Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    12. Srpanj 2018. 18:59

Garavusa ja sam jedna od onih koje muce grcevi, znam kako ti je, ali moram priznat da mi se nikad nisu desili u obje noge istovremeno, mogu mislit koliko te boljelo i znam da te i sad boli (moje iskustvo je da ako trpis da grc prestane, nema ni boli iduceg dana, a ako ides zategnuti nogu kako kazu da treba, onda boli uzasno iduci dan; samo ne znas sta je gore, trpit da prestane sam ili trpit bolove  i cijeli sljedeci dan). 

12. Srpanj 2018. 19:38

Endzrue

Ko ima problem sa ustajanjem lijepo se okrenete na bok malo odgurnete laktom i ustajenje ide ko podmazano.. Ja evo ne znam ja sam u 25. tjednu stomak mi je narastao dragi je na brodu.. Ne znam evo šta bi bilo da se ne mogu ustat kao neke.. Ležat dok me netko ne nazove il zvat njegove iz drugog grada da me dođu dić.. Za oblačenje sjednem na kauč pa nataknem sandale..neke ne voze jer im smeta sjedit il šta već.. Mene nitko ne pita i okretna sam jer mi auto treba i vozit ću ako treba sebe u rodilište.. Nemojte si stvarat da ste invalidi. Lijepo je iskoristit pomoć dragog al jednostavno meni ovo sve užasno zvuči.. Ispada da ja nemam nikakvih problema i da se zapitam jel problem u meni što ih nemam.. Ništa u zloj namjeri ne mislim samo ono.. Jel ima išta pozitivno u ovoj temi zadnje vrijeme

Kako nema nista pozitivno, eto moj OGTT je super 😂

Tu smo da se mozemo pojadat jedna drugoj o svemu i svacemu,  to ne znaci da ona koja ne vozi to radi samo iz jednog razloga, svaka se snalazi kako zna i da nema pomoc bi se snalazila bez pomoci. Budi sretna jer nemas nikakvih tegoba i nadaj se da nece ni doc, ja sam u trudnoci sa sinom bila sama s kceri i psom na moru mjesec i pol i imala uzasne grceve u listovima i preponama (jer je mali bio malte ne vani glavom ali cerviks zatvoren do 40+3tt) i niciju pomoc, al prezivjele smo sve 3 to ljeto, i odlaske u setnju uz magistralu jer nemas gdje drugdje setat psa i moja nespavanja i odlaske na plazu svaki dan unatoc umoru, al svejedno ti je lakse kad se pozalis nekome malo oko toga i zivot ide dalje. 

12. Srpanj 2018. 19:47

Endzrue

Ko ima problem sa ustajanjem lijepo se okrenete na bok malo odgurnete laktom i ustajenje ide ko podmazano.. Ja evo ne znam ja sam u 25. tjednu stomak mi je narastao dragi je na brodu.. Ne znam evo šta bi bilo da se ne mogu ustat kao neke.. Ležat dok me netko ne nazove il zvat njegove iz drugog grada da me dođu dić.. Za oblačenje sjednem na kauč pa nataknem sandale..neke ne voze jer im smeta sjedit il šta već.. Mene nitko ne pita i okretna sam jer mi auto treba i vozit ću ako treba sebe u rodilište.. Nemojte si stvarat da ste invalidi. Lijepo je iskoristit pomoć dragog al jednostavno meni ovo sve užasno zvuči.. Ispada da ja nemam nikakvih problema i da se zapitam jel problem u meni što ih nemam.. Ništa u zloj namjeri ne mislim samo ono.. Jel ima išta pozitivno u ovoj temi zadnje vrijeme

Pa budi sretna i uživaj što nemaš neki od opisanih problema jer već sam preživjela biti sama u kući kada u dubokom snu kada su ti svi mišići "uspavani" i opušteni dođe refluks u grlo a ležiš na leđima. Niti možeš udahniti, niti pljunuti, niti se osloniti i uspraviti, ništa... ja sam se uspjela staviti u bočni položaj - jedva, samo zato što sam imala kamo se okrenuti. Drugi put nisam uspjela jer je muž bio do mene na uskom krevetu zato je on reagirao i dobro da je. 
    Mislim, stvarno... uspoređivati sa invalidnošću... naprosto taj dio ne mogu niti komentirati iz poštovanja prema 4 invalida u svojoj obitelji. 
    Na kraju krajeva, svaka od nas proživljava simtome i trudnoću na svoj način, ako ti nemaš simptome to ne znači da neka od nas "umišlja", "laže" namjerno "širi negativu" ili nešto slično. Poanta je da provjerimo jesu li naši simptomi normalni ili ne. 
    Ništa u zloj namjeri, da se razumijemo. 

Endzrue
    12. Srpanj 2018. 20:11

Nitko nije ni reko da umišljaš grčeve znam dobro šta su grčevi u listovima u noći pošto se cijeli život bavim sportom i užasno je i toga će biti.. Ja sam se oglasila ne sve kojima je već sada užasno teško a ne na pojedince niti na tebe.. Igrom slučaja si zadnja pisala..Najlakše se izjadat nije u tome problem..  zašto nitko ne izjada pozitivno..imam osjećaj ak nešt  napišem pozitivno da će me svi pojest za doručak jer mi se nešto dobro dogodilo.. Sve neka negativa i loše a sve smo tu oko 27 tjedna šta će do 40 tog bit zato kažem da se trgnete kad stvarno postane teško od 35na plus onda ćete vidjet koliko je ovo ranije sve bilo bezveze i lagano....i opet ne mislim ništa loše ne morate skakat odmah i branit se.. Imam pravo reć šta me sekira.. Jer sve smo u "istom sosu"  pa neke dođemo po malo pozitive a ono šipak
    Btw bravo za ogtt :) 

Isssa
    12. Srpanj 2018. 20:27

Endzrue

Nitko nije ni reko da umišljaš grčeve znam dobro šta su grčevi u listovima u noći pošto se cijeli život bavim sportom i užasno je i toga će biti.. Ja sam se oglasila ne sve kojima je već sada užasno teško a ne na pojedince niti na tebe.. Igrom slučaja si zadnja pisala..Najlakše se izjadat nije u tome problem.. zašto nitko ne izjada pozitivno..imam osjećaj ak nešt napišem pozitivno da će me svi pojest za doručak jer mi se nešto dobro dogodilo.. Sve neka negativa i loše a sve smo tu oko 27 tjedna šta će do 40 tog bit zato kažem da se trgnete kad stvarno postane teško od 35na plus onda ćete vidjet koliko je ovo ranije sve bilo bezveze i lagano….i opet ne mislim ništa loše ne morate skakat odmah i branit se.. Imam pravo reć šta me sekira.. Jer sve smo u "istom sosu" pa neke dođemo po malo pozitive a ono šipak
    Btw bravo za ogtt :)

Sve smo u istim problemima, netko prije-netko poslje, grčevi, bolovi, kontrakcije....ja sam bila ko zmaj do 31 tjedna, ali eto igrom slučaja više nisam, 90% ovih postova je pozitivno, neznam kaj si se primila za negativu 😎, a tu smo da izmjenjujemo iskustva, savjete, utjehu itd, ako netko od cura ima problem i lakše joj je da to podjeli anonimno pa neka, zato smo tu 😀 kom ne paše nek preskoči 😋
    Prošle smo svakakve teme, svekrve, muževe, pretrage, saznanja spolova, kupovanje opreme, trudničke mozgove, cijepljenje i još koje kakve teme, nasmijala sam se do suza 😂, suosjećala sa teškoćama 😥 i ni u jednom trenu nisam pomislila "koja negativa".
    Bit će nam sve teže, ali idemo svi svome cilju 😀
    Veselim se daljnjem druženju 😀😀😀😀

joNNa
    12. Srpanj 2018. 20:50

Da se i ja javim malo🙂da ne mislite da me nema.
    Ja sam imala isto grceve negdje prije 2 tjedna i krwnula jesti bademe zbog zgaravice kad ono nema vise grceva 🙂nisam mogla vjerovati vec iducu vecer kada bi se okrenula nema grca kao u prethodne 3 veceri. Badem i snizavaju secer u krvi. A ja sutra na oggt. Neki dan mi je secer bio 9 a prije toga sam jela tresnje. Danima jedem tresnje nije ni cudo da je bio visok. Sutra idem na taste na oggt.
    Meni je prije 2 tjedna tata umro, isla u hr. 2000 km odavde, sama... Bojala sam se ali imala sam vjeru da ce biti sve uredu. Beba se javljala svaki dan, pa sam bila mirna. 
    Nakon sto sam dosla nazad kuci nakon dva dana imala sluzavi iscjedak  pomislih mozda je sluzni cep. Sljedeci dan na pregled sveuredu, zatvorena, cervix dugacak. 
    Beba se u zadnja dva dana malo manje osjeti ali je ipak osjetim pa vjerujem da je sve dobro 🙂

joNNa
    12. Srpanj 2018. 20:56
    Evo i nas rastemo. Moram priznati da se teze okrecem  kada spavam, i probudim se svaki put kad se moram okrenuti.
    Evo i nas rastemo. Moram priznati da se teze okrecem  kada spavam, i probudim se svaki put kad se moram okrenuti.

Baby.nb1
    12. Srpanj 2018. 21:08

Slazem se Isssa! Bas nikad nisam ovdje osjetila negativu! Na kraju krajeva, tu i jesmo radi medjusobne potpore! Pa ko me sad moze razumjeti bolje od druge trudnice... Ali to je tako, sto ljudi sto cudi.Da sam u situaciji kao ti i da sam sama, tj. da nemam drugog izbora isto bi gurala sama kako znam i umijem. Tako da svaka tebi cast, sigurno nije lako! Ali ako nisam primorana gurati se do granica i ako se imam kome obratiti, nije mi niti najmanji problem zamoliti nekoga za nesto pa makar to bila banalna stvar kao sto je ej sister aj na kavu, usput ces mi i nokte namazat. Ja sretna jer sam se podruzila sa sestrom koju ne vidim tako cesto, ona sretna jer mi je s necim pomogla u prvoj trudnoci i jer je mazila trbuh i pricala sa svojim prvim necakom. Ista stvar je i sa muzem, dopustam mu da mi pomogne i kad to nije prijeko potrebno jer vidim da ga to silno veseli i jer na taj nacin sudjeluje u ovom nasem zajednickom, uzbudljivom putovanju. Tako da, volim vas i prihvacam sve - panicarke, realne, preplasene, stalozene, one koje pretjeruju i one koje ne j... ziva sila...  Trudnoca je poseban period u nasim zivotima i neke ce trebati pomoc oko svacega, neke ce biti wonder woman i sve ce same - poanta je da je i jedno i drugo sasvim u redu ❤️

url=https://lilypie.com]

12. Srpanj 2018. 21:20

Trudnasam moja sucut. Divna ti je busica. Inace imas secer pa zato znas te razultate nakon tresanja? Kak si to mjeris, onim aparaticem ili? 

12. Srpanj 2018. 21:22

E da, Trudnasam, taj sluzavi iscjedak ti je normalan u trudnoci, tj normalno je da je pojacan, dok nema sukrvice ili nije voden se ne trebas brinuti.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.