PlavaBorovnica, drago mi je da je s bebom sve ok, ali naravno da si nezadovoljna, nama trudnicama je ionako cijela vjecnost cekati 4 tjedna da opet vidimo bebu, i onda ne saznas nikakve informacije :(
Ja sam dvaput bila na zamjeni kod jednog doktora koji ne voli ceste preglede pa je isto samo kratko pogledao i vidio srcanu akciju, nije ni mjerio ni nista, ali sam bila svaki tjedan i dosta mi je bio njegov smiren izraz lica kad je rekao da je stvarno sve u redu :)
Baby.nb1, ja sam dobila trudnicku u 10. tjednu.
Kalanhoja, bila sam u cetvrtak na kombiniranom i imam opet pregled u cetvrtak, 12.4. Mozda nisam mjerodavna jer uvijek idem svaka dva tjedna na pregled, vidim da vecina cura ide svaka 4 tjedna.
Moj muz jos nije isao na pregled unutra samnom, mozda jer sam u bolnici, ali za dva tjedna cu pitati da udje jer jadan stvarno vise ne moze izdrzati! 😁
Evo ja nabavila baby watcher :D malo sam isprobavala.. U dva navrata sam uhvatila 125-133pa pokušam opet sutra jer nemam dovoljno tjedana da se brzo nađu otkucaji.. Piše od 14…imam još pitanje.. Dragi ode na brod uskoro a ja imam 2.pregled u srijedu kod socijalnog ginekologa.. Pošto neće biti do poroda, a možda ni na porodu, kući želi prisustvovat pregledu pa me zanima jel koja od Vas vodila dragog na pregled.. Makar samo ultrazvuk pa da onda izađe.. Postoji li takva praksa.. Mislim po pravilu ne smije zabranit
Djevojka koja je bila prije mene je odmah povela muža sa sobom, gin je rekao da izađe van da ne može tako raditi pa je cura sasula paljbu i rekla da je on tata i da ima pravo vidjeti svoje dijete i da je njoj naprosto potrebno da muž bude uz nju jer ona ne zapamti upute koje dobije do idućeg pregleda. Doktor ga je ipak pozvao na kraju pregleda da vidi bebu. Nakon nje sam ušla ja i odmah sam rekla "Moj muž je kod sestre u prostoriji da ga pozovemo da vidi bebu kad budemo odradili pregled" Jer prosli put je rekao kao u stilu "Nema smisla ionako nema što vidjeti zanimljivo" taj put sam nekako i ja prešutila jer sam se uplašila kad je spomenuo probir i nuhalni nabor jer sam pomislila da je vidio možda nešto što nije u redu. Sad drugi put nisam - dakle bez pitanja "Jel može"... i "Molim Vas"... Samo reci, "Moj muž je ispred da ga pozovemo unutra da vidi bebu". Ja sam stava da moj muž treba vidjeti tu bebu prenatalno jednako kao i ja zbog vezivanja i razvoja osjećaja očinstva. Tvome mužu je to pogotovo potrebno budući da će propustiti puno toga tokom trudnoće, a možda i porođaj (ako sam dobro uspjela pratiti) i stvarno nije u redu da mu netko to zabrani.
Sad kad je netko spomenuo trudnicku knjizicu. Jeste ju sve dobile? Mene bas mama pita neki dan da li to I dalje daju. Nisam dobila nista takvoga, ali dobijem svaki put povijest bolesti na kojoj pisu I podaci sto se tice mene I sto se tice bebe, sve stobse na pregledu radilo itd.
Ja sam ju dobila ali na one prve 2 stranice sam ionako unosila podatke sama. Kasnije je sestra upisala kilažu, a na Zavodu za transfuziju su mi odbili upisati krvnu grupu tako da mi nije sasvim jasno čemu uopće služi ta knjižica. A možda su i odbili zbog one prepirke o kojoj sam pisala zbog promjene prezimena.
Moj dragi je takodjer bio na oba moja pregleda, no ja vodim trudnocu privatno. Ni ja nisam jos dobila trudnicku knjizicu, veli mi frendica da iduci put kad idem po neku od uputnica kod socijalnog ginekologa da zamolim sestru da mi ispuni knjizicu. Posto planiramo na put sredinom 5 mj. citala sam da mi je dobro imat knjizicu sa sobom u slucaju nedaj boze da se nesto desi.
Endzure ja sam vec u 3 ljekarne pitala za baby watcher, nisu imali. Nasla sam na drugom kraju grada, al sam lijena otici…mozda odem drugi tjedan. Daj mi reci jesi zadovoljna? Kazes da si uspjela vec ulovit otkucaje? Mislim da bi ja onda vec mogla solidno cut svoju bebicu:)
Zaboravila sam cestitat curkama na lijepim vjestima sa pregleda! Cestitke Bruncili na djevojcici!💕
Ja sam uzela preko njuškala s tim da gela ima i više od pola velika je boca.. Ovo jutros je bila proba i nije bilo ispravno.. Nisam znala da se može pojačat do kraja i sad sam čula baš kako kuca i 168 su bili čak sam i mami poslala na wocap da čuje.. Prezadovoljna sam i totalno mirna sad jer je sve ok... Probaj naći polovno jer ti nema smisla davat toliko novce za novi a po pravilu ga ja ne planiram svaki dan koristit tek tako kad me panika uhvati pred preglede i na kraju trudnoće.. Hvala za odgovore za tate i ja mislim da nema razloga branit pogotovo što poslije neće moć.. Nebi da sam joj svaki dan u ordinaciji
Samo da se javim, isla sam danas kod svog doktora, u pitanju je bila pogresna dijagnoza i pogresna terapija 😕
Uradila sam kompletnu laboratoriju, a na pregledu je doktor vidio da imam matericu u obliku srca i pjesak u bubrezima i blagu upalu pa da su bolovi od toga.... Prosto je nevjerovatno kako se neki doktori uopste ne udube u to sto rade vec lupaju dijagnoze i terapije koje mogu napraviti ogromnu stetu...
Bez obzira na stres ovo je bio jako lijep dan, vidjela sam moju mrvicu, velika je 11cm, super napreduje i curica je ❤ i da, sinoc sam osjetila na kratko prve pokrete, u pocetku nisam bila sigurna o cemu se radi a onda kad sam ih prepoznala... osjecaj je nevjerovatan ❤
Meni je rekla moja dr. da knjizice daje nakon pregleda u 12. tj. :)
Cure koje ste isle na kombinirani… za koliko tjedana vam je bio iduci pregled nakon tog kombiniranog?
Meni ti je kombinirani bio 27.03., a pregled mi je 06.04.
Hvala svima na odgovorima za trudnicku knjizicu, pitat cu sad na sljedecem pregledu
url=https://lilypie.com]
Meni je rekla moja dr. da knjizice daje nakon pregleda u 12. tj. :)
Cure koje ste isle na kombinirani… za koliko tjedana vam je bio iduci pregled nakon tog kombiniranog?
Meni je za 4 tj, ali u međuvremenu se moram javiti da pitam za nalaz briseva.
Knjižnicu sam dobila sa 6+2 čim je čula srce i ns njoj i piše da je ona ginelologinja nije obična neka iz narodnih
Cure ja imam vec par dana bolove u donjem dijelu trbuha i ponekad donji dio leđa... Kao menstrualni grcici... U 15. Tjednu sam.. Imare li mozda iskustva s tim.. Do sada me nikad nije bolio trbuh.. Mislim zbam da se sve širi pogotovo sad kafa beba naglo raste.. Ima li koja istu situaciju ?
Cure ja imam vec par dana bolove u donjem dijelu trbuha i ponekad donji dio leđa… Kao menstrualni grcici… U 15. Tjednu sam.. Imare li mozda iskustva s tim.. Do sada me nikad nije bolio trbuh.. Mislim zbam da se sve širi pogotovo sad kafa beba naglo raste.. Ima li koja istu situaciju ?
Ja sam 14 tjedana, ista stvar kod mene. Svaki dan barem jednom po nekoliko minuta do čak možda i pola sata. Nije to ništa strašno da bih trebala tabletu. Koliko sam čitala o tome, mislim da je sve to ok dok god ne boli baš baš jako i bol se ne pojačava. Nadam se!
Sortiraj odgovore
Najstariji