Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bruncili
    20. Lipanj 2018. 11:22

Justme123

PlavaBorovnica hahhahahaha eto vidis, nas 2 ne bi dobro prosle jer imamo drukere doma pa bi svi znali sa nam se dogodilo
    Bruncili ovisi o tome sta zelis, a i o tome kolika ti je placa jer na komplikacijama dobijes max 4200 (koju kunu vise) i dal ti je to dovoljno za zivotne troskove. Npr ja bi si godisnji cuvala za nakon porodiljnog pa ga koristila za privikavanje u vrtic ili malo duzi ostanak doma s djetetom nakon zavrsetka porodiljnog (odlazak na more eventualno).

Veca od tog maksimuma, a godisnjeg smijem prebaciti samo 5 radnih dana u iducu godinu. S obzirom da ce Bruna doc 1.10 il ranije, bit cu jos uvijek na porodiljnom za privikavanje. 

Delilah
    20. Lipanj 2018. 11:35

Bruncili

Justme123

PlavaBorovnica hahhahahaha eto vidis, nas 2 ne bi dobro prosle jer imamo drukere doma pa bi svi znali sa nam se dogodilo
    Bruncili ovisi o tome sta zelis, a i o tome kolika ti je placa jer na komplikacijama dobijes max 4200 (koju kunu vise) i dal ti je to dovoljno za zivotne troskove. Npr ja bi si godisnji cuvala za nakon porodiljnog pa ga koristila za privikavanje u vrtic ili malo duzi ostanak doma s djetetom nakon zavrsetka porodiljnog (odlazak na more eventualno).

Veca od tog maksimuma, a godisnjeg smijem prebaciti samo 5 radnih dana u iducu godinu. S obzirom da ce Bruna doc 1.10 il ranije, bit cu jos uvijek na porodiljnom za privikavanje.

Ja sam od 5.3. Na komplikcijama, neznam gdje radis, ali ako ne iskoristis ovogodisnji godisnji odmor, ti ga u godini u kojoj se vracas na posao imas pravo iskoristit do kraja godine. Ja bi trebala rodit 29.10. I koristit cu 29 dana ovogodinjeg godisnjeg i vecinu godisnjeg od iduce godine, tako da cu bit doma do nove godine...jer radim u vrticu i mi isto tak, maksimalno 5 dana moze bit oattka za drugu godinu

Delilah
    20. Lipanj 2018. 11:40

Brunci pardon, al ne razumijem kak mislis bit na porodiljnom tijekom privikavanja, dijete prije navrsene godine dana nesmije krenut u vrtic i mora primit cjepivo s godinu dana da moze uc u skupinu. Nema veze sto 1.9. Krece pedagoska godina. a porodiljni istice s navrsenom.prvom godinom djetetova zivota i realno s tim datumom s kojim je rođena moze krenut, osim ako zbog dijagnoze ne dobis dodatnih pola godine porodiljnog zbog određenih teškoća kod djeteta.

Dea_Rene
    20. Lipanj 2018. 11:49

ja sam iskoristila najprije godišnji pa otvorila komplikacije al kod mene je upitno da li će mi produžiti ugovor nakon nove godine.
    Što se tiče jaslica u Rijeci imaju jaslice koje primaju i djecu od 6mj tako da iduće godine kada budem predavala papire ako upadnemo možemo komotno krenut sa 01.09 iako nam je termin 15.10. 

joNNa
    20. Lipanj 2018. 11:54

Justme  nisam ja jedina , nasa teta60 ne zeli znati spol. Ja ovu trudnocu znam  Ali sljedecu ne zelim znati niti govoriti ime ikome. Jer svi imaju neka misljenja oko toga i pocinje me smetati.Ali ne samo zbog toga. Slatko mi je to iscekivanje i saznanje na porodu.u onoj serije Svake minute jedno dijete vise od 60%nezna spol i suoer mi kad saznaju. 
    Meni se isto pupak lagano poravnava. I kao da vidim strije. Mah otom potom. 

Baby.nb1
    20. Lipanj 2018. 12:00

Ja sam prvo iskoristila godisnji, onda otvorila komplikacije. Iskreno, nisam ni znala da se mogao prebaciti za poslije porodiljnog, al dobro, sad sta je tu je.
    Jao ne spominjite mi pupak, to mi je najodvratniji dio ljudskog tijela. Jos prvi dio dana pomozi Boze, al popodne iskoci van, preko majice ga osjetim I nakostrijesim se ko macka svaki put 😂😂
    Cure bravo za odrađeni ogtt, nek je proslo

url=https://lilypie.com]

Delilah
    20. Lipanj 2018. 12:05

Takve jaslice u Zagrebu ne postoje jer znam da se ne isplati Bandicu, jer na 2,3 odgojiteljice prema standardu nesmije bit više od 6 djece odnosno beba od 6 mjeseci. Dv Sopot je imao program beba, pa su ga brzo i ukinuli zbog neekonomske racunice. A sto se tice i normalnih jaslica je prevelika guzva, dok su roditelji sretni da im dijete upadne u vrtic, odgojiteljice doslovce padaju od umora prvu godinu zbog prevelikog broja djece (ja jedna i to sama do 10. pola 11 na njih 17, prema drzavnom.pedagoskom standardu 8 do maksimalno 12 djece u toj dobi), kad ju pitaju di je bila dok je xy grizao mn ispod ormara, ona je prematala pokakano dijete u wcu, koje ima izrazito osjetljivu guzu pa trebaju posebni procesi kod prematanja, iz wca u kojem iako je sve u prozorima nemoze se vidjet ispod ormara, dok ju cetvrto dijete grli za noge jer se zeli nosit i fali mu mama, a dvoje se bas u tom trenutku potuklo u kuticu gradjenja za kocke i udarilo jedno drugog po glavi pa je krenuo plac, a onaj koji jos nije prohodao pao i udario se...
    Ceka vas svasta u tim jaslicama, ponekad odgojiteljice budu sretne sto izlaze s posla da se ni jedno dijete nije ozljedilo, jer je u takvim uvjetima tesko organizirat bilo kakav odgojno-obrazovni rad...a roditelji su sretni sto im je dijete "upalo" u jaslice, i onda za mizernu cijenu kakva je bar u zgu koja ne pokrije ni mjesecnu hranu djeteta od odgojiteljica ocekuju cuda...ne napadam vas, al vas pripremam na ono sto vas ceka u gradskim vrticima, i da imate obzira prema zenama i pokojem muskarcu koji pruzaju, ne 100% sebe nego 250% sebe, koji probleme vase djece nose kuci i zbog tog nemogu spavat, i molim vas da ih postujete i cijenite jer dosta nas radi taj posao jer ga stvarno voli raditi.

20. Lipanj 2018. 12:19

Trudnasam

Justmenisam ja jedina , nasa teta60 ne zeli znati spol. Ja ovu trudnocu znam Ali sljedecu ne zelim znati niti govoriti ime ikome. Jer svi imaju neka misljenja oko toga i pocinje me smetati.Ali ne samo zbog toga. Slatko mi je to iscekivanje i saznanje na porodu.u onoj serije Svake minute jedno dijete vise od 60%nezna spol i suoer mi kad saznaju.

Po meni je za to potrebna snaga volje, mene veseli znati, a ljudima ni ne govorim ako ne zelim da znaju (bas radi toga sta si rekla, svak ima neko misljenje). Samo se pripremi da ces se tek naslusati savjeta i misljenja nakon sta rodis jer svi sve znaju najbolje 🙄

A strije...ah, na njih moramo racunati, ja sam se zasad izvukla s ovima na trbuhu, ali mislim da sad u trecoj necu, a po kukovima ih imam jos od puberteta i u  svakoj trudnoci se samo izduze jos malo 😠

Dea_Rene
    20. Lipanj 2018. 12:19

Dealilah kod nas  sada primaju čak u 3 vrtića od 6mj... iako je isto lutrija upasti. A ovo za rad odgajatelja mi je sasvim jasno i znam kroz što prolaze. Nažalost preveliki broj roditelja izmišlja toplu vodu kada dovode djecu u vrtić. nedaju odgajateljima da rade svoj posao kako treba. 

Delilah
    20. Lipanj 2018. 12:23

Justme123

Trudnasam

Justmenisam ja jedina , nasa teta60 ne zeli znati spol. Ja ovu trudnocu znam Ali sljedecu ne zelim znati niti govoriti ime ikome. Jer svi imaju neka misljenja oko toga i pocinje me smetati.Ali ne samo zbog toga. Slatko mi je to iscekivanje i saznanje na porodu.u onoj serije Svake minute jedno dijete vise od 60%nezna spol i suoer mi kad saznaju.

Po meni je za to potrebna snaga volje, mene veseli znati, a ljudima ni ne govorim ako ne zelim da znaju (bas radi toga sta si rekla, svak ima neko misljenje). Samo se pripremi da ces se tek naslusati savjeta i misljenja nakon sta rodis jer svi sve znaju najbolje 🙄

A strije…ah, na njih moramo racunati, ja sam se zasad izvukla s ovima na trbuhu, ali mislim da sad u trecoj necu, a po kukovima ih imam jos od puberteta i u svakoj trudnoci se samo izduze jos malo 😠

Ja cu u iducoj sve sto se tice tih "svjetovnih" zanimljivosti također zadrzat za sebe, pun mi je kufer vise pitanja propitkivanja, definitivno cu se drugacije postavit nego sad...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI