Pozdrav svima,
Evo da se i ja pridružim 😊 danas sam 12+6, pratim već neko vrijeme forum, ali nikako da se uključim. Potaknula me rasprava o štitnjači, kako duuuugo imam hipotireozu/Hashimoto, želim samo reći da iz literature, razgovora s doktorima… TSH treba držati ispod 2… Nema mjesta panici, ali svakako tražiti mišljenje doktora sa što više iskustva…
A sad ima li tko iskustva s alergijama i astmom u trudnoći?
https://lbdf.lilypie.com/cJYxp2.png
Missed ab - 12 tt (2017) ❤️
Dobro došla Aurora! Ako to je ovo ime predivno je, da se već nismo dogovorili oko imena sad bih rekla da ću nazvati kćer Aurora 😍. Slažem se s tobom u potpunosti po pitanju štitnjače i TSH.
Ja sam imala alergijsku reakciju kad sam bila u 8 tt, ali astmu nemam. Što se tiče alergija bilo kojeg tipa rekli su mi da nije preporučljivo uzimanje antihisaminika u trudnoći, osim u slučaju da je majka izložena smrtnoj opasnosti (naticanje dišnih puteva).
nestrpljiva25 Ja sam uvijek mislila da će mi dijete ako bude sin biti Teo, ali naši prijatelji su bili brži
Što se imena tiče, ja i muž nikako da nađemo jedno ime da nam se oboma sviđa. Što god ja predložim, on ima automatske asocijacije na neke poznate ljude pa ne želi da mu se dijete isto tako zove. Barem da predloži neko ime pa da ja mogu reći dal mi se sviđa ili ne sviđa. On se samo izjasnio da želi da ime bude internacionalno i da lijepo zvuči i na drugim jezicima.Ima li netko nekakav "registar" imena za predložiti? Prošla sam ove neke na netu mada je to sve manje-više "Matej-Marko-Ivan-Luka" totalno uobičajena imena. Mi imamo jako često prezime zato bih voljela da barem ime bude unikatno ili neuobičajeno.
Meni je Noa isto odlično😁
Hvala petrapp2605!
Meni se baš alergija pogoršala s trudnoćom, ali se nadam da će proći sve kad breza ocvjeta...
Nadam se da će ti biti lakše. Čišćenje nosa sa fiziološkom otopinom ili sprejevima tipa aquamaris, blage kapljice za oči to smijemo koristiti. Ja inače imam strašne reakcije na ubode, pa čak i na komarce, tako da me strah kako ću sad kad krenu u napad jer sam ih već vidla vani i to one tigraste 😥.
Dobro došle mikica i aurora!
Super mi je tablica! Baš je lijepo vidjeti toliko imena i termina na jednom mjestu !!!
Netko je pitao za veličinu bebe u 12. tjednu, moja je bila 57 mm. Što se TSH tiče, moj je ultra nizak ( 0.08 mIU/L, a donja granica je 0.34) ali mi ginić nije dizao paniku oko toga, nego je samo rekao da ćemo za mjesec dana opet vadit da vidimo kako se razvija. Uopće se ne kužim u to pa se iskreno nadam da je to ok. Malo sam guglala i svugdje sam samo našla da je opasno ako je previsok... ne znam...
I ja sam jučer obavila shopping u Lidlu, kupila sam tajice i onu plavu kariranu haljinicu i baš sam sretna s time. Svi smo mi Lidlići
Još 2 dana do pregelda, jeej! Baš sam uzbuđena i jedva čekam vidjeti ovo malo čudo koje tako marljivo pliva u mom trbuhu
😯 ima već puno komaraca! Lijepo se uvijek možemo zatvoriti u kuću i ne izlaziti 😀
Meni je isto super tablica, lijepo napravljeno!
Meni je TSH bio jako nizak kad sam pila prirodne hormone štitnjače, ginekolog nije puno pažnje pridavao tome.
Za alergije znam da postoje tablete koje se smiju piti nakon prvog tromjesecja, ali nisam vise sigurna kako se zovu, mislim da ne nesto na L bilo. Mi smo imali prekrasan vikend stalno smo bili po parkovima i igralistima i zabavljali se sa klincima. Sada nam kisa pada i malo odmora doma. Moj mali vrazicak od 10 mj samo sto ne prohoda, tako da po cijele dane samo letim za njom. Sljedeci pregled je sljedeci cetvrtak tako da smo jos na iglama dal ce se oboje odrzati. Vec su mi najavili da ce u ovoj trudnoci uzv biti skuplji ako ostanu dvoje, ali to je opet mala cijena za dusevni mir. Prosla trudnoca je odnesla 500e tako da me bas zanima koliko ce ova.
Za tablicu: Pomalo - 21.11 - spol, spol
Garavusa, neznam ti za neobicna imena, ali od internacionalnih imas npr. Robert, Lukas, David, Antonio,.. koja mogu kod nas i vani..
Aurora, dobrodosla!
IvaGljiva, i meni je pregled za dva dana, ne mogu docekati!
Dopunim tablicu sutra kroz jutro, na mobu mi je teze..
Sortiraj odgovore
Najstariji