pandica1805, ovo je baš zanimljivo što si napisala i dosta me smirilo. nisam znala da je takva praksa u Njemačkoj! Slično je kao i sa učestalošću ultrazvuka. u Engleskoj se npr. ide na uzv svega 2-3 puta ako je sve ok jer doktori tamo smatraju da uzv može imati loše posljedice za razvoj bebe. i sad ga ti znaj!
E da.. curke..imam jedne trudničke hlače/tajice.. naručila na blef sa hm jer mi trebalo za posao.. crne, onako rastezljive kao tajice ali imaju crtu ušivenu onu po sredini pa izgledaju kao "poslovne"..ja sam naručila M ali meni su velike.. inaće se nose kao do gležnja (ja sam niska pa su mi dužinom taman) ako neka treba jer nije ni etiketa skinuta. Meni užasno žao što su mi velike, mislila vratiti ali kak sam naručila int sa još nekim stvarima, bacila onaj papir za povrat, a nisam odmah isprobala. Ako treba slika, sliknem ih pa vam stavim..znači netko ko inaće nosi m će mu bit ok, ja nosim S i velike su mi malo..
https://www.plivazdravlje.hr/aktualno/clanak/23742/Manjak-hormona-stitnjace-u-trudnoci.html
Pandica1805 ne bi željela biti bezobrazna, ali ne znam koji normalni doktor bi rekao takvu glupost da štitnjača nema utjecaja na trudnoću. Drago mi je da ti nemaš nikakvih problema, niti ti želim da ih imaš, kao niti bilo kojoj trudnici. No ja jednostavno kad čujem tako nešto od doktora idem pročitati neko znanstveno istraživanje da vidim da li priča drži vodu kak bi se reklo, jer zdrav razum mi kaže nešto suprotno.
Možda Pandica, tj. njeni doktori to komentiraju za njen slučaj, znači kada TSH nije baš baš jako povišen. da je doznamenkasti, ne daj Bože preko 50 ili veći, vjerojatno bi drugačije rekli. Tako sam barem ja shvatila
Imam pitanje da li je ijedna od vas razmišljala ili napravila Neinvazivni prenatalni testest iz krvi majke onaj Nifty, Harmony i drugi testovi?
Bila sam ja na harmony testu…sto te zanima
Ja imam u planu ici na Nifty plus test u kojoj si poliklinici bila?
Ako moze komentar za tsh, pozeljno je za trudnice do 3.znaci za tsh oko 6 svaki normalan endokrinolog ce vam dati terapiju 25 euthyrox.Od toga nema stete.A bebica je sigurna.
Meni je prije 5 godina otkriveno tsh 6 i pijem terapiju .poanta je da se trudnoca mora regulirati.opet ovisi od doktora,ali sami ginekolog ce vas poslati u end.
Mojoj prijateljici koja je trudna je otkriven hashimoto.znaci kronicna upala tsh 42.isti tren terapija 75 mg.ok to je malo ozbiljnije.
Meni je endica kod koje idem rekla da ginekolozi općenito malo previše drame oko te štitnjače. Ne smatra da terapija nije potrebna u slučaju većih vrijednosti, ali isto tako ne skače na sve što je na granici. Javit ću rasplet i što mi je rekla na mojih TSH 4,6 koji je skočio u 15. tjednu.
Sortiraj odgovore
Najstariji