Lh trakice 2.dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ginny
    13. Veljača 2020. 09:44

peggy ne brini, rano je da se ista vidi na uvz, a sta se cista tice, bolje provjeriti al sigurno nije nista. beta ce pokazat trudnocu 

btw ja sam upravo dobila . 12dpo psmtr . nista, idemo dalje. iduci datum za ne dobit 12.3 (tako kaze app, a vidit cemo oce li bit normalan ciklus....)

🧘‍♀️37g, blaga trombofilija
    🧘‍♂️37g, oligoasthenozoospermia
    🧒2012g
    👱‍♀️2014g
    trudimo se od 05/2019
    miss.ab 12/2019 u 12tt

13. Veljača 2020. 09:49

Citajuci o postupku inseminacije vidjela sam da je postupak sljedeci: Ultrazvučnim pregledima se prati rast folikula, a pri veličini vodećeg folikula od oko 18mm ordinira se injekcija hCG-a („štoperica“). Oko 36 sati nakon „štoperice“ nastupit će ovulacija pa se oko tog vremena planira postupak inseminacije. 
    Dakle zelim nesto usporediti jer pokusavam odgonetnuti kada bi bio najidealniji termin za odnose. I zakljucila sam sljedece. Ako se daje stoperica koja osigurava da se O desi 36 sati kasnije od davanja iste i tada se u tom vremenu ide na postupak inseminacije. Znaci 36 sati od davanja stoperice. Naravno rade se i hormoni koji bi to potvrdili. E pa ako je tako onda LH mora biti visoko. A ako mora biti visoko znaci da bi i LH trakica trebala biti pozitivna. E ako je lh pozitivna onda Stopericu mozemo usporediti sa pikom npr. Po tome ako se inseminacija radi 36 sati poslje, tada bi najidealnije bilo imati odnose na dan pika i jos dva dana poslje. Zar ne? Naravno tu zavisi koliko su spermiji brzi i koliko njima treba da dodu do jajovoda gdje se nalazi jajasce. Ali uzmemo cinjenicu da njima treba cca. 5 do 10 minuta (bar tak pise na netu). I dakle. Zakljucak moj bi bio. Najbolje za imat odnose je dan pika, ajd i dan prije pika ali i dva dana poslje pika. Znaci 4 kljucna dana. 

Tonia♥️
    13. Veljača 2020. 09:55

peggy95

Cure evo da vam se javim.. jako sam uplasena i tuzna. Bila sam jucer na pregledu i doktor me istraumatizirao.
    Dosla sam sva ponosna kako imam pozitivan test, obavio mi je pregled preko stomaka i rekao da vidi zadebljan endometrij sto je dobro, te je obavio i vaginalni uzv gdje takodjer vidi samo zadebljan endometrij, znaci nema ni gestacijske vrecice 😥
    Rekao je da je ili jako rana trudnoca ili biokemijska pa sam morala ici vadit betu danas. No, ajde mozda stvarno i je jako rano posto mi danas kasni tek 4 dana.
    Ali to nije sve, na lijevom jajniku imam neke 2 ciste za koje je pravio face kao da imam tumorcine. Reko je da to ne treba biti tamo, te sam morala vadit jos za sto nalaza ukljucujuci i tumorske markere. Znaci ja sam mu rekla da me je preplasio i jel sumnja da imam neki tumor ili sta. Rekao je da ne sumnja nego voli biti detaljan (sto je istina)
    Nalazi su mi danas u 14h i toliko se bojim da vam ne mogu opisat 😥😔

Peggy, da te utješim. Kad sam ostala trudna i išla prvi put na pregled-tada je trebalo biti 5tj, doktorica nije ništa vidjela... Još mi je rekla aaaakooo si baš zamislimo moooždaaa bi tu bila gestacijska vrećica... Vadila sam betu kroz tih nekoliko dana koja je lijepo rasla. I na ultrazvuku za nekih 8-9 dana se napokon vidio plod. Imala sam kasniju ovulaciju i zato je to bilo... Tako što se toga tiče, samo polako..
    Pokušaj se ne opterećivati...Doktori su svakakvi, neki dižu uzbunu tamo gdje je stvarno nema, a neki su ti onako olako da je to sve cistica bla bla... Tvoj je očito onaj koji na prvu loptu skače...Možda stvarno nije ništa strašno već neke cistice...Probaj koliko možeš imati smirenu glavu i pričekat još tih 4 sata i ne sekirat se... Sve će biti dobro :)

👩‍🦰31g 🧔34g
    👫 9g
    👰🤵6g
    24.11.2019. Spontani u 18tt 💔
    27.02.2020. Biokemijska (7+2)
    30.05.2020. Biokemijska (6+3)
    11.09.2020. Laparatomija mioma
    Trudimo se od 2017.
    Desni jajnik blago PCOS
    ✅ Kontrola ✅Papa ✅Brisevi
    💉 Gynositol, cikla
    Ne redoviti ciklusi
    Ponovni pokušaji od 05/21
    + 28.10.

LeLa2807
    13. Veljača 2020. 09:57

Anitram1982

Citajuci o postupku inseminacije vidjela sam da je postupak sljedeci: Ultrazvučnim pregledima se prati rast folikula, a pri veličini vodećeg folikula od oko 18mm ordinira se injekcija hCG-a („štoperica“). Oko 36 sati nakon „štoperice“ nastupit će ovulacija pa se oko tog vremena planira postupak inseminacije.
    Dakle zelim nesto usporediti jer pokusavam odgonetnuti kada bi bio najidealniji termin za odnose. I zakljucila sam sljedece. Ako se daje stoperica koja osigurava da se O desi 36 sati kasnije od davanja iste i tada se u tom vremenu ide na postupak inseminacije. Znaci 36 sati od davanja stoperice. Naravno rade se i hormoni koji bi to potvrdili. E pa ako je tako onda LH mora biti visoko. A ako mora biti visoko znaci da bi i LH trakica trebala biti pozitivna. E ako je lh pozitivna onda Stopericu mozemo usporediti sa pikom npr. Po tome ako se inseminacija radi 36 sati poslje, tada bi najidealnije bilo imati odnose na dan pika i jos dva dana poslje. Zar ne? Naravno tu zavisi koliko su spermiji brzi i koliko njima treba da dodu do jajovoda gdje se nalazi jajasce. Ali uzmemo cinjenicu da njima treba cca. 5 do 10 minuta (bar tak pise na netu). I dakle. Zakljucak moj bi bio. Najbolje za imat odnose je dan pika, ajd i dan prije pika ali i dva dana poslje pika. Znaci 4 kljucna dana.

Ja sam citala da im treba 4-5 SATI. hahhahaa wtf. Sta ja citam onda. 😂😂

Ugl po ovome gore, moj folikul je bio jucer ujutro u ovo vrijeme 19mm dakle O bi trebala. Nastupiti danas toom dana ili najkasnije do sutra ujutro da bude unutar 36 h. 

Mi smo pokrili sinoc oko 22 jutros 8:30 jos cemo veceras i sumnjam da cemo sutra ujutro jer se on rano dize, ali mogli bi popodne kad dodje sa posla. I to je onda to. Nemamo vise dalje sanse jer je zavrsilo. 

JEDINO se tjesim, jer mi nis ne preostaje kako nismo imali odnose od nedjelje da je jucer bio pun kad smo krenuli u hopsanje. 

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

peggy95
    13. Veljača 2020. 10:02

Hvala vam svima na podrsci i utjesnim rijecima rasplakale ste me❤ a dobro ionako sam cmizdrava ovih dana 🙈 
    Muz stalno govori trudna si, nista se ne sekiraj pa oplodio sam te prije 10ak dana kako da se ista vidi 😂 sva sreca pa mi je on takva pozitiva ❤ vjerujem i ja da ce biti sve na kraju dobro, ali opet postoji trunka straha 

🙋🏻29god / 🙋🏼‍♀️27god / Pokušavamo od 2./2018.
    Ja: AMH 76.6
    Muž: 6./2021. Oligozoospermia
    Missed ab. 7tt 3./2020. 💔 (prirodna trudnoća)
    AIH 05/21 ❌
    IVF klomifen,oplođene 2 JS 07/21 svježi trodnevni ET ❌
    28.7. punkcija - 15 jajnih stanica,od toga 13 oplođeno-4 blastociste
    2.8. - 2 vraćena, 2 🐧🐧
    11.08. - beta 6,4 biokemijska 💔
    FET 🐧🐧- 21.12.
    31.12.'21 beta 127 ❤️ srce imamo 12.1.'22❤️
    💙Dečkić💙
    KBC Osijek

• anaid
    13. Veljača 2020. 10:04

Neznam, ja mislim da probamo sad kad dobim i zavrsi, svaki drugi dan... sad smo hopsali svaki dan vec 3 ciklusa i nis.... ne kuzim, tocno me srce boli jrr mu moram rec da ni ovaj put nije uplalilo 🙁🙁🙁🙁

JA - 31, MM 34
    Radimo na bebi od 6/2019
    Prvi spontani: 7 TT bez kiretaže - 21.07.19.
    Drugi spontani: 9 TT, kiretaža - 09.07.20.

• justagirl2201
    13. Veljača 2020. 10:08

Martina ja se slazem s ovim sta si napisala. Ja mislim da je kljucno 2 dana poslije pika...jer sam bas gledala kad sam ostala T to je bio JEDINI ciklus di smo akcijali dan prije pika, pik i 2 dana poslije pika. Inace uvijek na pik i dan poslije i to je to...ocito je ipak ovaj 2.dan poslije pika itekako vazan!

LeLa2807
    13. Veljača 2020. 10:08

peggy95

Hvala vam svima na podrsci i utjesnim rijecima rasplakale ste me❤ a dobro ionako sam cmizdrava ovih dana 🙈
    Muz stalno govori trudna si, nista se ne sekiraj pa oplodio sam te prije 10ak dana kako da se ista vidi 😂 sva sreca pa mi je on takva pozitiva ❤ vjerujem i ja da ce biti sve na kraju dobro, ali opet postoji trunka straha

Hahhahaha issss, moj meni govori jucer da da li dolazim na oplodjivanje da siri gene dakle wtf ja sam vrištala od smijeha. Kad on kaze oplodit cu te - nemreem hahahahha

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

peggy95
    13. Veljača 2020. 10:09

https://ibb.co/r2p89hN 
    Napravila sam lh test da vidim jel ima dvije crtice🙈 
    Kupit cu kad budem isla na posao jos jedan za trudnocu 🙈 
    Cure koje ste imale biokemijsku, jel test bude bas sa debelim plusom ili bude slabiji? 

🙋🏻29god / 🙋🏼‍♀️27god / Pokušavamo od 2./2018.
    Ja: AMH 76.6
    Muž: 6./2021. Oligozoospermia
    Missed ab. 7tt 3./2020. 💔 (prirodna trudnoća)
    AIH 05/21 ❌
    IVF klomifen,oplođene 2 JS 07/21 svježi trodnevni ET ❌
    28.7. punkcija - 15 jajnih stanica,od toga 13 oplođeno-4 blastociste
    2.8. - 2 vraćena, 2 🐧🐧
    11.08. - beta 6,4 biokemijska 💔
    FET 🐧🐧- 21.12.
    31.12.'21 beta 127 ❤️ srce imamo 12.1.'22❤️
    💙Dečkić💙
    KBC Osijek

Kiky 🥰
    13. Veljača 2020. 10:09

LeLa2807

kristinak

Ja sam se sa svojim toliko bila posvadjala jer mi bilo krivo da se napio bas kad su plodni dani pa onda kad smo trebali nije mogao! Ljuta sam bila ko pas. Pokrili dan prije pika i oko O neznam dal je vec bila nastupila. I to je to SAMO 2 puta 😢😢 Tako da neznam dali ce upaliti ovaj mjesec nekako se slabo nadam

Obicno tako i upali. Pokrili ste dobre dane. Mi sinoc oko 22 i jutros oko 8:30 a danas je O. Ili eventualno negdje krenula s noci.. Mene je isto trta hoce li plivači doći i jos ta upala mjehura, ali do sad su nam ovo najbolje sanse

A daj Boze da nam ovaj put bude dobitan. I onda kad mi netko kaze da je najlakse dite napravit 😱😱😱 

Ja 33g,mm 34g
    19.01.2021 pozitivan test nakon skoro 2 god pokusavanja
    💙 Stiže nam dečko 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.