Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Isssa
    13. Srpanj 2018. 17:05

MaSen

Isssa

MaSen

Ej cure… lezim u petrovoj u predrađaoni.. tek mi je 30 tjedan a vec sam otvorena 2 prsta.. za sad su mi smirili trudove, beba je super, ne krvarim vise..
    Jer postoji kakva mogucnost da me presele na odjel jer tu su valjda zabranjene posjete..
    Hvala vam i divne ste.. svima saljemm puse i redovito citam i pratim

Ista stvar kod mene, u srijedu sam završila u predrađaoni u Petrovoj, isto 2 cm otvorena u 31 tjednu, primala sam tokolizu u venu, idući dan su me premjestili na odjel i u ponedjeljak su me pustili doma na strogo mirovanje, ako imaš kakvih pitanja samo reci, ne brini, u dobrim si rukama😉, nakon 24 sata tokolizu prebacili su me na tablete cordipin, 2 dana sam bila na promatranju dali djeluju i eto me doma😀

Jooj hvala vaam… ovo mi je danas trebalo samo da lakse spavam😊
    I ja sam sad na tokolizi, pise 2×500 ml. To je taman 24 sata tokolize.. sutra su mi rekli da su dobit jos injekciju za sazrijevanje bebinih pluca.. mene su poslali iz kc za zg.. jer nisu znali sta bi samnom..

I ja sam dobila 2 injekcije kortikosteroida za razvitak pluća, zaprimljena sam bila u 19 sati, u 21 sam spojena na tokolizu i dobila prvu injekciju, drugi dan opet u 21 sat drugu a treće jutro su mi isključili tokolizu i nije još iscurila do kraja, jako sporo teče, 3-5 kapi u minuti, mislila sam da nikad neće isteći, samo budi smirena i miruj, sve će bit ok, točno znam kako se osjećaš ali budi bez brige 😀, meni su rekli i da rodim odmah da nebi bio nikakav problem tako da samo smireno 😀

Ssanja
    13. Srpanj 2018. 18:42

Kako smo u fazi kupovine svega što će nam trebati kad beba dođe stigli smo i do kozmetike i tu sad nemam pojma šta i kako 😀 šta ste vi namjeravale koristiti za početak, koje pelene, kremice i sve što ide uz to? Kupila sam i tetra pelene, i švedske i sad ne znam šta s njima, koriste li se one preko jednokratnih pelena za široki povoj, da li i dalje ide široki povoj, da li uopšte koristiti jednokratne? Osim toga, nosam sigurna ni za prehranu da li da odmah kupujem sve ili da sačekam da vidim kako će ići sa dojenjem, kupila sam jednu flašicu i dvije dudice čisto da se nađe, ali trebam li odmah kupovati još flašica, izdajalicu ili to vidjeti poslije? Milion pitanja u glavi 😀 one krupne stvari, sobicu, kolica, ljulje, garderobu sam kupila bez problema a sad sa ovim sitnicama pojma nemam šta i kako 😊

13. Srpanj 2018. 18:59

Ssanja

Kako smo u fazi kupovine svega što će nam trebati kad beba dođe stigli smo i do kozmetike i tu sad nemam pojma šta i kako 😀 šta ste vi namjeravale koristiti za početak, koje pelene, kremice i sve što ide uz to? Kupila sam i tetra pelene, i švedske i sad ne znam šta s njima, koriste li se one preko jednokratnih pelena za široki povoj, da li i dalje ide široki povoj, da li uopšte koristiti jednokratne? Osim toga, nosam sigurna ni za prehranu da li da odmah kupujem sve ili da sačekam da vidim kako će ići sa dojenjem, kupila sam jednu flašicu i dvije dudice čisto da se nađe, ali trebam li odmah kupovati još flašica, izdajalicu ili to vidjeti poslije? Milion pitanja u glavi 😀 one krupne stvari, sobicu, kolica, ljulje, garderobu sam kupila bez problema a sad sa ovim sitnicama pojma nemam šta i kako 😊

Polako draga, bez panike...Sto se adaptiranog tice, ako ces kupovati, kupi max 1 kutiju jer ces tek vidjeti kako ce vam ici dojenje, oko toga koju marku uzeti se najbolje posvjetovati s pedijatrom kojem ce beba ici, a i onda ce trebati pratiti reakciju bebe na to mlijeko (nije dobro previse mijenjati adaptirana, a nije dobro ni da beba pije ako joj ne pase); konkretno, moja starija je pila Aptamil, ali onaj iz Mullera u pakiranju 800g, cijena 104 kn po kutiji (2014. Ne znam je i sad ta cijena), mali je dojen puno duze i nikad nije ad ni probao. Siroko povijanje ti vise uopce ne preporucuju u bolnicama kao prije, meni se pedijatrica cudila jer to radim s oboje djece, ako ti preporuce, to je ecinom do prvog uzv-a kukova i onda ti ortoped kaze treba li ili ne. Ja sam svojima stavljala svedske pelene preko Pampersa do prvog uzv kukova i nakon toga vise nista po preporuci ortopeda koji im je radio taj uzv (mislim da te s oko 2 mj pedijatar uputi da se narucis na to, ali vise nisam sigurna). Pelene su meni najdraze pampers i najkorisnije su ti u pocetku jer ove za skroz male bebe imaju crticu s vanjske strane koja poplavi pa znas da je beba piskila ili kakala (ovo drugo znas i bez crte hahahaha). Na Sv.Duhu ne preporucuju mazati bebi guzu prva 2 tj bilo kakvim kremicama tako da ja nisam, li nakon toga sam pocela onom kremom iz ljekarne sta ti tete tamo naprave i ta mi je osobno najbolja. Kod pelenskog osipa CICAPLAST krema super djeluje (preporuka nase pedijatrice). Nadam se da sam ti bar mrvicu pomogla 😙

Mrs.mom
    13. Srpanj 2018. 19:28

Isssa kak je bilo s tusiranjem.. ja bi se htjela nekak otusirat.. jer vec 3 dana lezim i osjecam se grozno 

Ssanja
    13. Srpanj 2018. 19:39

Justme123 hvala puno, naravno da si pomogla, Pampers sam i ja mislila. Neki dan sam otišla da kupim 1-2 paketa pelena čisto da i to imam spremno, međutim pola sata sam provela između polica pokušavajući da skontam u čemu je razlika između svih silnih proizvođača i na kraju nisam kupila ništa.
    Cijelo vrijeme trudnoće sam bila full opuštena i maximalno koncentrisana na samu trudnoću, ali zadnjih dana već lagano ludim i nekad se samo zapitam ma šta ja uopšte znam o bebama i brinem da ću nešto fuliti 
    MaSen nadam se da će sve biti dobro i šaljem pozitivne vibracije. Nemam sličnog iskustva pa na mogu ni zamisliti kako se osjećaš, ja sam prije nekoliko noći imala jake kontrakcije i srećom na pregledu su ustanovili da nisam otvorena, već su me poslali kući uz terapiju apaurin, Mg i mirovanje pa sam i uz to baš bila zabrinuta. Samo budi pozitivna, slušaj doktore i za sve nedoumice što imaš pitaj njih na licu mjesta, sigurna sam da će ti biti od velike pomoći njihovi savjeti

13. Srpanj 2018. 19:53

Ssanja

Justme123 hvala puno, naravno da si pomogla, Pampers sam i ja mislila. Neki dan sam otišla da kupim 1-2 paketa pelena čisto da i to imam spremno, međutim pola sata sam provela između polica pokušavajući da skontam u čemu je razlika između svih silnih proizvođača i na kraju nisam kupila ništa.
    Cijelo vrijeme trudnoće sam bila full opuštena i maximalno koncentrisana na samu trudnoću, ali zadnjih dana već lagano ludim i nekad se samo zapitam ma šta ja uopšte znam o bebama i brinem da ću nešto fulitiMaSen nadam se da će sve biti dobro i šaljem pozitivne vibracije. Nemam sličnog iskustva pa na mogu ni zamisliti kako se osjećaš, ja sam prije nekoliko noći imala jake kontrakcije i srećom na pregledu su ustanovili da nisam otvorena, već su me poslali kući uz terapiju apaurin, Mg i mirovanje pa sam i uz to baš bila zabrinuta. Samo budi pozitivna, slušaj doktore i za sve nedoumice što imaš pitaj njih na licu mjesta, sigurna sam da će ti biti od velike pomoći njihovi savjeti

Ma vidjet ces, ici ce ti sve to kao od sale, instinkt je cudesna stvar, kad dobijes bebu, iako si mislila da neces znati nista, nakon par dana baratas svime ko da si godinama s novorodencetom 😉 

Isssa
    13. Srpanj 2018. 19:57

MaSen

Isssakak je bilo s tusiranjem.. ja bi se htjela nekak otusirat.. jer vec 3 dana lezim i osjecam se grozno

Uf, teško, zatvorila sam tokolizu, objesila na kukicu za ručnik, ruku gurnula van iz tuš kabine da se ne smoči i jednom rukom kolko sam mogla sam se istuširala, ali to je bilo na odjelu, a kolko sam vidjela u predrađaoni nemaju baš takve uvjete, nisam vidjela tuš nigdje 😟, a niti na odjelu mi nisu dali da se tuširam nego sam kriomice to odradila

Mrs.mom
    13. Srpanj 2018. 20:03

Isssa

MaSen

Isssakak je bilo s tusiranjem.. ja bi se htjela nekak otusirat.. jer vec 3 dana lezim i osjecam se grozno

Uf, teško, zatvorila sam tokolizu, objesila na kukicu za ručnik, ruku gurnula van iz tuš kabine da se ne smoči i jednom rukom kolko sam mogla sam se istuširala, ali to je bilo na odjelu, a kolko sam vidjela u predrađaoni nemaju baš takve uvjete, nisam vidjela tuš nigdje 😟, a niti na odjelu mi nisu dali da se tuširam nego sam kriomice to odradila

Ahaa.. tak bi i ja kao trebala nesto smislit dok me presele na odjel.. hm.. a dobro.. 

Ssanja hvala na podrsci.. ma sama sam tu u toj predradaoni nigdje nikog.. praktikantice mi dodu izmjerit temperaturu, tlak, stave me na ctg.. doktoru ni traga u tom dijelu

Isssa
    13. Srpanj 2018. 20:07

MaSen

Isssa

MaSen

Ahaa.. tak bi i ja kao trebala nesto smislit dok me presele na odjel.. hm.. a dobro..

Ssanjahvala na podrsci.. ma sama sam tu u toj predradaoni nigdje nikog.. praktikantice mi dodu izmjerit temperaturu, tlak, stave me na ctg.. doktoru ni traga u tom dijelu

Od kad si u predrađaoni? Jel znaš koliki ti je cerviks?

• Bruncili
    13. Srpanj 2018. 20:07

Znaci pocele smo ludovati po bolnicama prerano. Meni je najvisi bio 160/90. Sad se vrti oko 140/80 ali imam kao nekakve bakterije u urinu, pa su mi uzeli i za urinokulturu. Dobila sam norvasc kao terapiju za tlak, dns prva tableta...iskreno najvise me zivcira paralizirsnost jer ne daju mrdnut niti ispred bolnice. Samo sam u sobi i hodniku. Uzasan osjecaj zatvora...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.