Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tea686
    16. Lipanj 2018. 12:15

pozz curke😊 vidim da ste se raspisale o porodima pa da podijelim i ja ukratko svoju priču. ni na prvom ni na drugom porodu nisam ni popucala niti sam rezana a isto sam uska dolje (bar bila, hehhe😅). prvi porod 16h u boxu s epiduralnom i dripom, drugi 8h s dripom ali bez epiduralne (bila sam previše otvorena pa mi nisu dali iako sam tražila). vodenjak su mi tamo bušili oba puta. vode mi nisu dali😐 boli užasno ali sve u svemu ok...sestre uzmu bebu ako ju treba dohraniti i jednu noć da se odmoriš (više nisam ni tražila) rodilište merkur, i sad ću ići tamo

• Rorry
    16. Lipanj 2018. 12:16

Anđeo_

Eto stoji mi ovo i kad stisnem na link taj tek onda se slika pokaže 🙄😏 baš sam anti talent

I ja sam htjela sloziti,  ali mi krivo pokazuje za par dana pa sam odustala

petrapp2605
    16. Lipanj 2018. 12:19

Anđeo_

Eto stoji mi ovo i kad stisnem na link taj tek onda se slika pokaže 🙄😏 baš sam anti talent

Ako misliš na lilypie, evo pomoći 😉

16. Lipanj 2018. 12:22

Da, jučer sam samo kratko napisala da je dječak ali izgleda da je dječak na mamu. Ništa nije uspio izmjeriti! NI glavicu, ni težinu, ni bedrenu kost. Lupao me čim sam sjela na onaj stolac, toliko je DIVLJAO!!! (mama mi je rekla da sam i ja bila takva u trudnoći) Tako da Christyy nemam baš nekih novosti :-) 

16. Lipanj 2018. 12:26

Što se tiče poroda, ja ću u KBC Rijeka za koji sam čula da je super ako si na 4. katu ali ne valja ako si na 5.katu. Doduše, nedavno je rodilište ušlo u nekakav UNICEF projekt gdje te nitko ništa ne pita ako hoćeš epiduralnu i takve stvari nego ti daju čim tražiš. Lagano muž i ja razrađujemo plan poroda tako da sam rekla da vakuum i forceps ne dolaze u obzir. Radje carski nego to! Drip i rezanje također ne dolaze u obzir osim u slučaju krajnje nužde. U Rijeci praktički to rade po "defaultu" a opravdano je, zapravo, u svega 20% slučajeva prema nekim procjenama koje sam našla na internetu. Izgovor je da te zasjeku ravno pa im je lakše zašiti nego da koža sama pukne, ali realno ono što sam čula da je u Rijeci praksa - dođeš, nemaš jake trudove - roknu ti drip, zarežu međicu i idemo... kao na proizvodnoj traci. Ja nisam štanc mašina niti je moje dijete neki proizvod na traci. I ne slušajte mamu, svekrvu, tete i ne znam ni ja koga koje vam kažu "Kako sve, tako i ti. Šta izmišljaš i želiš poseban tretman... bla bla bla.., Neće te ni pitati nego će te zarezati... i takve stvari..." jer su me one deprimirale najviše tako da više nikome ništa ne govorim osim vama i mužu.

I treće, ja imam najviše problema sa ostankom u bolnici tako da planiram doslovno otići u zadnji čas da što manje budem tamo. Imam 1km do bolnice tako da stignem i pješke ako treba. 

• Anđeo_
    16. Lipanj 2018. 12:40

petrapp2605

Anđeo misliš na lilypie?

Ma daaa, al nemoj se mučiti sa objašnjavanjem  budem još poslije probala sad jurim kupujem spremam dolje nemamo auto dragi nas vozi a sutra se odmah vraca u ponedjeljak radi nema jos pravo na godisnji iako je imao iz stare firme 2 tjedna 😏🤔 al nema veze ... a samnom ide baka od 67 god i dvoje djece jedno 8 drugo 12 god 😄 s tim da ovo od 8 nikad nije bila na moru i to je sad oduševljenje do sad me već 5 puta zvala na mob nakraju je maloprije rekla ujna nemoj  zaboravit doc po mene 😂

Looda_vila
    16. Lipanj 2018. 13:01

garavusa005

Što se tiče poroda, ja ću u KBC Rijeka za koji sam čula da je super ako si na 4. katu ali ne valja ako si na 5.katu. Doduše, nedavno je rodilište ušlo u nekakav UNICEF projekt gdje te nitko ništa ne pita ako hoćeš epiduralnu i takve stvari nego ti daju čim tražiš. Lagano muž i ja razrađujemo plan poroda tako da sam rekla da vakuum i forceps ne dolaze u obzir. Radje carski nego to! Drip i rezanje također ne dolaze u obzir osim u slučaju krajnje nužde. U Rijeci praktički to rade po "defaultu" a opravdano je, zapravo, u svega 20% slučajeva prema nekim procjenama koje sam našla na internetu. Izgovor je da te zasjeku ravno pa im je lakše zašiti nego da koža sama pukne, ali realno ono što sam čula da je u Rijeci praksa - dođeš, nemaš jake trudove - roknu ti drip, zarežu međicu i idemo… kao na proizvodnoj traci. Ja nisam štanc mašina niti je moje dijete neki proizvod na traci. I ne slušajte mamu, svekrvu, tete i ne znam ni ja koga koje vam kažu "Kako sve, tako i ti. Šta izmišljaš i želiš poseban tretman… bla bla bla.., Neće te ni pitati nego će te zarezati… i takve stvari…" jer su me one deprimirale najviše tako da više nikome ništa ne govorim osim vama i mužu.

I treće, ja imam najviše problema sa ostankom u bolnici tako da planiram doslovno otići u zadnji čas da što manje budem tamo. Imam 1km do bolnice tako da stignem i pješke ako treba.

Potpisujem sve sto si rekla!! Sve cu to stavit i na papir,. tj imat plan poroda i muza adekvatno educirat o tome tako da bude spreman i da zna sto ocekuje i kako me zastiti ukoliko bude potrebe. 
    Mislim da bi svaka zena trebala promislit o tome prije poroda, jer nismo mi krave da nas stancaju ko po traci ili zabit glavu u pijesak i kako bude, izdrzat cu..😑
    Da je dopusteno, ja bi se doma porodila. Znam curu koja je rodila doma,  u bazenu, s tim da je nasla babicu u sloveniji, upoznale su se par mjeseci prije poroda i kliknule odmah... kad je osjetila da pocinju trudovi, nazvala ju i stigla je kroz 1h (ljubljana-zg) Kad mi je ona opisivala svoj porod, imala sam osjecaj takvog blagostanja, skroz je bila u zenu..opustena, vedra, nasmijana..kaze da , bolilo je ali neusporedivo lakse je sve proslo nego kad je prvi porod imala u bolnici..

16. Lipanj 2018. 13:14

Baby.k predivna slikica! A di ti je rodila prijateljica, u kojoj bolnici? Ja bi voljela da ja nisam rezana :(
    Dija85 ma to ti nema veze, sve se to rasiri dok radas, problem s rezanjem je da oni to kod nas rade cesto po difoltu, a ne zato jer je bilo neophodno, znam da je meni sestra Stefica na drugom porodu pazila da ne puknem i nije me rezala i nekako je stiskala taj dio dok je glavica isla van (ne znam objasnit jer sam bila fokusirana na tiskanje, al sam osjetila da drzi ruke dolje u trenutku prolaska glavice sto mi na prvom porodu nije bio slucaj)

Baby.k
    16. Lipanj 2018. 13:21

Justme123

Baby.k predivna slikica! A di ti je rodila prijateljica, u kojoj bolnici? Ja bi voljela da ja nisam rezana :(
    Dija85ma to ti nema veze, sve se to rasiri dok radas, problem s rezanjem je da oni to kod nas rade cesto po difoltu, a ne zato jer je bilo neophodno, znam da je meni sestra Stefica na drugom porodu pazila da ne puknem i nije me rezala i nekako je stiskala taj dio dok je glavica isla van (ne znam objasnit jer sam bila fokusirana na tiskanje, al sam osjetila da drzi ruke dolje u trenutku prolaska glavice sto mi na prvom porodu nije bio slucaj)

Hvala ti😊 rodila je u OB Karlovac.

Endzrue
    16. Lipanj 2018. 13:38

Da li je koja bila na 4D kod dr. Poljaka u Splitu da napiše kakav je.. Jel pričljiv?  Slažem se sve sa garavušom.. Ne želin rezanje jer sam imala letz konizaciju gdje me takbuo izvana i to je taaaako dugo zarastalo i toliko dugo sam imala problem za odnos ovaj puta me taknit dolje nitko neće osim rukama.. To za međicu su nam savjetovali na tečaju da krenemo od 35.tog tjedna masirat i da to babice rade na porodu.. Pa ćemo vidjet kad za to dođe vrijeme 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.