Bruncili i MaSen biti ce sve super, nekada je jako tesko biti strpljiv ali mozete vi to! :)
Ssanja, mislim da svi imamo dosta upitnika u glavi sto se tice njege beba i samih bebica, zato mi je ovaj forum super jer si pomazemo i ima vec iskusnih mama koje znaju sto i kako i lijepo nam napisu. Di bi ja cula za dianatel da nisam ovdje procitala... Super stvari saznam, samo moram poceti pisati biljeske da ne zaboravim hehe :)
Zaboravila sam pitati... cula sam da neke trudnice masiraju međicu s nečim cak i mjesec dana prije poroda jer se tako smanjuje sansa da popucaju... je cuo netko od vas za takv neki preparat?
Kalanhoja ja sam čitala puno o masaži međice, kažu da s tim se počinje u 34-35 tjednu trudnoće, 10tak minuta svakodnevno, prirodnim uljem ali meni sam postupak masaže zvuči kao naučna fantastika i mislim da nema šanse da ja to mogu izvesti. Meni je već sad i sama depilacija postala nemoguća misija a kamoli takve masaže 😀
Ail tako su meni rekli za kremicu na Sv.Duhu iako sam ja oba puta imala sa sobom u bolnici, doma sam mazala pod normalno. Ne mogu se sjetiti tocno sta su rekli, ali nesto u stilu da bebu treba pustiti da joj koza dise malo pa zato ne mazati i kasnije u vrlo tankom sloju. Ja volim poslusat tak neke naputke dok sam u bolnici (za kremu i kupanje i tak neke, ajmo reci, manje vazne), slagala se s njima ili ne, onda doma po svom kad se ispraksam, ali svaki put mi je kao prvi, jel tebi tako?
Ail tako su meni rekli za kremicu na Sv.Duhu iako sam ja oba puta imala sa sobom u bolnici, doma sam mazala pod normalno. Ne mogu se sjetiti tocno sta su rekli, ali nesto u stilu da bebu treba pustiti da joj koza dise malo pa zato ne mazati i kasnije u vrlo tankom sloju. Ja volim poslusat tak neke naputke dok sam u bolnici (za kremu i kupanje i tak neke, ajmo reci, manje vazne), slagala se s njima ili ne, onda doma po svom kad se ispraksam, ali svaki put mi je kao prvi, jel tebi tako?
Kalanhoja ja sam masirala u prvoj trdoci ali nisam bila te srece da mi pomogne 😏
Ma daj? Pa ja sam nekih cca 2 mjeseca prije tebe rodila tamo i prakticirali su mazanje. Tako i ja u vecini slucajeva da da a onda po svome 😂 i gore nego prvi put, mislim da mi je jos sa prvim nekako sve bilo lakse.
Ail hvala ti za info za gel, vec mi je sad lakse. Kako Isssa kaze, meni je 10% dovoljno ako pomaze :) ako nece bit osoblja, no problem..evo pustam muzu video kako se gel aplicira 😂😂 veli da nisam normalna..bas je kamilica🙄🤣
Nego, meni su na tecaju rekli da na sv.duhu prakticiraju isto tako sto manje prckanja oko pupka, nikakvo spricanje, mazanje ..nista. Samo cekat da otpadne i to je to. Cak ni da se nikakva kompresa stavlja na pupak. Kak onda sa pelenom preko?🤔
Isssa veli meni frendica da u pakiranju imala ..5 ili 6 tuba toga gela i da ovisno koliko ti porod traje toliko ti ga stave...njoj je to sve relativno brzo islo, pa su joj samo 2 tube stavili. A rok je do 2021 na njenoj kutiji. Isto tak veli da je pitala babice kakva su im iskustva s tim..da su jako pozitivna i da bez problema stavljaju svima koje donesu...No obzirom da gel poprilicno kosta, u manjini su zene koje dolaze s njim.
Looda_vila savines ju gore, onako prednji dio poklopis da ne ide preko pupka.
Justme123 opet ja 😂 vidim da je i tebi trece. Kakva ti je bila najstarija kad kad je manji dosao? Meni je do sad bio divan, mislim i sad je ali je usao u fazu da govori da je on moja beba, uzima manjem bocicu, ode u hodnik i place. Vice mama dodi, dodem kaze nosi me ja sam beba. Nemam pojma uopce kako da se postavim. Uzmem ga jer mi ga je zao i odnesem do dnevnog pa pricam s njim kako je on veliki da ce i braco biti tako veliki kao on. Ukoliko se hoce maziti da mi samo kaze da zeli da ga mazim. Da ne treba glumiti bebu da bi ga mazila. Dok je muzu to glupo i kaze da ga previse mazim i da moram to srezati jer ga ni ne bih smjela nositi ipak ima sa pelenom i odjecom 19kg. Ako ima neka druga mama savjet, slobodno pisite.
Zaboravila sam pitati… cula sam da neke trudnice masiraju međicu s nečim cak i mjesec dana prije poroda jer se tako smanjuje sansa da popucaju… je cuo netko od vas za takv neki preparat?
https://www.terra-organica.hr/prirodno-organsko-ulje-za-masazu-medjice-u-trudnoci-50-ml-weleda.html
A mozes i sa neki prirodnim uljem tipa kantarionovo ulje...daleko jeftnija verzija, jos ako imas nekog da radi pravo domace - super.
Ja cu pokusat i sa masiranjem...iako ne znam kako cu to izvest, vec sad mi je ko i Sanji problem sa depilacijom..a kako ce tek bit za 4 tj🙈🤣 i masiranjem..prekratke su mi ruke😂
Dija85 kako leđa? Jel se smirilo?
Zaboravila sam pitati… cula sam da neke trudnice masiraju međicu s nečim cak i mjesec dana prije poroda jer se tako smanjuje sansa da popucaju… je cuo netko od vas za takv neki preparat?
https://www.terra-organica.hr/prirodno-organsko-ulje-za-masazu-medjice-u-trudnoci-50-ml-weleda.html
A mozes i sa neki prirodnim uljem tipa kantarionovo ulje…daleko jeftnija verzija, jos ako imas nekog da radi pravo domace - super.
Ja cu pokusat i sa masiranjem…iako ne znam kako cu to izvest, vec sad mi je ko i Sanjiproblem sa depilacijom..a kako ce tek bit za 4 tj🙈🤣 i masiranjem..prekratke su mi ruke😂
Dija85 kako leđa? Jel se smirilo?
Je je, smirilo se. Valjda mi je samo trebalo odmora, a nisam navikla lezati popodne. Al prvi put se dogodilo pa sam se uplasila bila. Beba je bas aktivna pa sam mirna sada.
Ail ma ja mislim da oni to za mazamje mijenjaju pricu kako je tko u smjeni 😂 (i za kupanje, jedna pedijatrica mi kaze nemojte kupati dok ne otpadne pupak, druga kaze kupajte jer ih i mi ovdje kupamo..)
Moja starija ti je bila ljubomorna kad se mali tek rodio, bila je dosta zapostavljena s moje strane u odnosu na prije brata jer je ovaj mali bio cicoovisnik i onda sam pokusavala s njom dok dojim imati neke aktivnosti, ali to joj se nije svidalo bas, stalno je pitala kad cemo ga vratit i jednom je rekla tati nek ga ode prodat. Tek kasnije kad je poceo sjedit se priviknula na njega i kad smo krenuli s kasicama ga je ona hranila i to ju je veselilo, sad se super slazu i igraju skupa (i svadaju naravno), ali nema neke ljubomore. Dok vidim da kod njega ima, ako sam ja samo s njom i mazimo se, odmah frajer dotrci i ugura se izmedu nas 2 ili nju gura nek se makne pa ocekujem da ce bit veselo kad se drugi braco rodi.
Kuzim te skroz, ja isto ne mogu gledat da mi dijete place (makar i kad, s oprostenjem, zajebava) i muz mi isto govori nek ga ne nosim, al ja si pomoc ne mogu jer mi je zao. Mislim da je SUPER to sta radis i sto pricas s njim jer onda zna da je mama i dalje tu za njega i da je to puuuno bolja opcija od bilo koje druge. Savjeta nemam nikakvih jer sam kao i ti u tom pogledu, pokusavam sto vise pricati s djecom i objasnjavati im stvari pa bih vjerojatno isto tako reagirala. Mi smo stariju pripremali za brata s puuuuno razgovora o tome kako je ona velika cura i bit ce velika seka i sve i opet je bilo ljubomore u pocetku, ali je ona to pokazivala na drugaciji nacin, zapravo sam njoj falila ja i moje vrijeme jer ga je u trudnoci imala jaaako puno i bile smo na moru same s psom i stvarno cijele dane smo nesto skupa radile, a onda je braco preuzeo. A kak tvoj mladi reagira?
Sortiraj odgovore
Najstariji