Lh trakice 3. dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Teja09
    29. Lipanj 2020. 11:05

Kakvo je stanje u vašim gradovima u Domovima zdravlja? Ja do svog ginekologa uopce ne mogu doći, nitko se ne javlja na telefon, nema nikakve obavijesti 

👩‍🦱 28 - PCO, anovulacija
    🧔 31 - sve u redu
    Pokušavamo od 09/2019.
    12/2020. TO - Betaplus, Letrozol
    18.12.2020. B-HCG 303,6

simba
    29. Lipanj 2020. 11:08

Sara🌻 (Mrljica)

simba

E ja imam jedno pitanje za cure koje mjere temp. Zašto to točno radite? Koliko sam shvatila da temp ne mozete predvidjeti O, nego temp se podigne poslje same O. I ako ostane povisena 3 dana, to je kao znak da je bila. Toliko sam pohvatala.😅 Sad ono što me zapravo zanima. Zašto mjerite dalje? I da ostane stalno podignuta, ne znači da ste trudne, jer realno može pasti pred samu M ili na sami dan M.

Pa ja sam prvenstveno htjela vidjeti da li sam ovulirala nakon onog svega sa trakicama. I sad kad sam ovulirala želim i pratit dalje da vidim kako će mi se tijelo ponašati. Makar i došla M, želim vidit kako kod mene to funkcionira. Nista vise od znatiželje.

Razumijem to. No zar ne igraju puno drugih faktora na našu temp? A i npr. da 6 mj mjeriš konstantno temp, i dobiješ neki uvid kako tvoje tijelo funkcionira, zar to garantira da će i naredne mjesece tijelo funkcionirat istim tijekom?

👩33g
    👨42g
    👦4g

simba
    29. Lipanj 2020. 11:14

silver

simba

E ja imam jedno pitanje za cure koje mjere temp. Zašto to točno radite? Koliko sam shvatila da temp ne mozete predvidjeti O, nego temp se podigne poslje same O. I ako ostane povisena 3 dana, to je kao znak da je bila. Toliko sam pohvatala.😅 Sad ono što me zapravo zanima. Zašto mjerite dalje? I da ostane stalno podignuta, ne znači da ste trudne, jer realno može pasti pred samu M ili na sami dan M.

Bez temp ne znaš da li si O, LH trakica samo kaže da bi trebala ali da li stvarno O to ne znaš bez progesterona, a njega kod kuće detektiraš temperaturom. Postoje žene koje uredno proizvode LH hormon u pravo vrijeme ciklusa ali ne ovuliraju. Zašto nastaviti mjerenje nakon O = dužina lutealne faze je važna za trudnoću gotovo kao i sama O, žene sa kratkom lutealnom fazom imaju poteškoće sa zadržavanjem trudnoće i još puno toga. Dužinu lutealne takodjer možeš vidjeti mjerenjem temperature.

Aha. Hvala na objašnjenju. Koliko dugo mjeriš, jesi imala kad ciklus bez O i kolika ti je lutealna faza? Da li ti je svaki mj ista? Ja sam uvijek mislila da je lutealna faza svima jednaka 14-16 dana (kod zdravih žena), a pak da prvi dio ciklusa varira. No baš čitam da lutealna faza traje i do 21 dan. Nekako mi to predugo zvuči. 

👩33g
    👨42g
    👦4g

Sara 🌸
    29. Lipanj 2020. 11:14

simba

Sara🌻 (Mrljica)

simba

Pa ja sam prvenstveno htjela vidjeti da li sam ovulirala nakon onog svega sa trakicama. I sad kad sam ovulirala želim i pratit dalje da vidim kako će mi se tijelo ponašati. Makar i došla M, želim vidit kako kod mene to funkcionira. Nista vise od znatiželje.

Razumijem to. No zar ne igraju puno drugih faktora na našu temp? A i npr. da 6 mj mjeriš konstantno temp, i dobiješ neki uvid kako tvoje tijelo funkcionira, zar to garantira da će i naredne mjesece tijelo funkcionirat istim tijekom?

Ne znaci, ali lakse uocis abnormalnosti. 🤷🏻‍♀️ Iskreno, ne znam puno, nadam se da necu ni imat kad puno saznat. 

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

silver
    29. Lipanj 2020. 11:15

simba

Sara🌻 (Mrljica)

simba

Nakon ovog mog odgovora prethodnog, evo još neke info ako te zanima temp.
    Da, dužina lutealne faze će biti ista, i tijelo će većinom imati slične rasporede uvijek. Osim ako se ne dogode neke vanredne stvari kao neka bolest ili slično. Tvoja bazalna temperatura nije podložna uticajima kao tvoja temperatura tijekom dana, tvoja bazalna temperatura je takoreći temp tvog osnovnog metabolizma. 
    Osim info kao što je O i količina progesterona, možeš saznati još puno manjih stvari o svom zdravlju iz svoje temp lutealne faze. Npr. sekundarni pik estrogena se javlja izmedju 8-10 dpo kada temperatura padne i naglo se digne, žene to često vide i kao jači iscjedak sredinom lutealne faze. Isti hormon je odgovoran za iscjedak tijekom ovulacije. Zatim neka istraživanja pokazuju da se sekundarni porast temp veže uz implantaciju, pa žene mogu i ne moraju imati trofazični graf. Svašta možeš saznati iz bazalne temp. 

💁🏻‍♀️36
    💁🏻‍♂️37
    Pokušavamo od 1/20
    Biokemijska 2/21

Sara 🌸
    29. Lipanj 2020. 11:19

silver

simba

Sara🌻 (Mrljica)

simba

Nakon ovog mog odgovora prethodnog, evo još neke info ako te zanima temp.
    Da, dužina lutealne faze će biti ista, i tijelo će većinom imati slične rasporede uvijek. Osim ako se ne dogode neke vanredne stvari kao neka bolest ili slično. Tvoja bazalna temperatura nije podložna uticajima kao tvoja temperatura tijekom dana, tvoja bazalna temperatura je takoreći temp tvog osnovnog metabolizma.
    Osim info kao što je O i količina progesterona, možeš saznati još puno manjih stvari o svom zdravlju iz svoje temp lutealne faze. Npr. sekundarni pik estrogena se javlja izmedju 8-10 dpo kada temperatura padne i naglo se digne, žene to često vide i kao jači iscjedak sredinom lutealne faze. Isti hormon je odgovoran za iscjedak tijekom ovulacije. Zatim neka istraživanja pokazuju da se sekundarni porast temp veže uz implantaciju, pa žene mogu i ne moraju imati trofazični graf. Svašta možeš saznati iz bazalne temp.

🧡  opsirno, sad jos jos nesto naucih. 

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

silver
    29. Lipanj 2020. 11:20

simba, svaka žena ima različito, neko pravilo je 14-16. Moja lutealna je 14 dana, nikad nije bila kraća od 13 niti duža od 14. 
    Svima ista znači da kad jednom otkriješ kolika je tvoja lutealna uvijek će biti ista. A folikularna faza varira. Nije dobro imati lutealnu kraću od 11 dana, niti dužu od 18.

💁🏻‍♀️36
    💁🏻‍♂️37
    Pokušavamo od 1/20
    Biokemijska 2/21

silver
    29. Lipanj 2020. 11:33

A što se trudnoće tiče nije da možeš znati ali recimo kad saznaš kolika ti je lutealna onda ne možeš fulati, npr moja je 14 dana pa ako bi mi temp bila povišena nakon 15-16 dana i dalje postoji dobar razlog da pomislim da sam trudna. Isto tako ako padne jutro 14 dan znam da bez greške dolazi menga. Korisno je jako!

💁🏻‍♀️36
    💁🏻‍♂️37
    Pokušavamo od 1/20
    Biokemijska 2/21

Sara 🌸
    29. Lipanj 2020. 11:46

Lucky🍀

Žene, ja sad imam jedno možda smiješno pitanje, ali moram pitat
    Uglavnom primjetila sam kad odradimo svoj keksić M i ja, on kad ga izvadi zna se desit da iste sekunde sperma iscuri van, bez da se dignem…onda imam filing da je sve izašlo mislim ne znam jel to samo njegova sperma, ili je to i moj iscjedak, ali uglavnom iscuri odmah van, kako mali izađe i ovo s njim jel se to i vama događa?

Hahahahahahha, daaaa 🙈 svejedno mislim da ne iscuri sve, ima toga dosta. ne mozes sve zadrzat nikad. 

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

silver
    29. Lipanj 2020. 11:50

Lucky🍀

Žene, ja sad imam jedno možda smiješno pitanje, ali moram pitat
    Uglavnom primjetila sam kad odradimo svoj keksić M i ja, on kad ga izvadi zna se desit da iste sekunde sperma iscuri van, bez da se dignem…onda imam filing da je sve izašlo mislim ne znam jel to samo njegova sperma, ili je to i moj iscjedak, ali uglavnom iscuri odmah van, kako mali izađe i ovo s njim jel se to i vama događa?

hahaha  nekad da, svima valjda! Ali ne brini, količina dovoljna za namjenu završi u dijelu grlića otkud im nema povratka sigurno. 

💁🏻‍♀️36
    💁🏻‍♂️37
    Pokušavamo od 1/20
    Biokemijska 2/21

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.