Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sarajka
    27. Travanj 2018. 21:47

Teta i Shinin, u pravu ste. Jos ce se bebica okrenuti puno puta, i vjerojatno je taj položaj samo trenutan . 🙂 Nekad bih voljela da nam doktori ne govore bas sve....Mada , ja sam ga zapitkivala sta znaci to sto je glavica malo nize. ☺️
    garavusa, nemam ni ja tacnu mjeru. Bas sam gledala na nalazu koliko je duga bebica ali i kod mene su samo te skraćenice i mjere: BPD 38 mm, HC-128 mm, AC-101 mm, FL-23 mm.
    Sto se tice secera, i meni je cudno da te je odmah stavio na dijetu,  bez OGTT-a. Meni je glukoza jednom bila 5,1 a drugi put 5,3 i kad sam to rekla ginekologu on se samo nasmijao rekao da se opustim i normalno jedem. Spomenula sam mu to da sam procitala da je to granica za trudnicu , kaze on ma pusti to, to je nesto novo, jer donedavno je bila ista granica za sve. I rekao mi da cu oko 22-og tjedna raditi OGTT i tad cemo vidjeti je li potrebno nesto korigirati a do tada da se opustim i ne razmisljam.... I ja sam ga poslušala! Cak pojedem ponesto slatko! 😁

https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png

Schinin
    27. Travanj 2018. 22:21

Nina kako me ljute takve price  nadam se da su vas trudnice bar stavili da izdvojeno sjedite
    Plava Borovnica super za pregled i divno i da je tata bio tu 
    Gravusa posto je dijabetes prilicno opasan i za mamu i za bebu prije par godina su smanjili te granice, sto i mene ( i dosta ginica koje znam) prilicno ljuti. ali sto je tu je. koliko sam skuzila, on je tebe samo na osnovu te jedne vrijednosti stavio na dijetu? cista glupost, jer od te jedne vrijednosti nemas nikakve valjane informacije. vec sam jednom pisala da secer moze biti iz vise razloha povisen - banalna situacija: trcala si uz stepenice u lab ili nisi nasla parking pa si se izivcirala i eto vec povisene vrijednosti. trudnicki dijabetes se moze samo sa OGTT dijagnosticirati, nikako samo na osnovu te jedne vrijednosti. ima vec dosta artikala na tu temu, gdje kazu da sa snizavanjem granica imaju prilicno "over diagnosed" trudnice, sto znaci dosta njih upadne u tu semu a da na kraju uopce nemaju dijabetes. ponavljma samo OGTT daje tocnu sliku i to ako je vrijednost na taste jako povisena ili ona dva druga mjerenja. ako je samo taj prvi, nataste blago povisen, onda principijelno i ne treba neki veliki teater oko toga. u principu je preporuka da trudnice koje imaju samo tu jednu vrijednost malo povisenu, prave kod kuce profil - dobiju aparatic i mjere secer, prije i poslije jela u odredjenim intervalima, ako su povisene vrijednosti slijedi terapija: prvo vise kretanja i dijeta. ako nisu poviseni sto je cesci slucaj onda nista, nastavis kao i do sada.
    sto se tvog dobitka na kg tice - cinjenica je da vi zgoljavice vise dobijete neg mi debele  sto u principu i treba da ide tako jer mrsave nemaju metabolicke rezerve, dok kod punijih mozes jos puno izvuci. tako da mene to nebi ni najmanje zabrinjavalo  

Schinin
    27. Travanj 2018. 22:22

normalni prirast tezine puno zavisi od pocetne tezine i pocetnog BMI. evo ovdje kako bi trebalo ici po skolski
    [table][tr][td]BMI (unschwanger)[/td]
    [td]Empfohlene Gewichtszunahme[/td]
    [/tr]
    [tr][td]BMI unter 18,5 (Untergewicht)[/td]
    [td]12,5 bis 18 Kilogramm[/td]
    [/tr]
    [tr][td]BMI 18,5-24,9 (Normalgewicht)[/td]
    [td]11,5 bis 16 Kilogramm[/td]
    [/tr]
    [tr][td]BMI 25-29,9 (Übergewicht)[/td]
    [td]7 bis 11,5 Kilogramm[/td]
    [/tr]
    [tr][td]BMI 30 und mehr (Adipositas)[/td]
    [td]7 Kilogramm oder weniger[/td]
    [/tr]
    [/table]

PlavaBorovnica
    27. Travanj 2018. 22:38

Hmm, evo ja danas na pregledu na -1 kg od početne težine...ispada da sam na istom cijelu trudnoću, ali mjerenjem u struku dobila sam 5 cm u mjesec dana.

Maggie85
    27. Travanj 2018. 22:54

Teta90, doktorica nije spominjala termin, ali meni internet kalkulator kaže 21.11., a računala sam prema danu začeća, jer mi ovulacije nisu našli na točno 14. dan.
    Anđeo, gdje si radila nifty? Ja ću ga raditi u srijedu, a nadam se da će nalazi doći do onog idućeg petka (9 dana od vađenja) tako da mogu reći doktorici rezultate na pregledu.

27. Travanj 2018. 22:58

Ne, nisam radila OGTT. Ne razumijem, rekao mi je da pripazim na šećer prošli put, i pripazila sam, ionako mi je mučno od slatkog, a danas bez novog vađenja krvi me stavio na dijetu. Malo mi je to predrastično da bi se onako okvirno davalo. Ljudi moji, ono što je u cijelom danu u toj dijeti ja pojedem u jedan i pol obrok!!  Da se razumijemo, dijeta je izbalansirana i po meni bi trebalo tako inače jesti jer je stvarno zastupljeno SVE ali te količine su za dijete u vrtiću. 

koskica
    27. Travanj 2018. 23:03

Bok cure  
    Dugo se nisam javljala, malena mi je bila bolesna, vukla je prehladu, kašalj i svašta drugo preko mjesec dana. Sad su došli topliji dani pa aam s njom puno vani i tako. Valjda ćete mi oprostiti, ha ha
    Nego bila sam jučer na pregledu 17+5 i bebica jw ok, nije je mjwrio na uzv nego me poslao na anomaly scan sa 20 tt, te OGTT (fujjjjjj) 
    I da dijagnosticirana mi je placena previa i ja se nadam da će se posteljica povući kako se treba samo moram mirovati i od drugog tjedna idem na bolovaje kad mi završi porodiljno. Ne znam kako ću baš mirovati pored malene od godine dana a većinu dana smo same doma.
    Za 3 tjedna se nadam boljem nalazu za posteljicu i veseli  se mjerama beba i možda napokon saznam spol  

url=https://lilypie.com]

Maggie85
    27. Travanj 2018. 23:10

Nina, gdje si točno išla na kontrolu na Nuklearnoj?
    Ja sam prije 3 tj. slala uputnicu da se naručim pa sam dobila odgovor da trudnice bez naručivanja mogu doći utorkom i četvrtkom od 8 do 10 sati. Došla sam, javila se na šalter i onda su me poslali u onu drugu zgradu (možda je čak ista zgrada, ali ulaz je po stepenicama u prolazu) da se javim kod neke tajnice. Uglavnom, ona je odmah nakon jutarnjeg sastanka svih liječnika rekla mom dr. da ima pacijenticu i bila sam gotova začas. Čak mi je dr. ljubazno sugerirao da donesem D1 uputnicu i da kod njih mogu i krv vaditi. Dosad sam vadila na Sv. Duhu. Ići ću ponovo na kontrolu za 2 tjedna pa se nadam da ću opet tako dobro proći. 

27. Travanj 2018. 23:19

Nas_bebac, ogtt se najcesce radi izmedju 24. i 28.tt.
    Plava_borovnica, bravo za pregled i tatu koji je bio s tobom! :D

27. Travanj 2018. 23:26

Koskica, ma samo se ti javi kad god mozes, neka malena bude dobro da mozete u setnje :) Svi se nadamo da ce biti sve ok s posteljicom, cuvaj se sto vise mozes :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI