Pozdrav moje drage klokanice, čestitke novima 😀 jedno malo skretanje sa vase teme o hrani i voljela bih cut vase misljenje kao sadasnjih i buducih majki. Upisala sam poslijediplomski studij Cjelozivotnog obrazovanja, inace sam magistar odgojitelj, i trebala bih provesti jedno istrazivanje, a ovaj moj trudnicki mozak se nemoze odluciti za temu pomocu koje bi polozila i prvi ispit usput. Pa bi vam nabrojala teme, a vi mozete prema onom sto bi vas najvise zanimalo glasat za to da vidim sto roditelje stvarno zanima i sto bi im bilo od koristi, a kasnije bih rezultate podijelila i s vama.
Teme:
1. Utjecaj šire obitelji na odgoj vašeg djeteta (ocekivanja vs. Realnost)
2. Upoznatost s podrskama roditeljstva i koliko su one dostupne u RH
3. Roditeljsko poznavanje spolnog odgoja predskolskog djeteta
4. Trazenje savjeta o odgoju (na drustvenim mrezama ili od strane profesionalnih osoba)
Isprike na malo duzem postu, ali ovo radim za buducnost sve djece i osobe koje ce odgajati tu djecu da imaju primjerene informacije. Hvala punooo unaprijed na vasim "glasovima". 😀
1.ili 4.i sretnooo
Jane hvala trazili smo neko da bude kompatibilno, bar relativno i sa hrvatskim i sa njemackim i sa engleskim...nimalo laka misija
bas ste me nasmijale cure sa trudnickim mozgovima bas vam hvala uljepsale ste mi dan
Teta uzivaj u zg
i tko jos nije bio sretno na pregledu
Delilah, i meni je 1. tema najzanimljivija.
Cure, sretno na pregledima danas!Veselim se čuti kako su vaše bebice!
Bila sam danas na Vuk Vrhovcu i nalaz GUK profila je uredan. Ni jedna vrijednost mi nije iznad 4.8… tako da mislim da ću se ubuduće tu i tamo ipak malooo počastiti nekom klopom koja nije na popisu odobrenih stvariAnđeo, kako je tebi prošlo?
Drago mi je da je uredan i moj je 😊 kontrola za 4 tjedna jel tako i tebi?
Ja sam se danas odlučila počastiti sa toliko željenim čevapima mislim da sam zaslužila 😂
Jeej, čestitam!
Da, da! Nastaviti dijetu, za 4 tjedna opet pikanje
Ja sam se počastila jednom kuglom sladoleda 🍨 i baš sam guštala
baby gym/vrtic (kako tko kaze): na pocetku nam je koliko -toliko koristio jer smo uzeli onaj sa prematalicom i sjedalicom, prematalica je bila dobra dosla, sjedalicu nije voljela, ni sam baby gym tako da se to uglavnom koristilo kao skladiste za igracke, a samo za to je malo preskupo, ima jeftinijih alternativa
sjedalica za hranjenje: mi smo uzeli skuplju, jer je imala new born polozaj i kao mozes je namjestat do 7god. na pocetku je bila ok, ali sad mala sa 1.5god zeli da sjedi na obicnoj stolici za stolom, ova nam sluzi malte ne kao ukras. facit: najobicnija, jeftinija itekako sluzi svrsi
bocice: receno mi je da moram imat min. 20tak, mi smo krenuli sa 6 (takvo pakovanje bilo ) i bilo je vise neg dovoljno. oni sterilizatori koji se obavezno nadju na listama kao potrebni su po meni bacanje novca, ja sam jednostavno prije prv upotrebe otkuhala bocice i dudice u serpi i poslije toga najnormalnije toplom vodom prala. iako su mali ne treba pretjerarti sa sterilizacijom, ali to je druga tema.
blender: potrebno kad krene dohrana. mi smo imali babybullet (bio je poklon) i stvarno sam ga dosta koristila, ali najobicniji blender ili stapni mikser isto toliko sluzi svrsi da se ne treba sad nesto super extra kupovati.
grcici: nama simethicon kapi (espumisan i slicno) nisu nista pomogle. na kraju nam je najbolji bio mlaki caj od komoraca. to bebicama mozete davati od pocetka
mali rucnici: ja sam ih imala 20tak, velicine 15x15cm, stojali su mi u korpici na stolu u dnevnoj, pa kad mala bljucne uvijek su pri ruci
izdajalica: meni je jako pomogla. mi smo imali problema sa dojenjem u pocetku jer sam ja poslije poroda jos bila na operaciji, tako da mi je bilo super u bolnici a i poslije za navuc mlijeko. imala sam na lijevoj bradavici upalu, sesiric je tu malo pomogao, ali izdajalica spasila. pa moja izbirljiva kcer nije htjela jedno vrijeme na desnu dojku - izdoji, pa kasnije isto sa lijevom... osim toga ako hocete napr. do frizera lijepo izdojite i tata je spreman uopceno je mm obozavao kad je on mogao dati bocicu, s toga mislim da sigurno nije na odmet da se jednom izdoji i da tata malo ucestvuje u tome
jesam ga oduzila ali ako bar jednoj pomogne u izbo
ru meni super
ne posla prvi dio kom
da iskoristim malo vrijeme dok mi je mala u vrticu i napisem malo o mojim iskutstvima sto treba za bebce a sto je cisti promasaj
za odjecicu necu nista reci, ja naginjem da pretjerujem s tim, tako da smo mi sigurno imali previse toga sto da kazem, ja mogu napunit masinu s njenim vesom samo a da nismo na knap sa cistim
jedino sto mi je stvarno puno trebalo su slinceki - L je od drugog mjeseca slinila nenormalno (prvi zubic sa 6mj) i ilo mi je lakse mjenjat slinceke u 15min-taktu neg cijeli bodic, a slinceki su nekad bili nakon 15tak min tako morki da si ih mogao cijediti.....pelene je isto individualno, mi smo sa 18mj. jos na pampers vel.3 (to bi kod vas bile 4, ovdje su mrvu vece) jer smo prilicno zgoljavi a dugacki...
kolica: pored klasicnih kriterija tipa tezina, lako za upravljat itd. razmislite kako/gdje cete ih najvise koristiti. mi smo uzeli prvo Chicco Urban, meni bila chic kolica, sve super, ali kad smo otisli prvi put u sumu/park u setnju (neravan teren) sjeb*** sam achse -kotaci na sve strane. pa ne moze bas lagano preko sljunka, pa nisu bas za plaze.... na kraju su to postala sminkerska kolica kad smo u gradu, kad idemo u sumu/plazu/sto vec imamo jogger kolica sa ogromnim kotacima i federima
Autosjedalica: meni je jako bila vazna sigurnost, imali smo chicco keyfit - super jer je pasala na kolica sto je superudobno, rasklopis ram kolica, nasadis AS na to i vozi, super kad je mala zaspala u autu, ni ne primjeti da smo je izvadili
njihaljka: mene je spasila milijun puta, iako cim je propuzala nije bas vise htjela u nju...ali na pocetku je to bila jedina mogucnost da odem u wc ili da nam nesto skuham
igracke: na pocetku nepotrebne, kasnije isto nemojte pretjerivat mm i ja koristimo L kao alibi, kupujemo igracke koje bi mi htjeli imat
, ali top igracke su: telefon, daljinski, baloni, slamke, kljucevi, kamencici i sve ono sto ne smije
klokanica: mene spasila puno puta L nije htjela spavat preko dana a hoce da je uz mene - strpam je u klokanicu, ona sretna jer je kod mene a meni ruke slobodne. tako smo napr. kuhale ili pekle kolacice za bozic... isto nam je bilo super da prosetamo nas dve same sa psom.
kupanje: ja sam prvo kupila neku fancy kadicu sto mjeri temp vode i tezinu bebe - za L absolutni no go. ona je vristala kao da je gulimo cim smo se priblizili toj kadici, toliko da me bilo strah da ce susjedi zvat policiju...na kraju kupila za par $ najobicniju plasticnu kadicu sa onim umetkom za novorodjence - tad je plakala kad smo je htjeli izvadit...po meni su one igrackice za mjertit temp vode principijelno totalno nepotrebne, imate lakat, tako najbolje skuzite odgovara li temp ili ne. mi smo kratko imali tjemenicu, tu nam se pokazao mustelin sampon za tjemenicu super, nakon 3 pranja nista vise nije bilo.
Dragi me odveo na čevape i razočarana sam u sebe ne pamtim kad sam ovako malo čevapa pojela 🤣 od 9 kom pojela 3 😏 i pola lepinje vjerujem da mi se stisnuo želudac zbog ove prehrane... Rekla sam teti da mi spremi ostatak 😂 na što je dragi reko ma nemojte ljubavi neće ti to valjat hladno ma reko samo vi to meni spremite evo ih voze se na zadnjem sjedalu a ja razmišljam da ih ipak dam susjedovom psu
Mene ulovila manija: istraži sva kolica koja mi se sviđaju prije baby sajma u west gate-u, i sad surfam, pišem na papir modele, cijene i printam specifikacije
Sortiraj odgovore
Najstariji