Nego, ima još tko da je lud za kiselim?
Kad se nekome jede jako kiselo znači da fali vitamina C (tijelo traži ) tako da si probaj povećati taj unos preko voća i povrća.. Ja recimo nemam nikakvu želju za nečim posebnim ni slatko bi slano ni kiselo.. Jedem normalno kao i prije trudnoće i apetit mi nije podivljao jer se trudim raznoliko jesti s razmakom od max 3-4 sata pa eto ako će pomoć savjet :)
Daj tjelu ono što te traži jer ono zna zašto te to traži. Meni je prvenstveno potreba za slanim. Prije nego sam znala da sam trudna imala sam jaku potrebu za juhama iz vrećice (dno dna) a inače ih baš nikada ne jedem. Nalaz krvi je pokazao da mi fali natrija tako da je to najvjerojatnije bila moja potreba a tijelo je pitalo ono što mu treba. Bogu hvala, želja za juhom iz vrećice je prošla, ali kad jedem, još uvijek navalim na soljenku ko sumanuta kako nikad prije nisam. Prije trudnoće, ako ja kuham, svim mojim gostima je bilo bljutavo i znaju da moraju dodavati soli.
Nas_bebac, vidim da pises za Pulu, tu i ja spadam pa da ti odg. Dobro ti je rekla doktorica opce prakse, sad ti sve pretrage vezano za trudnocu vodi ginekolog, a ne ona. Inace moras ici u bolnicu na centralno narucivanje, ali mozda se trudnice ne narucuju pa samo dodjes s uputnicon na ogtt, to se ne radi u glavnom laboratoriju nego u onoj zgradi transfuzije koja je vani.
Meni se nekad jede slano (vise nego slatko), a pogotovo kiselo (kiseli krastavci, paprike, jabuke,..), ali ne trazi me nista posebno, samo mi dodje gust :)
Danas sam bila sva nervozna nakon pregleda jer nisam nista saznala pa sam se pocastila krofnom :)
Netko je rekao da je nasao tablicu da se uopce ne treba udebljati do skoro polovice trudnoce, i slazem se, moze se dobiti koja kila, ali 10 je vjerojatno zbog prekomjernog unosa hrane. Drugo je kad je netko prije trudnoce bio pothranjen pa je sad konacno dosao na svoju optimalnu kilazu, ali otkud ti 10kg vise ako beba ima 200gr 😂😂
Za danas prijavljujem skolski tlak 110/70 (prije kave) i 0kg prirasta 💪
Garavusa, kao da sebe citam, takodjer prije trudnoce mi je hrana bila premalo soljena, a sad me valjda isto trazi vise soli pa konacno ima ok okus 😉
Garavusa, kao da sebe citam, takodjer prije trudnoce mi je hrana bila premalo soljena, a sad me valjda isto trazi vise soli pa konacno ima ok okus 😉
Pa naravno, lakše je dodati soli u tanjur nego oduzeti iz cijelog lonca. Zato me i živcira kada na nekom kulinarskom showu kažu - nije dovoljno slano i spuste ocjenu. Naprasto zato postoji soljenka na stolu!!! Đizs
Heeeej cure, pitanje 😊 Danas me baš cijeli dan muče grčevi u trbuhu pa u leđima pa stane pa opet... Ima tko kakav savjet? Iskustva?
Popila sam magnezij, puno vode... Sad nemam pojma, ležim i pitam se šta napraviti?!
Missed ab - 12 tt (2017) ❤️
Aurora sada se onda lijepo opusti i odmaraj, popila si magnezij što je dobro za grčeve. ako smatraš da je to previše bolno ili preintenzivno, kontaktiraj ginekologa ili odi na hitnu, makar i ginekolozi kažu da su grčevi normalni u trudnoći, baš je danas jedna od cura napisala da je njoj rekao ginekolog da mogu biti prisutni od početka do kraja trudnoće, tako da prije svega nemoj brinuti. možda trebaš samo malo više odmora :)
Evo mene opet,mene ubija danas probadanje. Sad je bas jako. Cim se pomaknem bas me presjece kao da mi netko noz zabije. Malo manja bol od toga. Nisam pametna vise danas. A vise je na desnoj strani,onako dosta ispod jajnika. Neki savjet? 🙁
Pozdrav moje drage klokanice 😊
Mi smo imali super vikend, bili na farmi, uzivali u lijepom vremenu i sad mi misica bolesna 😔 sto je naravno ne sprijecava u tome da razmjesti sav njen mali namjestaj 😂
Kako su nam bolesnice? Isssa? Petra?
Dija cestitke na novoj kucici 🎉 uzivajte u uredjenju
Crna meni za sada Magnesium pomaze koliko - toliko, neznam uzimas li i ti... Cudno mi je jer ne poznam to iz prosle trudnoce a otisla sam iz ureda roditi...
Petra zavidim na macicima 😍 to si dobila ili se tvoja maca omacila?
Christy ja sam u prosloj t pocela dobivat na kilazi negdje 22-24 tt, komentar od doktorice je bio "dok je beba ok, Ti i tvoja kilaza me ne interesujete" tak da... Poznam cure koje se nisu ni Grams udebljale kroz citavu t (sretnice)
Petrapp, Crna191 ručkovi vam zvuče odlično! Njamiii
Teta90, žao mi je što si imala tako kratak pregled! Mogla ti je pokazati bebicu barem na minutu, dvije... Ja bi na tvom mjestu isto bila razočarana... No, drago mi je da je sve ok!
Kalanhoja, ja sam isto luda za kiselim.I inače volim kiselije stvari, ali od kad sam trudna baš osjećam da mi paše! Od salata, kiselih krastavaca, kiselih juha od rajčica do liunada, kivija...
Svekyca, i meni se u posljednjih tjedan, dva apetit baš povećao! Mogla bih jesti 10 puta dnevno Da ne bi jela gluposti, pripremim si zdrave grickalice u frižideru pa onda kad me uhvati uzmem to. Ogulim i naražem na štapiće mrkvu, krastavac, papriku i spremim u platičnu zdjelu koju stavim na vidno mjesto. Ponekad upali, ponekad ne. Ovisi kakav je dan!
Sortiraj odgovore
Najstariji