Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    30. Svibanj 2018. 11:15

Looda_vila

Delilah, Justme123 hvala vam na brzim odgovorima. Tako nekako sam si i mislila, no poznavajuci nasu birokraciju, nece me cudit ako bude nekih problema. Meni je placa poprilicno veca od maximalnog iznosa naknade, no ne zamaram s tim sto cu primit daleko manje… Receno mi je da porodiljni otvaram 6.8. ( 40 dana od termina poroda) I da od onda opet primam punu placu. A nekako mislim da cu se i nakon 6 mj vratiti na posao, naravno ako sve bude okej i sa bebom i samnom, beba je na prvom mjestu svakako!
    Iako sam vec sad na spomen toga da bi se vratila na posao nakon 6 mj dobila osudujude poglede…😑🤨
    Petra totalno te kuzim kaj se tice mace. Divno je kad se tako povezes sa zivotinjom i kad se kuzite… ja ponekad imam osjecaj da moj buco samo da ne progovori kad me zna gledat i mazit😊😊 obozavam zivotinje, odrasla sam na selu sa kokicama, kravicama, gicama, macama, psima..nema cega baka i deda nisu imali doma. Svako malo se sa nostalgijom vratim u svoje predivno djetinjstvo i kukam muzu doma da bi se preselila na selo i da mi fali kuca 😁

Cure sto cete danas za rucak? Ja opce nemam ideje, vruce je i sparno…opce nemam neki apetit😒

Znam kako ti je, ja sam s prvo 2 bila godinu dana i sad cu vjerojatno tako, ali da cu koristiti sve 3 godine, sumnjam,  jer mi je i s tih 3900 dosta manji dohodak nego s mojom placom,  ipak cu tad 3 djece imati...

Pretrapp maca je predivna, nisam pojma imala da one mogu biti tako umiljate...doduse, mi velikog psa imamo pa mi ona ne bi ni mogla lec tako, li cesto glavu stavi na krilo ili legne kraj mene na kauc, na krevete joj ne damo iako ju klinci prosvercaju tu i tamo

Baby.nb1
    30. Svibanj 2018. 11:54

Petrapp divna slicica! ❤
    Looda_vila potpuno te razumijem 😊 I moj malac je nedavno otkrio cari udaranja u moj mjehur, isto sam sam prvi put tolko trznula da sam kavu prolila po stolu 😂😂

url=https://lilypie.com]

petrapp2605
    30. Svibanj 2018. 11:58

Hvala curke 💕! Imamo mi još puno slikica, budemo vam podijelile pošto vam se sviđaju. Ja sam upravo ručala oslića i blitvu i sad malo odmora, jurim cijelo jutro...

Delilah
    30. Svibanj 2018. 12:17

Moja verzija musake se trenutno pece u rolu, ubacila sam u nju mljeveno meso, spek, kulenove seke (sve doma radjeno) i hrenovke i kuhana jaja...

Isssa
    30. Svibanj 2018. 12:22

Looda_vila

Delilah, Justme123 hvala vam na brzim odgovorima. Tako nekako sam si i mislila, no poznavajuci nasu birokraciju, nece me cudit ako bude nekih problema. Meni je placa poprilicno veca od maximalnog iznosa naknade, no ne zamaram s tim sto cu primit daleko manje… Receno mi je da porodiljni otvaram 6.8. ( 40 dana od termina poroda) I da od onda opet primam punu placu. A nekako mislim da cu se i nakon 6 mj vratiti na posao, naravno ako sve bude okej i sa bebom i samnom, beba je na prvom mjestu svakako!
    Iako sam vec sad na spomen toga da bi se vratila na posao nakon 6 mj dobila osudujude poglede…😑🤨
    Petra totalno te kuzim kaj se tice mace. Divno je kad se tako povezes sa zivotinjom i kad se kuzite… ja ponekad imam osjecaj da moj buco samo da ne progovori kad me zna gledat i mazit😊😊 obozavam zivotinje, odrasla sam na selu sa kokicama, kravicama, gicama, macama, psima..nema cega baka i deda nisu imali doma. Svako malo se sa nostalgijom vratim u svoje predivno djetinjstvo i kukam muzu doma da bi se preselila na selo i da mi fali kuca 😁

Cure sto cete danas za rucak? Ja opce nemam ideje, vruce je i sparno…opce nemam neki apetit😒

I ja sam dobila osuđujuće poglede kad sam rekla da se vraćam na posao nakon isteka zakonskih 72 dana, neću na puno radno vrijeme ali na 3-4 sata hoću, nek si misli ko kaj hoće, baš me briga, nije mi do financija da se moram vratiti ali ja nisam navikla biti doma 🙈, obrt mi je na 500 m od kuće tako da uvijek mogu skočiti doma. 

Endzrue
    30. Svibanj 2018. 12:37

Evi jedno pitanje za raspravu :D.. Ja planiram na porodu i ranije zatražiti da pupkovina odpulsira.. Ako to napravim ne mogu donirati krv iz pupovine za zakladu Ana Rukavina a također nebi mogla onda pohraniti matične stanice za vlastite potrebe kasnije.. Jeste malo o tome razmišljale

30. Svibanj 2018. 12:50

Endzrue

Evi jedno pitanje za raspravu :D.. Ja planiram na porodu i ranije zatražiti da pupkovina odpulsira.. Ako to napravim ne mogu donirati krv iz pupovine za zakladu Ana Rukavina a također nebi mogla onda pohraniti matične stanice za vlastite potrebe kasnije.. Jeste malo o tome razmišljale

Mi smo htjeli s drugim za sebe pohraniti maticne stanice, no neorganizirani smo bili u vezi toga i na kraju to nismo pohranjivali, al smo trazili da pupkovina odpulsira i nitko se nije bunio, pricekali su, kasnije prerezali i to je bilo to. Nudili su muzu da on reze, al bilo ga je strah pa nije (ne bi ni ja mogla!!).

Delilah ja bi k tebi na rucak najradije!!

Delilah
    30. Svibanj 2018. 12:59

Justme123

Bila je 2660 za drugih 6 mj i onda je od prosle godine 3991 kn, a za nezaposlene i za roditelje blizanaca ili 3 i vise djece koji koriste porodiljni 3 godine je za druge 2 godine dignuto sa 1663 na 2328kn.

Ja se ispricavam zbog krive informacije...ovo je s internet stranice hzzoa...

Delilah
    30. Svibanj 2018. 13:01

Justme123 mozes li mi objasnit sto je to da "pupkovina odpulsira"? Iskreno u taj dio uopce nisam upucena...slobodno dodji, ima dovoljno 😂

Dija85
    30. Svibanj 2018. 13:04

Bok cure! Jeste se raspisale, ja sam sinoc prvi put spavala u kućici, tako da se nikako nisam naspavala. Skoro je sve uredjeno samo sitnice. Sad mi je lakse cekati bebu. Cestitke svima za preglede, vidim da i shoppingirate 😁😄 sve je predivno.
    I da, sto s tom pupkovinom? Sto znaci to da odpulsira? Morati cu malo prouciti o tome. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI