje i žene koje ovo uopće ne trebaju citati. Samo to.
    Jebeni seks i jebeno ajmo Napravit klinca je postalo gotovo nemoguća misija.
    Eto osobno sam čula i to danas pitanje kaj je to dpo. Jer žene nemaju pojma kaj je ovulacija,kako se broje dani do eventualne iduće menge ako ju ne očekuješ.
    Znaci naučna fantastika. 
    Iskreno ću rec očito imam preuranjeni PMS,jad,ne znam kaj je ovo,totalno ispuhan osjećaj,da barem ništa ne znam,da barem ne moramo koristiti lh trakice,toplomjere,vitamine,cikle,ananase,vitamine za njih nego se samo cesnut onak usput,da ni pojma blagog nemaš ni jesu ti otprilike plodni dani i čudiš se ko pura dreku kad ti menga kasni 5 dana i onda se na nečiji nagovor ideš popisat na test jer eto seksala si se Bogati možda si trudna!
    Eto,živim za to i živim za to da svaka od vas koja prati ovaj forum to dozivi,taj relax mozak i opuštenost.
    Totalno off topicarim ali eto,pere me neznam kaj.
    Oprostite 😩

👱‍♀️ 33
    🧔🏽 34 zdrav ko dren
    👦 sinko (2017)
    👼 moj anđeo 2020 (beba rođena u terminu,otišao na nebo nakon par sati,dg. Nerazvijena pluća)
    Otežano smo začeli oba sina,za 👼 nam je preko godinu i pola.
    ➕4.3.🌈💖
    6.11. Baby girl 💖

url=https://lilypie.com]

Sara 🌸
    30. Siječanj 2021. 21:33

🦋Anitram1982🦋

Sanjich🤞🤰

🦋Anitram1982🦋

Sanjich🤞🤰

🦋Anitram1982🦋

Pisala sam to zato sto svugdje citam da se impantacija desava od 6 do 12 dpo. Sto po ovom meni nema smisla osim ako je ovulacija bila kasnije.

Martina, nakon sta folikul prsne jakna stanica ceka na spermij 1 do 2 dana te ako dodje do oplodnje jos 5 dana putuje do maternice, stoga je to 6-7 dpo kad je realno dosla u maternicu i tu ceka na oslobadjanje iz svoje opne.. Ne ugnjezdjuje se takva oplodjeno nego se oslobadja i tek onda prijanja uz maternicu, imaju 3 faze implantacija, prija janje, zakacivanje i prodiranja - laicki sam napisala jer se nemogu sjetit stvarnih imena faza.. Tako da zato pise 6 do 12 dana.. Jer zenska maternica ima svoju idnividualnu receptivnostni svaka stanica i spermij su individualni.. Neko moze doslovno 6 dan imat implantaciju a neko i par dana kasnije… Sry na ubacivanju 🙃😘

Jajna stanica je ziva samo 24 sata max od izlaska iz folikula. Ne 48. Znaci na 1dpo ona je mrtva ili oplodena.

Nigdje ne pise da je ziva 48h u mom tekstu nego pise 1 do 2 dana.. Vecina istrazivanja (starijih ali vodecih) tvrdi da zivi maksimalno 24h medjutim novija istrazivanja ukazuju i da kvalitetna jajna stanica moze prezivjet i duze od 24h stoga pise do 2 dana.. To ne znaci 48 h nego npr 30h, 36 h.. Vodila sam diskusiju s doktorom prošli tjedan u vezi toga pa sam mislila mozda ce te zanimati posto ti nije jasno zasto pise taj interval implementacije. Caoo

Maša🥰🤰🏼

Martina da onda nekuzim ni ja kako je to moguce naci ja tocno znam kad je bila O na 9DPO trakice sve negativne i lh i testovi za trudnocu a na 11DPO su bili pozitivni? Sto znaci da je do Implantacije doslo kasnije… nije tako?

Pa je. Onda bi rekla da sam proces od dolaska u maternicu pa nadalje zavisi od zene do zene. I taj dio "ugnjezdavanja" Al opet…nis meni to nema logike..i nis ja to opet nd kuzim i nikad necu..no dobro. Kako god nek se ono implantira u 10 ili 5 ili 12 dpo. 🤣

"If a sperm does fertilize the egg, and the resulting blastocyst makes it to the uterus, it can still take several days to implant itself in the uterine wall. In all, the entire process usually takes 8 – 10 days, though, in some rare cases, implantation may occur as early as the sixth day, or as late as 12 days, after ovulation".
    I dobro Sanjarka kaže, sa svakim danom veće su sanse za pobačaj. 

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

Anchy_23 🌈 🌸
    30. Siječanj 2021. 21:48

Pokloncic13

Ja ću samo reci blaženo neznanje i žene koje ovo uopće ne trebaju citati. Samo to.
    Eto osobno sam čula i to danas pitanje kaj je to dpo. Jer žene nemaju pojma kaj je ovulacija,kako se broje dani do eventualne iduće menge ako ju ne očekuješ.
    Znaci naučna fantastika.
    Iskreno ću rec očito imam preuranjeni PMS,jad,ne znam kaj je ovo,totalno ispuhan osjećaj,da barem ništa ne znam,da barem ne moramo koristiti lh trakice,toplomjere,vitamine,cikle,ananase,vitamine za njih nego se samo cesnut onak usput,da ni pojma blagog nemaš ni jesu ti otprilike plodni dani i čudiš se ko pura dreku kad ti menga kasni 5 dana i onda se na nečiji nagovor ideš popisat na test jer eto seksala si se Bogati možda si trudna!
    Eto,živim za to i živim za to da svaka od vas koja prati ovaj forum to dozivi,taj relax mozak i opuštenost.
    Oprostite 😩

Tako sam ja prvi put ostala T blazeno neznanje. I ja sam imala nedavno razgovor s frendicom koja se skida sa pilula pa krecu na bebu. Zna samo da su plodni dani negdje u sredini ciklusa🙈...kakav dc, dpo,lh 
    "endometrij a sta ti je to?"pita ona mene. Rekla sam joj nista...samo se vi keksajte i biti ce 😅😂 nisam joj imala snage objasnjavati. Mislim si bolje da ne zna i da joj se dogodi kao meni 1 put.

Sanjarka88
    30. Siječanj 2021. 21:56

Anchy_23 🌈

Pokloncic13

Znaci naučna fantastika.
    Oprostite 😩

Tako sam ja prvi put ostala T blazeno neznanje. I ja sam imala nedavno razgovor s frendicom koja se skida sa pilula pa krecu na bebu. Zna samo da su plodni dani negdje u sredini ciklusa🙈…kakav dc, dpo,lh
    "endometrij a sta ti je to?"pita ona mene. Rekla sam joj nista…samo se vi keksajte i biti ce 😅😂 nisam joj imala snage objasnjavati. Mislim si bolje da ne zna i da joj se dogodi kao meni 1 put.

😂😂😂😂

Pa vecina žena nista to ne zna 
    I bolje. Za njih 

A ne ja

Onak. Cestitam Sanjarka na trudnoci 
    Sanjarka : oh nemojte molim vas Cestitat, implantacija je bila tek 12dpo, ocekujem spontani

😒🙄

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

30. Siječanj 2021. 21:56

🦋Anitram1982🦋

Sanjich🤞🤰

🦋Anitram1982🦋

Sanjich🤞🤰

🦋Anitram1982🦋

Pisala sam to zato sto svugdje citam da se impantacija desava od 6 do 12 dpo. Sto po ovom meni nema smisla osim ako je ovulacija bila kasnije.

Martina, nakon sta folikul prsne jakna stanica ceka na spermij 1 do 2 dana te ako dodje do oplodnje jos 5 dana putuje do maternice, stoga je to 6-7 dpo kad je realno dosla u maternicu i tu ceka na oslobadjanje iz svoje opne.. Ne ugnjezdjuje se takva oplodjeno nego se oslobadja i tek onda prijanja uz maternicu, imaju 3 faze implantacija, prija janje, zakacivanje i prodiranja - laicki sam napisala jer se nemogu sjetit stvarnih imena faza.. Tako da zato pise 6 do 12 dana.. Jer zenska maternica ima svoju idnividualnu receptivnostni svaka stanica i spermij su individualni.. Neko moze doslovno 6 dan imat implantaciju a neko i par dana kasnije… Sry na ubacivanju 🙃😘

Jajna stanica je ziva samo 24 sata max od izlaska iz folikula. Ne 48. Znaci na 1dpo ona je mrtva ili oplodena.

Nigdje ne pise da je ziva 48h u mom tekstu nego pise 1 do 2 dana.. Vecina istrazivanja (starijih ali vodecih) tvrdi da zivi maksimalno 24h medjutim novija istrazivanja ukazuju i da kvalitetna jajna stanica moze prezivjet i duze od 24h stoga pise do 2 dana.. To ne znaci 48 h nego npr 30h, 36 h.. Vodila sam diskusiju s doktorom prošli tjedan u vezi toga pa sam mislila mozda ce te zanimati posto ti nije jasno zasto pise taj interval implementacije. Caoo

A zakaj onda ak je tak tebi doktor radi trnansfer na 5 dpo a ne na 6 ili 7? Zato kaj blastic nema maternicu u epruveti da se ugnjezdi. I mozda nisi napisala da je ziva al si napisala da ceka 1 do 2 dana na spermije. Nemre ih cekat do 2 dana jer je drugi dan vec nema i spermij drugi dan nema kaj oploditi. Zato se i radi oplodnja jajnih stanica odmah isti dan punkcije. I drugi dan dobis informaciju koliko ih je oplodeno. Bar bi ti to trebala znat posto si u MPO vodama.

Kraljice peru te neki bas ruzni hormoni.. Steta da tako se netko ponasa na forumu.. Moj doktor radi transfer 6 ili 7 dpo ako si pratila znala bi to... Mozda da se malo opustis bi ti se lakse primilo 😘😉

WonderWoman
    30. Siječanj 2021. 22:10

Pokloncic13

Znaci naučna fantastika.
    Oprostite 😩

Ja se s ovim potpuno slažem 👍👏  točno to sam doživjela u prvoj trudnoći, nisam znala nista o ničemu niti razmisljala o tome. 

🙋‍♀️ 34god.,sve u redu (AMH 43,3/2022.)
    🙋‍♂️33god., asthenozoo(1/23)
    🙏🤞🤰 ljeto 2020., aktivnije jesen 2020.I dalje u iščekivanju. 🏨BetaPlus
    4/2023-1.postupak, aspiracija, transfer 19.4.2023 ⛔, 2 ⭐⭐
    5/2023-FET, prirodni⛔, ostala⭐
    11/2023 - FET, stimulirani (Estrofem) 🤞, 10dnt➕, beta1-158,5, beta2-359

30. Siječanj 2021. 22:29

Kraljice peru te neki bas ruzni hormoni.. Steta da tako se netko ponasa na forumu.. Moj doktor radi transfer 6 ili 7 dpo ako si pratila znala bi to… Mozda da se malo opustis bi ti se lakse primilo 😘😉

Nadam se da ce biti trudnicki hormoni ti "losi' kraljice. 😉Pa zato sta sam sita gledanja sta se vec 3 godine i kakve  nebuloze pisu ovdje. A svi nesto sute, niko nece da kaze nista. Do dana danasnjeg nisam imala problema sa niti jednom. Al tek kad sam iznjela ono sta mislim je doslo do ovog. Ti si jedna od rijetkih kojima se radi transfer na 6 ili 7 dpo. Btw. "Mozda se tebi nije zato primilo". ( ne ostajem duzna nikom pa necu niti tebi- al to ti je bilo nisko) Jer to do sad nisam nikad cula. Ne pratim SVAKOG na formu. A o opustanju mi nemoj pricat molim te jer nakon svega bit cu opustena kad ostanem trudna. A tebi sretno u FETu 🙏i zadrzi se na temi koja ti je prikladnija. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.