Nece vam to davat vas Socijalni ginekolog pogotovo ako je neki zajebani i pogotovo ako vam nisu u bolnici to napisali. 😕 mozete sve to napraviti i privatno il ako nesto nazicate pa drugo privatno.
Meni je napisao ovako :
1. Kks, crp, urin sed, mali koagulogram, AST, ALT, GGT,LDH, urea, kreatinin, GUK na taste, OGTT
2. kompletne cervikalne briseve, urinikulturu atb.broj klica
3. Testove trombofilije ; FV, FII, AT, MTHFR, PAI, Protein S , protein C
4. TSH,FT4, FT3
5. ginekoloski UZV pregled u prvih 8 dana ciklusa
6. Papa test
Sa tim da ako se dobro sjecam Protein S se ne moze nigdje u drzavnom labosu napraviti nego u privatnom. Bar je to bilo tako 2014.
I kad sam mu donjela sve te nalaze mi je jos napisao da napravim UZV-CD (color dopler) i pregled hematologa . Kod hematologa se ide sa nalazima od trombofilije . Moje je nalaze moja sestra odnjela nekoj svojoj kolegici hematologici pa su mi napisali da jos radim neke pretrage al ih na kraju nisam radila i onda sam ostala trudna
Al nalazi su mi za trombofiliju bili uredni al me ova svejedno htjela poslat na jos neke pretrage.
Evo da javim da mi moja doktorica ne želi dati nikakve uputnice osim urinokulture i cervikalne briseve.bellaru ti imaš očito jako dobrog doktora.Dali su ti na kraju svi ti nalazi bili uredni?Drago mi je zbog tvoje ponovne trudnoće.
Viola neda ti jer ti to nije napisao doktor u bolnici i to se sve kao radi ako imas dva ili vise pobacaja😕 i moj se socijalni cudio kako mi je taj u bolnici napisao da radim sve te pretrage a samo sam jednom imala pobacaj al mi dao sve uputnice. a mozes ti dr opce pitat al isto cisto sumnjam. Ovisi kakav ti je doktor. I svejedno koji ti doktor da uputnicu.
A neki su doktori debili teski pa nista ne iznenadjuje. Mojoj sestri je socijalni rekao da je on za socijalne slucajeve a posto ona vodi trudnocu kod privatnog nema sta radit kod njega. Pa se prebacila kod mog.
Meni su svi nalazi bili uredni i ocito se nesto krivo spojilo pa je tako zavrsilo al da mi se desilo dva put a mogla sam prvi put obavit pretrage i mozda to sprijecit bila bi u komi. Jer je stvarno to ruzno iskustvo😕
Ja sam imala missed ab.prije dvije godine u 6 tt i sad smo MM i ja dogg za bebu, i dogodilo se iz prve, pratili smo ovulaciju trakicama i eto...još uvijek ne vjerujem.
Sad sam tek u 5 + 5 i užasno me strah. Na uzv idem tek za mjesec dana.
Ja sam nakon tog spontanog radila podosta pretraga - spolne hormone, uzv, cervikalne briseve, hormone štitnjaće, testove trombofilije i onu klasičnu krv ( ne znam što je sce uključeno točno u to ), dio me slala dokt.opće prakse a dio sam dobila od bivšeg ginekologa.
To sam sve obavila cca mjesec dana nakon.
Tsh - štitnjača mi je bila na gornjoj granici, u trudnoći i prije trudnoće idealno bi bilo da bude ispod 2.5, a meni je bilo 4, tko zna, prije planiranja trudnoće dobila sam preventivno eutirox i dovela tsh koji mi je sad oko 1 i nesto.- što je jako važno.
Drugo mi je bio povišen prolaktin, koji realno nema veze sa spontanim, ali recimo ima puno utjecaja na začeće te sam također prije planiranja pila Bromergon koji mi je prolaktin doveo u normalu.
I treće ustanovljeni su mi mutirani geni neki MTFHR i PAI 1- heterozigot, oni navodno isto tako ne utjeću na spontani, ali ima cura koje imaju te mutirane gene koje su HOMOZIGOT, te mislim da prije trudnoće ili skroz na početku trebaju dobiti heparnisku terapiju, za razrijeđivanje krvi. Iako moja mama je bez problema rodila troje zdrave djece, te četvrta trudnoća je završila spontanim u 20 tt, isto se ništa nije otkrivo biopsijom i tek tada je ustanovila da ima te mutirane gene HOMOZIGOT. Iako je u predhodnih 3 trudnoće bilo sve ok.
Tako da cure, žene koje planiraju trudnoću trebaju svoj TSH i prolaktin dovesti u red jer je to jako važno. Meni su dokt.rekli da je vjerovatno neka kromosomska greška te se organizam tako sam riješava. Obavila sam kiretažu i na biopsijo nije ništa pronađeno.
Ima 100 stvari koje bi čovjek mogao testirati ali nikad nije 100 posto siguran niti doktor da je to baš uzročnik spontanog. Svi mi se nadamo i mislimo da je stvar samo loše sreće, jer u pravilu valjda i je.
Lijep pozdrav svima!
Prije 6 mjeseci imala sam na žalost spontani pobačaj u 11. tj trudnoće, rekli su da je u pitanju kromosomska anomalija. Nakon toga pošto biopsija nije ništa pokazala dr. Blajić iz Petrove poslao me na niz pretraga : KKS, CRP, urin se, mali koagulogram, AST, ALT, GGT, LDH, urea, kreatinin, GUK, OGTT, kompletne cervikalne briseve, testove trombofilije, horm. štitnjače, papu. Svi su nalazi bili u redu osim trombofilije koji pokazuju da imam HOMOZIGOT 4g tip gena. Prema riječima gore navedenog doktora to je razlog pobačaja i poslao me kod hematologa (to još moram obaviti) ali također tvrdi da se ne moram bojati opet zatrudniti jer sada znamo razlog i možemo to držati pod kontrolom. Moje pitanje je ima li itko tko se susreo s takvom situacijom? I Da je trudnoća prošla u redu? Naime jako malo znam o trombofiliji i objašnjeno mi je da ću vjerojatno morati uzimati nešto za razrjeđivanje krvi, ali također me strah da se ne ponovi scenarij od prije šest mjeseci...
Sortiraj odgovore
Najstariji