Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Looda_vila
    30. Svibanj 2018. 09:09

Drage klokanice, evo mene nakon 2 mjeseca😁 Nadam se da me i dalje primate u drustvo😊. Pokusala sam jutros popratit sto se dogodalo zadnjih 250 stranica...al nema teorije, previse toga😃
    Koliko sam uspjela uhvatit, vidim da decki vode poprilicno, da pregledi svima dobro prolaze i da bebice rastuu, sto me jako veseli! 
    Ne znam kako vi, evo ja sam danas usla vec u 25.tjedan😱😱 i jos uvijek si ponavljam u glavi, ajmeee pa za 3 mjeseca cemo imat doma malu bebuuuu!! 
    Moja djevojcica je poprilicno mirna beba bila do sada. Znala se javit tu i tamo onako njezno i kratko. Nisam neki panicar, ali vec sam se lagano brinula, pa sam otisla do doktora. Veli da je sve to okej, da je beba dobro , okrenuta je bila na zadak i chillala.😊 Kaze da jednostavno je svaka beba drugacija, svaka ima svoj tempo i ritam, neke su aktivnije , neke smirenije. 
    I taman kad sam ju jucer hvalila na kavi, kako je mirna i draga bebica vec sad, evo nje...nogom u mjehur, tako sam se prepala i poskocila, da se pol terase okrenulo 😂😂najgore sto nisam ocekivala udarac i bas je bio poprilicno jak i tako se onda 10-ak minuta igrala sa mojim mjehurom kao sa najdrazom igrackom! 😆😂 Mislim si sto ce biti kasnije, kad naraste jos, kad vec sad istrazuje anatomiju mog tijela 😁
    Cure, od 1.6 bi trebala otvarat komplikacije. Zna li netko da li postoji problem ako primas placu u eurima? Moj poslodavac je u Njemackoj, sa podruznicom u Hr, no ja sam prijavljena u Njemacku na maticnu firmu i primam njihovu placu, no imam hr zdravstvo. Da li je takva kombinacija kod nas moguce za komplikacije? Vec vidim kako ce ove u Jukicevoj gledat ko tele u sarena vrata kad u ponedjeljak dodem sa papirima😂😂

Looda_vila
    30. Svibanj 2018. 09:12

petrapp2605

Dobro jutro drage moje! Ovak moja mačka sluša bebu, točno tu di drži capu joj beba kuca 😍💕

Jooojjj vidi jee! Preslatka maca! Kako lijepo cuva trbuscic!! Mi smo cat fanovi! Imamo dvije. Obje mace, tj.mačora smo udomili. Jednog prije 2 godine, drugog sam nasala na Jarunu prije 2 godine. Da ga nisam uzela doma, ljecila i hranila, uginuo bi. Danas je takav bucooo od skoro 7 kg😅 najveca maza ikad! 

petrapp2605
    30. Svibanj 2018. 09:28

Looda_vila

petrapp2605

Dobro jutro drage moje! Ovak moja mačka sluša bebu, točno tu di drži capu joj beba kuca 😍💕

Jooojjj vidi jee! Preslatka maca! Kako lijepo cuva trbuscic!! Mi smo cat fanovi! Imamo dvije. Obje mace, tj.mačora smo udomili. Jednog prije 2 godine, drugog sam nasala na Jarunu prije 2 godine. Da ga nisam uzela doma, ljecila i hranila, uginuo bi. Danas je takav bucooo od skoro 7 kg😅 najveca maza ikad!

Ova je stara 13 godina i isto je sterilizirana, ostala je živjeti sa mojima, ali jako mi je privržena, ima specijalan tretman al doslovno. A doma imam jednu sivu od šogorice sa 4 mala mačića, stari mj dana, sad su najslađi, ali ova crno bijela je moja ljubav, neku specijalnu vezu imamo nas dvije. Imam i pesonju i njega obožavam, al ova mica me kuži bolje od njega. 

Delilah
    30. Svibanj 2018. 09:32

Looda_vila

Drage klokanice, evo mene nakon 2 mjeseca😁 Nadam se da me i dalje primate u drustvo😊. Pokusala sam jutros popratit sto se dogodalo zadnjih 250 stranica…al nema teorije, previse toga😃
    Koliko sam uspjela uhvatit, vidim da decki vode poprilicno, da pregledi svima dobro prolaze i da bebice rastuu, sto me jako veseli!
    Ne znam kako vi, evo ja sam danas usla vec u 25.tjedan😱😱 i jos uvijek si ponavljam u glavi, ajmeee pa za 3 mjeseca cemo imat doma malu bebuuuu!!
    Moja djevojcica je poprilicno mirna beba bila do sada. Znala se javit tu i tamo onako njezno i kratko. Nisam neki panicar, ali vec sam se lagano brinula, pa sam otisla do doktora. Veli da je sve to okej, da je beba dobro , okrenuta je bila na zadak i chillala.😊 Kaze da jednostavno je svaka beba drugacija, svaka ima svoj tempo i ritam, neke su aktivnije , neke smirenije.
    I taman kad sam ju jucer hvalila na kavi, kako je mirna i draga bebica vec sad, evo nje…nogom u mjehur, tako sam se prepala i poskocila, da se pol terase okrenulo 😂😂najgore sto nisam ocekivala udarac i bas je bio poprilicno jak i tako se onda 10-ak minuta igrala sa mojim mjehurom kao sa najdrazom igrackom! 😆😂 Mislim si sto ce biti kasnije, kad naraste jos, kad vec sad istrazuje anatomiju mog tijela 😁
    Cure, od 1.6 bi trebala otvarat komplikacije. Zna li netko da li postoji problem ako primas placu u eurima? Moj poslodavac je u Njemackoj, sa podruznicom u Hr, no ja sam prijavljena u Njemacku na maticnu firmu i primam njihovu placu, no imam hr zdravstvo. Da li je takva kombinacija kod nas moguce za komplikacije? Vec vidim kako ce ove u Jukicevoj gledat ko tele u sarena vrata kad u ponedjeljak dodem sa papirima😂😂

Mislim da bez obzira sto primas placu u eurima, ako je placa veca od npr 4 500 kn da dobivas maksimalac koji kod nas iznosi 4256 kn...mislim da oni preracunavaju jer prvih 6 mjeseci porodiljnog dobivas prosjek place od zadnjih 6 mjeseci rada, a nakon toga opet drugih 6 mjeseci dobivas maksimalac prek hzzoa koji iznosi oko 5 000 (nesto malo manje)...a ovo ce ti se preracunat po srednjem tecaju HNBa i mislim da nece bit problema

30. Svibanj 2018. 10:24

Looda_vila slazem se s Delilah, to sto ti je placa u eurima nema veze s komplikacijama jer je maksimalni iznos za isplatu 4256kn, prvih 6mj porodiljnog dobivas punu placu, tj prosjek, a drugih 6 mj maksimalno 3990, znam da je ispod 4 tisuce sigurno jer je mene na porodiljnom s mladim djetetom zakacila ta promjena roditeljske naknade i imala sam zadnja 2 mj blizu 4000kn.

Delilah
    30. Svibanj 2018. 10:25

Justme123

Looda_vila slazem se s Delilah, to sto ti je placa u eurima nema veze s komplikacijama jer je maksimalni iznos za isplatu 4256kn, prvih 6mj porodiljnog dobivas punu placu, tj prosjek, a drugih 6 mj maksimalno 3990, znam da je ispod 4 tisuce sigurno jer je mene na porodiljnom s mladim djetetom zakacila ta promjena roditeljske naknade i imala sam zadnja 2 mj blizu 4000kn.

Meni su rekli da se povecala naknada tih 6 mjeseci...

30. Svibanj 2018. 10:42

Bila je 2660 za drugih 6 mj i onda je od prosle godine 3991 kn, a za nezaposlene i za roditelje blizanaca ili 3 i vise djece koji koriste porodiljni 3 godine je za druge 2 godine dignuto sa 1663 na 2328kn.

Dea_Rene
    30. Svibanj 2018. 10:54

Dobar dan ekipa 
    petrapp slika sa macom je pre slatka :)
    Joj danas sam bila u gradu i ušla u kik i gledam svu tu malu slatku robicu i dođem do zaključka da ja pojma nemam kako treba obuč bebu, kako ču ja to izvest oče li joj biti pre vruče, pre hladno... lagano me panika počela hvatat. Kaže mi dragi ma ne brini naučit čemo 

Looda_vila
    30. Svibanj 2018. 11:07

Delilah, Justme123 hvala vam na brzim odgovorima. Tako nekako sam si i mislila, no poznavajuci nasu birokraciju, nece me cudit ako bude nekih problema. Meni je placa poprilicno veca od maximalnog iznosa naknade, no ne zamaram s tim sto cu primit daleko manje... Receno mi je da porodiljni otvaram 6.8. ( 40 dana od termina poroda) I da od onda opet primam punu placu. A nekako mislim da cu se i nakon 6 mj vratiti na posao, naravno ako sve bude okej i sa bebom i samnom, beba je na prvom mjestu svakako!
    Iako sam vec sad na spomen toga da bi se vratila na posao nakon 6 mj dobila osudujude poglede...😑🤨
    Petra totalno te kuzim kaj se tice mace. Divno je kad se tako povezes sa zivotinjom i kad se kuzite... ja ponekad imam osjecaj da moj buco samo da ne progovori kad me zna gledat i mazit😊😊 obozavam zivotinje, odrasla sam na selu sa kokicama, kravicama, gicama, macama, psima..nema cega baka i deda nisu imali doma. Svako malo se sa nostalgijom vratim u svoje predivno djetinjstvo i kukam muzu doma da bi se preselila na selo i da mi fali kuca 😁

Cure sto cete danas za rucak? Ja opce nemam ideje, vruce je i sparno...opce nemam neki apetit😒

30. Svibanj 2018. 11:15

Looda_vila

Delilah, Justme123 hvala vam na brzim odgovorima. Tako nekako sam si i mislila, no poznavajuci nasu birokraciju, nece me cudit ako bude nekih problema. Meni je placa poprilicno veca od maximalnog iznosa naknade, no ne zamaram s tim sto cu primit daleko manje… Receno mi je da porodiljni otvaram 6.8. ( 40 dana od termina poroda) I da od onda opet primam punu placu. A nekako mislim da cu se i nakon 6 mj vratiti na posao, naravno ako sve bude okej i sa bebom i samnom, beba je na prvom mjestu svakako!
    Iako sam vec sad na spomen toga da bi se vratila na posao nakon 6 mj dobila osudujude poglede…😑🤨
    Petra totalno te kuzim kaj se tice mace. Divno je kad se tako povezes sa zivotinjom i kad se kuzite… ja ponekad imam osjecaj da moj buco samo da ne progovori kad me zna gledat i mazit😊😊 obozavam zivotinje, odrasla sam na selu sa kokicama, kravicama, gicama, macama, psima..nema cega baka i deda nisu imali doma. Svako malo se sa nostalgijom vratim u svoje predivno djetinjstvo i kukam muzu doma da bi se preselila na selo i da mi fali kuca 😁

Cure sto cete danas za rucak? Ja opce nemam ideje, vruce je i sparno…opce nemam neki apetit😒

Znam kako ti je, ja sam s prvo 2 bila godinu dana i sad cu vjerojatno tako, ali da cu koristiti sve 3 godine, sumnjam,  jer mi je i s tih 3900 dosta manji dohodak nego s mojom placom,  ipak cu tad 3 djece imati...

Pretrapp maca je predivna, nisam pojma imala da one mogu biti tako umiljate...doduse, mi velikog psa imamo pa mi ona ne bi ni mogla lec tako, li cesto glavu stavi na krilo ili legne kraj mene na kauc, na krevete joj ne damo iako ju klinci prosvercaju tu i tamo

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.