Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    13. Srpanj 2018. 22:51

Ail ma ja mislim da oni to za mazamje mijenjaju pricu kako je tko u smjeni 😂 (i za kupanje, jedna pedijatrica mi kaze nemojte kupati dok ne otpadne pupak, druga kaze kupajte jer ih i mi ovdje kupamo..)
    Moja starija ti je bila ljubomorna kad se mali tek rodio, bila je dosta zapostavljena s moje strane u odnosu na prije brata jer je ovaj mali bio cicoovisnik i onda sam pokusavala s njom dok dojim imati neke aktivnosti, ali to joj se nije svidalo bas, stalno je pitala kad cemo ga vratit i jednom je rekla tati nek ga ode prodat. Tek kasnije kad je poceo sjedit se priviknula na njega i kad smo krenuli s kasicama ga je ona hranila i to ju je veselilo, sad se super slazu i igraju skupa (i svadaju naravno), ali nema neke ljubomore. Dok vidim da kod njega ima, ako sam ja samo s njom i mazimo se, odmah frajer dotrci i ugura se izmedu nas 2 ili nju gura nek se makne pa ocekujem da ce bit veselo kad se drugi braco rodi.
    Kuzim te skroz, ja isto ne mogu gledat da mi dijete place (makar i kad, s oprostenjem, zajebava) i muz mi isto govori nek ga ne nosim, al ja si pomoc ne mogu jer mi je zao. Mislim da je SUPER to sta radis i sto pricas s njim jer onda zna da je mama i dalje tu za njega i da je to puuuno bolja opcija od bilo koje druge. Savjeta nemam nikakvih jer sam kao i ti u tom pogledu, pokusavam sto vise pricati s djecom i objasnjavati im stvari pa bih vjerojatno isto tako reagirala. Mi smo stariju pripremali za brata s puuuuno razgovora o tome kako je ona velika cura i bit ce velika seka i sve i opet je bilo ljubomore u pocetku, ali je ona to pokazivala na drugaciji nacin, zapravo sam njoj falila ja i moje vrijeme jer ga je u trudnoci imala jaaako puno i bile smo na moru same s psom i stvarno cijele dane smo nesto skupa radile, a onda je braco preuzeo. A kak tvoj mladi reagira?

Mrs.mom
    13. Srpanj 2018. 23:12

Hvala vam svima na divnim rijecima i podrsci.. 
    Ja se osjecam dobro.. sad neznam dal se stanje dolje poboljsava.. vjerojatno da da kad nemam nikakvih kontrakcija i nemam vise sluzi.. samo da me premjeste gore na odjel jer tu je stalno prometno.. malo malo netko dode rodit..a nisu tihe.. 
    Looda_vila  95 sam godiste.. 

13. Srpanj 2018. 23:25

Looda_vila

Ailhvala ti za info za gel, vec mi je sad lakse. Kako Isssakaze, meni je 10% dovoljno ako pomaze :) ako nece bit osoblja, no problem..evo pustam muzu video kako se gel aplicira 😂😂 veli da nisam normalna..bas je kamilica🙄🤣
    Nego, meni su na tecaju rekli da na sv.duhu prakticiraju isto tako sto manje prckanja oko pupka, nikakvo spricanje, mazanje ..nista. Samo cekat da otpadne i to je to. Cak ni da se nikakva kompresa stavlja na pupak. Kak onda sa pelenom preko?🤔
    Isssaveli meni frendica da u pakiranju imala ..5 ili 6 tuba toga gela i da ovisno koliko ti porod traje toliko ti ga stave…njoj je to sve relativno brzo islo, pa su joj samo 2 tube stavili. A rok je do 2021 na njenoj kutiji. Isto tak veli da je pitala babice kakva su im iskustva s tim..da su jako pozitivna i da bez problema stavljaju svima koje donesu…No obzirom da gel poprilicno kosta, u manjini su zene koje dolaze s njim.

To isto za pupak su rekli meni s oba djeteta, oni na Sv.Duhu ne cackaju po tom pupku nista (i ja isto nisam i kasnije sam samo patronaznoj rekla kad je otpalo i ona mu je naspricala octeniseptom i to je bio jedini postupak na pupku). Meni je i draze ne dirati to pa nek ide svojim tokom :)

Ail
    13. Srpanj 2018. 23:39

Justme123

Ail ma ja mislim da oni to za mazamje mijenjaju pricu kako je tko u smjeni 😂 (i za kupanje, jedna pedijatrica mi kaze nemojte kupati dok ne 

Nadam se da je to najpametnije. Jer stavrno ne znam kako drugacije se postaviti a da se ne nade uvrijeden i povrijeden jer je stvarno djete za pozeljeti u 90 posto slucajeva. Mislim da je njega tek sad pocela prati ta neka ljubomora jer je imao 11 mjeseci kad se manji rodio. Pa je imao dosta zdravstvenih poteskoca i bio stavrno zahtjevna beba pa sam se puno vise posvecivala njemu a stariji bi morao pratiti nas tempo jer muza vise nema nego ima. Mladi za sad super reagira, stalno ljubi trbuh i kad ga pitamo di je seka ponosno pokazuje na trbuh.  Premda poznavajuci njega bit ce tesko kad se rodi curica. Jer je jako inatljiv i tvrdoglav. Nalazim se u tvom opisu kad mazis stariju da se mladi ugura. Bez obzira sto inace nije maza i sva sretna kad se hoce maziti ali to je uvijek i jedino lad mazim starijeg. Samo da naljuto starijeg i onda se makne od nas. 

13. Srpanj 2018. 23:53

Ail moguce je, ipak oni jadni nisu ni svjesni koliko ce im se sve promijeniti dolaskom bebe i onda ne znaju kako reagirati i pokazati nezadovoljstvo jer mama sad vise ne stigne s njima toliko kao prije. Kad razmisljas o tome, stvarno im nije lako, u par dana im se sve okrene ma koliko se roditelji trudili. Sad vidim da je kod tebe manja razlika neg kod mojih pa vjerojatno zato, moja mala je imala 2 i pol kad joj se brat rodio i vec je bila bez pelena i pricala u recenicama, a ovaj mladi mi ne pokazuje apsolutno nikakav interes za promjenom pelene kad ju napuni, a kamo li za odvikavanjem tako da od njega ocekujem manje "zrelu" reakciju, ali mozda me iznenadi (njemu kad sam rekla da imam bebu u trbuhu, on me gleda i veli: beba van - smeta mu jer se ne moze bacat po meni kao prije). Sad ces imati malo vecu razliku pa MOZDA bude malo lakse (meni su rekli da sto je razlika veca, to je dijete manje ljubomorno, al od kolegice mali je imao 5 kad je ona drugog rodila i to su bile scene samo takve: mali je poceo piskiti u krevet, plakati cim bi ona otisla iz prostorije i slicno tako da nisam sigurna ni u to sta mnogi kazu).

Dija85
    14. Srpanj 2018. 05:51

Kako je lijepo biti budna od 5! 🙄🤦‍♀️😖
    Dobro jutro! 😘

Mrs.mom
    14. Srpanj 2018. 06:32

Dija85

Dobro jutro! 😘

Dija85  nisam ni ja bolja...od 6.. jutroo 🙂

Dija85
    14. Srpanj 2018. 06:59

MaSen

Dija85

Dobro jutro! 😘
    Dija85 nisam ni ja bolja…od 6.. jutroo 🙂

Ne fali mi san ali sto mi je dosadnoooo😆 
    Kako si ti danas? Citala sam da si u bolnici i sve od jucer. 

14. Srpanj 2018. 07:22

Jutro klokanice 
    Napišem tekst i slučajno ga obrišem..pa ću skratiti..
    Kako ste? Kako ćete provesti vikend?
    MaSen sve će biti super .. 

Ja sam dužna sličicu..

Mrs.mom
    14. Srpanj 2018. 08:02

Dija85 Ja nisam spavala nikak.. u toj predradaoni joj... doslo ih je rodit nocas 7.. nisu tihe naravno.. razumijem ih.. 
    Sestre hodaju u tim klompicama..zaspala sam nehdi u 3.. u pol 6 sam cula da su jos dvije dosle.. u 6 su me spojili na ctg.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI