Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    30. Svibanj 2018. 13:19

Delilah

Justme123mozes li mi objasnit sto je to da "pupkovina odpulsira"? Iskreno u taj dio uopce nisam upucena…slobodno dodji, ima dovoljno 😂

Puste da prestane pulsirat tak da sva krv dode do bebe, ne podvezuju i ne rezu odmah nego crkaju par min (2-3, nije to neki fugi proces) i tako ublaze bebin prelazak na samostalno disanje. Krv iz posteljice dode do bebe pa je bolje i stanje sa zeljezom u krvi tj posebno je dobro u slucaju anemije kod bebe. Zapravo dobijes bebu na prsa dok to traje pa se malo druzite i prije mjerenja sto je svakako za bebicu ugodnije. 

Nas_bebac
    30. Svibanj 2018. 13:23

Baby.nb1

Upadam nevezano za vas razgovor. Jel gleda koja rtl? Isuse sta me ovaj lik nazivcirao, pa izbacila bi ga naglavacke van. Ona u trudovima, a on sere li ga sere jer on je jadan sto mora sjediti I cekati I sta nije trazila carski I zasto je spavala 2 sata, da se nastavila kretati mozda bi se jos otvorila I njega nitko ne dozivljava jer nije zena koja je rodila. Pa majke mi sta mu ne bi monitor u glavu bacila. On bi rodio, a oni smrkavi nos I temp 36,8 I na aparatima

Uuu ja gledam ma nabila bi ga kroz vrata van mi se cini koji lik aaaaa!!! 

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

30. Svibanj 2018. 13:25

Tipkam na mobitelu na brzinu pod "pauzom" pa vidim da grijesim poprilicno...CEKAJU, DUGI su rijeci koje sam htjela napisati...
    I da, beba ti nekak mirnije place...znam da mirnije i plakanje tesko stavit u istu recenicu, al meni je mali nekako mirniji bio otpocetka u odnosu na seku svoju s kojom nisam trazila to (nisam ni cula 2014. za kasnije rezanje pupkovine). 
    Nece bebi nis bit ako odmah prerezu, da se razumijemo, al pvo se cini nekako manje traumaticno

Crna191
    30. Svibanj 2018. 14:02

hej curke..
    dok ja sve pročitam, vidim da već imate odgovore iskusnih mama u svemu.. Mislim da meni nisu čekali da otpulsira pupkovina jer sam na carski, tako da i to utjeće na to.. a ovo za zakladu Ana Rukavina - ja sam se stvarno premišljala o tome, htjela sam donirati ali eto milijun stvari se desi na porodu a za to doniranje mora biti savršen i po peesu porod da bi se moglo..bila je jedna curka u predrađaoni samnom, imala je i doulu..sve samo prirodno i bla bla..na pola je plakala za epiduralnu i na kraju su joj dali, e sad ne znam da li je uspjela donirati ili ne..

Endzrue
    30. Svibanj 2018. 14:13

http://www.roditelji.hr/trudnoca/porod/prednosti-kasnog-podvezivanja-pupkovine/

Endzrue
    30. Svibanj 2018. 14:17

https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/porodaj/rezanje-pupcane-vrpce-i-uzimanje-krvi-za-pohranu-1665  evo još jedan, pa si proučite, u svakom slučaju jedan velikiii plus za bebu a ne šteti nikome

Delilah
    30. Svibanj 2018. 14:26

Hvala Vam na odgovorima 😀

30. Svibanj 2018. 14:31

Crna191

hej curke..
    dok ja sve pročitam, vidim da već imate odgovore iskusnih mama u svemu.. Mislim da meni nisu čekali da otpulsira pupkovina jer sam na carski, tako da i to utjeće na to.. a ovo za zakladu Ana Rukavina - ja sam se stvarno premišljala o tome, htjela sam donirati ali eto milijun stvari se desi na porodu a za to doniranje mora biti savršen i po peesu porod da bi se moglo..bila je jedna curka u predrađaoni samnom, imala je i doulu..sve samo prirodno i bla bla..na pola je plakala za epiduralnu i na kraju su joj dali, e sad ne znam da li je uspjela donirati ili ne..

Svaka njoj cast, al ja volim drogu koju daju u rodilistu 😂
    Dolantin koji sam dobila prva 2 puta bi vrlo rado i treci, muz je jos prosli put rekao da bi bilo zgodno imat malo toga doma 😂😂

Looda_vila
    30. Svibanj 2018. 14:39

Joj Issaa uopce se nemoj zamarati s time, nek ljudi pricaju sta zele...iskreno, takve situacije dozivljam samo kod nas u Hr. Radim svakodnevno sa hrpetinom ljudi izvana, najvise sa skandinavcima i njemcima, nikad nista slicno nisam dozivjela, a niti cula da je netko od kolegica dozivio. Dapace, kod nas u uredu u Hamburgu, svim mama je osiguran prostor za svakodnevno dojenje ili neku od aktivnosti sa svojim djetetom u trajanju od 1h, placeno naravno, do polaska djeteta u skolu. Da ne pricam o ostalim stvarim i odnosu prema tebi, nevezano zelis li se ili ne prije vratiti na posao. Mislim da je vecina firmi u Hr svjetlosnim godinama daleko od toga, nazalost...
    Baby.no1 bacila sam i ja pogled na rtl, lik mi je digao tlak u sekundi...torpedirala bi ga kroz zatvorena vrata!!
    Nacele ste temu krvi iz pupkovine. Mi smo se definitvno odlucili pohranit maticne stanice, ali u javnu banku (jos nismo odlucili hoce li to bit zakla Ana Rukavina ili jedna javna banka u inozemstvu). Nema smisla placat privatno jer sanse su ti oko 3% i manje da nekome odgovara. Znam da se uzima u prosjeku oko 100-150 ml krvi sto je dovoljno za jedan do 2 zahvata. Naravno, ovisi o potrebama samog zahvata. Nadajmo se da ih necemo nikad trebati! No obzirom kako tehnologija napreduje i da se vec uzgajaju dijelovi organa iz maticnih stanica i takodjer prinataju pomocu 3D printera, nije zgoreg sacuvati. 

Delilah
    30. Svibanj 2018. 14:47

Što kažete na ovaj članak? 
    http://lele.hr/blog/porod/trebam-li-klistir-prije-poroda/
    Vezano je uz dobrobiti ne klistiranja prije poroda...
    Meni je porod jos uvijek znanstvena fantastika 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.