Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Baby.nb1
    09. Srpanj 2018. 19:07

Looda_vila

Isssa - drago mi je da su te pustili doma i da si imala pozitivno iskustvo s ostankom u bolnici. Mislim da je to jako vazno za psihicku pripremu zene za porod u bolnici. A sad se cuvaj doma!Delilah - divne su ti slikice, bas ste uzivali Baby.nb1 - velikaa bebica vec! jel ti to od početka onda za skoro 2 tj veca beba ili sad zadnjih par pregleda? Vjerujem da je sve okej sa bebacem kako ti i doktor veli..samo voli malo papati vise:) meni je u 16 i 20 tjednu govorio kako je moguce da bude veca beba, jer po svim mjerama je isto odgovarala da je tjedan vise starija, da bi se sad sad u 25 i 28 tjednu vratila u mjere koje joj odgovaraju ..tako da vjerujem da su to sve faze!

Ma on je od pocetka veci za nekih tjedan dana, ali to se uvijek smatralo prihvatljivom razlikom, genetika, ovo ono. Sad je to vec za dva tjedna vise, pa eto, probat cemo to kontroliranjem moje prehrane i secera jer ce inace biti, citiram "divovska beba"
    Al mirna sam jer je sve ostalo kako treba, otkucaji, plodna voda... Opet je bio okrenut glavicom dole, al sad ne mogu znat jel to cijelo vrijeme tako... Po nekom mom osjecaju, on se non stop okrece... A sto se tvojih tegoba tice, sve je ok. Moj to vec dugo radi i to redovno svaki dan, malo se izboci lijeva strana trbuha, malo desna, al doslovno izoblici trbuh. Mene najvise boli kad mi se ravno ispod pupka nabije i gura, cak i kad prestane, ostatak dana me pupak boli 😂😂

url=https://lilypie.com]

Baby.nb1
    09. Srpanj 2018. 19:14

Hm, Isssa sad citam ovo sta si napisala. Bome cu onda i ja obratit pozornost. Iako sam do sada svaki put tocno osjetila bebu da se migolji na toj strani di bi se nakon par sekundi tak izbocila. Prosli tjedan na pregledu sve ok, sve zatvoreno, cerviks tvrd. Looda_vila kad ti je kontrola? 

url=https://lilypie.com]

mimmyx
    09. Srpanj 2018. 19:26

Looda_vila

hej zenske! iskusne mame imam pitanje: zadnjih 2 dana imam osjecaj da se beba jakoooooo 'upire' , cijela desna strana trbuha zna mi bit izoblicena, kao da se tamo ugnjezdila cijelim leđima i guzom, jos to nebi bi ni problem, samo sto je mene trbuh počeo bolit, ko da ce mi puknut misic, koza… Legnem ja, pomazim trbuh malo, osjetim da se ona opusti…al nakon nekog vremena opet. Danas mi se to dogodilo kad sam bila vani u setnji, tako jako se uprla da sam mislila da ce mi trbuh rastvorit, morala sam sjest na klupu … 😓😳 ne znam opce sta da mislim…. jel to normalno??? Danas sam isto tako prvi put svjesno ulovila da štuca 10-ak min je onako ritmicno poskakivao trbuh, to sam uzivala.

Ja imam stalno pritisak i moj bebolino se ugnijezdio i sa glavicom se izbocio , stalno me boli trbuh i napet je al normalno je to sve ,siri se koza....

Looda_vila
    09. Srpanj 2018. 19:39

ufff Isssa, ne znam sad sta da mislim! jesi imala jos nekih naznaka prijevremenog otvaranja? krvarenje? bolove u ledima? na koliko ti se cerviks skratio? Jesu ti rekli sto bi bilo da ti doktorica nije to primjetila na pregledu, da si normlano nastavila svoj uobicajeni tempo. Sorry sto te sad bombardiram pitanjima..malo sam se sad prepala :(
    Ja mislim da sam 2 puta svjesno dozivjela kontrakciju, kad mi je na par sec ocvrsnuo cijeli trbuh i zgrcio se. No, to mi odmah proslo. To sam i rekla na zadnjem pregledu, pa veli mi doktor sve dok to nije u odredenim intervalima, svakih 2 min, 5, 10...20.. da je to normalno i da ne brinem. Ovo jučer  je bilo otvrdnuce desne strane trbuha, bas sam pipaila prstima, lijevi dio mekan i bezbolan, a desni,izboceni dio tvrd i bolan. Danas je bilo tako , kako sam rekla  najmanje 4-5x, malo lijevi dio trbuha, malo desni...
    Do sad aposlutno nisam imala nikakvih problema, svi nalazi uredni, beba napreduje kako treba, nemam secer, ne pusim, ne pijem, aktivna sam poprilicno, cerviks na svakom pregledu 45mm, T usce, zatvorena.... Iako moram ti priznati da mi je proslo kroz glavu, 'a sto ako je ovo kontrakcija' - pa mi muz rekao da panicarim bezveze, da je sve dobro i nek se smirim
    Baby nb1. - pregled imam tek 26.7 , s tim da je sad moj ginekolog na godisnjem...predugo mi je to da imam svakakve misli sad u glavi... nazvat cu sutra sestru u polikliniku pa da vidim kaj ima za rec

09. Srpanj 2018. 20:00

Looda_vila ako imas osjecaj da nesto nije u redu ili zelis biti 100% sigurna da sve je u ok, odi na hitnu, nece te oni odbiti pregledati trudnu pogotovo ako kazes da mislis da imas trudove,  prva ti je beba. Napravit ce ti pregled i uzv i prikopcati te na ctg da vide ima li ih zaista. Kazem, ja sam i s prvo 2 djece prosla isti "osjecaj" kao i sada i svaki put zacementirana do dana poroda, nisam bila ni milimetra otvorena nit se cerviks skratio ista. A kontrakcije sam osjecala iskljucivo kao stezanje trbuha (i lazne i kasnije prave, samo sam uz prave imala i bolove u ledima). Isssa ima iskustvo s otvaranjem, ali to ne znaci da je i kod tebe takav slucaj. Javi nam ak odes na hitnu da cujemo sta su ti rekli. Sretno 😘

Isssa
    09. Srpanj 2018. 20:02

Looda_vila

ufff Isssa, ne znam sad sta da mislim! jesi imala jos nekih naznaka prijevremenog otvaranja? krvarenje? bolove u ledima? na koliko ti se cerviks skratio? Jesu ti rekli sto bi bilo da ti doktorica nije to primjetila na pregledu, da si normlano nastavila svoj uobicajeni tempo. Sorry sto te sad bombardiram pitanjima..malo sam se sad prepala :(
    Ja mislim da sam 2 puta svjesno dozivjela kontrakciju, kad mi je na par sec ocvrsnuo cijeli trbuh i zgrcio se. No, to mi odmah proslo. To sam i rekla na zadnjem pregledu, pa veli mi doktor sve dok to nije u odredenim intervalima, svakih 2 min, 5, 10…20.. da je to normalno i da ne brinem. Ovo jučer je bilo otvrdnuce desne strane trbuha, bas sam pipaila prstima, lijevi dio mekan i bezbolan, a desni,izboceni dio tvrd i bolan. Danas je bilo tako , kako sam rekla najmanje 4-5x, malo lijevi dio trbuha, malo desni…
    Do sad aposlutno nisam imala nikakvih problema, svi nalazi uredni, beba napreduje kako treba, nemam secer, ne pusim, ne pijem, aktivna sam poprilicno, cerviks na svakom pregledu 45mm, T usce, zatvorena…. Iako moram ti priznati da mi je proslo kroz glavu, 'a sto ako je ovo kontrakcija' - pa mi muz rekao da panicarim bezveze, da je sve dobro i nek se smirimBaby nb1. - pregled imam tek 26.7 , s tim da je sad moj ginekolog na godisnjem…predugo mi je to da imam svakakve misli sad u glavi… nazvat cu sutra sestru u polikliniku pa da vidim kaj ima za rec

Nikakve naznake ničega, nikakvih bolova ni pritiska, ma baš ništa osim te tvrdoće trbuha na par sekundi 3 puta u danu, prije 3 tjedna na pregledu sve savršeno, cerviks 40mm, zatvorena, sve savršeno i eto nakon 3 tjedna zamalo porod, da sam ostala doma još koji dan rodila bi, sad sam pod lijekovima, u bolnici sam primala tokolizu i kortikosteroide za brži razvitak pluća u slučaju da dođe do poroda, rekli su mi da bi bilo super da izdržim još barem 3 tjedna. Dok trbuh nije tvrd sve je ok

Nas_bebac
    09. Srpanj 2018. 20:06

Hmm i ja se sada prepala meni se bebo javio danas samo  3-4 puta ujutro i poslije kada sam se probudila iz popodnevnog drijemanja i sada idem ja zaliti cvijece i trbuh u donjem djelu se zategne drzi 1-2 sec i popusti dvaput u 15 min... Sada lezim i cekam. . Ali danas mi je cijeli dan trbuh bolan nije tvrd al me boli kada pipam... Hmmm mislim si lezat danas ne se dizat s kauča nadam se da ce sve bit ok

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

Looda_vila
    09. Srpanj 2018. 20:29

Justme123

Looda_vila ako imas osjecaj da nesto nije u redu ili zelis biti 100% sigurna da sve je u ok, odi na hitnu, nece te oni odbiti pregledati trudnu pogotovo ako kazes da mislis da imas trudove, prva ti je beba. Napravit ce ti pregled i uzv i prikopcati te na ctg da vide ima li ih zaista. Kazem, ja sam i s prvo 2 djece prosla isti "osjecaj" kao i sada i svaki put zacementirana do dana poroda, nisam bila ni milimetra otvorena nit se cerviks skratio ista. A kontrakcije sam osjecala iskljucivo kao stezanje trbuha (i lazne i kasnije prave, samo sam uz prave imala i bolove u ledima).Isssa ima iskustvo s otvaranjem, ali to ne znaci da je i kod tebe takav slucaj. Javi nam ak odes na hitnu da cujemo sta su ti rekli. Sretno 😘

Hvala vam cure za odgovore!
    Isssa  - nadam se ce ti se kontrakcije sad smirit skroz i ne da ces izdrzat jos 3 tjedna, nego barem jos 6 tjedna :))
    Inace nisam po prirodi nikakv panicar, radije sjedem, sagledam sve moguce cinjenice i pokusam razumno donijeti odluku. Iako je u pitanju trudnoca, opet vjerujem kako je svaka individualana i na svaku utjece bezbroj raznih faktora. Samim tim sto sve i svasta citamo na internetu/forumu i svasta nam ulazi u glavu i kreira određene misli, predodzbe, sumnje, strahove o svakoj fazi trudnoce. Neizmjerno mi je drago da izmjenjujemo iskustva i savjete, upozoravavmo i tjesimo jedna drugu... Stvarno je ponekad lakse izjadat se vama tu na forumu nego nekome koga znas
    Uz sve misli koje mi se trenutno motaju po glavi, nekako mi intuicija govori da je sve okej , tako da cu prespavat nocas i sutra u miru nazvat sestru i pitati za savjet.  Vjerojatno ce me ubacit odmah u neki termin i da dodem na uzv, imaju i CTG u poliklinici, pa cemo vidjet. Nadam se svemu pozitivno❤️

Endzrue
    09. Srpanj 2018. 20:32

Aj nemojte si stvarat nepotrebnu paniku i toliko osluškivati.. Normalno da je sad sve življe i da su bebe veće.. Issa nebi ni znala da nije bila na pregledu tako da je najbolje da se svi opustite i smirite jer od tog nemate ništa.. Malo leć odmorit usporit al sekirat se i dizat paniku.. nema smisla.. Slušajte muževe kad kažu da se opustite

Isssa
    09. Srpanj 2018. 20:47

Endzrue

Aj nemojte si stvarat nepotrebnu paniku i toliko osluškivati.. Normalno da je sad sve življe i da su bebe veće.. Issa nebi ni znala da nije bila na pregledu tako da je najbolje da se svi opustite i smirite jer od tog nemate ništa.. Malo leć odmorit usporit al sekirat se i dizat paniku.. nema smisla.. Slušajte muževe kad kažu da se opustite

Slažem se sa svime, ne treba paničariti samo osluškivati tijelo 😀 i sve će bit super, kad osjetite da nešto ne možete ili da vam je trbuh težak odmorite, posao neće nikamo pobjeći, a prašina kad legne-legnite i vi 😂😂😂😂
    Ja sam radoholičar teški, do sada sam bila 150 na sat, a sada 5 na sat 😂, dan mi se svodi na tuširanje i WC 😂 i tako će bit do daljnjeg i briga me za sve, još nam je malo ostalo do kraja 😀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.