Lh trakice - 4. dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiky 🥰
    30. Siječanj 2021. 20:08

Maša🥰🤰🏼

Evo ga hahaha to je sve , normalno mjenjam ulozak stalno ali uvijek bude doslovno 2 kapljice :/ i tako vec 2 dana 🙈
    NEOTVARAJ SLIKU AKO SI GADLJIV 😂😂
    !!!https://ibb.co/RbZJ8Z1!!!

Mozda je i implatacija. Meni je bilo tako na gacicama na dan kad sam trebala dobit, iste boje samo je bilo jos manje od toga. Kao neka mrlja i kad sam piskila i obrisala se, bio je trag roze krvi na papiru ali jako jako malo

Ja 33g,mm 34g
    19.01.2021 pozitivan test nakon skoro 2 god pokusavanja
    💙 Stiže nam dečko 💙

30. Siječanj 2021. 20:11

Sanjich🤞🤰

🦋Anitram1982🦋

Sanjich🤞🤰

🦋Anitram1982🦋

Pisala sam to zato sto svugdje citam da se impantacija desava od 6 do 12 dpo. Sto po ovom meni nema smisla osim ako je ovulacija bila kasnije.

Martina, nakon sta folikul prsne jakna stanica ceka na spermij 1 do 2 dana te ako dodje do oplodnje jos 5 dana putuje do maternice, stoga je to 6-7 dpo kad je realno dosla u maternicu i tu ceka na oslobadjanje iz svoje opne.. Ne ugnjezdjuje se takva oplodjeno nego se oslobadja i tek onda prijanja uz maternicu, imaju 3 faze implantacija, prija janje, zakacivanje i prodiranja - laicki sam napisala jer se nemogu sjetit stvarnih imena faza.. Tako da zato pise 6 do 12 dana.. Jer zenska maternica ima svoju idnividualnu receptivnostni svaka stanica i spermij su individualni.. Neko moze doslovno 6 dan imat implantaciju a neko i par dana kasnije… Sry na ubacivanju 🙃😘

Jajna stanica je ziva samo 24 sata max od izlaska iz folikula. Ne 48. Znaci na 1dpo ona je mrtva ili oplodena.

Nigdje ne pise da je ziva 48h u mom tekstu nego pise 1 do 2 dana.. Vecina istrazivanja (starijih ali vodecih) tvrdi da zivi maksimalno 24h medjutim novija istrazivanja ukazuju i da kvalitetna jajna stanica moze prezivjet i duze od 24h stoga pise do 2 dana.. To ne znaci 48 h nego npr 30h, 36 h.. Vodila sam diskusiju s doktorom prošli tjedan u vezi toga pa sam mislila mozda ce te zanimati posto ti nije jasno zasto pise taj interval implementacije. Caoo

Maša🥰🤰🏼

Martina da onda nekuzim ni ja kako je to moguce naci ja tocno znam kad je bila O na 9DPO trakice sve negativne i lh i testovi za trudnocu a na 11DPO su bili pozitivni? Sto znaci da je do Implantacije doslo kasnije… nije tako?

Pa je. Onda bi rekla da sam proces od dolaska u maternicu pa nadalje zavisi od zene do zene. I taj dio "ugnjezdavanja" Al opet...nis meni to nema logike..i nis ja to opet nd kuzim i nikad necu..no dobro. Kako god nek se ono implantira u 10 ili 5 ili 12 dpo. 🤣

30. Siječanj 2021. 20:20

Sanjich🤞🤰

🦋Anitram1982🦋

Sanjich🤞🤰

🦋Anitram1982🦋

Pisala sam to zato sto svugdje citam da se impantacija desava od 6 do 12 dpo. Sto po ovom meni nema smisla osim ako je ovulacija bila kasnije.

Martina, nakon sta folikul prsne jakna stanica ceka na spermij 1 do 2 dana te ako dodje do oplodnje jos 5 dana putuje do maternice, stoga je to 6-7 dpo kad je realno dosla u maternicu i tu ceka na oslobadjanje iz svoje opne.. Ne ugnjezdjuje se takva oplodjeno nego se oslobadja i tek onda prijanja uz maternicu, imaju 3 faze implantacija, prija janje, zakacivanje i prodiranja - laicki sam napisala jer se nemogu sjetit stvarnih imena faza.. Tako da zato pise 6 do 12 dana.. Jer zenska maternica ima svoju idnividualnu receptivnostni svaka stanica i spermij su individualni.. Neko moze doslovno 6 dan imat implantaciju a neko i par dana kasnije… Sry na ubacivanju 🙃😘

Jajna stanica je ziva samo 24 sata max od izlaska iz folikula. Ne 48. Znaci na 1dpo ona je mrtva ili oplodena.

Nigdje ne pise da je ziva 48h u mom tekstu nego pise 1 do 2 dana.. Vecina istrazivanja (starijih ali vodecih) tvrdi da zivi maksimalno 24h medjutim novija istrazivanja ukazuju i da kvalitetna jajna stanica moze prezivjet i duze od 24h stoga pise do 2 dana.. To ne znaci 48 h nego npr 30h, 36 h.. Vodila sam diskusiju s doktorom prošli tjedan u vezi toga pa sam mislila mozda ce te zanimati posto ti nije jasno zasto pise taj interval implementacije. Caoo

A zakaj onda ak je tak tebi doktor radi trnansfer na 5 dpo a ne na 6 ili 7? Zato kaj blastic nema maternicu u epruveti da se ugnjezdi. I mozda nisi napisala da je ziva al si napisala da ceka 1 do 2 dana na spermije. Nemre ih cekat do 2 dana jer je drugi dan vec nema i spermij drugi dan nema kaj oploditi. Zato se i radi oplodnja jajnih stanica odmah isti dan punkcije. I drugi dan dobis informaciju koliko ih je oplodeno. Bar bi ti to trebala znat posto si u MPO vodama.

annboleyn
    30. Siječanj 2021. 20:23

Implantacijski “prozor” je od 6 do 10 dpo, ili 6-12 dpo, u zavisnosti od autora, najcesce se implantacija desava na 8 ili 9 dpo.
    Mehanizmi koji kontrolisu citav taj proces su veoma slozeni i pod uticajem su progesterona i estrogena Moguca je i kasnija implantacija (otuda po nekim izvorima informacija o implantacijskom prozoru od 6-12 dpo) ali je utvrdjeno da ako se implantacija desila kasnije, na 12 dpo recimo, znacajno je veca vjerovatnoca loseg ishoda trudnoce.
    Takodje, potrebno je da prodje odredjeni period od implantacije i pocetka lucenja hcg do dostizanja vrijednosti koje se mogu detektovati u krvi u urinu.

👩🏻‍🦰 39, 🧔🏻36
    Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
    MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
    Kariogrami: uredni
    Trudimo se od 2.2018.
    6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
    02/2022 💔 12GN
    1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
    2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️

Sanjarka88
    30. Siječanj 2021. 20:26

Ja sam citala da su kasne implantacije obično loše i da cini mi se cak 75 % istih vodi k spontanom
    Ima točno taj postotak po danima implantacije
    3 su u razloga 
    1. Endometrij se vac stanjio
    2. Žuto tijelo je vec pocelo propadat 
    3. Zametak je los i trebalo mu je duze da dođe do meternice i da se implatira

Ja iz tih razloga nisam ljubitelj implantacije nakon nekih 9dpo 
    Od 10 pa nadalje 
    Al tko me sta pita 

Zadnje 2 trudnoce implantaciju sam imala 7dpo, tada sam imala pad tempice 
    U toj prvoj sam tekst radila 11dpo tek 
    A u ovoj zadnjoj 7dpo implantacija, 8dpo negativan test, 9dpo pozitivan 
    Ja mislim da je potrebno nekih 48h da se beta pokaze u urinu na najosjetljiviji test 

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Maša🤰🏼
    30. Siječanj 2021. 20:26

Kiky ma iskreno nevjerujem, testovi su negativni tako da vjerujem da cu vec sutra procurit kako treba :) kako si ti ? Pon je prvi pregled ako se ne varam? 🥰
    Martina ma bas tako bitno da se one ugnjezde haha ni ja to previse ne kuzim ali ni ne trudim se kuzit 😂

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

Sanjarka88
    30. Siječanj 2021. 20:27

Isto tako sam našla na vise izvora da jajna stanica po novim saznanjima živi Ugl do 12h a Max 24 🤷‍♀️

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

30. Siječanj 2021. 20:30

annboleyn

Implantacijski “prozor” je od 6 do 10 dpo, ili 6-12 dpo, u zavisnosti od autora, najcesce se implantacija desava na 8 ili 9 dpo.
    Mehanizmi koji kontrolisu citav taj proces su veoma slozeni i pod uticajem su progesterona i estrogena Moguca je i kasnija implantacija (otuda po nekim izvorima informacija o implantacijskom prozoru od 6-12 dpo) ali je utvrdjeno da ako se implantacija desila kasnije, na 12 dpo recimo, znacajno je veca vjerovatnoca loseg ishoda trudnoce.
    Takodje, potrebno je da prodje odredjeni period od implantacije i pocetka lucenja hcg do dostizanja vrijednosti koje se mogu detektovati u krvi u urinu.

Hvala 🤗

• nikolina.amidzic25@gmail.com
    30. Siječanj 2021. 20:36

Dan pitanje prvi puta koristim lh trakice i jučer mi je test bio pozitivan Al nismo ništa radili, dali je kasno danas nešto poduzeti ili je ovulacija prošla hvala

30. Siječanj 2021. 20:42

nikolina.amidzic25@gmail.com

Dan pitanje prvi puta koristim lh trakice i jučer mi je test bio pozitivan Al nismo ništa radili, dali je kasno danas nešto poduzeti ili je ovulacija prošla hvala

Nije kasno ali danas akcija 👍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.