Dobro jutro!
Ssanja, bitno da je sve ok! Haha, beba udara iz sve snage, a ti mislila tko zna sto 😂😂 Sretno u ponedjeljak na pregledu 😘
Petrapp, uzivajte u Zadru i lijepo odmorite! 😘
Dobro jutro trudnice
Petrapp, pa ti si u mom rodnom gradu. Lijepo se provedi!
Ssanja, beba ti zeli dat do znanja da je tu
Teta, budna? Jesi se naspavala? Lijepo je kad tate mogu na pregled. Moj dragi je mene cijelo vrijeme nesvjesno držao za cipelu za vrijeme uzva :D
Evo, ja ću na balkon po malo D vitamina a potom čišćenje stana i spremanje kiflica. Čeka me uzbudljivo popodne, idem na izlet iznenađenja :D Nadam se da će i vama vikend biti opuštajući.
Muž ima još nešto za obaviti pa ćemo nakon toga u Istru. Lijepo ponjeti knjigicu, tenisice i idem u šetnje da sam što manje u kući. Jako sam zabrinuta oko ovog sranja sa dijabetičkom dijetom pa ću, vrlo vjerojatno otići kod svoje doktorice u pon vaditi krv, mada ne znam koliko uopće sve to ima smisla kad OGTT nije u planu još 3 tjedna sigurno. Može li se, recimo, u apoteci prekontrolirati šećer kao što se može tlak?
Ja mislim da je meni taj puta bilo onako kako je Shinin rekla. Ja sam žurila, uletila unutra uspuhana, mazala bakalar na bijelo po kruhu 6h prije vađenja krvi (noćni napadaji gladi u prvom tromjesečju) nisam znala da treba proći 12h od zadnjeg obroka, bila sam jako nervozna jer još nismo bili gotovi a muža su zvali da ide na neku intervenciju.
PlavaBorovnica, budna sam od 7, spavala sam u komadu 8 sati. Srecom ne ustajem po noci na wc, ali neka jutra se ne osjecam odmorno i naspavano, ali razbudim se do 9, 10 :)
Moj se na pregledu nekako stisnuo uza zid od uzbuđenja i jednostavno nije mogao vjerovati da je to beba!
Kakav vikend iznenađenja? :D To te dragi vodi ili? Uzivajte u svakom slucaju
Ja za rucak radim manestru s povrcem iz skrinje (brokula, cvjetaca, bob, mahune, dodat cu mrkvu i krumpir) i uz to polpete.
Imajte lijepi dan cure!
garavuša005 u apotekama se regularno može izmjeriti šećer, a ni aparatići za mjerenje nisu skupi ja sam odavno kupila jedan i trakice za mjerenje. A i OGTT možeš uraditi na svoju ruku možda u nekoj privatnoj laboratoriji ako ne želiš da čekaš toliko dugo
Ne, nisam radila OGTT. Ne razumijem, rekao mi je da pripazim na šećer prošli put, i pripazila sam, ionako mi je mučno od slatkog, a danas bez novog vađenja krvi me stavio na dijetu. Malo mi je to predrastično da bi se onako okvirno davalo. Ljudi moji, ono što je u cijelom danu u toj dijeti ja pojedem u jedan i pol obrok!!Da se razumijemo, dijeta je izbalansirana i po meni bi trebalo tako inače jesti jer je stvarno zastupljeno SVE ali te količine su za dijete u vrtiću.
Ja sam na 1800 kcal dijeti s Vuk Vrhovca i slažem se da su količine smiješne. Ali nama je sestra tamo na edukaciji rekla da količine mesa (i zamjena) i povrća možemo povećati da ne budemo gladne. A povrće (pogotovo ono koje ne ulazi u kalorijski unos, ali i ostalo) možeš skoro pa neograničeno jesti. Tako da sam ja kad sam se bas pridrzavala dijete jela salate (razne kombinacije svog mogućeg povrća s malo acceta i bosiljak, origano ili neki tak malo jači začin da ima okusa) doslovno uz svaki obrok. Sad sam se maaalo opustila, al prije idućeg profila ću opet jače pripaziti 😉
Garavusa, uzivaj u mojoj Istri! :)
Ja sam inace u sklopu pretraga nakon spontanog dvaput radila ogtt, tako da to nije samo nuzna pretraga u trudnoci, i moze se raditi u bilo koje vrijeme ako postoje indikacije, inace se radi oko 24tt jer se tada najcesce javlja gestacijski dijabetes ako postoji.
Uz ovo sto si navela, to ti nikako nije valjan nalaz. Trebas gladovati od 19h do 7 ujutro, i nakon vadnja krvi i popijene glukoze je preporuka sto manje se kretati, najbolje sjediti u cekaonici, ne jesti ni piti (niti vodu). Uostalom, ne moze se dijabetes dijagnosticirati nakon jednog vadjenja.. :/
IvaGljiva - prema ovoj dijeti koju sam ja dobila, nema ništa vezano za voće i povrće koje ne ulazi u kalorijski iznos. Samo čaj, voda, začini, umaci za salatu, senf i sok od limuna. Koje ti to namirnice ne ulaze u kalorijski unos?
Teta90 meni je muž Istrijan pa idemo preko vikenda kod njegovih. I obožavam otići malo maknuti se i odmoriti dušu.
Ssanja - hvala na odgovoru. Pročitala sam što sve može uzrokovati dijabetes u trudnoći pa želim eliminirati svaki rizik ako postoji - ako moram na dijetu, bit ću na dijeti ali mi nema smisla tako olako davati dijetu na temelju jedne vrijednosti i jednog mjerenja bez OGTT-a (koje je čak nevaljano mojom krivnjom,i ja sam rekla to doktoru). Čisto da umirim sebe jer me to jaaaaako opterećuje. Ako pokaže opet isto, držat ću se strogo dijete do OGTT-a
Pitam se što da mi je TSH bio povišen zbog tog noćnog papanja? Dal bi me stavio na lijekove bez dodatnih pretraga? Meni je ta pomisao strašna.
Nina, gdje si točno išla na kontrolu na Nuklearnoj?
Ja sam prije 3 tj. slala uputnicu da se naručim pa sam dobila odgovor da trudnice bez naručivanja mogu doći utorkom i četvrtkom od 8 do 10 sati. Došla sam, javila se na šalter i onda su me poslali u onu drugu zgradu (možda je čak ista zgrada, ali ulaz je po stepenicama u prolazu) da se javim kod neke tajnice. Uglavnom, ona je odmah nakon jutarnjeg sastanka svih liječnika rekla mom dr. da ima pacijenticu i bila sam gotova začas. Čak mi je dr. ljubazno sugerirao da donesem D1 uputnicu i da kod njih mogu i krv vaditi. Dosad sam vadila na Sv. Duhu. Ići ću ponovo na kontrolu za 2 tjedna pa se nadam da ću opet tako dobro proći.
Ja sam iz Varazdina 😊 Ma prosli put sam rijesila za pola sata, a sad triput morala produzivati parking 😂 Bas sam pogodila guzvu jer je jedna dr na godisnjem, a druga je odradivala i uzv i preglede. Sljedeci put cu nazvat prije nego idem 😉
Sortiraj odgovore
Najstariji