Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Baby.k
    26. Svibanj 2018. 22:03

Schinin, ajme kako su medene😍 ja se rastopim na te njihove male stvarčice. Nama je teta kupila male čarapice i već skupljamo robicu 😊

koskica
    27. Svibanj 2018. 00:27

7. Operi ruke kad dođeš u kuću gdje je malo dijete
    8. Ne ljubi dijete, nigdje! 
    Ja sam imala slučaj da sam s malom zavešila u bolnici a nije imala ni 20 dana jer je pokupila virusni osip i imala neutropeniju (u krvi nije imala zrnca koja štite od virusa i bakterija)  Ljudi ne shvaćaju ovu, po meni, jako bitnu stvar. Dijete nema razvijeni imunološki sustav i nečije ljubakanje radi osobnog gušta djetetu može samo naškoditi. Ja se toga grozim. Nekoliko pusa sam svekrvi rekla za malu neka je ne ljubi posebno ne ruke i ona meni u inat svaki put to napravila i kaže da ne razumije zašto to branim. Kao i da ne želim da se dijete uči hodati i prisiljavati ga na to kada nije spremno pa ona opet meni u inat to radila pred mužem da ima zaštitu jer je on jexinac i nikada nebi ništa protiv svoje mame... I onda se mi svađamo zbog njezinih inata.... 

url=https://lilypie.com]

27. Svibanj 2018. 00:33

koskica

7. Operi ruke kad dođeš u kuću gdje je malo dijete
    8. Ne ljubi dijete, nigdje!
    Ja sam imala slučaj da sam s malom zavešila u bolnici a nije imala ni 20 dana jer je pokupila virusni osip i imala neutropeniju (u krvi nije imala zrnca koja štite od virusa i bakterija) Ljudi ne shvaćaju ovu, po meni, jako bitnu stvar. Dijete nema razvijeni imunološki sustav i nečije ljubakanje radi osobnog gušta djetetu može samo naškoditi. Ja se toga grozim. Nekoliko pusa sam svekrvi rekla za malu neka je ne ljubi posebno ne ruke i ona meni u inat svaki put to napravila i kaže da ne razumije zašto to branim. Kao i da ne želim da se dijete uči hodati i prisiljavati ga na to kada nije spremno pa ona opet meni u inat to radila pred mužem da ima zaštitu jer je on jexinac i nikada nebi ništa protiv svoje mame… I onda se mi svađamo zbog njezinih inata….

Zena tih godina, a tako se inati, to je stvarno zalosno...ok, on ne bi protiv svoje mame, al valjda je dijete na prvom mjestu. 
    Moja pokojna svekrva je bila draga zena, ali brzo se razbolila nakon sto sam kcer rodila tako da ni ne znam kako bi bilo kasnije u vezi svih tih stvari.

koskica
    27. Svibanj 2018. 00:51

Ah... Baš kao što kažeš žalosno. Muž kaže da ona živi za unuku ali raditi mi u inat nije lijepo koliko god ona bila bolesna i draga na svoj način. Moja mama je isto priča za sebe i nije svetica al ona mi bar ne radi u inat, uvijek me pita dal je nešto ok da joj da ili napravi. 
    Žalosno je i što je muž slijep pored zdravih očiju a ona to jako dobro iskorištava... 

url=https://lilypie.com]

Maggie85
    27. Svibanj 2018. 08:08

Mi dijete ne planiramo ni krstiti ni cijepiti, zamislite kako je tek na tu kombinaciju okolina reagirala. Mislim da neki to još nisu ni prihvatili, ali ne zamaram se takvima. Sa svojom djecom nek rade što hoće, a moju nek prepuste meni, tako im i odgovorim ako su bezobrazni i usude se komentirati.
    Što se gostiju tiče, već sam počela svima govoriti da na prvih mjesec dana ne računaju, izuzev roditelja. Mislila sam da mi mama dođe od prvog dana, ali čak sad i to preuspitujem. Čini mi se da ću je odgoditi barem prvih tjedan dana, da budemo sami nas troje. Ona je inače završila za primalju, ali radi kao med. sestra, i naravno da ima stav kao da sve zna, što razumijem, ali neka i ja pogriješim s nečim, tako ću naučiti. K tome, ona je pušač, i netko je spomenuo presvlačenje nakon pušenja. Ja jesam za to, jer ona, iako puši na balkonu, kad uđe u stan, sve donese za sobom na odjeći, licu i kosi, i onda da dijete stavlja na sebe mi nije ok. Ali meni stvarno jako smeta dim i baš sam osjetljiva na to.

Dija85
    27. Svibanj 2018. 08:23

Dobro jutro! Ajme tog ljubljenja djece se i ja grozim. Ne razumijem kako ljudi ne razmisljaju o takvim stvarima. Iskreno meni je odvratno i kada roditelj poljubi dijete u usta. Znam da netko ne dijeli moj stav, prijateljica me napala jer sam rekla da ja svoje dijete nikad necu poljubit u usta. Nisam joj nista rekla sto ona to radi svojima, samo da ja to necu moci. To mi je bas fuj. Jos ona i puši ali svatko zna svoje. 🤷‍♀️

• Bruncili
    27. Svibanj 2018. 08:32

Dobro jutro mamice i bebice! Joj ova tema mi je super isto kao i oprema za novorodjence. Slazem se da nam svi trebaju pustiti mir, kao i majci da se oporavi o poroda, pa tako i cijeloj obitelji da se priviknu na novog clana (bez obzira jel prvo il deseto dijete). Zalosno je sto se na to mora ukazivati, ja jos uvijek borim borbe sa najavama. Radim i nije mi fora da mi netko bane bas kad sam odlucila prilec ili pocistiti stan. M je tog sve svjesniji al isto nekad zastrani... misljenja sam da trebamo pronaci jednu osobu cije cemo savjete upijati, a ostale ni ne dozivjeti. Najjaci savjet koji sam dobila od objave trudnoce je da mi ne treba autosjedalica jer je njen mali vristao kao bi ga stavila unutra. Wtf??? Pa gore mi je voziti dijete u rukama i misliti se s budalama za volanom. Ne moras mi cistiti kad dodjes, al ne moras ni ocekivati da te gotivim. Radije pricekaj malo da bebica poraste da se mogu svima posvetiti, i tebi kao gostu i njoj kao jako bitnom clanu druzenja. Ili mi budi na raspolaganju kad se zelim otusirati bez grca hoce li zaplakati ili ne (pod tim mislim ako mi dolazis kad nema muza). Meni su te sve stvari logicne kao i ljubljenje malih beba. Pa hej imas cijelo djetinjstvo kad im se razvije imunitet da pruzas svu ljubav svijeta! 
    Na svaku nebulozu prijatelja i njihovih cura kazem da ce i oni to nekad dozivjet, kao i sad moju trudnocu da sam u 9 30 mrtvo tijelo i da ne zelim tad vise nikog u stanu. Hocu mir i hocu spavat i hocu za svoju malenu sve najbolje! 

27. Svibanj 2018. 09:30

Koskica moze ona smatrati da zivi za unuku, ali zna se tko je djetetu roditelj i cije je misljenje prvo 😊
    Maggie85 mislim da je najbolje neke stvari ne govoriti okolini i raditi po svom, zasto bi svatko i znao takve detalje, samo ce ti raditi probleme
    Dija85 ja isto nisam za ljubljenje djece u usta, svoje nisam nikad niti cu, a pogotovo mi je grozno kad rotidelj pusac tak de pusu djetetu. Samo ne kuzim zasto se tvoja prijateljica nasla toliko pogodena tvojom odlukom iako si joj rekla svoje misljenje, a ne njoj dala zabranu.
    Bruncili  ovaj savjet za autosjedalicu je vrh hahahhaha, ne znam tko se toga sjetio , ali meni je ona spas: jednom smo se vozili u prijateljevom auto bez AS i mala je sjedila kraj mene, mali na meni i to je bio kaos, oni su oboje htjeli skakat po autu, sjest izmedu sjedala i slicno...srecom, bilo je jednom i vise ne ☺

Dija85
    27. Svibanj 2018. 09:56

Justme123

Koskicamoze ona smatrati da zivi za unuku, ali zna se tko je djetetu roditelj i cije je misljenje prvo 😊
    Maggie85mislim da je najbolje neke stvari ne govoriti okolini i raditi po svom, zasto bi svatko i znao takve detalje, samo ce ti raditi probleme
    Dija85ja isto nisam za ljubljenje djece u usta, svoje nisam nikad niti cu, a pogotovo mi je grozno kad rotidelj pusac tak de pusu djetetu. Samo ne kuzim zasto se tvoja prijateljica nasla toliko pogodena tvojom odlukom iako si joj rekla svoje misljenje, a ne njoj dala zabranu.
    Brunciliovaj savjet za autosjedalicu je vrh hahahhaha, ne znam tko se toga sjetio , ali meni je ona spas: jednom smo se vozili u prijateljevom auto bez AS i mala je sjedila kraj mene, mali na meni i to je bio kaos, oni su oboje htjeli skakat po autu, sjest izmedu sjedala i slicno…srecom, bilo je jednom i vise ne ☺

Ne znam.. valjda je mislila da sam ju napala. Pa je imala potrebu braniti se i reci da su to njezina djeca i da ce s njima raditi sto joj je volja. Ali imala je ona puno takvih ispada koji su meni nezamislivi. Kao dati malom djetetu da gurne glavu i gornji dio tijela kroz prozor i tako se vozi po gradu, voziti jos mladje svoje dijete u krilu dok je ona bila vozač, također po gradu i tak...ali opet. Ne vidimo svi opasnosti na istom mjestu

Isssa
    27. Svibanj 2018. 10:08

Jutro klokanice, baš ste se raspisale 😀 pa da i ja bacim komentar 😎
    Posjeti nakon što bebač dođe doma: ako je m doma nek dođe tko hoće, ja ću bit bebi posvećena 100 % a m neka odrađuje goste, ne mogu nikom zabraniti i ne želim, lijepo od njih da ih bebač veseli i da nam dođu 😀
    Krštenje: svakom na volju, mi hoćemo, i to što prije kad se mali rodi, problemčić nam je tko će biti kum jer nam prijatelji nemaju sve sakramente pa ne mogu biti 😎
    Cijepljenje: obavezno, prijateljica je dr.mr. farmacije, direktorica za ispitivanje lijekova, nakon razgovora s njom o tome više mi ne pada na pamet da možda nebi cijepila dijete, ali opet svatko nek radi po svome, poštujem tuđe i znam svoje razloge 😀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.