Kiretaža

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    13. Lipanj 2017. 13:46

Evo i ja cu morati na kiretazu jer se plod ne razvija. Da li je neka od vas isla na Merkur i da li zna koja je procedura? Ja sam jos sva u soku

mono1111
    13. Lipanj 2017. 19:18

Ona80

Evo i ja cu morati na kiretazu jer se plod ne razvija. Da li je neka od vas isla na Merkur i da li zna koja je procedura? Ja sam jos sva u soku

Zao mi je radi gubitka !
    Ja nisam, ali je u pravilu u svakoj bolnici slicno.
    Dodjes ujutro nataste, smjeste te u sobu,.obuces spavacicu i cekas na red.
    Kad te pozovu, na Merkuru znam da to rade u nekoj kakti sobi i koliko znam daju ti opcu anesteziju.
    Sam zahvat traje oko par minuta, najvise 10, 15 ne duze.
    Budis se mislim u sobi i isti dan kroz cca  2 h ides doma.
    Za 10 tak dana ili 14 dana ides na prvi uzv da se vidi da li je sve izaslo.
    Krvarenje nakon kiretaze je cca par dana, kao neka M.
    Sretno dalje !
    Ako te nesto jos zanima, slobodno pitaj !

13. Lipanj 2017. 19:55

mono1111

Ona80

Zao mi je radi gubitka !
    Kad te pozovu, na Merkuru znam da to rade u nekoj kakti sobi i koliko znam daju ti opcu anesteziju.
    Budis se mislim u sobi i isti dan kroz cca 2 h ides doma.
    Sretno dalje !

Hvala na odgovoru. Da li se trebam naruciti i obaviti neke pretrage radi opce anestezije i pregled kod njih prije kiretaze? Ja jos sutra moram kod svog kao na UZ, ali je vec rekao da trudnoca nije normalna. A mene lagano bolucka trbuh i mucno mi je

mono1111
    13. Lipanj 2017. 22:14

Ona80

mono1111

Ona80

Zao mi je radi gubitka !
    Sretno dalje !

Hvala na odgovoru. Da li se trebam naruciti i obaviti neke pretrage radi opce anestezije i pregled kod njih prije kiretaze? Ja jos sutra moram kod svog kao na UZ, ali je vec rekao da trudnoca nije normalna. A mene lagano bolucka trbuh i mucno mi je

Da, moram vaditi kks i fibrinogen mislim, rh faktor ali to ti moraju napisati sto oni traze na Merkuru, svaka bolnica trazi drukcije.
    Npr.mislim ds na Merkuru ne moras ici kod anesteziologa.
    Svakako prvo odi kod svog ginekologa koji ce te uputiti na Merkur ili gdje vec, mislim da ces i tamo morati napraviti pregled da oni utvrde da se spontani dogodio i onda ce ti oni napisati i reci sto sve moras obaviti i kad trebas doci, jer te moraju naruciti za kiretazu,.mislim kod takvih stvari cekas mozda dan, dva, taman dok ne izvadis kks i to.
    Najbolje ce ti reci ginekolog koji te salje na Merkur.

13. Lipanj 2017. 22:45

Hvala. 

Tinchyca
    15. Lipanj 2017. 14:36

Da se malo pojadam.. kiretirana prošli tjedan, rekli sve prošlo ok. Krvarila samo prvi dan, prošlo bez bolova ja super sretna. 2 dana nakon dobila temperaturu i mučninu. Javila se na hitnu gdje su mi rekli kako imam upalu maternice jer je dosta toga ostalo pa su mi odmah ponovili kiretažu... sad pijem antibiotike i ergometrine i opet nemam nikakvih bolova. Naoružala se sa brufenima i voltarenima jer su mi rekli svi kako će boljeti a mene ni najmanje ne boli čak ni kao kod menstruacije. Proslo 5 dana od zadnje kiretaže. Da li je to ok da nema bolova? Jel netko ima slicnu situaciju?

💙30.06.2018 💙 Noa💙

Tinchyca
    15. Lipanj 2017. 14:42

Ona80

mono1111

Ona80

Zao mi je radi gubitka !
    Sretno dalje !

Draga Ona, ja sam nazalost prolazila kiretažu par puta. Oba puta dobila sam nesto za smirenje i opuštanje u venu te lokalnu anesteziju-  injekciju dolje. Samu proceduru nisam osjetila i nije ništa boljelo. Žmiriš cijelo vrijeme i sestra priča s tobom. Bilo me je jako strah i isto sam se dvoumila da li zelim opću ili ne. Meni se kiretaža oba puta odužila na pola sata zbog zabačene maternice dok inače traje 10-15 min i lagala bih kad bi rekla da je boljelo. S obzirom da opća nosi određen rizik razmisli si malo...

💙30.06.2018 💙 Noa💙

mono1111
    15. Lipanj 2017. 15:33

Ajme Tinchica, ja sam to prosla i odmah cu te upozoriti !!
    Ovako, znaci, ja sam drugi spontani imala kiretazu u 9 tt, 8 dana nakon kiretaze samo jako ali bas jako prokrvarila, otisla na hitnu, nije bilo nicega i poslali me doma i rekli u slucaju jaceg krvarenja da ponovno dodjem.
    Po noci sam toliko prokrvarila da sam uloske mijenjala svakih 15 tak minuta, to je izlazilo iz mene kao da je netko pipu otvorio, i uputila se sama ja na hitnu u 4 u noci i smjestili me u bolnicu na odjel.
    Ujutro poslije vizite me dokt.pregledao i rekao da on kakti " vidi " ostatke posteljice na uzv i da je jednini nacin da me opet kiretiraju.
    Da se razumijemo, ja nisam imala ni temp.ni bolove ni ista ali krvarenje nije prestajalo.
    Taj dan sam opet znaci isla na kiretazu, 9 dan nakon prve.
    I nakon 10 tak dana kad je dosao phd nalaz nije u dobivenom sadrzaju bilo ostatci posteljice, tako da zelim reci da su me bzvz kiretirali ! No dobro, ne znam sad sto bi rekla na to...ali ok.
    Ali.poanta svega je ta da su meni te kiretaze, jedna za drugom unistile skroz bazni sloj endometrija ( sluznice maternice ) i stvorile su se priraslice, oziljci su se sljepili jedan za drugi, googlaj Ashermanov sindrom ( ja tada naravno to nisam znala nit je itko posumnjao na to ) i endometrij mi je bio uzasno tanak i M su bile jako oskudne, vise kao smedji iscjedak pomijesan s malo krvi, endo mi niie bio veci od 6 mm.
    Jedva, ali jedva sam uspjela s ciklom i ananasom doci do enda u vrijeme O 7,7 mm i tad sam zadnji put ostala T.
    Plod je em bio smjesten na krivom mjestu, jer se nije ni mogao smjestiti igdje drugdje posto su priraslice ocito smetale da se plod dobro i na pravom mjestu implantira ( i dalje mi nitko nije ni pretpostavio ni postavio dijagnozu )
    I tad je isto spontani bio i M nisam uopce bila dobila 4 mjeseca valjda, tj.dobila bi oskudni smedji iscjedak, i jake bolove bez ikakve krvi.
    Onda sam otisla kod dokt.koji je pretpostavio da imam te priraslice i da svakako moram obaviti histeroskopiju, zahvat kojim gledaju unutrasnjost maternice i odmah rijesavaju priraslice, polipe i sl.
    Obavila sam 3 histeroskopije, koliko je toga bilo, cijela maternica mi je bila sljepljena, usce jajovoda je bilo skroz blokirano, znaci tri puta sam morala odlaziti na histero da bi mi to rezali....
    Ugl.sad je to rijeseno, i krenula sam s IVF postupkom, i endo mi je super !!!!
    Zelim reci da je od tih kiretaza proslo tocno godinu dana, nitko mi nije ni pretpostavio da bi to moglo biti a imala sam sve simptome.

mono1111
    15. Lipanj 2017. 15:35

Zelim reci da je od tih kiretaza proslo tocno godinu dana, nitko mi nije ni pretpostavio da bi to moglo biti a imala sam sve simptome.
    Nazalost, tebi je ostala ocito rezidua i to se moramo maknuti ali te zelim.upozoriti da u slucaju da ti M vise ne budu takve kao prije, ako ti endo bude tanak i ne zadebljava se, i sl.moras sama spomenuti dokt.koji te vodi da je mozda to u pitanju !
    Morala sam ti sve to opsirno napisati, jer sam ja toliku muku mucila, i nitko mi nije rekao a da ti ne pricam koliko puta sam isla na uzv u bolnicu, svakih 2 tjedna....ako te jos nesto zanima o tome samo.pitaj !
    Nazalost, same se moramo pobrinuti i postavljati dijagnoze !
    Srecom, otisla sam privatno kod tog divnog dokt. A mogla sam ne otici, kao i vecina cura koja slijepo vjeruju dokt.koji ih vodi.

Tinchyca
    15. Lipanj 2017. 22:24

Joj draga moja vidim ja da si ti nažalost puno toga proživljela :(  hvala ti na informaciji. Definitivno ću pratiti bolje stanje i odlaziti  češće na preglede. Kod mene je problem zabačena maternica. Oba puta radili su mi preko 30 min kiretažu i to paralelno sa ultrazvukom. S tim da mi je bilo čudno jer nakon prve kiretaze nisam dobila niti antibiotike za doma niti ergometrin. Tek nakon što su ponavljali su mi ih propisali. Od sad ću definitivno puhat i na hladno. 

💙30.06.2018 💙 Noa💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.