Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Isssa
    01. Lipanj 2018. 08:21

Justme123

Isssa

Justme123

Isssa

Cure jel vas pikaju bubetine, ne mislim na komarce, prije tjedan dana me pauk 8 puta ugrizao i sad me opet nekaj veliko ugrizlo, nateklo je momentalno i rupetinu imam od uboda, držim led, zaboljelo je ko da me stršljen upiknuo ali nije zujala buba tak da je nekaj drugo, HELP, s čim da mažem, sinopenom samo smijem?????

Gle ak nama s ureaplazmom daju sumamed idruge antibiotike, onda od jednog mazanja sinopenom il necim drugim sigurno nece nis bit 😊

Sinopenom mažem već tjedan dana ubode od pauka, ali ne djeluje to ništa meni, ima kaj drugo?

Ja svojim klincima znam Fenistil gel stavit na ubod komarca, mislim da moze i za ovaj tvoj slucaj, ali ne znam hoce li ti pomoc

Hvala, moram provjeriti za Fenistil👍

Isssa
    01. Lipanj 2018. 08:26

Isssa

petrapp2605

Jao Isssasynopen nikako jer ti je to isto ko da piješ tablete za alergiju! I još reagira na sunce, pa još veći problem dobiješ. Meni on inače jedino pomaže jer ja imam strašne reakcije i na ubod komarca, ali sad ga ne koristim, kupila sam si flocetu i čak mi je ok.

Nemoj zezati 🙈, nisam znala, hvala kaj si mi rekla 🤭🤭🤭🤭

Prošle godine u ovo vrijeme sam imala ugriz pauka pa mi je dr rekla da mažem sinopenom i još sam antibiotsku mast imala i antibiotike, nisam uopće razmišljala da nebi smjela 🤭, inače nemam alergiju na nikakve ubode. 

petrapp2605
    01. Lipanj 2018. 08:44

Isssa

Isssa

petrapp2605

Jao Isssasynopen nikako jer ti je to isto ko da piješ tablete za alergiju! I još reagira na sunce, pa još veći problem dobiješ. Meni on inače jedino pomaže jer ja imam strašne reakcije i na ubod komarca, ali sad ga ne koristim, kupila sam si flocetu i čak mi je ok.

Prošle godine u ovo vrijeme sam imala ugriz pauka pa mi je dr rekla da mažem sinopenom i još sam antibiotsku mast imala i antibiotike, nisam uopće razmišljala da nebi smjela 🤭, inače nemam alergiju na nikakve ubode.

Od par mazanja ti se neće niš desiti, ali izbjegavaj ga. Kupi fenistil, kamagel ili flocetu, za ovo dvoje znam da su na biljnog bazi i provjereno su ok. Ako ti je nešto jače idi do dr. Meni je isto dala i antibiotsku mast i tabl za alergiju i synopen injekciju i kremu kad me pauk griznuo, ali na tak nešto će ti se sad rijetko koji dr odlučiti, osim u slučaju da ti se zatvara grlo i natiču oči...hladni oblozi, nemoj izlagati ubod suncu i strpljenja malo i proći će...ali da boli i peče to nije upitno 😣

Isssa
    01. Lipanj 2018. 09:06

petrapp2605

Isssa

Isssa

petrapp2605

Od par mazanja ti se neće niš desiti, ali izbjegavaj ga. Kupi fenistil, kamagel ili flocetu, za ovo dvoje znam da su na biljnog bazi i provjereno su ok. Ako ti je nešto jače idi do dr. Meni je isto dala i antibiotsku mast i tabl za alergiju i synopen injekciju i kremu kad me pauk griznuo, ali na tak nešto će ti se sad rijetko koji dr odlučiti, osim u slučaju da ti se zatvara grlo i natiču oči…hladni oblozi, nemoj izlagati ubod suncu i strpljenja malo i proći će…ali da boli i peče to nije upitno 😣

Hvala ti puno 😘😘😘😘

petrapp2605
    01. Lipanj 2018. 09:09

Isssa nema na čemu, samo neka brzo prođe! 😘😘

Crna191
    01. Lipanj 2018. 09:11

jutro..
    tko je još na poslu na ovakav lijep dan? 
    mojih u uredu nema, sama sam pa vas došla pročitiati i onda idem i nešto odraditi..mislim da ću i ranije doma jer mi se stvarno neda danas raditi..
    onaj sprej za komarce Olival sam ja koristila u prošloj trudnoći..moje stručne mame koje su u farma industriji su rekle da se smije jer je na biljnoj bazi..
    Isssa mene je isto bilo nešto ugrizlo, nije komarac jer to mi prođe dosta brzo..baš je bilo naotečeno no meni je ipak prošlo kroz tjedan dana..
    zavidim vam svima koje ste ili ćete uskoro na more..ja ne znam dal ćemo mi uopće  stalno nam dolaze neplanirani troškovi, kako smo se prošlu zimu uselili u novi stan, ormare još u spavačoj sobi nismo napravili pa nam je to prioritet prije nego dođe bebač no.2..možda odemo do Zadra jer nam tamo kum ima kuću..
    mi smo jućer baš uživali doma zajedno, tata nam se vratio sa poslovnog puta pa smo dan do kiše proveli vani, kasnije malo na balkonu sa bojama za ruke, i onda po lokvicama trčali vani.. 
    ne mogu se sjetiti koja je pisala da je završila za odgojieljicu..svaka čast, po meni najdivniji i ujedno i najteži posao.. meni su naše dvije tete u vrtiču super, nikad nismo nekih večih problema imali i baš slušamo sve što nam kažu za malca jer ipak su one s njima po +8h na dan..jedino sam pop* kad su mu dali jaje u hrani a on teški alergičar..

01. Lipanj 2018. 09:37

Crna191 evo ja sam na poslu...jos malo pa na godisnji tak da iskoristim dok nisu najvece guzve po plazama :) 
    Kod mene je isto dosta mirno danas, puno je ljudi spojilo dane pa ima produzeni vikend...
    Isssa na Fenistilu pise da se u trudnoci ne smiju mazati velike povrsine koze (al to pise i za one koji nisu trudni) i da e ak dojis ne smiju mazati bradavice, znaci trebao bi biti siguran za upotrebu :) 

01. Lipanj 2018. 09:44

Dobro jutro! 
    Kako ste danas cure?
    Mi smo bili u Ikei, nasli sve sto zelimo, u 8. mjesecu samo stavljamo u kolica i kupujemo :)
    Danas idemo u west gate vidjeti za kolica i ako ima neke robice, i tata zeli kupiti nesto :)
    Jucer sam si kupila jedne kratke preudobne trudnicke hlace, i dva para dugih koje nisu trudnicke, ali su lagane i udobne. Nisam imala doslovno nista za obuci, ovo nek mi izdrzi do 8. mjeseca kad opet idemo u zg pa si kupim sto mi bude trebalo jer ne mogu procijeniti kolika cu biti.
    Opet me muce probava i zatvor, jedva cekam vratiti se doma u subotu i jesti po svom rezimu :)
    Jucer je beba bila aktivna od 7 ujutro pa skroz do navecer :) U jednom trenutku mi je cijeli trbuh otisao na lijevu stranu i vidjela se jedna velika izbocina, mozda je to bila guza, neznam ;) Uglavnom, uzivala sam u pogledu i bebinim kretnjama :)
    Zelim vam lijepi dan! 😘

Looda_vila
    01. Lipanj 2018. 10:07

Jutro cure!
    Isssa nadam se da ce ubodi sto prije proc. Moja frendica ubode na klincu maze i nevenovom masti, veli da pomaze.
    Evo ja se jucer po nogama naspricala onim olival sprejom po nogama i 4 h podvecer/navecer provela na jaranu bez uboda🎉🎉🎉
    Crna191 koliko pamtim ti si negdje na zapadnom dijelu grada ili? Daj mi reci u koji vrtic ti ide mali? Jesi zadovoljna. Ja nisam imala pojma da cim se prakticki beba rodi nosis papire u vrtic 😱😁 
    Teta90 super da ste nasli sto zelite u ikei. I ja cu tamo uzet kinderbet, ormar i jos neke detalje za baby sobicu (police, kutije..fotelju) Za komodu za prematanje se jos premisljam. Misllila sam prvo uzet u ikei obicnu komodu i na nju stavit podlogu za prematanje, a sad mi frendice vele da ce mi daleko prakticnije bit prematat bebu kad je prema meni okrenuta guzom na ravno i da okolo imam mjesta za sve pelene, kremice itd... nisam pametna vise🤔🤔😆
    Ja danas planiram ocistit novu kuhinju prije nego pocnem trpat stvari na nju. Jos se ne mogu nacudit kako super izgleda svaki put kad dodem u nju😊😊🤩
    Pa cu kasnije na flora art, uzet neko cvijece za mamu i navecer do grada! 

Ssanja
    01. Lipanj 2018. 10:23

Nama stigao namještaj za sobicu 😊 jedva čekam da počnem smještati sve na svoje mjesto, tačno sam zamislila kako soba treba izgledati u finalu i baš sam nestrpljiva 😊
    Inače ludim od pregleda, prije dva dana ponovila kompletnu laboratoriju i sad mi je na pritisak došla i anemija... imam osjećaj da svaki put nađu nešto novo a torbica sa svakodnevnim terapijama postaje premala.. još malo pa ću morati zapisaivati kad koju tabletu pijem

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.