Ja vise smorih sve oko sebe a i vas, al kod mene vazda neki problemi. Danas u toku dana dobijem jaka probadanja, odem u bolnicu i kazu da je beba ok al da imam bas jake kontkrakcije i predpostavljaju jaku upalu. Propisali su mi milion nekih stvari, duphaston 4x1, utrogestan 4×2 vaginalno, progesteron inekcije, apaurin, magnezij, polygynax vag, monural…. S obzirom da trenutno sam kod mame u drugom gradu, nisam mogla do svog doktora pa sam mu se javila sa ovim nalazima i terapijama kaze da je to previse za ovako ranu trudnocu i bez uradjenih nalaza…. Vise ni ja nisam pametna, spremam se na put pa cu ujutro svom doktoru…
Oduzih sa postom, al sam bas pod uticajem svega… jel neko upoznat sa ovakvim stvarima, sta znace te rane kontrakcije…
Koliko si trudna? Ja sam u prvoj trudnoci sa nekih 4 mj dobila kontrakcije.
Ja vise smorih sve oko sebe a i vas, al kod mene vazda neki problemi. Danas u toku dana dobijem jaka probadanja, odem u bolnicu i kazu da je beba ok al da imam bas jake kontkrakcije i predpostavljaju jaku upalu. Propisali su mi milion nekih stvari, duphaston 4x1, utrogestan 4×2 vaginalno, progesteron inekcije, apaurin, magnezij, polygynax vag, monural…. S obzirom da trenutno sam kod mame u drugom gradu, nisam mogla do svog doktora pa sam mu se javila sa ovim nalazima i terapijama kaze da je to previse za ovako ranu trudnocu i bez uradjenih nalaza…. Vise ni ja nisam pametna, spremam se na put pa cu ujutro svom doktoru…
Oduzih sa postom, al sam bas pod uticajem svega… jel neko upoznat sa ovakvim stvarima, sta znace te rane kontrakcije…
One bh kontrakcije? Meni nekako zvoni u glavi da su one bezopasne ako nisu ucestale? Ja sam ih imala u obje trudnoce i sve je bilo ok.
Dobro jutro! Bila sam jučer na pregledu, nisam se stigla javiti. Beba napreduje kako treba, to je sve što znam reći i jedino što sam čula od svoje doktorice. Ništa drugo. Ni slike ni tona, bebu sam vidjela na 15tak sekundi na monitoru. Drago mi je da je sve u redu, samo moram reći da sam izašla potištena.. i razmišljam o promjeni ginekologa.
One bh kontrakcije? Meni nekako zvoni u glavi da su one bezopasne ako nisu ucestale? Ja sam ih imala u obje trudnoce i sve je bilo ok.
Ja sam zbog njih završila na inekcijama 6 dana u bolnici. I poslije strogo mirovanje, doslovno nisam smjela nista. Iskreno nesjecam se sta sam primala, jer je to davno bilo. Al znam da sam sa ulaskom u deveti mj isla opet na inekcije. Samo znam da sam morala pit Normabel od 2mg cijelu trudnoću.
Iz trudničke knjižice vidim da je beba smještena lijevo i straga...netko je spominjao položaje,ima li to kakvo ulogu?
Iz trudničke knjižice vidim da je beba smještena lijevo i straga…netko je spominjao položaje,ima li to kakvo ulogu?
Meni je isto tako, lijevo i dosta straga. Meni je doktor rekao da to nema nikakve veze. Jedino da sto cu vise imat bolova u ledima kako trbuh raste, jer ce biti veci pritisak i da ce mi konkretniji trbuh nesto kasnije "iskocit" , a da za sve ostalo, sto se tice razvoja bebe i sl. nema nikakvu ulogu.
Mogu si mislit kako si se osjecala nakon takvog pregleda! Umjesto da ti pusti bebu da se gledate malo duze, cak se i spol moze vidjeti ako je beba dobro okrenuta, da ti pusti srceko... a ne tako. Ti si razmisli, ali mislim da bi ginekolog ipak trebao imati malo vise razumijevanja i konkretnijih odgovora osim "dobro je".
Dobro jutro! Bila sam jučer na pregledu, nisam se stigla javiti. Beba napreduje kako treba, to je sve što znam reći i jedino što sam čula od svoje doktorice. Ništa drugo. Ni slike ni tona, bebu sam vidjela na 15tak sekundi na monitoru. Drago mi je da je sve u redu, samo moram reći da sam izašla potištena.. i razmišljam o promjeni ginekologa.
Bravo za bebu ❤️.
Možda bolje da promijeniš ginekologa, jer nije lijepo da ti daje informacije na kapaljku, naravno da želiš imati slikicu, i znati koliko je dugačka beba, to jesu sitnice, ali tako jako vesele nas trudnice.
Ja sam zbog njih završila na inekcijama 6 dana u bolnici. I poslije strogo mirovanje, doslovno nisam smjela nista. Iskreno nesjecam se sta sam primala, jer je to davno bilo. Al znam da sam sa ulaskom u deveti mj isla opet na inekcije. Samo znam da sam morala pit Normabel od 2mg cijelu trudnoću.
Ma daj? Ja sam pila samo magnezij i stvarno mi je okej bilo s njim.
PlavaBorovnica super za bebicu da lijepo napreduje a za ginekologa mi je zao da je skrt na informacijama. Ja vodim trudnoce privatno pa hvala Bogu nemam problema s time. Stvarno sam zadovoljna
Jao ja bi bila luda na tvom mjestu...em se čeka pregleda svakih mj dana i da mi onda nakon mj dana čekanja kaže samo dobro je meni je moj na zadnjem pregledu pokazao bebu iz svih kutova i gledali smo ju nekih 10ak minuta, a ne idem privatno tako da mislim da je njihova obveza te preglede proći što detaljnije... ja se nadam da će meni na sljedećem pregledu spol reći (tad ću biti 14+5). Ne znam da li tad može uopće vidjeti i ne znam zašto me to toliko zanima jer mi je stvarno svejedno da li je M ili Ž... Ali ne mogu si pomoći koliko sam radoznala
Slažem se sa christyy, niti ja ne idem privat, ali imam dobar odnos sa svojom ginekologicom. Nije bropleta pri pregledu, sluša moja pitanja i odgovara na njih, objašnjava mi što se može desiti u narednim tjednima do drugog pregleda, i isto dugo gledamo bebu, i da slikicu za doma.
Više je to stvar kakva su osoba nego da li rade privat ili preko hzzo...
Sortiraj odgovore
Najstariji