Evo ga hahaha to je sve , normalno mjenjam ulozak stalno ali uvijek bude doslovno 2 kapljice :/ i tako vec 2 dana 🙈
NEOTVARAJ SLIKU AKO SI GADLJIV 😂😂
!!!https://ibb.co/RbZJ8Z1!!!
Mozda je i implatacija. Meni je bilo tako na gacicama na dan kad sam trebala dobit, iste boje samo je bilo jos manje od toga. Kao neka mrlja i kad sam piskila i obrisala se, bio je trag roze krvi na papiru ali jako jako malo
Ja 33g,mm 34g
19.01.2021 pozitivan test nakon skoro 2 god pokusavanja
💙 Stiže nam dečko 💙
Pisala sam to zato sto svugdje citam da se impantacija desava od 6 do 12 dpo. Sto po ovom meni nema smisla osim ako je ovulacija bila kasnije.
Martina, nakon sta folikul prsne jakna stanica ceka na spermij 1 do 2 dana te ako dodje do oplodnje jos 5 dana putuje do maternice, stoga je to 6-7 dpo kad je realno dosla u maternicu i tu ceka na oslobadjanje iz svoje opne.. Ne ugnjezdjuje se takva oplodjeno nego se oslobadja i tek onda prijanja uz maternicu, imaju 3 faze implantacija, prija janje, zakacivanje i prodiranja - laicki sam napisala jer se nemogu sjetit stvarnih imena faza.. Tako da zato pise 6 do 12 dana.. Jer zenska maternica ima svoju idnividualnu receptivnostni svaka stanica i spermij su individualni.. Neko moze doslovno 6 dan imat implantaciju a neko i par dana kasnije… Sry na ubacivanju 🙃😘
Jajna stanica je ziva samo 24 sata max od izlaska iz folikula. Ne 48. Znaci na 1dpo ona je mrtva ili oplodena.
Nigdje ne pise da je ziva 48h u mom tekstu nego pise 1 do 2 dana.. Vecina istrazivanja (starijih ali vodecih) tvrdi da zivi maksimalno 24h medjutim novija istrazivanja ukazuju i da kvalitetna jajna stanica moze prezivjet i duze od 24h stoga pise do 2 dana.. To ne znaci 48 h nego npr 30h, 36 h.. Vodila sam diskusiju s doktorom prošli tjedan u vezi toga pa sam mislila mozda ce te zanimati posto ti nije jasno zasto pise taj interval implementacije. Caoo
Martina da onda nekuzim ni ja kako je to moguce naci ja tocno znam kad je bila O na 9DPO trakice sve negativne i lh i testovi za trudnocu a na 11DPO su bili pozitivni? Sto znaci da je do Implantacije doslo kasnije… nije tako?
Pa je. Onda bi rekla da sam proces od dolaska u maternicu pa nadalje zavisi od zene do zene. I taj dio "ugnjezdavanja" Al opet...nis meni to nema logike..i nis ja to opet nd kuzim i nikad necu..no dobro. Kako god nek se ono implantira u 10 ili 5 ili 12 dpo. 🤣
Pisala sam to zato sto svugdje citam da se impantacija desava od 6 do 12 dpo. Sto po ovom meni nema smisla osim ako je ovulacija bila kasnije.
Martina, nakon sta folikul prsne jakna stanica ceka na spermij 1 do 2 dana te ako dodje do oplodnje jos 5 dana putuje do maternice, stoga je to 6-7 dpo kad je realno dosla u maternicu i tu ceka na oslobadjanje iz svoje opne.. Ne ugnjezdjuje se takva oplodjeno nego se oslobadja i tek onda prijanja uz maternicu, imaju 3 faze implantacija, prija janje, zakacivanje i prodiranja - laicki sam napisala jer se nemogu sjetit stvarnih imena faza.. Tako da zato pise 6 do 12 dana.. Jer zenska maternica ima svoju idnividualnu receptivnostni svaka stanica i spermij su individualni.. Neko moze doslovno 6 dan imat implantaciju a neko i par dana kasnije… Sry na ubacivanju 🙃😘
Jajna stanica je ziva samo 24 sata max od izlaska iz folikula. Ne 48. Znaci na 1dpo ona je mrtva ili oplodena.
Nigdje ne pise da je ziva 48h u mom tekstu nego pise 1 do 2 dana.. Vecina istrazivanja (starijih ali vodecih) tvrdi da zivi maksimalno 24h medjutim novija istrazivanja ukazuju i da kvalitetna jajna stanica moze prezivjet i duze od 24h stoga pise do 2 dana.. To ne znaci 48 h nego npr 30h, 36 h.. Vodila sam diskusiju s doktorom prošli tjedan u vezi toga pa sam mislila mozda ce te zanimati posto ti nije jasno zasto pise taj interval implementacije. Caoo
A zakaj onda ak je tak tebi doktor radi trnansfer na 5 dpo a ne na 6 ili 7? Zato kaj blastic nema maternicu u epruveti da se ugnjezdi. I mozda nisi napisala da je ziva al si napisala da ceka 1 do 2 dana na spermije. Nemre ih cekat do 2 dana jer je drugi dan vec nema i spermij drugi dan nema kaj oploditi. Zato se i radi oplodnja jajnih stanica odmah isti dan punkcije. I drugi dan dobis informaciju koliko ih je oplodeno. Bar bi ti to trebala znat posto si u MPO vodama.
Implantacijski “prozor” je od 6 do 10 dpo, ili 6-12 dpo, u zavisnosti od autora, najcesce se implantacija desava na 8 ili 9 dpo.
Mehanizmi koji kontrolisu citav taj proces su veoma slozeni i pod uticajem su progesterona i estrogena Moguca je i kasnija implantacija (otuda po nekim izvorima informacija o implantacijskom prozoru od 6-12 dpo) ali je utvrdjeno da ako se implantacija desila kasnije, na 12 dpo recimo, znacajno je veca vjerovatnoca loseg ishoda trudnoce.
Takodje, potrebno je da prodje odredjeni period od implantacije i pocetka lucenja hcg do dostizanja vrijednosti koje se mogu detektovati u krvi u urinu.
👩🏻🦰 39, 🧔🏻36
Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
Kariogrami: uredni
Trudimo se od 2.2018.
6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
02/2022 💔 12GN
1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️
Ja sam citala da su kasne implantacije obično loše i da cini mi se cak 75 % istih vodi k spontanom
Ima točno taj postotak po danima implantacije
3 su u razloga
1. Endometrij se vac stanjio
2. Žuto tijelo je vec pocelo propadat
3. Zametak je los i trebalo mu je duze da dođe do meternice i da se implatira
Ja iz tih razloga nisam ljubitelj implantacije nakon nekih 9dpo
Od 10 pa nadalje
Al tko me sta pita
Zadnje 2 trudnoce implantaciju sam imala 7dpo, tada sam imala pad tempice
U toj prvoj sam tekst radila 11dpo tek
A u ovoj zadnjoj 7dpo implantacija, 8dpo negativan test, 9dpo pozitivan
Ja mislim da je potrebno nekih 48h da se beta pokaze u urinu na najosjetljiviji test
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Kiky ma iskreno nevjerujem, testovi su negativni tako da vjerujem da cu vec sutra procurit kako treba :) kako si ti ? Pon je prvi pregled ako se ne varam? 🥰
Martina ma bas tako bitno da se one ugnjezde haha ni ja to previse ne kuzim ali ni ne trudim se kuzit 😂
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g
12/2020 missed 6tt
Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
12.07.2022. ➕
Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀
Isto tako sam našla na vise izvora da jajna stanica po novim saznanjima živi Ugl do 12h a Max 24 🤷♀️
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Implantacijski “prozor” je od 6 do 10 dpo, ili 6-12 dpo, u zavisnosti od autora, najcesce se implantacija desava na 8 ili 9 dpo.
Mehanizmi koji kontrolisu citav taj proces su veoma slozeni i pod uticajem su progesterona i estrogena Moguca je i kasnija implantacija (otuda po nekim izvorima informacija o implantacijskom prozoru od 6-12 dpo) ali je utvrdjeno da ako se implantacija desila kasnije, na 12 dpo recimo, znacajno je veca vjerovatnoca loseg ishoda trudnoce.
Takodje, potrebno je da prodje odredjeni period od implantacije i pocetka lucenja hcg do dostizanja vrijednosti koje se mogu detektovati u krvi u urinu.
Hvala 🤗
Dan pitanje prvi puta koristim lh trakice i jučer mi je test bio pozitivan Al nismo ništa radili, dali je kasno danas nešto poduzeti ili je ovulacija prošla hvala
Dan pitanje prvi puta koristim lh trakice i jučer mi je test bio pozitivan Al nismo ništa radili, dali je kasno danas nešto poduzeti ili je ovulacija prošla hvala
Nije kasno ali danas akcija 👍
Sortiraj odgovore
Najstariji