Bok cure, evo nas sa pregleda. Rekao dr. da sam jako zdrava trudnica ali mi je ipak pripisao dijabetičku dijetu . A mislim, kud baš sad kad su mučnine popustile. Šećer mi je prije Uskrsa bio 5,5 a preporučljivo je do 5,3 pa obzirom na to me je stavio na dijetu. A vjerojatno i zbog priraštaja od 9kg. I sad čitam ovaj papir i plače mi se!!!! Ja stvarno inače jedem kao tasmanijska neman. (Jedna od onih koja je u društvu najmršavija a najviše pojede i svi me "mrze" zbog bogom dane prirode i metabolizma). Ja ću biti više gladna nego sita! I stalno ću morati biti u kuhinji. A ni inače ne jedem slatko, bude mi mučno.
Dobila nalaze od mikrobiološkog, nalaze od briseva - sve super - nema ni toksoplazmoze ni ureaplasme
Opet smo se malo natezali oko dolaska supruga. Znam da mu to smeta ali boli me briga, rekla sam mu lijepo da je to ipak roditeljstvo i da je važno vezivanje za bebu. Ipak ga je pozvao. Zaboravio mi je i slikicu isprintati.
E da, i moja se bebica stidila. Nismo vidjeli je li curica ili dečkić.
Vjerojatno će christy, sarajku i nemamnadimak zanimati kolika je bebica. Nemam točnu mjeru ali ide ovako na nalazu BPD 36mm, AC 112mm i FL 23mm i posteljica sprijeda
Teta90 - ja sam čula slučaj u Puli da se beba nije spustila, mučili ženu sa dripom ne znam koliko sati, na kraju malog izvukli na vakuum, a ona završila na šivanju koje je trajalo preko 3 sata. Nakon toga otpuštena iz bolnice nakon 3 dana, bez zadnjeg pregleda. Nisu joj nikada rekli koliko je imala šavova jer su nakon 60 prestali brojati - imala je puuuuno više.
Za riječko rodilište sam čula slogan "prijatelj djece - neprijatelj majki" i da zapravo sve ovisi kolika im je gužva. Oni koji su potrefili smjene da nije velika gužva, njima je bilo OK jer su im se mogli više posvetiti. Recimo znam slučaj gdje se 3h beba na dripu nije spustila, odvezli su ženu na carski, a znam i slučaj gdje je 28 sati žena bila u trudovima jer su forsirali prirodni porođaj. Kod komplikacija i učestalih pobačaja - kod takvih se baš potrude, čak sam čula i nauštrb onih koji dolaze sa "školskom" trudnoćom - takve su većinu vremena prepuštene same sebi.
Pozdrav cure! Dobro nam dosle nove, svaki dan nas je sve vise! 😊 Bravo za sve preglede, sretne mame i zdrave bebice! 😘
Ja sam bila ujutro na kontroli stitnjace, cekala 2,5 sata na nuklearnoj, katastrofa... Trudnice ne narucuju jer kao imaju prednost, a ja cekala dok se izredali svi naruceni 🤔
U pon imam kontrolu kod ginice, jedva cekam da vidim kako je moj mali podstanar 😄
Garavusa, nevjerojatno koja glupost! Ok, dobila si 9kg, ali si krenula u trudnocu prepremrsava i koliko sam shvatila, tek si sad na onoj brojki da ne budes pothranjena nego normalnog bmi-ja. I secer isto, cim prijede odredjenu vrijednost, svi te odmah salju na dijetu! Moja doktorica je jako stroga oko toga, isto samo gleda kile i secer, tako da par dana prije ogtt-a necu jesti slatko. Vidjela sam kako izgleda dijeta od 1700kcal, full je rigorozna i monotona, meni se uopce ne svidja. Nemam ti savjet, ako odes na nju, izdrzi!
Super za sve nalaze i napredak bebe, i sto je dragi bio s tobom! :)
Joj koje price s poroda, bas ima svega i stvarno neznas na koga ces naletiti i kako ces proci, a i kako ce sam porod teci..
Nina, pa zasto nisi kad su prozivali rekla da si trudnica i da su ti rekli da za vas nema narucivanja nego da ste odmah na redu? :( Zao mi je sto si cekala, nadam se da su nalazi dobri :)
Teta, bile smo tri trudnice tamo, jedna cura u 37 tj i sve smo cekale svoj red. Doktorica je sama radila ultrazvuke i ambulantu pa je nastala guzva. Tsh je sad pod terapijom na 2 pa sam zadovoljna bar s tim... 😊
Nina - idući put uzmeš trudničku knjižicu i kažeš - "Ja sam trudnica, jel bi vam smetalo da idem prije vas?" Ljudi se slože. Čak i oni koji se ne slože šute jer uvijek netko kaže "Da, naravno, Bože, pa trudnice imaju prednost" Ja sam sa svojom mahala ko sa značkom jer sam se smucala po pretragama u najgoroj sezoni gripe.
Teta - da, i meni totalno. Ne znam što bih rekla. Ne razumijem zašto je referentna vrijednost za glukozu u krvi niža za trudnice nego dijabetičare. Recimo refer. vrijednosti su od 4,4-6,4 - zašto je za trudnice do 5,3? Možda Shinin ti znaš o tome da pojasniš?
Jel ima još netko tko je stavljen na dijabetičku dijetu u grupi?
Nina, onda ok :) Super za nalaze :)
Garavusa, jedva cekam da mi poraste trbuh pa da to sto govoris svima kazem da sam trudnica i da me puste preko reda Da vidis, nisam se uopce sjetila da je za trudnice referentna vrijednost tako mala. Doktori odmah skacu cim secer skoci na 5.3, kao da je 10.3!
Garavusa005 a jesi li radila ogtt? Inače ti je granica 5.1 u trudnoći, ali nema smisla stavljati te na dijetu prije nego što se odradi ogtt. Koliko me sjećanje služi, imamo barem dvije trudnice koje idu na vuk vrhovac zbog šećera i na dijeti su.
Mi u trudnoci imamo probleme sa stitnjacom,pa me stavila na tablete ali malu dozu jer prije nisam imala problema sa njom.. Sta zna koja Kada se radi ta test za šećer? Ja uvijem cekam u redu jer neke dame su jako nestrpljive pa su me cak bile i izgurale iz reda dok nije jedna gospoda rekla sta se tako lude pa zar ne vidite da je trudnica i onda se sestra umjesala.
Heej, curke puno ste pisale :)
Mi smo bili na pregledu danas Prvi put kod nove doktorice, bio je i bebin tata napokon!
Beba je dobro, dobili sličice, lijepo raste, vidjelo se i lice na običnom ultrazvuku ! Posve drugačije iskustvo što se tiče pregleda i pristupa nego dosadašnje. Mjere nisam zapamtila, osim da beba ima 300 grama.
E, i nije nam se htjelo pokazati. Mi i dalje ne znamo spol
Teta i Shinin, u pravu ste. Jos ce se bebica okrenuti puno puta, i vjerojatno je taj položaj samo trenutan . 🙂 Nekad bih voljela da nam doktori ne govore bas sve....Mada , ja sam ga zapitkivala sta znaci to sto je glavica malo nize. ☺️
garavusa, nemam ni ja tacnu mjeru. Bas sam gledala na nalazu koliko je duga bebica ali i kod mene su samo te skraćenice i mjere: BPD 38 mm, HC-128 mm, AC-101 mm, FL-23 mm.
Sto se tice secera, i meni je cudno da te je odmah stavio na dijetu, bez OGTT-a. Meni je glukoza jednom bila 5,1 a drugi put 5,3 i kad sam to rekla ginekologu on se samo nasmijao rekao da se opustim i normalno jedem. Spomenula sam mu to da sam procitala da je to granica za trudnicu , kaze on ma pusti to, to je nesto novo, jer donedavno je bila ista granica za sve. I rekao mi da cu oko 22-og tjedna raditi OGTT i tad cemo vidjeti je li potrebno nesto korigirati a do tada da se opustim i ne razmisljam.... I ja sam ga poslušala! Cak pojedem ponesto slatko! 😁
https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png
Sortiraj odgovore
Najstariji