Lh trakice - 4. dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    annboleyn
    30. Siječanj 2021. 23:41

ljubica.ljubica

Pozdrav, uhodim vas vec dugo i sada me par zadnjih postova navelo i da se oglasim. Ne kuzim zasto pojedine u postovima pisu da zale sve sto idu u mpo i da je to nekakav kriz? Evo ja sam prosla dvije prirodne trudnoće, jedna je zavrsila kiretazom, druga je bila biokemijska. I prosla sam jedan neuspjesan postupak. Nemamo dijagnozu ni ja ni muž. U niti jednom trenutku ne smatram to nekakvim križom, niti zalim samu sebe. I to mogu reci za vecinu zena koje prolaze isto. Mislim da sve sto tako mislite bi prvo trebale zhvaliti bogu sto je dao covjeku mogucnost da uci, napreduje i da dođe do toga da parovi koji su prije 50 godina bili neplodni sada mogu imati cijelu nogometnu momcad djece. Vidim tu po vasim potpisima da vas ima starijih od mene i sa vise spontanih, biokemijskih, i sa dijagnozama i moj savjet vam je da ne budete takoreć zadrti, da ne bjezite od pretraga, od mpo, jer to nije nikakav križ, niti sramota, niti razlog za zaljenje parova koji to prolaze, dapače, trebale bi biti sretne sto uopce imate tu mogucnost.

Ja nisam shvatila da iko kaze da su parovi koji koji idu na MPO za zaljenje. Svaka individua ima pravo da ima strahove od neceg novog i nepoznatog, sto ne znaci da je ta osoba zadrta, niti to sto neko ima odredjene godine i duzi “staz” pokusavanja znaci isto. Svakako treba biti zahvalan na svim mogucnostima koje danas imamo zahvaljujuci razvoju medicine, i nauke i tehnike uopsteno, sto mislim da je slucaj sa svim zenama/djevojkama ovdje.

👩🏻‍🦰 39, 🧔🏻36
    Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
    MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
    Kariogrami: uredni
    Trudimo se od 2.2018.
    6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
    02/2022 💔 12GN
    1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
    2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️

30. Siječanj 2021. 23:42

ljubica.ljubica

Pozdrav, uhodim vas vec dugo i sada me par zadnjih postova navelo i da se oglasim. Ne kuzim zasto pojedine u postovima pisu da zale sve sto idu u mpo i da je to nekakav kriz? Evo ja sam prosla dvije prirodne trudnoće, jedna je zavrsila kiretazom, druga je bila biokemijska. I prosla sam jedan neuspjesan postupak. Nemamo dijagnozu ni ja ni muž. U niti jednom trenutku ne smatram to nekakvim križom, niti zalim samu sebe. I to mogu reci za vecinu zena koje prolaze isto. Mislim da sve sto tako mislite bi prvo trebale zhvaliti bogu sto je dao covjeku mogucnost da uci, napreduje i da dođe do toga da parovi koji su prije 50 godina bili neplodni sada mogu imati cijelu nogometnu momcad djece. Vidim tu po vasim potpisima da vas ima starijih od mene i sa vise spontanih, biokemijskih, i sa dijagnozama i moj savjet vam je da ne budete takoreć zadrti, da ne bjezite od pretraga, od mpo, jer to nije nikakav križ, niti sramota, niti razlog za zaljenje parova koji to prolaze, dapače, trebale bi biti sretne sto uopce imate tu mogucnost.

Imam osjecaj da se ovo odnosi na moj post koji je u tvojim ocima sasvim krivo shvacen. Hvala Bogu da ima nacin da se pomogne svakoj da se ostvari kao majka,ali ne bi bila COVJEK da mi nije zao sto ijedna zena kojoj je to najveca zelja da se ostvari kao majka ne moze prirodnim putem. Dovoljno je samo po sebi da se moras nauciti nositi sa svakakvim dijagnozama i saznanjem da mozda nikada neces moci ostati trudna na prirodni nacin i smislu da ne treba nikakva dodatna pomoc sastrane da me se sad ne bi krivo shvatilo da mislim kako je MPO umjetni nacin jer nije,ali zasto se uz dijagnozu treba jos nositi sa birokracijom,papirologijom,konzilijem i cekati hoce li ti biti odobrena MPO od strane drzave ili nece,jer znam iz provjerenih izvora ako ne dobijes odobrenje od strane drzave za financiranje to nije jeftino,a da ne pricam da nekima uz sve to ne uspije iz prve. Tako da,samo da se razumijemo,ja ne bi za sebe smatrala da sam covjek da mi nije zao svake zene koja to treba prolaziti jer priznali neki ili ne to je jedna velika BORBA! A sada ako ti smatras da sam ja zadrta jer mislim kako nijedna zena ne bi trebala to osjetiti,neka ti bude onda sam zadrta,ali kad se sve skupi na hrpu,to nije tako lako i to je jedna velika borba! 

30. Siječanj 2021. 23:54

Ne znam o kojim se drzavama radi ali u RH ne poznajem niti jedan par sa problemima ili bez a da su odbijeni i to svi mogu potvrditi. Nisam te krivo shvatila, vidim sebe prije par godina. Od kada smo krenuli u sve bar znas da pokusavas, da ne stojis u mjestu i ne vrtis se u zacaranom krugu lh trakica, egg white-a i bazalne temperature. Seksualni zivot nam je napokon to sto treba biti jer vodimo ljubav, cistu ljubav, neovisno dal je lh trakica potamnila. Da, bila sam teski ovisnik o pracenju ovulacije, toliko da se seks doveo do toga samo da se mehanicki odradi kada treba. 
    Moj post je samo bio u cilju micanja tabua sa mpo jer ne, nije strasan, nije sramota, ne trebaju muda niti neka ogromna hrabrost. To vam govori iz iskustva mimoza i najveca kukavica. 

Sara 🌸
    31. Siječanj 2021. 00:09

Mislim da nijedna od nas nije "školovala" i da bi se forum općenito trebao uzimati za rezervom, i svaka od nas izvali nebuloze i kaže riječi koje ne misli. Ajmo se ne pravit da smo popile svu pamet svita, jer sve tapkamo u mraku.  
    Medicina napreduje iz dana u dan, i ne vidim zašto se ne bi pokušalo sa drugim načinima ako istraživanja i članci pokazuju uspjehe za bilo kakve druge metode. Jedino tako medicina može još dalje napredovat. Ništa nije crno i bijelo, posebice kad su žensko tijelo i začeće u pitanju. 
    ---
    Draga Ljubice, taman kad se počnu smirivat tenzije, eto tebe, dodaješ još malo ulja na vatru. Ja ne znam jesmo li mi isto čitale, ja eto, nisam nigdje vidila da itko žali što je u MPO !?
    Nit' je itko zadrt, svaka se drukčije nosi sa onim što je (možda) čeka.
     Zato jer su nas od malena učili da je to tako jednostavno i prirodno i trebalo bi se dogodit čim mi to budemo htjele, i naravno, kad se to ne događa duže vrijeme, počinješ se bojat. 
     Ja razumijem strah (iako nisam prošla to), jer unatoč svim lijekovima, bockanjima, bolnim aspiracijama, doživljavanjem tisuću raspoloženja u jednom danu zbog hormona, velike su šanse za veliki minus na testu. 
    Vjerujem da to uzme danak, kako financijski, tako psihički i fizički, a i vremenski. 
    Svatko to shvaća drukčije, netko to vidi kao svoj križ i traži utjehu u vjeri i vjeruju da postoji neki veći plan za njih, drugi pak imaju svoj način. 
    Uostalom, svaka od nas je odrasla i živi u drukčijem okruženju, druži se sa različitim ljudima i okolina ima velik utjecaj na nas. 
    Velika većina žena ne smije ni reć da ide na MPO jer će joj obitelj reć da to nije "po Božjem", da se tako rađaju bolesna djeca (što nije uopce istina), itd. I živit tako, pod velikim stresom zbog MPO-a, a onda i zbog mišljenja okoline, posebice ako su bližnji takvog mišljenja- razumijem zašto je nekom teško i možda teže odbija prihvatiti da je to jedini način. 

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

31. Siječanj 2021. 00:42

Da, vidim da nema smisla. Jedino sto zelim svima koji dođu do toga da idu na mpo, da im to bude jedino "zlo" u zivotu. Prosla sam pa znam sto pricam. 
    Tako da cure ne bojte se nikakvih promjena raspolozenja zbog hormona, jer ih nema, radila sam cijelo vrijeme bez bolovanja jako stresan posao gdje baratam sa milijunskim iznosima, sasvim sam bila ista kao i bez hormona. Ne bojte se sto drugi misle, jer to je vas zivot, vasa mogucnost za ostvariti majcinstvo. 
    Ne mjesam se u medicinske termine, ni u medicinske stvari, niti pisem nebuloze u koje se ne razumijem. Samo pisem iskustvo iz svoje prespektive. Ni ja nisam vidjela nekoga da se zali sto je u mpo, ali sam vidjela post gdje se zali curu sto je u mpo i navedeno je da reagira tako zbog hormona. I nije mi ok ni post cura koje navode da nisu nista od toga prosle, pa onda logicno nisu ni relevantne da komentiraju i pisu post, koji da cita neka cura sto se sprema u mpo, zamislila bi se i jos vise poplasila, a stvarno se nema cega bojati, osim neuspjeha, ali boze moj i neuspjeh, i prirodno, i mpo je dio zivota. Bajkovito je ocekivati da ce nam sve u zivotu uvijek uspjeti na ovaj ili onaj nacin.

Sara 🌸
    31. Siječanj 2021. 00:57

Prvo, prvi dio moje "čitabe" nije bio namjenjen tebi. 

Dalje, ja mislim da svakako mogu komentirat i smatrat moj komentar relevantnim iako nisam to prošla ako ti smatraš sebe dovoljno relevantnom da ženama koje ne znaš slobodno priljepiš epitet "zadrte" a ne pitaš prije toga za objašnjenje nečeg što su rekle.  
    Znan neke žene koje prolaze/koje su prošle kroz mpo i  znam da to nije med i mlijeko. Svakako je sve u glavi, al' sve se ovdje bore na svoj način i objašnjavaju sebi situaciju kako im je najlakše za prihvatiti- makar to bilo krivo mišljenje/stav, promijenit će se s vremenom. 
    Svakako ti držim fige da ako ideš dalje u te vode da bude plusić što prije.  🤞🏻🧡

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

Sara 🌸
    31. Siječanj 2021. 01:02

Leoni 🧚🏻‍♀️

Sara🌻

Prvo, prvi dio moje "čitabe" nije bio namjenjen tebi.

Dalje, ja mislim da svakako mogu komentirat i smatrat moj komentar relevantnim iako nisam to prošla ako ti smatraš sebe dovoljno relevantnom da ženama koje ne znaš slobodno priljepiš epitet "zadrte" a ne pitaš prije toga za objašnjenje nečeg što su rekle.
    Znan neke žene koje prolaze/koje su prošle kroz mpo i znam da to nije med i mlijeko. Svakako je sve u glavi, al' sve se ovdje bore na svoj način i objašnjavaju sebi situaciju kako im je najlakše za prihvatiti- makar to bilo krivo mišljenje/stav, promijenit će se s vremenom.
    Svakako ti držim fige da ako ideš dalje u te vode da bude plusić što prije. 🤞🏻🧡

Jel meni ovo namenjeno? 🙄

Ne, nego  Ljubici, osvrt na njen komentar. 🤣 tvoj post nisan vidila dok se moj nije uploada. 

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

31. Siječanj 2021. 01:03

Leoni 🧚🏻‍♀️

Ljubice ja ne kontam sto zelic reci tacno… Mi ne zalimo same sebe sto smo u MPO, to nije nasa zelja i volja da odemo dobrovoljno, samo je nas put tezi… I ja verujem da je svaka od nas zahvalna medicini na tome sto nam omugucava.
    I ja potpisujem da su to HORMONI koji uticu i na raspolozenje i na bolove grudiju i svega i svacega. Meni i mom telu ne treba nijedna hormonska tableta da bi prosla kroz torturu zvanu PMS sto moze hormonska tableta samo da pogorsa ponekad. Ne uvek! Prosli mesec mi je bilo sve i svasta, ovaj mesec nista… A ista terapija 🤷🏻‍♀️
    Mozda nisi isla na bolovanju, ali neke od nas su mozda primorane da odu na bolovanje i jos gore je psihicki kada sedis 2 nedelje, i samo ti je jedno u glavi…
    Mogla bi da napises nesto o sebi u opisu 🙂

U niti jednom postu nisam navela da netko sebe zali sto je u mpo, već sam vidjela par postova gdje zene koje nisu u mpo zale one koje jesu. Samo sam htjela napisati da za to nema nikavoga razloga i da bilo koja zena koja je u mpo ne zeli da je se zali, ni ja, ni ti, ni bilo koja. I da je mpo prednost koju svi trenutno imamo za razliku od zena prije 50 godina. I to je to. Imala sam i dvije prirodne neuspjesne trudnoce i jedan neuspjesan mpo tako da znam o cemu pricam. I nakon toga sam izlozena linču. 
    Sada cu vas sve pozdraviti i zazeljeti vam uspjesne trudnoce mpo ili prirodne, tako nebitno.... I ako bilo tko dođe do toga ili se pomiri s tim da ide u mpo ne treba se nicega bojati.

31. Siječanj 2021. 01:16

Leoni 🧚🏻‍♀️

ljubica.ljubica

Leoni 🧚🏻‍♀️

Ljubice ja ne kontam sto zelic reci tacno… Mi ne zalimo same sebe sto smo u MPO, to nije nasa zelja i volja da odemo dobrovoljno, samo je nas put tezi… I ja verujem da je svaka od nas zahvalna medicini na tome sto nam omugucava.
    I ja potpisujem da su to HORMONI koji uticu i na raspolozenje i na bolove grudiju i svega i svacega. Meni i mom telu ne treba nijedna hormonska tableta da bi prosla kroz torturu zvanu PMS sto moze hormonska tableta samo da pogorsa ponekad. Ne uvek! Prosli mesec mi je bilo sve i svasta, ovaj mesec nista… A ista terapija 🤷🏻‍♀️
    Mozda nisi isla na bolovanju, ali neke od nas su mozda primorane da odu na bolovanje i jos gore je psihicki kada sedis 2 nedelje, i samo ti je jedno u glavi…
    Mogla bi da napises nesto o sebi u opisu 🙂

U niti jednom postu nisam navela da netko sebe zali sto je u mpo, već sam vidjela par postova gdje zene koje nisu u mpo zale one koje jesu. Samo sam htjela napisati da za to nema nikavoga razloga i da bilo koja zena koja je u mpo ne zeli da je se zali, ni ja, ni ti, ni bilo koja. I da je mpo prednost koju svi trenutno imamo za razliku od zena prije 50 godina. I to je to. Imala sam i dvije prirodne neuspjesne trudnoce i jedan neuspjesan mpo tako da znam o cemu pricam. I nakon toga sam izlozena linču.
    Sada cu vas sve pozdraviti i zazeljeti vam uspjesne trudnoce mpo ili prirodne, tako nebitno…. I ako bilo tko dođe do toga ili se pomiri s tim da ide u mpo ne treba se nicega bojati.

Meni je jako zao sto ti  se to desilo i zelim ti sve najbolje 🙏🏻🥰 to da je neko zalio nas iz mpo nisam stekla utisak, ali ako ti jesi, ne mora da znaci da nije tako.

A ti bi leoni trebala biti primjer svima tu kao napredna i samosvjesna zena, a tako si mlada. 

Sara 🌸
    31. Siječanj 2021. 01:18

Ljubice, sorry ako se osjećaš tako, nisan mislila ništa loše nit te linčujem, samo me malo riječ "zadrte" iznervirala i da se moj komentar ne bi trebao smatrat relevantnim iako apsolutno ništa loše nisan napisala, ako jesan, nek mi netko ukaže na to.
     Ja nisan nikog žalila, nit ću ikad, ako išta, pokušavam bit potpora i učit što više da ne postavljam glupa pitanja. 

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.