Uh, baš ti je teško. Moja kolegica je imala isti problem s uraslom dlakom, ali nije tada bila trudna. Bilo joj je koma, nije tjednima mogla ni sjediti, ni ležati, a ni stajati kako treba.
A što se tiče poteškoća u trudnoći, i sama sam imala u 27.tj prijeteći prijevremeni porod. Do tada je sve bilo doslovno savršeno, nikakvih tegoba, malo žgaravice i ništa drugo, mislila sam ako ostane ovako do kraja, uzet ću torbu i otići roditi, ali tad sam završila u bolnici s trudovima i od tada strogo mirovanje 2mj. Cijelo vrijeme je bio prisutan strah, što ako se rodi ranije, hoće biti dobro, koma. Svaki puta kad bih imala BH kontrakcije, panika, a imala sam ih nekada i po 20 puta dnevno. Tek kad sam bila punih 36 tj. malo sam odahnula, ali i dalje sam sva bila napeta. I svi su govorili, opusti se, mama je govorila moraš se sad malo kretati, lakše ćeš roditi, ležiš već dva mjeseca, ali svaki puta kad bih se ustala, mali bi se spustio skroz i stvorio pritisak i bolove u leđima i ja se odmah uplašim i legnem. Uz sve teškoće i poslije poroda, na kraju je sve dobro i sad smo super.
Tako da te u potpunosti razumijem i mislim da je najgore kad je u pitanju ppp i kad se sekiraš, a svi govore ne smiješ se živcirati zbog bebe, ali jednostavno ne možeš, stalno je neki strah prisutan.
Evo, na kraju, bit će sve dobro, žgaravica je mačji kašalj nakon ovog svega što si prošla ( i što te još čeka), tako da drži se, još malo i doći će tvoja beba pa ćete uživati!
joj drage moje, bas vam nije bilo lako drago mi je sto je na kraju sve ok a ti chicca90 izdrzi jos to malo dok ti mrva ne dode
Nisam citala zaostatke, pa vas samo sve skupa pozdravljam! :-)
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
pozdrav proudmomy...jesi sretno stigla na odrediste??
Laura 21.08.2014 :-*
Pozdrav ProudMomy, nadam se da uživaš u muževu zagrljaju...
Chica, vjerujem da ti nije bilo lako to sve izdržavati, ali budi strpljiva još malo, bebica uskoro dolazi u tvoj zagrljaj... Ta rana normalno zarasta? Mislim, bit će skroz ok do poroda, pa nreće biti komplikacija?
Krešimir 19.08.2014. <3
MarijaŠ, zasad je sve u redu, rana jest zarasla, ali se često uplašim kad me zaboli… Ma velim i ja da sam sad mirnija otkad sam ušla u zadnji mj. I da netko je napisao da je žgaravica mačji kašalj. Bome i jest, naspram strahova od kojih patimo mi koje smo se morale čuvati. Sad sam mirnija i sve one brige oko mučnina (za koje sam onda mislila da su najgore što se može desiti jednoj trudnici) mi se čine smješnima. Ne umanjujem ja to, da se razumijemo, jer u ona 3 mj. dok sam povraćala mislila sam da ću završit na ležanju. Ali sve to je nekako izdrživo kad znate da je s bebom sve u redu. Još mi se jave ponekad bh kontrakcije, ali se držim i samo čekam dan kad ću primit svoje malo čudo na prsa… Često znam reć nek mene boli i nije me briga, izdržat ću sve, samo da moje sunce bude živo i zdravo. Do trudnoće nisam znala da majčina briga i ljubav zapravo započinju od onog dana kada test pokaže pozitivno. Priču sam podjelila, jer ni sama nisam naišla ni na jednom forumu da je trudnica patila od toga i kakav je utjecaj to imalo na dijete. Ja sam upalu prebolila bez antibiotika, jer su mi nudili neke agresivne, bez garancije da neće štetit bebi. Odlučila sam stisnuti zube i pregrmit. Tek kad rodim i kad budem spremna, idem privatniku na operaciju tog kanalića na trtici, jer postoje velike šanse da te dlake ponovno urastu u taj sinus, a ne želim opet letat po hitnoj i onda čekati da rana zaraste (jer to se ne šiva, ostane otvoreno da samo zarasta)… P.S. Zaboravih napisat da sam u 11. tt točno na svoj rodjendan bila prokrvarila malo i jurila doktoru… Tako da mi je veliki dio trudnoće prošao u strahu i stresu. Nakon svega, nije me strah ni poroda, samo da ugledam svoga princa malog… Mame i trudnice držte mi se i hvala na toplim riječima… <3
Ispričavam se zbog cijelog boldanog teksta, nisam ni skužila dok nisam poslal da je sve boldano... ;)
Chocolate, pa gdje si ti? Nema te danima, već sam se zabrinula za tebe. Fališ ovdje, znaš?
DarijaZ, ja se osjećam tupavo već godinama. Između faksa i posla je prošlo 2 godine i isti problem sam imala + što sam bila sva neorganizirana i usporena. Sad otkad sam trudna i ne krećem se baš među ljudima, lagano zaboravljam književno pričati
Sortiraj odgovore
Najstariji