Anabanan dr blajic je odlican i mene je slao na sve te pretrage dok drugi doktori bas i nece. Koliko znam slj put kad ostanes trudna kad se cuju otkucaji ides na tu heparinsku terapiju i to ce biti sve ok naravno ako se ne desi nesto drugo na sta nitko ne moze utjecat. Bitno da si obavila sve pretrage i da znas sta ne stima i da na to mozes utjecat.
Samo bi se htjela nadovezati na temu te trombofilije.
Naime, meni je rečeno da mi ne treba nikakva terapija heparinom, ali sam opet imala spontani :( i bila na konz.tada kod dokt.Đelmiša i on meni kaže a zašto prije nisam došla ( tada kad sam došla srce vise nije kucalo ), tako da toliko i o tim dokt.koji su mi rekli da mi ne treba terapija.
Ugl u slijed.trudnoći mi je rečeno da ću primati heparin a ja sam HETEROZIGOT.
Nadam se da je to razlog mojih spontanih i da ce slijed.put biti sve ok. Ali u mom slucaju je prekasno uzimati heparin nakon otkucaja. Jer meni tada pocne sve to. Tako da cu heparin dobiti od prvog dana trudnoće, tj.cim test pokaze +.
Bok cure!
Imala sam spontani prije tjedan dana, u 8tt, sve se samo ocistilo, bez kiretaze.
Nemam djece, prvi spontani. Inace sam zdrava :)
Moram li ici na neke pretrage prije slijedece trudnoce i koliko ciklusa cekati prije slijedeceg pokusavanja?
Pusa :-*
Teta,
Pa ja bi na tvom mjestu otišla na pretrage, makar se u pravilu nakon prvog spontanog i ne rade, kako koji gin.
Možeš odmah nakon M planirati T.
Hvala na odgovoru!
Larimara, sretna 2 mjeseca deckicu :-*
O kojim pretragama se radi?
Zapravo se ne uzrujavam uopce! :D
Mlada sam, imam 26, i zdrava.
Mislila sam na pretrage kao sto je krv, stitnjaca i slicno..
Kariogram ploda - kromosomska grepka - se jakoo rijetko radi, i to se posebno mora tražiti uputnica i to ne rade u svakoj bolnici. Ne znam od kud si / ste ali u Zg to rade u Petrovoj. Sa svake kiretaže u bilo kojoj bolnici uzorak šalju na patologiju - phd nalaz gdje se jedino može ustanoviti da li je možda bio karcinom posteljice.
Pretrage koje sam ja radila nakon orvog spontanog :
Papa, brisevi, tsh, anti tpo, testovi trombofilije, koagulogram, ogtt, spolni hormoni
Za trombofiliju je ustanovljena mutacija. Tsh previsok - uvedena terapija, prolaktin previsok - uvedena terapija.
Nakon drugog spontanog: ogtt, papa, brisevi, antifosfolipidna antitijela, protein s, homocistein, veliki koagulogram...i neki FXIII itd, kariogram supružnika
Inače dokt.i zdravstno naravno cekaju valjda da žena doživi što više spontanih pa se onda tek krene nešto poduzimati.
Uopće mi to nije jasno, no dobro.
Naravno da ne znaci da ce se tebi ili bilo kome to ponovno dogoditi, ali meni je i naravno da želim odmah saznati u cemu je problem da ne bi ponovno ne znam koliko puta to ponovno proživljavala pa makar sama platila te neke važne pretrage koje su potrebne napraviti.
Pogotovo znaci: spolni hormoni, tsh, brisevi, testovi tronbofilije
Sortiraj odgovore
Najstariji