Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    christyy
    08. Veljača 2018. 12:53

Sarajka

christyy

Sarajka

christyy

Socka2501

Eto opet mene 😉 užasno mi je zanimljivo čitati vaša iskustva. Ja i dalje nemam nikakvih simptoma. Zadnja m bila 27.12, dva kućna testa pozitivna. Naručena sam kod ginićke 12.02. i ne mogu se dočekati. Inače mi je to prva trudnoća i ne znam što očekivati na pregledu. Što vam sve radi ginić kod prvog pregleda kao trudnici? 😊

Ista situacija samo ja kasnim 2 dana.. Zadnja M je bila 29.12. a naručena sam 14.02.. Isto prva trudnoća
    cristyy, i ja sam imala zadnju M 29.12. 😀 Sutra sam narucena kod ginekologa….Pomalo se plasis sta Ce mi reci.🙄 Kakve simptome ti imas? Ja sam do prije par dana imala jake grceve, kao da cu dobiti. Sad imam samo blage, pa se pitam da li je to normalno? I da, grudi su mi bolne, i stalno sam pospana…

Od simptoma ništa posebno, užasno sam umorna i danas mi se ujutro bas zavrtilo da sam morala izaći na zrak jer sam mislila da ću se onesvijestiti… mučnina nemam još nikakvih, grčevi se povremeno jave ali blagi, ništa strašno… za sad je sve u redu i eto čekam taj pregled.. obavezno se javi nakon ginekologa baš me zanima sve

Evo mene, nakon pregleda! 😊 Ginekolog kaze da se sad fino vidi trudnoca,😁 da se razvija normalno i da nema nesto sto bi ga uznemiravalo ali ipak da pijem i dalje Duphaston da se osiguram.
    U nalazu : u uterusu pravilan gestacijski mjesak sa odjekom ploda CRL 2,9 mm. Vidljiva pravilna zumancana vreca 3,3 mm.
    Pise jos da sam 5/6 sedmica. I da je naredna kontrola za tri sedmice. Dao mi je da uradim nalaze krvi, krvnu grupu i RH faktor. Kaze da se ne debljam previse. 😆 Da izbjegavam tjesteninu i slatko.
    A sto se simptoma tice, isto kao kod tebe, umor ponekad mi se zamanta, malo se zapusem kad hodam, imam lagane grcice u stomaku…Zasad je dobro! 😄
    Sad cekamo tvoj izvještaj od ginekologa! 😍❤️

Ajme hvala ti na ovom odgovoru.. bas mi je drago sta je sve u redu 😊 meni se danas uzasno manta cijelo jutro. A sto se debljanja tice hahah i ja pokusavam ne udebljat se previse jer sam inace mrsavija pa se bojim ako dobijem previse da necu moci skinuti haha (prije sam bila deblja pa me taj strah jos uvijek prati 😂)

suncica85
    08. Veljača 2018. 13:35

Pozdrav cure, ja sam jucer imala svoj drugi prvi pregled, vidi se mrva, srce kuca  veli sve je kako sada treba biti, danas sam na 7+5, na nalazu pise oc.termin 23.09.
    Kontrola za dva tjedna i moram izvaditi hormone stitnjace, ne znam cemu jer nisam do sad imala problema al valjda dr.zna, i cak dosta brzo kontrola, nadam se da je i to normalno 
    Ja se do danas nisam nista udebljala, iako mi se zadnja dva dana otvorio apetit dosta.

Isssa
    08. Veljača 2018. 14:14

Socka2501

Wannabe jaaaaooo, užasno mi je žao. 😓
    Evo curke ja s nestrpljenjem očekujem prvi pregled koji je u ponedjeljak. I dalje nemam nikakvih simptoma što me plaši obzirom da smo pred 7.tjednom. Svi mi govore da to nije razlog za brigu, al ne mogu si pomoći 😓

Nemoj se brinuti zbog simptoma, ja sam u 10 tj i nemam baš nikakvih simptoma, a sve je ok na pregledu bilo 😀😀😀

• Socka2501
    08. Veljača 2018. 14:37

Hvala Isssa. 
    Inače, ja sam bucka i očekujem kritike od doktora za kilažu. Al sreća u nesreći što mi se trbuh onda ni ne bude vidio prije 5.mj 😂😂😂
    U kojim situacijama se vadi hormon štitnjače? 😓

PlavaBorovnica
    08. Veljača 2018. 14:46

suncica85

Pozdrav cure, ja sam jucer imala svoj drugi prvi pregled, vidi se mrva, srce kuca veli sve je kako sada treba biti, danas sam na 7+5, na nalazu pise oc.termin 23.09.
    Kontrola za dva tjedna i moram izvaditi hormone stitnjace, ne znam cemu jer nisam do sad imala problema al valjda dr.zna, i cak dosta brzo kontrola, nadam se da je i to normalno
    Ja se do danas nisam nista udebljala, iako mi se zadnja dva dana otvorio apetit dosta.

Baš lijepo Sunčice, slične smo po terminu ja sam dobil 21.9.
     Ne znam jesam li se udebljala, jedem manje zbog mučnina i sva odjeća stoji normalno. 
    Noću me hvata nesanica, valjda zbog ustajanja na wc a sinoć su me mučnine hvatale i u snu.
    Od hrane mi najviše (haha ili jedino) paše jogurt, suhe brusnice, banane, pileća juha, slani štapići.

Isssa
    08. Veljača 2018. 15:07

Socka2501

Hvala Isssa.
    Inače, ja sam bucka i očekujem kritike od doktora za kilažu. Al sreća u nesreći što mi se trbuh onda ni ne bude vidio prije 5.mj 😂😂😂
    U kojim situacijama se vadi hormon štitnjače? 😓

Mislim da je provjera štitnjače normalna stvar u trudnoći, mene je poslala odmah nakon prvog pregleda, kompletna krvna slika, urin, urinokultura, brisevi, štitnjača i papa test. Štitnjaču sam provjeravala mjesec dana prije nego sam ostala trudna ali je rekla da moram ponoviti jer je sad situacija drugačija 😀

Evo naletila sam na zanimljiv članak, škicnite 😉

https://poliklinika-fleur.hr/poliklinika-blog/simptomi-tijekom-trudnoce-koji-nas-mogu-preplasiti/

• pandica1805
    08. Veljača 2018. 15:11

Socka budi sretna sto nemas simptoma ha ha
    Sto se tice kg samo cu vam rec sto je meni gin rekla u prosloj trudnoci; o kilama se razgovara u mesnici a u trudnoci ne😂 ja sam jela sve zivo bez cokolade mi nije mogao proc dan, cole sam kroz trudnocu popila na litre a tjesteninu koju inace obozavam sam takoder cesto jela i eto udebljala se cca 13kg. Dosla u trgovinu kupovat spavacicu za bolnicu a jakna uredno zakopcana trbuh maleni a pita mene prodavacica kad je termin ja kazem za 3 kaze ona mjeseca? Ne reko tjedna hahah

08. Veljača 2018. 15:33

Ma nekako mi je rano u 5.tjednu da se već počnem debljati, ali istinabog pijem puno više tekućine i više mirujem, a inače sam kao na baterije - uvijek u nekom letu. Moguće da se i tekućina zadržava. 
    S druge strane - već 31g me svi pokušavaju udebljati, ja sam se rodila atletski građena i meni dobiti 3kg je nemoguća misija, osim ako ne počnem nešto trenirati pa nabijem mišićnu masu, ali evo, da se i to desi pa da se i ja udebljam! Možda ću konačno naći odjeću da mi paše. 

Omerta
    08. Veljača 2018. 15:43

Sarajka super za pregled! 
    Garavusa mozda si samo napuhnuta? Jesi se vagala bas ujutro prije nego si ista pojela?
    Ja bih se rado malo mjenjala sa tobom.  Takodjer mrsavica, tezina mi u zadnje vrijeme varira od 42-45kg, a "visoka" sam 162cm. U prvoj trudnoci sam si bas zdravo izgledala.

Ni ja nemam nekih specijalnih simptoma, za sad.. iako jucer me stipalo dolje lijevo i to dobrih 10 minuta. 
    U prvoj trudnoci nisam ni jednom povratila, nisam ni imala neke mucnice bas, samo mi je jednom zasmetao miris dinstanog luka.

Sto se tice aplikacija, ja opet koristim BabyCenter + My Calendar imam uvijek za pracenje m, ovulacije i sl.

Be the change you wish to see in the world.. 💚

sarajka
    08. Veljača 2018. 15:51

losah, opusti se sve Ce biti u redu! Ja sam isto brinula, ali bez potrebe. Sve ide svojim tokom...Mi bi sve, odjednom, da znamo a ginekolozi idu korak po korak.
    Sto se tice RH faktora, pitao me da li znam svoju i suprugovu krvnu grupu i RH faktor, ja sam rekla da ne znam te mi je i to napisao da uradim. 
    Ja, zasad, se super osjećam i plasim se da me kasnije ne pokose ti simptomi, povracanje, mucninu...Jako tesko povracam, sva se Grcima, tako da bih voljela da me to zaobidje.
    A za termin mi nije nista rekao, ni napisao....Polako, i to ce doci! 😆
    garavusa i cristyy, meni se isto cini da sam se udebljala u ovih deset dana, stomak mi je nadut, tesko da mogu bilo koje pantalone zakopcati... Vjerovatno da ima uticaja i Progesteron koji pijem, a i ipak smo mi sada u drugom stanju! 😊 Vjerovatno i probava malo uspori, zato stalno pijem Donat Mg. 

https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.