Cure, koja je ono pisala da ima problema sa sindromom nemirnih nogu? Meni se cini da je mene isto to pocelo mucit, cijelu noc se nisam mogla namjestit i ustajala sam svako malo, osjecala kao trnce neke u nogama, zivcani slom sam dobila od umora, a nisam lezat mogla. Na kraju sam si uzela slobodan dan danas i sad odmaram.
Hej, to sam ti ja, prdilica 😀
Ja sam to nazvala "živčane noge" jer si umoran i želiš ležati i spavati a tvoji udovi žele trčati i plesati.
Uvela sam si večernju šetnju pred spavanje, da se dodatno izmorim. Radim preventivno sve u danu što je navedeno da spriječava taj osjećaj noću- dovoljno fizičke aktivnosti tokom dana, noge istusiram toplom pa hladnom vodom, magnezij, željezo, noge na povišenom kad sjedim i dovoljno tekućine tokom dana. Eto poslije nekidan se nije ponovilo..zasad.
Takve jaslice u Zagrebu ne postoje jer znam da se ne isplati Bandicu, jer na 2,3 odgojiteljice prema standardu nesmije bit više od 6 djece odnosno beba od 6 mjeseci. Dv Sopot je imao program beba, pa su ga brzo i ukinuli zbog neekonomske racunice. A sto se tice i normalnih jaslica je prevelika guzva, dok su roditelji sretni da im dijete upadne u vrtic, odgojiteljice doslovce padaju od umora prvu godinu zbog prevelikog broja djece (ja jedna i to sama do 10. pola 11 na njih 17, prema drzavnom.pedagoskom standardu 8 do maksimalno 12 djece u toj dobi), kad ju pitaju di je bila dok je xy grizao mn ispod ormara, ona je prematala pokakano dijete u wcu, koje ima izrazito osjetljivu guzu pa trebaju posebni procesi kod prematanja, iz wca u kojem iako je sve u prozorima nemoze se vidjet ispod ormara, dok ju cetvrto dijete grli za noge jer se zeli nosit i fali mu mama, a dvoje se bas u tom trenutku potuklo u kuticu gradjenja za kocke i udarilo jedno drugog po glavi pa je krenuo plac, a onaj koji jos nije prohodao pao i udario se…
Ceka vas svasta u tim jaslicama, ponekad odgojiteljice budu sretne sto izlaze s posla da se ni jedno dijete nije ozljedilo, jer je u takvim uvjetima tesko organizirat bilo kakav odgojno-obrazovni rad…a roditelji su sretni sto im je dijete "upalo" u jaslice, i onda za mizernu cijenu kakva je bar u zgu koja ne pokrije ni mjesecnu hranu djeteta od odgojiteljica ocekuju cuda…ne napadam vas, al vas pripremam na ono sto vas ceka u gradskim vrticima, i da imate obzira prema zenama i pokojem muskarcu koji pruzaju, ne 100% sebe nego 250% sebe, koji probleme vase djece nose kuci i zbog tog nemogu spavat, i molim vas da ih postujete i cijenite jer dosta nas radi taj posao jer ga stvarno voli raditi.
Ziva istina! Pa nisu odgajatelji hobotnice! Roditelji se kuci izmore s jednim djetetom, a od teta ocekuju cuda dok se jedna brine za njih 17... pa samo da promijenis 15 pelena dok dođes do zadnje, mozes opet ispocetka... a jos se pobrini da su nahranjeni, utjesi ih ako placu, pazi da se ne tuku, ne grebu, ne udaraju...
url=https://lilypie.com]
PlavaBorovnica hahahhaha ma sve imamo iste tegobe s tim stvarima. Ja odem piskiti i vratim se u boravak pa odem opet na wc jer imam osjecaj da ce mi pobjec pa odradim jos par kapi u drugom posjetu wc-u (niti minutu nakin prvog!).
Nadam se da se ni meni nece ponoviti, bas sam luda bila. I tocno je to, zivcane noge, savrsen ti je naziv!
Delilah, Baby.nb1 ja se ne bojim za svoje hahare nego za zivce teta koje su s njima tih 8-9 sati, znam kakvi su mi doma kad su skupa, mogu mislit kako je kad ih imas 15 u grupi. I ja sam, kao i christyy cula da postoje jaslice u Zg koje primaju klince ispod godinu dana, ali nemam pojma koji su to vrtici, a i mislim da ne bih mogla dijete ostavljati dok je tako malo, i s godinu dana mi je rano, ali nije bas da imas izbora ako radis.
Imaju u Zgbu jaslice koje primaju od 6mj. mislim da su jos uvijek Dv. Medvescak i Dv. Duga.
Sto se tice strija ja ih nisam dobila u prve tri trudnoce nadam se da necu i u ovoj trudnoci ih dobiti.
Kupila sam neki dan u satoru od Lidla stvari za bebu po 5kn, 10kn, 20kn, 35kn sve snizeno i jos na taj iznos je islo 50% znaci najskuplja stvar 17.50kn, za bebe. Odlicno sam prosla, stavit cu slike da vidite.
26.05.2004. 💙
11.03.2011. 💜
05.10.2013. ❤
08.11.2018. 💛
Imaju u Zgbu jaslice koje primaju od 6mj. mislim da su jos uvijek Dv. Medvescak i Dv. Duga.
Sto se tice strija ja ih nisam dobila u prve tri trudnoce nadam se da necu i u ovoj trudnoci ih dobiti.
Kupila sam neki dan u satoru od Lidla stvari za bebu po 5kn, 10kn, 20kn, 35kn sve snizeno i jos na taj iznos je islo 50% znaci najskuplja stvar 17.50kn, za bebe. Odlicno sam prosla, stavit cu slike da vidite.
Kakav je to šator iz Lidla? 🤔 vec sam na faceu vidjela da neka mama to spominje. imam i ja Lidl ali nema tako jeftine robice?
Prekrasno je sve! 😍
Ja sam na moru i nateknem pa ne nateknem na dane.. Ovisi o vremenu.. Aktivna sam a nisam primjetila da mi je jače ko više hodam i stojim.. Ovisi i šta jedeš taj dan.. Što se žgravice tiče ja je imam kad jedem kasno ili neke stvari koje me smetaju.. Tipa mlijeko ili salame.. Tako da te stvari izbjegavam.. Ako se potrefi to bude jutro.. Ja sam se vratila crossfitu pa ćemo vidjet kako će ić jer ovo dom što odvježbam niti ne osjetim a šetnje s psom po sat vremena mi smetaju za leđa tako da ćemo vidjet.. Za kosu bebinu i žgaravicu su priče.. Ista stvar čisto lice dečko.. Nisko stomak dečko.. Nisi povraćala dečko… Ugl dosadašnje teorije mi baš ne drže vodu osim ako je doktorica krivo pretpostavila… Vidjet ćemo uskoro na 4D.. Btw. Meni je beba poprečno i to osjetim kad sjedim za ručkom a kad ležim onda lupa dijagonalno.. Dolje lijevo od pupka i gore desno od pupka tako da mislim da su to unutra vratolomije
Ma da, crossfit? I uspijes izvodit te vjezbe sad? Meni to izgleda vrlo zahtjevno i van trudnoce, iako ja nisam neki aktivni tip bas osim ako racunamo setanje psa.
Ne radim sa utezima eventualno samo šipka i čučnjevi.. Ne trčim nego veslam na spravi nedaju mi skakat tako da eventualno male skipove.. Čučnjevi girja step up na kutiju.. Sklekovi ugl treneri su obrazovani pa znaju šta se smije šta ne a i ne želim ja sad tu nabijat neku formu više da se krećem radi leđa i kukova uz šetnje sa psom koje mi stvarno nekad smetaju i moram baš ojačat leđa a doma je to sve nešt lagano i stvarno se osjećam dobro.. Malo umorno budem al ne radim pa mogu odspavat s tin što je trening ujutro u 8 pa sam svježa.. Popodne ne želim biti probat ić
Na Vukovarskoj stave veliki sator i tamo prodaju svu robu po niskoj cijeni koja je ostala iz svih Lidlovih ducana, sva koja se nije prodala. Bude sam tamo sator i to svako malo, sad ce opet biti sa ljetnom robom. To treba odmah ici jel se sve brzo rasproda. Bili su prekrasni baloneri za 25kn, budem slikala poslije, peru se. Ma odlicne stvari za sve se mogu naci. Uzela sam si cetvero trudnickih hlaca po 17.59kn jedne 😜 pidame za zimu sam curama uzela po 10k i po 17.50k, majica po 5kn i 10kn, ma da ne nabrajam svasta sam nasla za male pare 😃
26.05.2004. 💙
11.03.2011. 💜
05.10.2013. ❤
08.11.2018. 💛
Bude najvise robe ali bude i ostalih stvari tipa alata i sve sto inace prodaju za kucu, svakojake potrepstine.
26.05.2004. 💙
11.03.2011. 💜
05.10.2013. ❤
08.11.2018. 💛
Sortiraj odgovore
Najstariji