Isla sam sad citati za masazu međice I ubijte me ako sam shvatila di koji prst ide I u kojem smjeru 😂😂😂
A ja taman googlala na kompu na eng..jer ne znam kako se kaze međica..the thing between vagina and anus😂😂😂 i dode muz iza mene kao sta ja to sad surfam😂😂
Hvala ti na odgovoru! Sad si me malo umirila, moram ti priznati😊 Ja takoder planiram roditi na sv.Duhu, zapravo trudnocu vec vodim kod dr.Vasilja privatno, dogovorila sam se s njim da necu morat dolazit u TA na sv.Duh, nego samo tjedan dana prije termin…sto mi je spas jer cujem da se po 3h i vise ceka 😓 a za doktora nemam sto reci osim rijeci hvale… a i za.dr.Bekavac sam cula isto!! Sorry sto te gnjavim, al kad vec imas iskustva☺ imas koji savjet? Kakve su sestre na babinjacama?
Moram priznat da sam ja u TA dosta brzo dolazila na red jer su se sestre stvarno trudile popunit oba CTG-a, u medurenu su obavljale ostale pretrage, tj slale u svlacionice k doktorima. Dr.Vasilja nisam upoznala, al dr Prka je super i stvarno se voli salit i prezabavan je, doktorica Aksemija (ili Aksamija, nisam vise sigurna) jer vrlo ljubazna isto i sve ti lijepo objasni, pokaze ti bebu i kaze ti neke ing koje od drugih ne dobijes npr gdje su leda bebi, u kojem smjeru je lice (nije toliko bitno za porod, sli lijepo je cut neke inf koje ti kao laik ne znas). Sestre na babinjacama su meni bile super, dodu kad god ih pozoves, stalno pitaju jel trebas nesto protiv bolova (to mi je nakon epiziotomije jako puno znacilo), uzmu bebu preko noci ako ih zamolis i nikad nitko nije prigovaao radi toga, poticu dojenje, ali ako zamolis da daju bebi adaptirano i to naprave (ja nisam imala problema, al jedna cimerica nije mlijeka bas imala i malog su joj nadohranili i onda rekli koliko du mu dali i kada). Ja sam jako zadovoljna tim rodilistem i odnosom prema meni kao rodilji i prema mom novorodencetu. Svako jutro (mislim oko pol 7, ali nisam vise sigurna) vode bebe na kupanje i u meduvremenu dobijes dorucak pa jedes u miru i vrate ti bebu cistu i preslatku. Hrana je ko u svim bolnicama, ima dana kad je super, ima dana kad je bljutavo pa ti muz donese nesto (ja volim slatko pa mi svaki dan muz donosio nesto). Sad po novom ti donesu neki papir za pristanak za cijepljenje, to su mi za drugo dijete, za prvo nisu, samo su jedan dan rekli da je cijepljena to jutro. Sve u svemu, skroz dobro iskustvo s obzirom na horore kojima te plase razni ljudi prije poroda.
I htjela sam te pitati, dr Vasilj je gore u onoj ambulanti za patologiju trudnoce di je svaki dan jedan od 5 doktora (izmedu ostalog i docent Miskovic 1 tjedno) ilo je dolje u obicnoj TA. Kasnim s odgovoom, znam, ali rijesavam neke zaostatke pa nikako zavrsit.
Looda_vila predugacak mi je komentar pa moram u 2 dijela. Sto se tice opreme, moras si svoje spavacice nositi iako sam ja imala samo na porodu, poslije sam si obukla tajice i majicu (i nitko mi nije nista rekao ni zbog toga), papuce, uloske i one jednokratne gace, za bebu pelene je pozeljno ponijeti, ali ako nemas, oni stavljaju na hodnik pelene i vecinom ih uvijek ima pa mozes uzeti ako presvlacis bebu, prvorotkama majcesce sestre presvuku bebe i tu ti isto nis ne kazu negativno ako ih pozoves radi toga (ak si prvorotka, ako nisi onda te malo gledaju zbunjeno, ali svejedno premotaju bebu). Ja cu ti iskreno rec, kosu nisam prala u ta 3 dana tamo tako da sam oba put bez veze sampon nosila, ali gel za tusiranje (onaj putni) dobro dode jer nekako uvijek nakon poroda zavrsis krvava kad te prebace na krevet. Posteljinu mijenjaju svako jutro, ne lezis u lokvi svoje krvi (kako je mene netko 2014. uplasio). Wc papira isto uvijek ima i ne trevas si nosti svoje role, vlazne maramice ti dobro dodu, cetkica za zube i pasta svakako jer umivaonik i u sobi imas za jutarnju toaletu. Predradaona im je mala i tamo su 3 ili 4 kreveta (plus jos jedan ako dovedu nekoga tko je hitnas slucaj pa ju smjeste nasred prostorije), radaone su super, oni veliki plavi stolovi su, ,muza ti obuku u ono zeleno odijelo (nitko ne pita za tecaj nista). Ak imas nesto konkretno, napisi jer se ja ne mogu sjetiti trenutno pa ti odgovorim sutra tijekom dana.
Jutro cure ja mene noćas probudila bol kao prepunog mjehura isla na wc i poslje ulovila neka malo jača bol kao menstrualna prestala je cca za 1min ali sam se prepala full i sada cekam da se to moje ljeno djete probudii i javi da je ok bas sam 😱😱😱😱😱😱😱😱😱 je imala jos koja takvu situaciju?
👩❤️👨08.09.2011
👰🤵 03.06.2017
🤱👶25.09.2018
👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
👼6.01.2023 miss.ab 9tt
Jutro cure
Nas bebac meni tako zna biti ako mi je bio pun mjehur isto ali prode sto kazes za minutu. A kod kakanja me boli ko trudovi sa manjim kako sam imala pa se svaki put bas prepadnem.
Ja sam isto radala na sv.Duhu i sad cu tamo. Prvi porod mi je ostao u losem sjecanju i drugog me bilo jako strah. Rodila sam na blagdan, bila sama u radaonici. Dosla sam sa puknutim vodenjakom i 2 cm otvorena. Plodna voda je bila zelena pa su mi siknuli drip i epiduralnu jer sam ju htjela. Bila sam poslusna i sva u strahu jer jezi ga prva beba i nista ne znas pa si mislis valjda oni znaju sto rade. Da bi na kraju zavrsila tako da su me izrezali ko kravu, malog vukli na vakuum, naljegavali na mene njih 6 i derali se. Kasnije nisam 3 mjeseca normalno sjedila i kako su me krivo sasili imala sam iznutra mrtvog mesa koje me bolilo uzasno kod sexa ili kod vaginalnog pregleda. Sa plahtama su stvarno kratki, ja sam 3 dana provela na krvavoj plahti jer eto oni nemaju za sve nas. Sestra za dojenje mi je bila od nikakve pomoci samo sam plakala nakon sto sam ju zvala i da nisam imala super cure u sobi mislim da bih pala u depresiju. Temperatura preko 40 a oni ti daju malu bebu u ruke i ono snadi se druze. Da nije sve tako sivo sa drugim je bilo masu puta bolje jer sam ja znala sto hocu sto ne i bila 'bezobrazna' prema njima. Dosla sam 8 cm otvorena, rekla sestri da me vodi odmah u box jer sam imala nagon za tiskanje. Pregledali me i stavrno odmah u box, par trudova koje sam izvristala. Babica govorila nemojte vristati, dobila je odgovor meni je tako lakse, manje me boli i ne boli vas da znate kako mi je. Vikala da moram poceti tiskati i zvala ju da dolazi do mene jer me bilo strah da mali ne padne na pod. Dosla je i stvarno je bilo vrijeme za tiskanje u 2 tsikanja je izasao. Kasnije kad sam pitala jesam popucala odgovor je bio ma samo jedan savic, bilo ih je 5 jer sam brojala dok me sivala i rekla sam joj da nije bio 1 nego 5. Za babinjace sam ponjela one ppdloge za prematati bebe i odmah rekla sestri da mi izvadi i stavila si ispod guze. Redovno zvonila da odnesu maloga i nahrane jer po njima moze proci i 4 sata a on se bas plakao od gladi jadnicak.
Ne zelim nikoga preplasiti sa pricom o prvom porodu, samo kazem da se i mi trebamo prema njima postaviti. Naravno da su oni 'glavni' ali brate mili ako ti rade nesto sto ti tjera suze na oci, znaci da to nije ok!!
Jutro cure
Nas bebacmeni tako zna biti ako mi je bio pun mjehur isto ali prode sto kazes za minutu. A kod kakanja me boli ko trudovi sa manjim kako sam imala pa se svaki put bas prepadnem.
Ja sam isto radala na sv.Duhu i sad cu tamo. Prvi porod mi je ostao u losem sjecanju i drugog me bilo jako strah. Rodila sam na blagdan, bila sama u radaonici. Dosla sam sa puknutim vodenjakom i 2 cm otvorena. Plodna voda je bila zelena pa su mi siknuli drip i epiduralnu jer sam ju htjela. Bila sam poslusna i sva u strahu jer jezi ga prva beba i nista ne znas pa si mislis valjda oni znaju sto rade. Da bi na kraju zavrsila tako da su me izrezali ko kravu, malog vukli na vakuum, naljegavali na mene njih 6 i derali se. Kasnije nisam 3 mjeseca normalno sjedila i kako su me krivo sasili imala sam iznutra mrtvog mesa koje me bolilo uzasno kod sexa ili kod vaginalnog pregleda. Sa plahtama su stvarno kratki, ja sam 3 dana provela na krvavoj plahti jer eto oni nemaju za sve nas. Sestra za dojenje mi je bila od nikakve pomoci samo sam plakala nakon sto sam ju zvala i da nisam
Uhh uhhh znaci koliko toliko je normalno to jer prepala sam se fulll... Al sada se javio ljeno par puta nakon sta sam napravila ocajan potez i pojela kolač da ga šećer razbudi hah...
👩❤️👨08.09.2011
👰🤵 03.06.2017
🤱👶25.09.2018
👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
👼6.01.2023 miss.ab 9tt
Dobro jutro!
Vama koje ste već rodile, hvala što dijelite svoja iskustva. U cijeloj toj priči, oslanjajući se na članak i vaše priče nije mi jasno zašto je dostojanstvo žene na porodu je u zadnjem planu. Dobro da znam kako ću se postaviti i da muža dobro informiram o svemu, inače razmišljam da zovem mamu na porod, ta bi vjerojatno završila tečaj za babice u međuvremenu ako zatreba 😀
Dobro jutro klokanice! Garavusa005 čestitam ti na dečku! I mi smo jučer obavili pregled, još nismo sto posto sigurni ali izgleda da nam dolazi sramežljiva curka 😊. Imamo oko 570 grama, mama je na +4kg, kaže dr da je dugačka 29 cm, da joj je opseg trbuščića 183,4 mm, i sve mjere nam odgovaraju 23+2. Posteljica je još nisko na 9 mm od ušća maternice kako je bila i na zadnjoj kontroli, i smještena je straga. Tako da opet imamo zabranu odnosa, i moram paziti na sebe, ali kaže da nećemo još paniku dizati ali da joj se čini da se više posteljica neće podići. Dobili uputnicu za ponoviti ogtt i tsh, i ponovo se gledamo 6.7.
Garavusa- čestitam na pregledu i na dječaku 😊
Hvala vam šta dijelite svoje priče, meni je ovo prva beba imam za mjesec dana 26 god 😳😬, najviše me strah rezanja 😱
Sortiraj odgovore
Najstariji