Ljetna_dama bas mi je zao da moras kroz to prolaziti, a pogotovo sada dok si trudna. Nikad necu shvatiti to manipuliranje djecom nakon razvoda. Drzi se, nadam se da ce proci sto mirnije, jer je stres zadnje sto ti sada treba. Sretno, sretno, sretno! ❤
url=https://lilypie.com]
Hvala vam cure,puno mi znaci vasa podrška. Ja sam se rastala prije 2 god,imam iz tog braka sina i kcer. Nazalost je sin od lani kod bivseg. A moja curica je samnom. Druga curica sto imam je od sadasnjeg muza ( L,ili ovdje navedena kao velika maza).
Sto drugo reći, nego drži se! Ja sam sa svojim mužem razgovarala da mi obeća ako se ikad rastanemo da ćemo se i dalje tolerirati i poštovati kao roditelji djeteta ili djece i da ovakve stvari nećemo raditi niti ćemo osuđivati jedno drugo kada netko krene dalje, stupi u novu vezu i sl. Baš me je na taj razgovor i motivirala slična situacija gdje je baš maleno dijete patilo zbog "osvećivanja" roditelja. Ja sam se baš bila rasplakala zbog malenog koliko je to bilo ružno za vidjeti i koliko je to bilo očito. Tako da baš kao što smo si dali bračne zavjete tako smo si i obećali da ćemo se poštovati bez obzira zašto i na koji način bi eventualno brak završio (ako bi ikad završio, a nadamo se da neće) pa koliko god u tom trenu to bilo teško nama, bitno da ne bude teško djeci. Treba biti realan, ipak se trećina brakova raspadne.
Ja sam se definitivno odlučila za ova kolica Doona+, praktična, lagana, do 13 kg djeteta, a ona su teška 7 kg, a nakon njih kišobran kolica i to je to, evo slikice 😀
Isssa a jel imaju još neki nastavak ili samo ide jaje na njih? jer beba ti ne smije biti pre dugo u jajetu..najbolje za njih je ona košara ravna..
Ja sam se definitivno odlučila za ova kolica Doona+, praktična, lagana, do 13 kg djeteta, a ona su teška 7 kg, a nakon njih kišobran kolica i to je to, evo slikice 😀
Isssa a jel imaju još neki nastavak ili samo ide jaje na njih? jer beba ti ne smije biti pre dugo u jajetu..najbolje za njih je ona košara ravna..
Nemaju nikakve nastavke osim kabanicu, komarnik i takve svari, realno imamo jesenske bebe, u jajetu dijeca smiju biti jer im je to prirodan položaj, a ležeći dio se koristi jako kratko ili nikako jer danas manje više sve mame autosjedalicu montiraju na konstrukciju od kolica i tak se điraju 😀, istražila sam sve moguće o njima i imaju sve žive certifikate, evo video o njima, ajde mame da čujem kaj mislite 😀
https://m.youtube.com/watch?v=2nu_1T_ex64
Lunah - dobrodošla
Shinin - hvala za ovaj iscrpni tekst. Meni je puno koristio i slažem se da ne treba sterilizirati. Očistiti da, ali sterilizirati ne. Ja se držim stava da je čistoća pola zdravlja, ali nečistoća druga polovica i da ne treba pretjerivari sa dezinfekcijama nego se pomiriti da moramo biti u simbiozi s nešto "zločestih" bakterija oko sebe.
Issaa- meni se isto sviđaju ta Donna kolica, i baš sam ih prvi put kad si stavila link proučila. Djeluju mi dosta praktično i kvalitetno, ali mi isto tako djeluju da su više za "gradske" asfaltirane šetnice nego za primorski grad krcat stepenicam, parkiranim autima na nogostupima, uzbrdo-nizbrdo... uglavnom da skratim živim u najgorem gradu za djecu u kolicima i invalide što zbog arhitektonskih prepreka, što zbog generalne vozačke nekulture.
Mi smo stoga odlučili kupiti polovna kolica jer bi nas nova jako jako puno koštala (preko 1000 eura) - uvjeti su veliki kotači - pneumatici (na pumpanje), ručna kočnica, laka upraljivost i da može od 0tog položaja. I našli smo da jedino Peg Perego ima ručnu kočnicu (onu kao na biciklu) da se mogu usporiti malo kolica kad se ide nizbrdo da me ne potegnu. Ne bismo voljeli da su teška, ali takva imaju min 12kg. (morat ću se osloniti na šarm ako negdje ih ne budem mogla ponijeti sama a muž ne bude samnom :-), hihihihi) Za zauzimanje mjesta nam nije toliko bitno jer ćemo ih držati u autu, a auto ima ogroman bunker.
Ljetna_dama - htjela sam ti samo reći da zadržiš smirenost, iskažeš poštovanje prema radu institucije, ponašaš se civilizirano jer upravo bi te suprotno pokopalo ako krenu provokacije, ako se izživciraš, ako to bude taktika bivšega, a što nije rijetkost da bude. Drži se i javi kako je prošlo. Nadam se da bebica neće ništa osjetiti, a tvoje klokanice ti žele svu sreću.
Lunah- dobrodošla
Shinin- hvala za ovaj iscrpni tekst. Meni je puno koristio i slažem se da ne treba sterilizirati. Očistiti da, ali sterilizirati ne. Ja se držim stava da je čistoća pola zdravlja, ali nečistoća druga polovica i da ne treba pretjerivari sa dezinfekcijama nego se pomiriti da moramo biti u simbiozi s nešto "zločestih" bakterija oko sebe.
Issaa- meni se isto sviđaju ta Donna kolica, i baš sam ih prvi put kad si stavila link proučila. Djeluju mi dosta praktično i kvalitetno, ali mi isto tako djeluju da su više za "gradske" asfaltirane šetnice nego za primorski grad krcat stepenicam, parkiranim autima na nogostupima, uzbrdo-nizbrdo… uglavnom da skratim živim u najgorem gradu za djecu u kolicima i invalide što zbog arhitektonskih prepreka, što zbog generalne vozačke nekulture.
Mi smo stoga odlučili kupiti polovna kolica jer bi nas nova jako jako puno koštala (preko 1000 eura) - uvjeti su veliki kotači - pneumatici (na pumpanje), ručna kočnica, laka upraljivost i da može od 0tog položaja. I našli smo da jedino Peg Perego ima ručnu kočnicu (onu kao na biciklu) da se mogu usporiti malo kolica kad se ide nizbrdo da me ne potegnu. Ne bismo voljeli da su teška, ali takva imaju min 12kg. (morat ću se osloniti na šarm ako negdje ih ne budem mogla ponijeti sama a muž ne bude samnom :-), hihihihi) Za zauzimanje mjesta nam nije toliko bitno jer ćemo ih držati u autu, a auto ima ogroman bunker.
Ljetna_dama - htjela sam ti samo reći da zadržiš smirenost, iskažeš poštovanje prema radu institucije, ponašaš se civilizirano jer upravo bi te suprotno pokopalo ako krenu provokacije, ako se izživciraš, ako to bude taktika bivšega, a što nije rijetkost da bude. Drži se i javi kako je prošlo. Nadam se da bebica neće ništa osjetiti, a tvoje klokanice ti žele svu sreću.
Slažem se s tobom, ovisno o terenu/mjestu stanovanja😀, mi živimo u gradu, ravnica totalna, a ako idemo na selo opet je ravnica, asfalt, jako će mi bit praktična za grad, pedijatra, ili bilo šta slično, kod nas je npr zdravstveno na katu zgrade bez lifta, i kak da sa tim ogromnim kolica se popnem gore, jedino ostavit u prizemlju, molit Boga da neko ne ukrade, dijete na ruke i pravac kat. U svakom slučaju imam naslijeđena kolica sa košarom i sportskim dijelom, ako će trebati za neke situacije imam B soluciju, ali mislim da će ovo biti sasvim u redu 😀 a još k tome nisu skupa, toliko bi i autosjedalicu platila
Da li je neka proučavala stokke kolica? Ja mislim da ću uzeti ta ako me neka druga slučajno ne očaraju na sajmu ovaj vikend.
Ljetna_dama- želim ti svu sreću
Jao cure divne ste,suze mi krenule sad citajuci. Hvala vam od srca, puno mi znaci vasa podrska. Netko je pitao koliko je sin star, sad ce 10 godina napunit u 6.mj.
Garavusa005 To je lijepo kada se mozes dogovorit,i da oboje imate takvo razmisljanje. Jer nikad neznas sta nosi sutra. Uz puno truda i ljubavi nece doci do najgorega.
Evo ja i sadasnji muz se slazemo bas odlicno,on je prihvatio moje kao i ja njegovu curicu kao da su nasi. I stim stvarno nema problema,nema razlike i jako puno ljubavi imaju. On je isto rastavljen,zena je pustila L s njim. U ovo vrijeme koliko smo skupa,doslovno se nismo ni jednom porjeckali a kamoli sta drugo.
Moje je misljenje samo treba naci osobu vrijednu svega i koja ce dati sve od sebe da uspijemo. Mi smo se nasli i za nas je to novi pocetak bio.
Jos jednom vam hvala,divne ste.
Idem se brzinski spremit pa gibam na razgovor.
Issaa - pa baš to! Treba odabrati kolica u skladu sa svojim potrebama, vidjeti što je praktičnije u tvojoj situaciji. Meni bi, recimo, plastični mali kotačići bili toooootaaaalno nepraktični kada su ovdje rupe po nogostupima ko da smo u Siriji. Užas!! Dok, recimo, nekome to nije toliko problematično pa jednostavno niti ne moraju na to obraćati pažnju. U mom gradu nema smisla ulagati puno u kolica - kupiti ću polovna ali ću radje uložiti u maramu nosiljku i klokanicu jer mislim da ćemo ih puuuuuuno više koristiti.
Cure super za preglede, bebe su predivne 😀😀
Da te pozdravim malo. Nadam se da je sve super sad. 😙😚😙😗😘
Sortiraj odgovore
Najstariji