Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Gold👑
    10. Srpanj 2018. 18:18

Pozdrav cure, ja isto nosim naocale i u trudnoci mi se jos vise pogorsao vid, vratit ce se na staro kad rodim, isto mi se znaju desit omaglice i zvjezdice i svasta nesto sto prije nije i onda kad to prode me pocne glava bolit al sva sreca nije cesto ... 
    Ja sutra idem u bolnicu na guk profil da se i toga rjesim ... 
    Isssa kolica su super 🙂

10. Srpanj 2018. 18:27

Ja se vodim za ovim uputama, tako da ću uzeti samo nepromočive podloge, plahtice i vreću za spavanje. Neću stavljati ni ogradice, ni igračke, ni jastuk. Neki su mi govorili da ne treba dudu dati djetetu, međutim, čitala sam da duda ne dozvoljava da dijete upada u potpuno duboki san u kojem se SIDS i događa. Obzirom da je SIDS češći kod dječaka nego kod djevojčica, a nosim dječaka, ponudit ću mu dudu. 

Schinin
    10. Srpanj 2018. 18:31

pozdrav cure  brzinsko javljanje jer smo u principu na odmoru (nismo nigdje isli, pravimo izlete u okolici, danas idemo u neke spilje), a mene mobilni opet zaje* sa prijavom 
    sve sam procitala ali skoro nist zapamtila  
    netko je pisao za vecu bebu: nemoj se previse brinutu, tako je kako je  ne vjerujem da je sad neka patologija iza toga. meni je ginic samo preporucio da izbjegavam ugljikohidrate sto vise i da prehranu baziram na proteinima jer mi je mala bila velika beba ( a nisam imala diajabetes) kao da izbjegnemo to ovaj put. ja sam startala sa viskom kg, izgubila u T neka 4 mozda 5kg do sada a na anomaly scan u 20tt bebine mjere za 10-14 dana vece... tako da imas malog diva i to je to 
    cure, zao mi je za positivne ogtt  nadam se da vam to sa dijetom necce pasti toliko tesko... ja sam bila pisala o tome da se ne treeba paziti na hranu prije ogtt, jer prvo zelis znati pravo stanje a drugo i da pazis, ako imas dijabetes bit ce pozitivni nalazi, tako da uzivajte dok jos mozete 
    sto se tice posteljine ja sam definitivno za vrecu za psavanje prije neg kakve dekice, prvo zbog opasnosti od gusenja a drugo beba se okrene dva put i ode dekica... ja sam sa curom krenula da je obucem u pidjamicu i onda u vrecu, mala nemirna, place,, ne spava... dok nisam skuzila da je njoj prevruce (rodjena u sept), takvo djete i eto. i dan danas joj obucem pidjamicu i tako spava bez vrece, bez dekice...mozda Nicholas bude htjeo koristit te silne vrece sto sam nakupovala 
    Veks cure su ti vec rekle, pogorsanje vida je apsolutno normalno u trudnoci i nemoj niposto ic sad radit nove naocale/lece! u prosloj T se meni toliko pogorsdao da sam u 4mj prestala vozit auto jer nisam vidjela...neka 3mjeseca poslije poroda sve normalno. ti bljesci su prije od tlaka i to od niskog, tako da nije bas pojava kod preeklamsije (koja ide sa visokim tlakom) i potpuno su bezopasni  ja sad cesto vidim zute fleke, neki dan sam se izderala na muza kakav on to ide na posao (nosi bjele kosulje), sve neke zute fleke na kosulji...on se odmakeo kad ono iste zute fleke i na zidu, ja se okrenem iste takve i na ormaru...
    Isssa drago mi je da ste kuci  i kolica su mi bas slatka 
    izvinite sto nisam sve komentirala, kratak mozak 

Jelennnna
    10. Srpanj 2018. 19:06

Apropo tih svjetlecih krugova ja to oduvijek imam nekad vise, nekad manje. Nisu mi ni otkrili uzrok, eto moguce ka sta kaze Schinin nizak tlak koji imam. Pretpostavljam da je i moja migrena s aurom jer uvijek kad me uvati i ti me krugovi zahvate. 
    Garavusha skroz se s tobom slazem sta se tice robe za krevetic. Tako i ja namjeravam. Nikako ne kuzim tu pomamu za x stvari u kreveticu, mislim da nema sladje probudis se i skicnes svoju bebicu kroz pregrade od kreveta. Sa svom tom opremom krevetic mi pari ko mini bunker. 

Nas_bebac
    10. Srpanj 2018. 19:13

Isssa kolica su bas superrr 
    Trbuščić istooo, cer na pregledima sretnoo i nek nam bebači rastuuu 😊
    Ja jučer se žalila da je moj beban ljen e pa bome danas pokazo da nije... Samo da me štedi jer kad krene udarat vidim zvijezde😁😁😁

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

10. Srpanj 2018. 19:56

garavusa005

Ja se vodim za ovim uputama, tako da ću uzeti samo nepromočive podloge, plahtice i vreću za spavanje. Neću stavljati ni ogradice, ni igračke, ni jastuk. Neki su mi govorili da ne treba dudu dati djetetu, međutim, čitala sam da duda ne dozvoljava da dijete upada u potpuno duboki san u kojem se SIDS i događa. Obzirom da je SIDS češći kod dječaka nego kod djevojčica, a nosim dječaka, ponudit ću mu dudu.

Ne znam zasto ovo za dudu kazu, da ne treba, bas zato sta sam se vodila ovim drugim sta kazu za dudu i sprijecavanje SIDS-a. Moja mala je imala dudu i bas nam je to super bilo jer je vec s nekoliko mj (6/7/8 ne znam ni ja tocno) naucila sama ju strpat u usta ako joj ispadne u kreveticu i nastavit spavati.
    Moji su oboje u vrecama ua spavanje bili iako su imali i dekice kad su malo porasli i tijekom zime.

Nina ❤
    10. Srpanj 2018. 21:58

Posteljina za krevetic, kojekakvi jastucici i igracke su skroz nepotrebni. Ja sam kupila posteljinu za prvo dijete i nikad je nisam koristila. Mali je skroz spavao u vreci, jedino sam mu preko nogica stavila dekicu, isto je jesenska beba. Dovoljna vam je dekica i ako zelite ogradice, ima ovih sto se stave posebno na precke kinderbeta, sve ostalo su ukrasi i potpuno nepotrebni u kreveticu (da ne velim i potencijalno opasni)

mimmyx
    10. Srpanj 2018. 22:28

Ja ogradice obožavam stvarno I baldahine obožavam , preslatki su...
    Igračke nema šanse da bi stavljala i takve gluposti...
    Ajme Nina pa ti si postavila već sve ili? Ja htjela postavit ali svekrva mi nije dala I bolje da nije hhaha samo se prašina skuplja ,mi ćemo početkom 9-og mj sve...

• Anđeo_
    10. Srpanj 2018. 23:39

Večer klokanice 😆😘
    Ja sam odlučila kupit ćemo košaru ( koljevku) ono okolo  je presvućeno tkaninom koja se ne miče tako lako plahte ću gledat da su na gumicu ili veće da ih mogu dobro zataknut ispod, jastuk kažu da bebi ne treba možda uzmem onaj kad je beba na boku ne znam.. Za kasnije imam kinderbet okvir kupit ću madrac posteljinu, ogradicu gledat ću vjerojatno tako neku koja se kaći na rešetke, računam da koljevku nemogu duže od 3-4 mjeseca koristit a definitivno će mi beba spavati u vreći za spavanje 😊
    Veks- već kupila 👏😮 ja sam kupila 2 bodija i Skafander 😂 

Elza
    10. Srpanj 2018. 23:46

mimmyx

Ja ogradice obožavam stvarnoI baldahine obožavam , preslatki su…
    Igračke nema šanse da bi stavljala i takve gluposti…
    Ajme Nina pa ti si postavila već sve ili? Ja htjela postavit ali svekrva mi nije dalaI bolje da nije hhaha samo se prašina skuplja ,mi ćemo početkom 9-og mj sve…

Kod mene bas obrnuto hehe 
    Svi bi vec sad sve postavljali i kupovali a ja ne zelim... Trenutno mi opet vrijeme sporo prolazi a kad razmišljam o bebici i svoj opremi onda mi jos sporije prolazi... Jednostavno jos nisam u fazi da detaljno  razmisljam o svemu tome, ipak mi je jos 3 i pol mjeseca do termina. Moram priznati da me cak malo i zivcira sto je vecina ljudi oko mene vise uzbuđena nego ja i sve ih zanima, pa mi nabrajaju sta ce sve raditi sa bebom kad se rodi ... nadam se da su hormoni krivi za to da me svi nerviraju i da ce to proci ...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.