Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Gold👑
    08. Lipanj 2018. 22:36

Kalanhoja

Da li vi imate one Braxton Hicks kontrakcije? Ako da, kada su vam pocele i kako ih osjećate?
    Ja sam pocela osjecati kao neki grč + zamor preko cijelog trbuha i traje par minuta, sad ne znam je li to to i da li je normalno da se tako rano javljaju?

Ja u ovoj t od 14 tt osjetim i pitala sam svoju dr jel to normalno tako rano osjetit i ona je rekla da je to normalno od pocetka trudnoce,sad kako koja zena kad osjeti ... A u prvoj t su mi malo kasnije pocele ali su bile jako jako ceste .. 

Elza
    08. Lipanj 2018. 22:37

Jer primjecujem da mi i drugi misici titraju, pa je mozda stvarno stvar u magneziju.
    Ispricavam se na vise postova, zaboravim nesto rec a ne mogu uredivati post.

Elza
    08. Lipanj 2018. 22:43

A kako ih vi osjecate/ste osjecale?

Gold👑
    08. Lipanj 2018. 23:06

Kalanhoja

A kako ih vi osjecate/ste osjecale?

Kao da mi se stegne trbuh, i meni srce pocne ubrzano kucati i ostanem bez daha ... 

08. Lipanj 2018. 23:10

Kalnhoja kuzim te skroz, i meni se dogada cesto, bas bi bilo dobro da se moze uredivat post.
    Ja sam osjecala da je trbuh stegnut, cijeli taj dio ispod pupka je bio na dodir tvrd i onda se opustio i to cesto kad bih tek legla na leda (recimo na kauc dok sam gledala tv) i par puta bi osjetila stezanje i nakon toga bi prestalo. Osobno smatram da to jesu bili BH jer znam da je isti osjecaj bio kasnije u trudnoci kad je beba bila veca (i kad sam bila 100% sigurna jer u 32.tt nemres fulat). Osjetis tu neku nelagodu kad se stegne, ne znam opisat bolje.
    A sto se ostalih misica tice, meni su grcevi u ovoj trudnoci poceli dosta rano i dosta su bolni, ali u nogama unatoc magneziju koji pijem svaki dan. Iduci tj na pregledu cu pokusati saznati ima li lijeka tome (a prestala sam i cipele na petu nosit na posao, idem u balerinkama vec poduze)

Elza
    08. Lipanj 2018. 23:25

Tako i meni bude, pretpostavljam da je to to onda. Danas sam nesto intenzivnije osjetila pa sam isla istrazivati, iako sam se sjetila da sam osjetila i prije tjedan dana ali sam povezala s kasljanjem.
    Justme ne znam sto bi jos moglo biti uzrok osim nedostatka minerala, mozda je maternica pocela stiskati na krvne zile pa se krvotok nesto poremeti. Ja imam od mustele neku kremu za smanjivanje simptoma "teskih nogu", pise da je to za poboljsavanje venske cirkulacije, mozda bi takva neka kremica pomogla i za geceve? (nisam jos probala pa ne znam kakva je, jos mi noge ne oticu pa ju cuvam jos)
    A noge ti oticu ili ne?

Ail
    09. Lipanj 2018. 08:10

Kalanhoja

Tako i meni bude, pretpostavljam da je to to onda. Danas sam nesto intenzivnije osjetila pa sam isla istrazivati, iako sam se sjetila da sam osjetila i prije tjedan dana ali sam povezala s kasljanjem.
    Justme ne znam sto bi jos moglo biti uzrok osim nedostatka minerala, mozda je maternica pocela stiskati na krvne zile pa se krvotok nesto poremeti. Ja imam od mustele neku kremu za smanjivanje simptoma "teskih nogu", pise da je to za poboljsavanje venske cirkulacije, mozda bi takva neka kremica pomogla i za geceve? (nisam jos probala pa ne znam kakva je, jos mi noge ne oticu pa ju cuvam jos)
    A noge ti oticu ili ne?

Ja imam bh od 12 tjedna, u proslim trudnocama je to bilo kasnije, 4,5 mj trudnoce. Pijem magnezij direkt i za sad su okej, svaku vecer popijem jedan i ako tokom dana osjetim da me hvataju popijem jos jedan. Rekao mi je ginekolog da je sve to normalno dok nisu jako bolne i ucestale te ne poticu otvaranje. Mene je bilo strah jer su mi se jako rano pojavile ali hvaka Bogu cerviks je tamqn za moje tjedne 

09. Lipanj 2018. 08:43

Dobro jutro cure! 
    Kako ste danas, sto cete raditi?

Elza
    09. Lipanj 2018. 08:59

Kupit cu si one vrecice magnezija, one su fine :)
    Inace popijem tu i tamo donat Mg da mi pomogne ici na wc ali mi nije dobar okus pa ne pijem cesto. :)

Looda_vila
    09. Lipanj 2018. 09:14

Jutro cure!
    Teta90 hvala ti na odgovoru za Podobnik.  I meni je ta opcija u rezervi, najvise zbog odnosa pacijent-doktor/babice. No, vidjet cemo jos. 
    Schinin i Dija85 predivne su vam bušice! Bas postajemo fino zaokruzene🤗
    Jeste škicnule proljetnice? Mislim da su one gotove s rađanjem...stigle sve bebice😍😊😊 
    Mi smo trebali ovaj vikend bit u Icicima, no dragi mi otkazao u zadnji tren radi posla😡😒 
    Tako da danas planiram pozvat frendove na  malo kasniji rucak, radit cu domacu juhicu, telece pecnje sa krumpirima i povrcem, salatu i jos razmisljam sto bi mogla za desert  da je lagano🤔🤔
    A sad idem popit kavicu u kvart i prosetat do placa😀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.