Kako prepoznati trudove (početak poroda) ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mum_to_be
    30. Prosinac 2014. 15:51

Pozdrav cure! Vec nekoliko dana osjecam navecer i po noci me ponekad probudi bol u donjem dijelu leđa koja se siri prema donjem dujelu trbuha, traje neko vrijeme i onda stane, pa se ooet ponovi i tako! Jesu to ti famozni laznjaci ili bi moglo biti sto drugo? 15.1. mi je termin, a do sada ih nisam osjecala. Zbog godisnjih odmora sljedeci pregled mi je tek 12.1. i ctg prvi tek tada, pa ne znam je li to sta zabrinjavajuce, dal da odem kog dezurnog doca dok je moj na g.o.

kleaiva
    30. Prosinac 2014. 16:56

ako se pojavljuju jači i češći i tako 2 sata barem možeš otići na pregled u rodilište, pa ti naprave ctg i vidiš kaj je.,...lažnjaci se obično smire ako promiujeniš pozu ili malo prošetaš, a stvarni se ne zaustavljaju kad krenu  hihihih...sad ti mogu i iz iskustva potvrditi...dosad nisam bila mjerodavna 

https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png

Tonka18
    30. Prosinac 2014. 16:58

mene stalno hvataju i znaju bit pravilni svakih npr 15 min i dosta jači nego inače i taman pomislim da su pravi napokon krenuli kad ono ništa, smire se i ne boli više ništa  :/

mum_to_be
    30. Prosinac 2014. 17:12

Osjetim ih samo navecer i po noci vec nekoliko dana, ne i preko dana! Beba je normalno aktivna pa cu se nastojat strpitindo 12.1. kad mi je pregled osim ako se sta ne promijeni!

Zac11
    04. Siječanj 2015. 18:51

mum to be isto mi je termin 15.1. i isto su mi se počeli javljati bolovi u donjem djelu leđa i trbuha, najčešće po noći ali kad se ustanem i prošećem mi je lakše, jednu noć me tako rasturalo da sam mislila da ću rodit taj dan :/ ali nazvala sam svoju doktoricu i rekla mi je da su to tzv. pripremni trudovi, odnosno lažnjaci koji tijelo pripremaju na porod... eto, dokle god bebicu osjetiš i ne ponavljaju se u nekom vremenskom razmaku ne treba paničariti :) tako su mi rekli... sutra idem na ctg pa javim što kažu u TA...

kleaiva
    04. Siječanj 2015. 19:16

Joj Zac i ti ćeš uskoro..jeeeei!

https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png

Staffica
    11. Siječanj 2015. 18:34

Pozdrav drage moje... Čitam vas već neko vrijeme, a ovu temu pratim već nekih 2 tj.... Eto meni je danas bio termin, ali jos ništa... Ponekad imam menstrualne bolove i stezanja maternice, ali ništa sto bi po mom bilo vrijedno spomena, čekam nesto konkretnije ili kontrolu u utorak. Pozdrav i nadam se uskoro malom anđelu... Pratim vas

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.