Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    18. Svibanj 2018. 20:00

Isssa

Ja sam ogtt radila u 23 tjednu, krv svaki drugi mjesec, urinokulturu sam već 3 puta radila, urin svaki mjesec jer mi stalno nešto ne štima, eritrocite imam u urinu, štitnjaču svaki mjesec.
    A ogtt sam radila na uputnicu, doma sam si iscijedila limun i tamo njoj dala da mi pomješa sa šećerom i vodom 😀, nisam privatno išla😀
    Super za pregled 😍, možda na idućem se bebač otkrije 😍

Ma nemoj zezati ovo je odlična ideja! Pitam se da li bi u Puli to pustile one tete ... ali sigurno je lakše sa limunom!!

• Malaja12
    18. Svibanj 2018. 20:07

Ah za ogtt u Puli mene nije pustila nista ni limun ni da mogu malo vode onako popit barem da si okus isperem i rekle su da sta manje hodam da je bolje da sjedim i cekam da dodje vrijeme za vaditi krv i da nesmijem nista jesti i morala sam doc nataste, a istovremeno sam vadila i krvnu grupu i rh faktor .  Tako da meni je bio dan za davanje krvi hahahah,.. 😊😊 

18. Svibanj 2018. 20:11

Nas_bebac

Ah za ogtt u Puli mene nije pustila nista ni limun ni da mogu malo vode onako popit barem da si okus isperem i rekle su da sta manje hodam da je bolje da sjedim i cekam da dodje vrijeme za vaditi krv i da nesmijem nista jesti i morala sam doc nataste, a istovremeno sam vadila i krvnu grupu i rh faktor . Tako da meni je bio dan za davanje krvi hahahah,.. 😊😊

Horor. Mogla sam si i misliti da neće dopustiti u Puli. Kad sam išla provjeriti štitnjaču bila je bas jedna trudnica vani na klupici koja je to pila a u licu je bila zelena doslovno. Koliko moraš čekati tamo? A sto ako jednostavno ne možeš popiti? Ponavljaš drugi put ili? Ja bi i mogla vjerojatno ali kad sam natašte meni je već slabo za ubit se. 

18. Svibanj 2018. 20:14

Isssa ideja ti je genijalna! Mogla bi i ja ovaj put tako ako mi teta u domu zdravlja dopusti..jel dopustaju to u Zg?

koskica
    18. Svibanj 2018. 20:18

Jao, napokon sam vas pročitala, a nisam samo dan i pol. Ja sam iato bila na OGTT, ali nemam nalaz tek kada ću ići kod ginekologa 29.5. Pa ću i tada saznati. Danas sam bila na uzv i nadala sam se saznati spol a dr je rwkao da mi radijr ne bih ništa govorio jer uopće nije siguran, kao mogla bi biti cura ali nek uzmem sa rezervom. Ime za curu imamo Sara, m je čak predložio Aida ali ja sam odbila. 
    Što se tiče ove serije koju pratimo na Rtl-u SMJD mislim da su naša rodilišta još uvijek daleko od toga što gledamo. Pogledajmo samo postotke epiziotomije u našim rodilištima a tamo nisam vidjela da su to napravili isto kao što mislim da kid nas nema forcepsa samo vakum ako dođe do toga. I definitivno se ne postupa s rodiljama tako lijepo i iskreno. Čast izuzecima ali naše babice su pretrpane poslom i vjerujem da se ni ne srignu toliko posvetiti pojedinoj rodilji. 
    Što se tiče velikih stvari  za malu bebu definitivno što manje to bolje zato što to beba brzo ili preraste ili joj dosadi. Neke bebe ni ne uživaju u svemu. Npr viper (dobila na posudbu) moja nije htjela biti u njemu uopće. Sve skupa bila je možda 5 min kroz svo godinu dana. Isto tako mi nismo ni koristili gnijezdo (iako mi je to tako slatko) nja sam malu stavljala u košaru od kolica 3 u 1 i tu mi je spavala prvih 6 mj preko dana. Ako imate još kakvo pitanje pitajte, reći ću svoje iskustvo 

url=https://lilypie.com]

• Malaja12
    18. Svibanj 2018. 20:20

Ja sam ti došla tamo u 7 kada i otvaraju i vadila mi je natašte onda sam čekala 60 min i sjedila za onim stolom  pa se opet digla i isla vadit krv, pa opet cekala 60 min ali prije isteka tih zadnjih 60 min me ulovilo strasno slabo jer sam bila nataste a i izvadili su brdo krvi pa vjerujem da mi se zato zamračilo a da je skifo ono popit je sigurno al stisnes zube i nekako popijes...najgore mi je bilo sjedenje i cekanje dobro da je mama bila samnom pa sam s njom pričala...

18. Svibanj 2018. 20:20

Nisam htjela napisat u Zg, Isssa znam da ti jesi u Zg, nego u VG, meni je tamo opca praksa jos od srednje jer sam lijena promijenit,  rijetko tam idem ionako

• Malaja12
    18. Svibanj 2018. 20:22

Lea 
    Neznam onda bi morala mi se cini sve ispocetka ukljucujuci i novu uputnicu ti dat gin.. Ja mislim ali nisam sigurna... 

18. Svibanj 2018. 20:24

A dobro valjda ću i to izdržati kao i sve! :-)

18. Svibanj 2018. 20:25

koskica to za epiziotomiju je istina, kod nas jos cesto pribjegavaju tome. A jel ova zena na kraju morala bebu na vakum il je uspjela rodit bez toga, nisam vidjela kraj?
    Nas_bebac to je, po meni, najgora pretraga u trudnoci jer si gladna tamo i jos ti ne daju micat se nego sjedis i gledas kako svi ostali odlaze,  ti moras ostat

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.