Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    09. Svibanj 2018. 18:17

Pitanje za one koji imaju više znanja o prehrani. Mene svi ubijaju sa tim voćem. Jedni kažu - nemoj nakon obroka, drugi kažu, ni slučajno kao zasebni obrok, pa nemoj ujutro, pa nemoj navečer... Onda šok i nevjerica - kao jedeš naranču prije spavanja, pa drugi šok - jedeš jabuku ujutrooooo!!! Što god da napravim s voćem - ispada na ne valja. Ja jedem kako mi paše. Prije mi nije pasalo nikako niti sam ga uopće jela, a sad mi paše u bilo koje doba. Kad sam bila mala, govorili su mi da je super jabuku pojesti prije spavanja za očisti područje oko desni za zube a sad je kao pogrešno uopće jesti voće prije spavanja. Mislim da je Petrapp nutricionistica ali pitanje je namjenjeno svima koji stvarno to znaju. 

Baby.nb1
    09. Svibanj 2018. 18:27

garavusa005

Pitanje za one koji imaju više znanja o prehrani. Mene svi ubijaju sa tim voćem. Jedni kažu - nemoj nakon obroka, drugi kažu, ni slučajno kao zasebni obrok, pa nemoj ujutro, pa nemoj navečer… Onda šok i nevjerica - kao jedeš naranču prije spavanja, pa drugi šok - jedeš jabuku ujutrooooo!!! Što god da napravim s voćem - ispada na ne valja. Ja jedem kako mi paše. Prije mi nije pasalo nikako niti sam ga uopće jela, a sad mi paše u bilo koje doba. Kad sam bila mala, govorili su mi da je super jabuku pojesti prije spavanja za očisti područje oko desni za zube a sad je kao pogrešno uopće jesti voće prije spavanja. Mislim da je Petrapp nutricionistica ali pitanje je namjenjeno svima koji stvarno to znaju.

E i mene zanima... isto dobivam puno zbunjujucih savjeta... jedi puno voca, nemoj jesti puno voca jer ima puno secera... evo ne znam... ja najcesce napravim nekakav smoothie i to popijem kao neki medjuobrok jer ako tipa prije spavanja pojedem jabuku gladna sam ko pas u roku 15 min

url=https://lilypie.com]

petrapp2605
    09. Svibanj 2018. 18:29

Garavusa005 nema pogrešnog vremena kad ćeš jesti voće, što se tiče ovog prije obroka nije loše jer se onda bolje probavi i više nutritivnih sastojaka se apsorbira odnosno unese u organizam, ali nije ni tragedija ako pojedeš iza obroka. Ako tebi odgovoara jesti kao što si do sada jela samo jedi, s tim da ćeš  sada u trudnoći možda primijetiti da ti se od nekih vrsta voća može pojaviti žgaravica pogotovo ako pojedeš nešto pa nakon toga jako brzo legneš kao što je slučaj s narančom prije spavanja.

• Malaja12
    09. Svibanj 2018. 18:37

Ja danas zgrijesila sa slatkim hmmm hmmm 😅😅🤫🤫🤭🤭🤭

petrapp2605
    09. Svibanj 2018. 18:41

Baby.nb1 dnevno treba pojesti 2 do 4 jedinice serviranja voća ukoliko govorimo o raznovrsnoj prehrani temeljenoj na piramidi prehrane. Jedinica za serviranja voća je 1 voćka srednje veličine, četvrtina šalice sušenog voća, pola šalice konzerviranog voća, i pola do tri četvrtine šalice voćnog soka. To znači da ćeš pojesti npr. jabuku, suhe smokve, i popiti čašu soka od naranče i to su 4 serviranja. 

Dija85
    09. Svibanj 2018. 18:46

Ja pitala seku sada za ogtt jer je nedavno rodila. Ona ni u jednoj od 3 trudnoće nije išla na to. 🤷‍♀️ možda kako koji ginekolog odluči. A imamo istoga pa ću vidjeti

petrapp2605
    09. Svibanj 2018. 18:46

Baby.nb1 voće ima šećera ali to su zdravi šećeri koje nikako ne smijemo izbjegavati pogotovo u trudnoći, jer osim šećera voće je bogato vitaminima, mineralima i drugim nutritivno vrijednim tvarima koje su potrebne i tvom i bebinom organizmu. Na količinu voća moraju paziti trudnice koje imaju trudnoćki dijabetes. Bilo da jedeš smiksano u obliku smoothija ili u prirodnom obliku samo ga papaj. Ja isto radim smoothije u nutribulletu jer u njega mogu staviti sve voće koje trebam pojesti a inače ga ne bi pojela u toj količini koja je potrebna. 

petrapp2605
    09. Svibanj 2018. 18:47

Nas_bebac pa treba i slatko jesti 😎

petrapp2605
    09. Svibanj 2018. 18:49

Nadam se da sam vam bar malo razjasnila stvari oko voća, ako vas još što muči tu sam 😘😘

Isssa
    09. Svibanj 2018. 18:54

Nas_bebac

Ja danas zgrijesila sa slatkim hmmm hmmm 😅😅🤫🤫🤭🤭🤭

Vjerujem da je bilo slatko ko bombončić 😀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.