Justme123 i inače imam niži tlak, tako da me je iznenadilo kako sam na početku trudnoće imala super tlak 120/70 pa čak i 120/80. Zadnjih dana mi je tlak na mojih uobičajenih 100/50 ili 90/60, otkucaji srca su mi ok, ali sad to itekako osjetim. Rekli su mi da malo više odmaram, pijem dosta tekućine i držim nogice na povišenom. Nadam se da ćeš i ti uskoro srediti svoje grčeve u nogama. Meni od svega tako ravnoga oduvijek budu noge koma, pogotovo starke ili balerinke jer su ravne.
Teta90 hvala ti!
Ma samo odmaraj i nek te dvore, uzivaj u tome 🙂
Doci ce i taj tlak na svoje. Hvala za svajet za balerinke, uopce mi nije palo na pamet da one pogorsavaju problem.
Cure! I ja sam primjetila istu stvar, cim bilo tko osim mene stavi ruku na trbuh, beba se smiri...
Tak se i moja svaki put smirila kad je tata stavio ruku na trbuh, al je kad smo imali točno 21 tj osjetio i on kako beba udara, i sad stavlja ruku na trbuh i već sam zna kak jako udarila beba.
Evo i mene nakon par dana, al ste se raspisale, neka neka😊😊
Dobrodošlica novim curama i čestitam svima na pregledima! Naš je tek 3.7.😞
Hvala bogu nemam još problema s oticanjem i kontrakcijama. Ali mi jako teško padaju ove vrućine i sparina, praktički popodne ne izlazim iz kuće dok sunce ne zađe😊
I moj mališa samo reagira na moj dodir, čim tata stavi ruku gotovo. Ali se sad udarci već jako dobro vide na trbuhu pa tata samo gleda😊
I evo slikica za puni 21 tj😍
Već su nam svima konkretni i lijepi trbuscici :) I navodno nakon 20 tjedna rastu iz dana u dan, jedva cekam :)
Evo nas 24.t ❤ (da, prerezala sam gumicu na starim tajicama da me ne stiscu🙈)
A da, izgleda da bebaci svi imaju istu foru 😂 mene je muz optuzio da sam ga ja nagovorila da prestane ako tata stavi ruku 😂😂 uspio je uhvatit par puta, al je morao biti strpljiv... ma to mi prepoznamo nase mame, a ostali kako budemo raspolozeni 😊😊
url=https://lilypie.com]
E da mi je znat kako sam ovo sta sam napisala uspjela ovako…
Sorry pol toga se ne vidi pa evo:
Moja prijateljica ima pekinezera koji nikako nije volio djecu čak bi i režao ako mu priđu al uglavnom bježi… Isto je bila sva uzbuđena kako će se naviknut na bebu i već je razmišljala da ga prije poroda pokloni mami al je odlučila da neće da ce prvo vidit kako će funkcionirat i pazit.. kad su došli iz bolnice zbunjeno je gledao puštala ga je u sobu dok je ona bila buljio je nepomično u kinderbet 😂 i čim bi izvadila bebu počeo je lajat i pobjegao ispod kreveta to je trajalo 3-4 dana nakon toga sve normalno evo mala ga sad već čupa on ništa stalno je oko nje… Mislim da se i životinje trebaju priviknuti na novog člana i treba im dat vremena ❤
Ma to ti dušebrižnici kažu kako mi nemamo pojma o kinologiji (oni su to polagali na lovačkom ispitu prije 30g ) da će pas napadati dijete, da će biti ljubomorna, da je to terijer da s njima nikad ne znaš, pa još ne pomaže činjenica da doista napada djecu, pa je postala baš agresivna u mojoj trudnoći i to samo kad je samnom i kada se meni netko (pas, čovjek) približi a ona ga ne pozna. Otprije imamo problema sa pohlepom za hranom i vodom, vožnju u autu smo djelomično, malo ima problema sa upoznavanjem "novih" pasa. Doista joj se moraju približiti polako i otići kada ona smatra da je dovoljno i treba joj oko pola sata da se opusti sa nepoznatim psima ali to su traume na kojima radimo i koje se ne daju tako lako iskorjeniti jer tko zna što je prošla prije nego je došla kod nas. Takvi strahovi se teško gase.
Naš plan je da muž donosi tetrice i robicu iz rodilišta na kojoj je i moj i bebin mirisa a još nemamo kolica da vježbamo hodati uz kolica (ili u košari ispod kolica )
Jutro cure 😊 sramota priznati, ali ja sam jos u krevetu 🙈 a skoro pol deset 🙈 ceka just me tri korpe vesa za ispeglat pa mi se ni ne ustaje 😂
Za grceve: i manjak kalcijuma moze biti uzrok - probajte sa sumecim tabletama, akutni manjak glukoze: pojedes malo Meda ili napr. Popijes casu soka od narance I puuuuno piti kroz dan. Meni od obuce sad najbolje odgovaraju wedge pete od nekih 5cm. Tako sam i prosla trudnocu prehodala.
Ja sam prije koji tjedan imala kontrakcije sad se smirilo ali me sad tu I tamo uhvati grc u trbusnim misicima a to boli 🤔
I moj je super akrivan, cim mm stavi ruku ko Bubica je😂 sad je raxocaran jer je sa malom imao razvijen sistem komunikacije: on njoj kucne, ona lupne natrag I sve tako
BabyNb1 I Baby.k predivne su vam busice 😍😍😍
Isssa cestitke na ulazu u trece tromjesecje 🎉 sad ce to brzo😉 a ja jos nisam skroz ni s jedna da bebac dolazi🙈😂
Shinin je spomenula kalcij u raspravi o grčevima. Ja sam se doista spasila sa ovom tabletama koje su kombinacija Mg i Ca a stvarno ne koštaju ko suho zlato (Oko 30ak kn). Pijem ih od 7-8. Tjedna trudnoce
Cure divne su vam bušice!!
Imam jedno pitanje za iskusne mame: jel prakticnije uzet kinderbet kojem se spusta jedna stranica ili ne? Sad mi je frendica skrenula paznju.. one kindice koje sam gledala u ikei ni jednom se ne spusta bocna strana 😓 a veli mi frendica da ce mi bit problem spustat i dizat malu kad krene spavat na najnizoj razini u kibderbetu...
Sortiraj odgovore
Najstariji